|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 . . .
a wiesz, ze nie wiem :P kiedys marzyla mi sie psychologia, ale to chyba za malo... a co do kolejnosci zdawanych przedmiotow to nie moge zdac gegry jako 3 przedmiotu poniewaz teraz w maturalnej klasie nie mam juz gegry wiec nie jestem pewna czy bym to zdala (chociaz poziom podst. moze nie jest taki zly). a poniewaz jestem w bio-chemie to predzej zdam biole wiec wole miec mature zdana, a jak nie zdam 4 przedmiotu to sie nic nie stanie
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie tegoroczne maturzystki
Widzę, że nie tylko ja już zaczęlam się przejmować Jeśli chodzi o mnie to już rok temu postanowiłam sobie, że pójdę na prawo. I wszystko byłoby ok gdyby nie to że jestem w dwujęzycznym mat-fizie. (Te profile to jest jakas totalna głupota, powinny byc klasy ogólne )Tak więc zdaję polski, historię, wos i matmę na roz i angielski na dwujęzycznym. Bardziej poplątać to się już chyba nie dało, ale mam nadzieję, że jakoś będzie ![]() Pamiętajcie, ze IMPOSSIBLE IS NOTHING i rozprawimy się z tym głupim egzaminem ![]() P.S. Wiecie w końcu jak my zdajemy? W sensie 2 poziomy, czy giertychowski przelicznik?
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
albo podstawa albo rozszerzenie. przynajmniej na dzien dzisiejszy
a jak bedzie jutro - tego nie wie nikt
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
ehh mam nadzieje ze Giertych nie pojawi sie juz wiecej i odejdzie na wieczna emeryture
|
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pseplasam ![]() Cytat:
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nieeeee
już matura?! miałam nadzieje, że ten wątek pojawi się, ale nieco później hihi też piszę maturę w 2008 roku i szczerze mowiąc nie mogę się jej doczekać, a to tylko dlatego, że odetchne z ulgą że już po szkole średniej i po maturze z drugiej strony będę trzesła się jak galaretka pewnie ale jestem dobrej myśli a w przyszłym roku też ma być amnestia??
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, ze ja matme sobie daruje na maturze a angielski jedynie na podstawie, bo wiecej mi nie potrzeba..a na jaka uczelnie sie wybierasz? |
|
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tą matme to zdaje w sumie dlatego, ze w mat-fizie trzeba się jej i tak dużo uczyć(7h/tydzień ) i będzie ewentualna furtka jak nie uda się na prawo. (Matura z historii chyba bardziej mnie przeraża od matmy )A ty lele gdzie się wybierasz? Na UG wszystkie 4 przedmioty wymagają na roz (albo giertychowski przelicznik, czyli połowa pkt z podst), więc mnie zaintrygowałaś
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie ambitne plany
hihi jak byłam młodsza chciałam iść na prawo, ale jednak historia...to nie mój przedmiot :/ ja nawet jeszcze ne wiem co mam zdawać na maturze...wiem że francuski i angielski to napewno!! ale reszta...hm...wos albo geografia
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
o trojmiescie tez mysle.. a tak to marze o Toruniu.. ewentualnie zloze jeszcze moze na KUL, bo tam ponoc najlatwiej sie dostac
![]() DsC- widzisz, prawo nie bylo moim marzeniem wczesniej- byla nia informatyka, jednakze po glebszych anazlizach doszlam do wniosku, ze to nie to.. a kazdy ma inne zainteresowania i ja o historii czytam/ slucham z pasja.. |
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
lele gdybym miała innego nauczyciela z historii uwierz, że pisałabym maturę i to rozszerzoną, jest w mojej szkole jeden historyk, który chyba urodził się po to, by jej uczyć...opowiada z pasją, przejęciem, walczy pod tą tablicą aż chce się go słuchać...tylko szkoda, że uczy tylko techników
a jest wychowankiem mojego historyka...zupełne przeciwieństwo...ma to chyba we krwi...a mój siądzie zacznie gadać 2 godziny z czego może z 20 minut jest na temat a reszte gada o pierdołach albo o remoncie basenu w naszej szkole
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
od nauczyciela wiele zalezy, a nawet wiecej.. a co do naucyzcieli to fakt- moj nauczyciel, ktory mnie uczyl w lo do tej pory byl swietny pokazywal rozne gesty, uzywal kolokwializmow i ucyzl nas takze kultury ( panie przodem itp), kazda z dziewczyn na jegoi lekcjach miala zakryty brzuch (mnie raz wzial do odpowiedzi, kiedy mialam dosc krotki sweterek i tylko dlatego, ze mnie lubil i wiedzial, ze chce zdawac histe na maturze to zdjal okulary, aby tego nie widziec, ale wole nie wiedziec co by zrobil gdyby byla to jedna z dziewczyn siedzacych z tylu jak brzydale (czyt. chlopcy).. nigdy nie podiosl glosu, a na jego lekcjach byl najwiekszy spokoj- wszyscy go sluchali (klasa matematyczna).. wiec wiem co masz na mysli, bo na kursie mialam jego przeciwienstwo, kolesia ktory mowil na temat, ale przynudzal (taki mial glos..) jednakze nie zrazil mnie do historii
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
! Wróciłam właśnie z 2 tygodniowego pobytu nad morzem. Miałam tam przeczytać sobie Potop, a skończyło się jedynie na 30 stronach...Mój ambinty plan nauki w wakacje jakoś nie wyhodzi, minął już cały miesiąc, a ja nie zrobiłam nic... |
|
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
witam przyszłe maturzystki
![]() Ja na myśl o maturze dostaję gęsiej skórki.. a najgorsze jest to, ze nie wiem gdzie chce isc i co dodatkowo zdawac. Napewno zdaje polski podst., ang rozsz. i geografie rozszerzoną i nie wiem czy brac coś do tego, czy samo to mi wystarczy (tylko na co? ). Może jest tu ktos kto zdaje podobne przedmioty Jak tak to niech sie ujawni ![]() HulaGirl ja tez miałam ambitne plany naukowe dotyczące tych wakacji.. I oczywiscie tez prawie nic nie zrobiłam i jestem na siebie strasznie zła, ale skolei jak sobie pomyślę o nauce i książkach to mnie odrzuca i odkładam to cały czas.. ehh
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakos nie mam czasu na nauke teraz ;P
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejku widze,że sporo z nas tutaj zdaje rozszerzona historie i wos
![]() Ja teraz ucze sie sporo z historii ojj sporo ![]() Kurcze boje sie tej matury z historii. |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
historia to zło ![]() ale dobrze, że nas tyle, będziemy się wspieeerać ![]() popytamy się przed maturką itd ![]() btw teraz powinnam się uczyć, wiecie
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszyscy w koło mi mówią, że mam obsesje, ale co jest dziwnego w panice 9 miesięcy przed maturą? Lepiej nabać się teraz, żeby potem spokojnie się przygotowywać Ale z tą ostrą nauką w wakacje to bez przesady. Wszystkim historyczkom zamiast zakuwania polecam książki historyczne i discovery. Można to podciągnąć pod rozrywkę i lepiej wchodzi do głowy
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez powinnam sie wspierac,ale mam lenia dzisiaj ![]() Cytat:
![]() A ksiązki hisoryczne czytam i jeszcze slucham sluchowisk na tematy historycznie,Discovery nie mam
|
||
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tez juz tu kiedys pisalam, ze moja nauka ogranicza sie jak na razie do discovery i woloszanskiego i przeczytalam z 30 stron jednej z ksiazek jasienicy..
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie moge znaleźć takie słuchowiska? Wczoraj wpadłam na pomysł żeby iść na etnologie, a nie planowałam pisać matury z historii więc sie zbytnio nie przykładałam, myślicie że dam rade nadrobić w te kilka miesięcy? pamięci do dat niestety nie mam... (pewnie i tak zmienie jeszcze zdanie co do studiów... a może nie)
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
|
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Przyłączam się do pytania o słuchowiska
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie,ze dasz rade nadrobic jednak trzeba na to systematycznej nauki. |
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co?! i nic nie zrobiłam w tym kierunku :P taki ze mnie leńco to słuchowisk ja mam książkę Wołoszańskiego a dodatkowo mój tŻ sciągnął wszystkie jego słuchowiska ale że zrezygnowałam z historii to wogóle z tego nie korzystam :P mam dylemat geografia czy wos?!... a może to i to co mi szkodzi spróbować...jak myślicie?
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Widze, ze wiele z Was mialo plany, aby uczyc sie w wakacje, to tak samo jak ja... :P Ale zostal jeszcze ponad miesiac, wiec moze nam sieuda
Ja jak bralam ksiazke do reki to juz po chwili ja odkladalam, bo taak mi sie nie chcialo.. ah to lenistwo We wrzesniu bede musiala je zwalczyc ;DA Ktoras z Was wybiera sie moze na pedagogike lub na socjologie?? |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
ja o tym myslalam bardziej o pedagogice...
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh jednak nic z tej etnologii nie wyjdzie, a tak mi się podoba ten kierunek
No cóż, pewnie pójde na fizjoterapie.
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbowac zawsze można ![]() Ale zastanów sie nad tym. |
|
|
|
|
#750 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym roku dostałam się na 2x pedagogika - różne specjalności i socjologię - moge oddać miejsce
[SIZE=1](gdyby takie coś było możliwe )Podczytuję forum gazety z sentymentu i... tam wiele osób pisze, że matura będzie wyglądać jak w latach poprzednich, tj. 2 poziomy... Czyżby... ? Jest nadzieja
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Widzę, że nie tylko ja już zaczęlam się przejmować
)

już matura?!
miałam nadzieje, że ten wątek pojawi się, ale nieco później