The Sims 3 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety > Gry komputerowe

Notka

Gry komputerowe Forum dla graczy komputerowych. Nie wiesz w co grać? Co kupić? Która gra jest fajna? Dołącz i podziel się wiedzą i pomysłami.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 15:15   #721
claudiad
Przyczajenie

GG do claudiad
Dot.: The Sims 3

Czytałam, że jak ma się dobre kontakty z duchem, to można wziąć jego nagrobek i wskrzesić go w ośrodku naukowym. No, ale jak już wzięłam ten nagrobek, to w ośrodku nie ma możliwości ożywienia...

Komuś się coś takiego udało? Trzeba przyjść w określonej godzinie czy coś?
claudiad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 15:19   #722
ouuGlamour
Wtajemniczenie

zeszyt niebieski znajduje się w wyposażeniu sima, ikonka plecak
na tym pasku co są potrzeby, umiejętności tp.

a ja jeszcze dodam coś na temat tego ogrodnictwa, otóż jeśli Twoj sim ma w wyposażeniu wczesniej zakupione owoce i warzywa, moze je rownież posadzić
ouuGlamour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 15:35   #723
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:21
Savathus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 16:30   #724
MadameBovary
Raczkowanie

Ponawiam pytanie o sposób instalacji modów do gry. Ktoś wie jak to zrobic??

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 16:32   #725
mOna01
Zakorzenienie

A czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi potrzebami statycznymi/dynamicznymi??

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 16:36   #726
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie o sposób instalacji modów do gry. Ktoś wie jak to zrobic??
ja uzywam takich sposobow:

* pliki sims3pack - wystarczy na nie 2 razy kliknac i sie same instaluja.

* pliki package - albo wrzuca sie do katalogu mods znajdujacego sie w katalogu gry, albo instaluje sie taki programik: http://www.modthesims.info/download.php?t=344611 ktory pliki package sam za nas instaluje (uwaga, forum wymaga rejestracji, a przy logowaniu nalezy pamietac, by zaznaczyc "zapamietaj mnie" bo inaczej nici ze sciagania)
Stary 2009-07-01, 18:16   #727
26e36cd43f9cac15ad5746d34296336ad12aa2b1_614faa18a26c7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez claudiad Pokaż wiadomość
Czytałam, że jak ma się dobre kontakty z duchem, to można wziąć jego nagrobek i wskrzesić go w ośrodku naukowym. No, ale jak już wzięłam ten nagrobek, to w ośrodku nie ma możliwości ożywienia...

Komuś się coś takiego udało? Trzeba przyjść w określonej godzinie czy coś?
Znowu piszę o tym samym ale ok No więc ja miałam tak, że do mnie zadzwonili na telefon i to była moja okazja wiecie o co chodzi.
26e36cd43f9cac15ad5746d34296336ad12aa2b1_614faa18a26c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 19:10   #728
claudiad
Przyczajenie

GG do claudiad

Dzięki i przepraszam, że musiałaś pisać znów o tym samym, ale przyznam - że nie chciało mi się czytać całego tego wątku
claudiad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 19:17   #729
kiniaczeq
Zakorzenienie

Pomocy!
Mam problem z instalacją dodatków. A więc, wypakowałam je - i w ogóle wszyscy cacy, no i mam je w formacje PACKAGE [czyli tak jak powinny być]. Wrzucam je do folderu;
C:\Documents and Settings\Daniel\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads
i normalnie mój komputer na nie nie reaguje a tak jest napisane w necie, że tak trzeba.
Doczytałam w internecie jeszcze, że po uruchomieniu gry muszę gdzieś tam akceptować, to, że chce dodatki mieć w grze - ale mi nic takiego nie wyskakuje żeby cokolwiek potwierdzić Cały dzień się z tym męczę, niech jakaś dobra duszyczka mi pomoże
Stary 2009-07-01, 19:28   #730
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Pomocy!
Mam problem z instalacją dodatków. A więc, wypakowałam je - i w ogóle wszyscy cacy, no i mam je w formacje PACKAGE [czyli tak jak powinny być]. Wrzucam je do folderu;
C:\Documents and Settings\Daniel\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads
i normalnie mój komputer na nie nie reaguje a tak jest napisane w necie, że tak trzeba.
Doczytałam w internecie jeszcze, że po uruchomieniu gry muszę gdzieś tam akceptować, to, że chce dodatki mieć w grze - ale mi nic takiego nie wyskakuje żeby cokolwiek potwierdzić Cały dzień się z tym męczę, niech jakaś dobra duszyczka mi pomoże
Nic Ci samo do potwierdzenia nie wyskoczy, tam jest taka opcja żeby instalować czy coś takiego, w programie startowym na tej liście przycisków po lewej.

Ogłaszam wszem i wobec, że POMOCNIK KOLEKCJONERA to najlepsza nagroda za punkty szczęścia genialna sprawa, wszystkie nasionka, minerały, wszystko jak na dłoni

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 19:40   #731
kiniaczeq
Zakorzenienie

Ach zapomniałam, że menu simsów 3/2 się różni, a ja pytam o 2
Stary 2009-07-01, 20:20   #732
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Ach zapomniałam, że menu simsów 3/2 się różni, a ja pytam o 2
kinia, ty sie o 2 pytasz? zara ci poszukam, tam trzeba takie "cuś" zainstalowac na komputerze, zeby sie customs w grze wyswietlaly... instalowalas to?

CEP to sie nazywa, zainstalowalas? http://www.modthesims.info/download.php?t=92541

Edytowane przez witchwq
Czas edycji: 2009-07-01 o 20:31
witchwq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 20:33   #733
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez claudiad Pokaż wiadomość
Dzięki i przepraszam, że musiałaś pisać znów o tym samym, ale przyznam - że nie chciało mi się czytać całego tego wątku
No w sumie to nie dziwię Ci się

miłego wieczoru
26e36cd43f9cac15ad5746d34296336ad12aa2b1_614faa18a26c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 20:36   #734
tancerka212
Zakorzenienie

witam wszystkie wizażanki mam pytanko odnośnie technicznego aspektu gry- otóż w necie znalazłam informację że wymagania sprzętowe dla laptopa z Vistą to procesor 2.4 a moja siostra ma procesor 2.0 core duo i teraz mam pytanie czy procesor ten jest nieodpowiedni do gry sims 3?? czy jak procesor jest core duo to się mnoży 2.0 razy dwa????? proszę o pomoc bo siostra chce kupić grę ale bez sensu będzie ją kupić podczas gdy nie spełnia wymagan sprzętowych...
dziękuję za wszelką pomoc
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 21:07   #735
rilli
Raczkowanie

ja na pewno będę grać, bo mam zamiar kupić w najbliższej przyszłości, a na razie tym czasowo brak kasy na simsiaki
Stary 2009-07-01, 21:25   #736
Agnesta
Zadomowienie

a mi simka umarła nie spodziewalam
sie zupelnie.. wracała do domu z pracy
i nagle przed drzwami od domu z ziemi
wyłonila sie smierc i mi ja zabrała

a miala pracowac i zarabiac na bogate
zycie swojej córki
Agnesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 21:30   #737
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
witam wszystkie wizażanki mam pytanko odnośnie technicznego aspektu gry- otóż w necie znalazłam informację że wymagania sprzętowe dla laptopa z Vistą to procesor 2.4 a moja siostra ma procesor 2.0 core duo i teraz mam pytanie czy procesor ten jest nieodpowiedni do gry sims 3?? czy jak procesor jest core duo to się mnoży 2.0 razy dwa????? proszę o pomoc bo siostra chce kupić grę ale bez sensu będzie ją kupić podczas gdy nie spełnia wymagan sprzętowych...
dziękuję za wszelką pomoc
Ja też mam laptopa z Vistą, procesor: Inter(R) Core(TM)2 Duo CPU i mi chodzą Simsy bez zarzutu, ale na najniższych ustawieniach, na najwyższych już się tnie i to porządnie.
Stary 2009-07-01, 21:51   #738
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnesta Pokaż wiadomość
a mi simka umarła nie spodziewalam
sie zupelnie.. wracała do domu z pracy
i nagle przed drzwami od domu z ziemi
wyłonila sie smierc i mi ja zabrała

a miala pracowac i zarabiac na bogate
zycie swojej córki
U mnie sim naprawiał sprzęt HI-FI. Poraził go prąd, ale niestrudzony niepowodzeniem, pocieszony sukcesem naprawienia cieknącego kranu w wannie postanowił jeszcze raz przystąpić do naprawy sprzętu grającego. Poraził go prąd po raz drugi, wieża się zapaliła, sim się zajął ogniem, przewrócił się tuż obok płonącego urządzenia... jego bohaterski brat przybiegł z gaśnicą i ratował co się da, przerażona siostra krzyczała, nie była w stanie zadzwonić nawet po straż pożarną. Dobrze, że starzy już rodzice, bliscy śmierci byli w pracy, bo umarliby na zawał serca. W pewnej chwili spod ziemi wyłoniła się czarna kostucha, spalony sim zmienił się w ducha, którego bało się rodzeństwo... nie chciałam, aby młody umierał, bo miałam inne plany...

Simka miała w zasobniku kwiat śmierci. Zrobiłam pauzę (nie można przełączyć na sterowanie umierającym simem), przeciągnęłam kwiat śmierci na ikonkę umierającego sima.

...gdy śmierć zaczęła wzywać ducha młodego, ten zza pleców wyjął kwiatek, wyglądem przypominający czarny oset, na co śmierć zachwycona "Co za piękny kwiat! Pędzę wsadzić go do wazony zanim zwiędnie. Dziękuję!". I poszła, a sim ożył

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 22:10   #739
Agnesta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U mnie sim naprawiał sprzęt HI-FI. Poraził go prąd, ale niestrudzony niepowodzeniem, pocieszony sukcesem naprawienia cieknącego kranu w wannie postanowił jeszcze raz przystąpić do naprawy sprzętu grającego. Poraził go prąd po raz drugi, wieża się zapaliła, sim się zajął ogniem, przewrócił się tuż obok płonącego urządzenia... jego bohaterski brat przybiegł z gaśnicą i ratował co się da, przerażona siostra krzyczała, nie była w stanie zadzwonić nawet po straż pożarną. Dobrze, że starzy już rodzice, bliscy śmierci byli w pracy, bo umarliby na zawał serca. W pewnej chwili spod ziemi wyłoniła się czarna kostucha, spalony sim zmienił się w ducha, którego bało się rodzeństwo... nie chciałam, aby młody umierał, bo miałam inne plany...

Simka miała w zasobniku kwiat śmierci. Zrobiłam pauzę (nie można przełączyć na sterowanie umierającym simem), przeciągnęłam kwiat śmierci na ikonkę umierającego sima.

...gdy śmierć zaczęła wzywać ducha młodego, ten zza pleców wyjął kwiatek, wyglądem przypominający czarny oset, na co śmierć zachwycona "Co za piękny kwiat! Pędzę wsadzić go do wazony zanim zwiędnie. Dziękuję!". I poszła, a sim ożył
o jaaa

wiecie moze jaki zawód przynosi
najwieksze dochody?
Agnesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 22:56   #740
viorica23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Kurczę, zrobiłam 2 simy ale w osobnych grach.. czy da się zrobić, żeby żyły sobie równocześnie w jednym mieście? Wprowadziłam obu do domów ale nie ma ich równocześnie u siebie nawzajem w mieście (mam nadzieję, ze wiecie, o co chodzi ) Chciałam ich spiknąć ze sobą a tu taka lipa
Da się
Wchodzisz na jedną z tych gier które zapisałaś i tam robisz Edytuj miasto a następnie robisz wyburz/edytuj czy jakoś tak.Wtedy klikasz na ten dom jednego z simów i otwiera Ci się okienko.Na dole są takie przyciski i zrób zapisz sima do biblioteki.Wybierasz czy ma zapisać z domem czy bez domu.
Jak zapiszesz to wychodzisz z tej gry i otwierasz tą drugą i znowu robisz Edytuj miasto i stawiasz tego sima z biblioteki na pustej parceli albo w nowym domu - wtedy robisz zapisz jako.... i nadpisujesz tą grę która jest właśnie otwarta - voila! i już simy mieszkają w jednym mieście razem a Ty możesz spokojnie je zaznajomić ze sobą Mam nadzieję że zrozumiale napisałam
viorica23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:11   #741
ألكساندرا
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnesta Pokaż wiadomość
o jaaa

wiecie moze jaki zawód przynosi
najwieksze dochody?
ja miałam jedną Simkę, która była chirurgiem, nie pamiętam już dokładnie, ale zarabiała ponad 5000 dziennie, na niej się wzbogaciłam :P malowanie obrazów też jest opłacalne, ostatnio za arcydzieło dostałam ponad 3300

i mam mały problem, Sim chciał być kompozytorem, a jest rockmanem i nie wiem czy da się to jakoś zmienić, żeby jednak ten swój życiowy cel osiągnął?
ألكساندرا jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:24   #742
AgattkaM
Zadomowienie

ja miałam to samo zapomniałam że miał być kompozytorem i wybrałam mu karierę rockmana .. tu jest podany kod, którym możesz zmienić cechy tak, żeby wybrać inny cel w życiu. po kilku próbach, mój sim wybrał cel rockmana [w nagrodach życiowych można coś takiego zrobić]

swoją drogą, wstrętne te simsy są. ja tu mam sesję, a nie ma dnia żebym godziny przy nich nie siedziała

on Tygrys, ja Maleństwo
AgattkaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 01:32   #743
ألكساندرا
Raczkowanie

z tym kodem jakoś mi nie wyszło w ogóle staram się grać bez jakichkolwiek kodów i jak na razie nieźle mi się to udaje i z tym życiowym celem zrobiłam w końcu tak, że rzucił pracę, po czym zaraz znów ją rozpoczął dobrze, że nie od poziomu 1 tylko 5 i wybrałam tym razem dobrze, nie karierę rockmana a kompozytora

Agatka zgodzę się z Tobą, mam tak samo, pochłania to czas niesamowicie dobrze, że za niedługo sesja się kończy

Edytowane przez ألكساندرا
Czas edycji: 2009-07-02 o 01:47
Stary 2009-07-02, 08:26   #744
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ألكساندرا Pokaż wiadomość
i mam mały problem, Sim chciał być kompozytorem, a jest rockmanem i nie wiem czy da się to jakoś zmienić, żeby jednak ten swój życiowy cel osiągnął?
Jest takie coś w nagrodach życiowego szczęścia (czy jakoś tak) zmiana celu życiowego
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 08:52   #745
ufo111111
Przyczajenie

A ja jak zebrałem nasionko to wyrosło mi drzewo pieniężne
ufo111111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 10:39   #746
kiniaczeq
Zakorzenienie

dziewczyny a 321 dodatków to dużo? gra ma prawo sie wyłączać?
Stary 2009-07-02, 11:10   #747
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a 321 dodatków to dużo? gra ma prawo sie wyłączać?
w 2? to dosc sporo... zalezy od tego jak bardzo sa skomplikowane i czy wszystkich uzywasz w grze... ale i tak nie powinno... moze ktorys z modow jest walniety? nie przejmuj sie, sprawdzenie 300 modow troszke trwa, ale jest szybsze i prostrze niz sprzewdzenie ok. 2tys modow (ja tak mialam pod koniec gry w 2 i trafil sie jaki... "trefny" )

PS. jest gdzies watek o 2... tam by Ci pewnie lepiej doradzili
Stary 2009-07-02, 11:32   #748
Wenress
Zakorzenienie

Od wtorku mam simy i jestem zachwycona sporo pozmieniali, na lepsze
A moja samotna nastolatka odrabia lekcje ze swoimi rodzicami-duchami xD

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 15:20   #749
lady_chwila
Zakorzenienie

Kurcze, mam problem. Chce zrobić mojej Simce ambrozję. Brakuje mi tylko ryby śmierci. Robię wszystko tak jak powinnam. Łowię na ustniczka, koło laboratorium, gdzie jest zakaz łowienia ryb po północy i.. nic! Czy któraś z was w ogóle złowiła ją?
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 15:27   #750
ألكساندرا
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Jest takie coś w nagrodach życiowego szczęścia (czy jakoś tak) zmiana celu życiowego
jest, jest, ale w tym akurat to nie działało, a może do tego nie doszłam jak to zmienić bo to ten sam cel w sumie i pokazuje się zmiana na całkiem inne; już jak pisałam - porzucił pracę i na nowo ją rozpoczął także ok

co do duchów, jedna simka pracowała w laboratorium i po śmierci jej męża, miałam automatycznie opcję "ożyw ducha", więc go ożywiłam, wiek mu powrócił do emerytalnego i później znów umarł
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Gry komputerowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości