|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
eve u nas usypianie wygląda tak samo
a u nas w łóżku to on nie potrafi zasnąć, musi mieć swoje łóżeczko lub ewentualnie wózek jak gdzieś jesteśmy![]() Ale starsza córka spała od urodzenia ze mną i do dziś jest problem z tym...w nocy przychodzi do nas
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie dalo sie jej sciagnac ? |
|
|
|
#723 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Michaela
świetne te dowcipy Cytat:
najbardziej szkoda maleństwa, a nie daj Boże naprawdę zrobi jej krzywdę Cytat:
![]() ale ja Ciebie bardziej ![]() Cytat:
ad. 2 po minie Milusi od razu widać, że choinka bardzo jej się podoba Ja lecę spać, tylko jeszcze wywieszę pranie. Jutro powinnam mieć wolne w pracy, ale muszę iść na 2 godzinne szkolenie BHP
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
mell nie panikuj
![]() może to przejściowe, Może Aleksio nabywa jakąś nową umiejętność, idzie ząbek np i chwilowo mu sie pomieszało coś
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna A dla Twojego Michasia teraz jest taka? Czyli dzieci lubi
![]() Trudna sprawa, a Ty biedna jeszcze wiecej obowiazkow na glowie... Cytat:
No szok tym usypianiem niektorych dzieci... Raz ze zalezy to od dziecka, ale tez od konsekwencji rodzicow... BYŁY DWA KROTKIE STEKI I SPI... ALE TO PEWNIE DLATEGO ZE BYL PADNIETY JUTRO TEZ LADUJE W SWOIM LOZKU O 20, GORA 20.30
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Eve no niestety nie dało się jej ściągnąć,z roznych przyczyn
Caro ona zdecydowanie potrzebuje lekarza.To nie jest jej wina,biedna dziewczyna.A jej TŻ takim gadaniem nie pomaga .Sama sobie nie poradzi z taką depresją,musicie ją jakoś namówic na tego psychologa. Jezu,aż mi ciarki przechodzą jak o tym pomyślę i o tej,malutkiej kruszyncejak macie ochotę,to tu jest link do filmiku,na którym Milucha opowiada podeksytowana o dzisiejszym dniu ![]() http://smyki.pl/wideo/zobacz_1049501...22mama%22.html ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Milenka jaka zaaferowana
![]() Fajnie już siedzi i gada a mój łobuz niet ![]() zleje mu jutro dupsko że leń ![]() lecę spać bo padam na pyska ![]() dobranoc dobre mamusie ![]()
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Caro na Michasia też przyjdzie pora,dobranoc
A tu Milusia kolędę śpiewa ![]() http://smyki.pl/wideo/zobacz_1049512_koleda.html |
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nasze 5... Szkoda pieniedzy na bilety o tej porze roku, za te pieniadze mozna do Tunezji na 2 tyg pojechac
+ prezenty gwiazdkowe dla rodziny ![]() Cytat:
Czyli, ze ja nic nie robie ??? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Eve mój pracusiu
.
|
|
|
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olek spi w naszej sypialni, ma swoj pokoj, ale poniewaz dom jest duzy, to mam daleko do pokoju Ola z sypialni, wiec poki co Olus zostaje z nami. A my siedzimy na dole (sypialnie u gory, living na dole) - wiesz, tylko my mamy naprawde duzy dom i dlatego nie ma z tym problemu. Dasz rade, tyko nie ustepuj, poglaszcz, ale nie mow do niego i nie bierz na rece. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
A my maj - czerwiec do Polski... Moze w koncu nam sie uda ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Mell a czy to prawda, ze w Holandii taka bieda z mieszkaniami ??? Bo tutaj wchodze na str internetowa albo ide do agencji nieruchomosci albo dzwonie na nr z ogloszenia, umawiam sie na ogladanie i albo biore abo nie - wlasnie sprawdzalam, aktuanie u mnie w miescie (i okolicy) jest 109 ofert. |
||
|
|
|
#732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cos czuje,ze bardzo ja zmobilizuje do raczkowania ![]() a to teraz wiem,czemu juz ubralas i nie boisz sie jak Milus bedzie spac "daleko"od Ciebie? ja chyba nie bylabym jeszcze na to gotowa ![]() ale w sumie Milenka starsza jest o 2m-ce,wiec moze bedzie dobrze,bedzie co ma nie byc no..wlasnie teraz tak mysle,gdzie my nasza ustawimy ![]() w miejscu gdzie bylo jej miejsce jest teraz kacik zabaw Kali a mama,to fajnie ze ma kolezanke ,,bo tak samiuska.. tak przynajmniej beda razem a u nas sluchajcie! zachcialo mi sie tv ![]() co prawda mamy starego..ale od jakis 5 m-cy wogole nie wlaczamy go 1-nie ma na to czasu 2-nie mam swoich ulubionych seriali(tv ang.) 3-mielismy PL ale wczesniej ..(rok temu)razem ze wspollokatorami ale jak sie wyprowadzili to postamowilismy nie zakladac 4-my generalnie za tv nie przepadamy... uwazamy ,ze to zlodziej czasu-lepiej w jakis inny sposob go spedzic ale....... mnie sie zachcialo ![]() i bardziej do ogladania filow DVD niz tv.pl. czy ang. a wiec Tz kupil juz odtwarzacz kilka filmow a w tym tyg.zakupi piekny nowy telewizorek (bo ten poprzedni to rzech straszny )i co? ciesze sie jak glupia ![]() na wieczorki sie nada..cos sie obejrzy a za jakis czas bajeczke Niunka tez sobie pooglada bo tak to Boowa i Kwala na kompiku tylko zostaje
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Doris ale fajnie z tym TV,a jaki? Ja też jestem generalnie przeciwna,ale czasem fajnie cosik sobie pooglądać na większym ekranie niż monitor komputera
Na szczęście mieszkanie nie jest wielkie,Milusia będzie za ścianą,a drzwi pootwierane więc napewno ją usłyszę Mam nadzieję,że choinka trochę postoi zanim Milucha się do niej dorwie ![]() I ostatni filmik o tym jak Milusia mówi "mama",sorki,że tak na raty,ale się długo ładowały ![]() http://smyki.pl/wideo/zobacz_1049556...22mama%22.html |
|
|
|
#734 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny
Wiem ze bardzo dlugo mnie nie bylo na forum i to ale naprawde tyle sie dzieje w moim zyciu ze az sama nie nadazam za tym wszystki.Ogolnie to musialam zalozyc nowe konto bo do tamtego zapomnialam hasla jak cos to z tej strony mloda069! U mnie jak by to powiedziec od czwartku zaczelam nowy etap zycia ze faceta!Tzn rozstalam sie z moim tz juz tak na stale i na powaznie i watpie w to a co najwazniejsze nie wierze w to zeby nasza przyszlosc wspolna miala sens. W piatek przenioslam sie do mamy z Inez i mieszkamy z nia moim bratem i ojczymem!!I mam mega dola jak niewiem co!! A tak oprocz tego to za wiele sie nie zmienilo zajmuje sie moim szkrabem i chodze w weekendy na studia na ktore szczerze powiedziawszy nie chce mi sie cholernie chodzic! Nie czytalam co tam u was i to bo bardzo duzo mnie ominelo ale postaram sie was chociaz troszke nadrobic!! buziaki do uslyszenia
|
|
|
|
#735 | |
|
Rozeznanie
|
Eve-dokladnie ,szkoda kasy..to znaczy szkoda nie szkoda-moze i bysmy chcieli spedzic Swieta z bliskimi ale te ceny
to kosmos jakis!Dolozyc trezba jeszcze dojazd w ta i spowortem z lotniska,przezenty (choc my i tak co roku wysylamy im w paczce,zwlaszcza mojemu chrzesniakowi bylaby Majorka ![]() My tez wybieramy sie w czerwcu ciekawe jak to bedzie ![]() piewrszy raz w podrozy z dzieckiem..rocznym prawie ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
szkoda,ze tak wyszlo z Tz ![]() a powiedz jak Inez?pokaz jej foteczke ursull-tv ma byc tej samej firmy co odt.(Tz mowi,ze to jest wazne..ale o szczegoly mnie nie pytaj,bo wiedzialam...ale zapomnialam czyli sony,42c.Ja chcialam mniejszy ale Tz sie upiera ,ze jak kupowac to juz wiekszy i lepszy.Mnie tam wsio rawno ![]() no ,wlasnie tak od czasu do czasu zasiasc przed duzym ekranem obejrzec jakis dobry film,, (ciekawe co na to Kala..ale moze czasem pozwoli cos obejrzec )fajnie bo od reki zamowil juz kilka pieknych filmikow Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-07 o 00:28 |
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda 069 witaj,my się nie znamy
Przykro czytać twoją wypowiedź |
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Doris tv nie jest taka zla
My, dopoki nie bylo Olka bylismy namietnymi ogladaczami dvd, uwielbiam filmy "ze znakiem zapytania" tzn takie, ktore strasza, ale i daja do myslenia i takie po ktorych i tak nie wiadomo co sie stalo i o co chodzilo... No mi nie szkoda kasy zeby sie widziec z rodzina, ale na te drogie bilety - moim zdaniem to nie ma sensu.Ursull ceebees Mloda my sie chyba nie znamy, wiec witaj No Kochane moje panie, chyba sie zbieram do lozeczka, znowu mi sie przysni, ze z Wami gadam |
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja zmykam spac..
fajnie sie siedzi i sobie gada ale zaraz zaczna mi sie nocne pobudki a jutro rano trzeba wstac,lecem zwazyc Kalinkea ciekawa jestem bardzo ile ten moj klocuszek wazy ![]() do uslyszenia tzn.kliknienia tomorrow,bayyyyyydobrej nocki sobie i Wam zycze
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Eve,Doris dobranoc kochane,a śnijcie o mnie w samych superlatywach
![]() Ja chwilunię jeszcze posiedzę,bo prezentów na Ebayu szukam
|
|
|
|
#740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kiedys na nim godzinami siedzialam ale mozna bardzo taniutko wychaczyc wiele rzeczy. Tak jak moj Tz ,dawno dawno temu wystawial wszystko co mu sie napatoczylo w rece.. zlapal moja ksiazke "Kod Da'Vinci"i nie zalozyl min.ceny i poszla do szczesliwaca za -uwaga -1£ ![]() Myslalam,ze go udusze! |
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Doris dobranoc
Cytat:
![]() Ursul a jak Ty placisz na e-bayu ? Bo ja nie mam i nie zamierzam miec k.kredytowej - ze wzgledow bezpieczenstwa finansowego a zwyklym laserem nie mozna placic
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag roboty w domu nie masz
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- STO LAT DLA 7 MIESIĘCZNEGO OLUSIA!!!!!!!
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
siemacie mamuśki! Mojemu dziecku się wczoraj poprzestawiało i na spacerze tak po17zasnął, spał niekąpany do 22, później pobudka na jedzenie i kupę, ale zasnął jakoś i po24pobodka na płacz i histerie. Wył ponoad godzinę, aż się wyniosłam do pokoju obok..no i obudził mnie znowu o7.22
Coraz częściej płacze mi w nocy w zasadzie to krzyczy Eve Oluś jaki muzykaly, a jak nam jęzora pokazuje!! Mell znam ten ból kiepskich nocek, ale u nas w dzień choć trochę lepiej Gosik cierpliwa jesteś, ja już dawno zrobiła bym teściora Doris kolejna słodka mikołajka Carola nie wiem czy Ci mówiłam już, ale podziwiam Cie, zaradna z Ciebie baba Kurde to przykre jak cholera, ja sobie wmawiałam depresje poporodową, ale u mnie to było po prostu zmęczenie. Biedna ta dziewczyna, ale maleństwa jak szkoda ![]() Malutka ![]() Ursull kolejna piękna choineczka, moja stanie dopiero w sobotę, jak ją nabędziemy..ale prezenty w tym roku mikolajkowe to nam się udały! Młoda my się chyba nie znamy, więc witam przykro z powodu Tżta no troszkę czytania miałam i fajno STO LAT DLA OLUSIA Caro ja jestem taka super gosposia, że dziś już od rana mam posprzątane teraz tylko jak sobie dobrze poleżakujemy to będziemy robić zapiekankę dla kochanego tżcika mego
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Cmok na dzien dobry
A ja wczoraj padałam z nudów w szkole, juz nie oglam usiedziec i urwałam się o 17 na wagary , i nawet fajnie bo małż zabrał nas do C.H. na shoarme mniammmmm. A co tam ludzi z racji Mikołaja, masakra . A wieczorkiem przyczłapali sąsiedzi i tak imprezowalismy do północy. Igorek oczywiście zgarnąl prezenty takie dupereliki typu ubrania, zabaweczki, bo ten konkretny już dostał. Tu weekend i mikolajki a te tyle naklepały .blondynkapoznan - to mój podobnie właśnie jada. Sąsiadka moja ma zamiar taki kupic, no fajny jest, ale ja wybrałam ten z chodzikiem. dentka ma kochana - no to jednak normalnie jada mój smerf bo podobnie no może ciutke mniej, i zauważyłm że juz od tygodnia nie ulewa, zobaczymy czy to przypadek czy może pożegnalismy problem ulewania. No mi tez się podobali Kruk i Blacha i patenciarz- pomysłowy gośc.anulka anulka - to u mnie nie było jednak, bo brat mój był wczoraj i też nie znalazł . Ja tez mam juz jogurciki ale jeszcze nie dawalam dzisiaj może dam . Ja będe pichciła w dzień przed wigilią i w wigilię z teściowką i szwagierkami ŚSWIĘTA U TEŚCIÓW .iwciag - oj ty łobuziaro ale słownictwem operujesz . No piekne te ciuszki czemu u mnie takich cudaczków nie ma . A u mnie ciągle pada i nie moge spacerkowac ursull - Bóg zapłac dobra kobieto Mell - hej kochana . No nie doczekał się biedaczek ale za rok może się uda. No ja tez zauważyłam że udzielaja się te same mamusie .Caro - się zrobi zaraz z tym Avatarem jak będę umiala milena - i co dotarł Mikołaj z prezenciorem dla Ciebie? U mnie po 210ml. pewnie byłby paw z nadmaru Eve - oki już zakumałam co to za husiaweczka rumiankowa - nooo to kciukaski babolku i Mam dużo zaległości, więc reszta później |
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Marika wagarowiczko, już Ty mi tu nie wypominaj jaka ja nie dobra! Już znowu się kochamy z tżtem odkupiłam winy
![]() a co do ulewania to u nas podobnie, od jakiegoś czasu jest o niebo lepiej, wczoraj coprawda ulał, ale z mojej winy Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-07 o 08:19 |
|
|
|
#746 |
|
BAN stały
|
elo
ja bylam od piatku do niedzieli 10h na uczelni-dobrze ze teraz dopiero mamy 9 stycznia ale ile egzaminow |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja ![]() ale ja nie potrafie odmówić nikomu i czesto przez to zaniedbam siebie, dom, dzieci i dostaje za to kopa;/ A zaradna hmmm...od 11 rz mieszkałam z babcią jak umarł dziadek...i jakoś tak naturalnie się wszystkiego co najpotrzebniejsze nauczyłam![]() Marika czytaj dalej...się dowiesz
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-12-07 o 08:34 |
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to miałaś okazję się wszystkiego nauczyć, za mnie wszystko robiła mama, ja dopiero jak przyprowadziłam się do Wawy zaczęłam uczyć się gotować wcześniej miałam ugotowane, podane do stołu no i później pozmywane i dlatego czasem pewne rzeczy mnie przerastają, ale i tak widzę w sobie wieeelkie postępy.
|
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag ja chyba z natury jestem taka dziwna
![]() non stop gdzieś z kimś jeżdzę, komuś coś piekę, gotuje, pomagam...ludzie się przyzwyczaili że ja zawsze zrobie i że nie odmówie. A czasem nie mam zwyczajnie czasu i ochoty, zapieram się że to ostatni raz ![]() Przed kolejnym ![]() I dziś np jadę 10 km obciąć Oliwce paznokcie Bo ojciec się boi a matka ma w Ja już płakałam przez nią nie raz bo nie potrafie jej przemówić do rozsądku ![]() Są różni ludzie i ja czasem lenia mam Takich nierobów leniwych jak Ty też potrzeba
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i zapomniałam, że za dziecka jeszcze zbierałam w wakacje jabłka na sprzedaż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

a u nas w łóżku to on nie potrafi zasnąć, musi mieć swoje łóżeczko lub ewentualnie wózek jak gdzieś jesteśmy

najbardziej szkoda maleństwa, a nie daj Boże naprawdę zrobi jej krzywdę 

)

.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK