Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 15:10   #721
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No własnie myśłę nad tym i się zastanawiam. Na razie rozglądam sie na rynku co jest a potem musiałabym jeszcze porozmawiać z rodzicami bo tkich prezentów nie kupuje sie bez uzgodnienia. I czy tak czy nie to oni by zadecydowali - lepiej znaja własną córkę.

Ana - Ninka wygląda Fantastycznie i zmieniła sie bardzo. A na terorystę mi nie wygląda.
Stoliczek fajny - dzięki za zdjęcia.

.
Pop przemyślcie ten skuter.Ja mam i jezdżę od kilku lat i wydaje mi się,że dla 14-latki to zbyt niebezpieczny pojazd jeszcze.Wystarczy chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe(wiem sama po sobie).Zależy też dużo od tego jakie dziecko jest-jeśli dziewczynka rozważna to można zaryzykować.Jeśli dzieciak roztrzepany to strach się bać nawet jak na rower wsiada
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ana ninka moze miec jeszcze ciemne wlosy tak jak moj srol bo widze ze obie prawie biale klaki maja.

Moj chrzestny sie urodzil to wygladal jak kret:P, potem do 2-3 lat wlosy mial jak moja Oliwia i pozniej sciemnialy i ma czarne.
Ja wiem,bo ja też taka jasna byłam aż do lat 3-mój tż też długo był blondaskiem.Tylko śmiesznie takie jasne dziecko wygląda przy ciemnych rodzicach i te pytania wszytskich"po kim ona taka jasna"
Darusia i jak Twój tż daje radę w pracy?dobrze mu tam?
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Plmadzia, Ana dzięki za porady dzisiaj pojadę do rosmana po ten szampon czy do apteki mam jechać ja teraz myje takim ze skrzypu w takiej malej przezroczystej butelce z czerwona zakretka ale ie wiem jaka to nazwa wylecialo mi z głowy i tez takie kapsułki mam z tego do wlosów ale to nic nie pomaga dalej leca ja tez mam nadzieje że to czasowe juz mniej farbuje bo raz na 4-5 tygodni wcześniej farbowałam co 1,5-2 tygodnia bo mnie odrosty wnerwialy
a ja znalazłam jeszcze wlosy na klipsy na allegro i je zamówiłam ciekawe co przyjdzie doczepie sobie na wesele hehe
Drcron seboradin w aptece tylko.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Ana - Ty uważaj bo przy Twoim zięciu to już dwie dziewczyny sie kręcą Oliwka i Ola.

"
Ninka teściową ma ok to się nie martwię-Oliwka mam nadzieję,że trzymasz rękę na pulsie?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:37   #722
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

P0P sąsiadów córka ma skuter, taki fajny majtkowy róż, ale jak na róż to wcale nie wygląda tandetnie, super dziewczyna na nim wygląda. I tak jeździ tym skuterem już trzeci rok. Myślę że to zalezy tylko od tej 14-to latki na ile ma rozsądku w głowieBo jak poważna to i na skuterze bezpieczniejsza będzie niż na rowerzeMało to pali bo raptem 2,5 litra na 100km
coś takiego ma http://otomoto.pl/vespa-lx-50-2t-roz...-M2606775.html i do tego różowy kask
Jak się zdecydujesz na zakup, to najlepiej porozmawiac z kimś kto się na codzień tym zajmuje, albo mechanik, albo sprzedawca

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:25   #723
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P sąsiadów córka ma skuter, taki fajny majtkowy róż, ale jak na róż to wcale nie wygląda tandetnie, super dziewczyna na nim wygląda. I tak jeździ tym skuterem już trzeci rok. Myślę że to zalezy tylko od tej 14-to latki na ile ma rozsądku w głowieBo jak poważna to i na skuterze bezpieczniejsza będzie niż na rowerzeMało to pali bo raptem 2,5 litra na 100km
coś takiego ma http://otomoto.pl/vespa-lx-50-2t-roz...-M2606775.html i do tego różowy kask
Jak się zdecydujesz na zakup, to najlepiej porozmawiac z kimś kto się na codzień tym zajmuje, albo mechanik, albo sprzedawca
fajny ten skuter cena też fajna

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Był następny klient w sumie mieszkanie mu sie podobało ale cena mniej chciał je kupić za 75tyś nie zgodziliśmy się za 80 tyś tak ale nie mniej gościu ma się zastanowić ale czuje że nic z tego
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:52   #724
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka ja od niedzieli 7 sierpnia Oby tylko nie padało ...

Daria GRATULACJE!! To jednak nie jest Ci synuś pisany, ale pamiętaj że do trzech razy sztuka Swoją drogą zdolny Twój tż bo dziewczynę trudniej jest zrobić

ana kupiłam sobie maskę i odżywkę quick z Waxa (do włosów suchych i zniszczonych) i o ile ta maska jest ok to odżywka tragedia! Łudziłam się że jak przed pracą głowę będę myć to ta mi oszczędzi czas (bez spłukiwania) a jak nią wczoraj włosy psiknęłam to wyglądałam jakbym miesiąc nie myła Ulep na głowie

aneczka dzięki

megi napisz mi tu co warto w okolicach Mielna zobaczyć

My w sobote rano jedziemy do kielc i dwa tygodnie wolnego W niedzielę jak pogoda dopisze weźmiemy Hanię (i Marcela) do Krakowa na jakieś zwiedzanie - nigdy nie była i muszę jej coś niecoś Polski pokazać

P0P czy Oliwka nadal kocha mego syna umiłowanego ??

megi ściągnęłaś sobie te podcasty co Ci na fb linka dałam??

Bao ponawiam zaproszenie do Kielc w pierwszym tygodniu sierpnia W razie niepogody rzecz jasna zapraszam do siebie Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie sprawy

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-07-28 o 20:09
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:35   #725
anakazar
Zakorzenienie

Gmyrelka ja z waxa lubię tylko maski-szampony i odżywki jak dla mnie są bleI Ty potwierdzasz,że odżywka również jest do dupy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-07-28, 20:59   #726
evitka21
Zakorzenienie

darusia, gratulacje!!! a ta lekarka to faktycznie wszędzie siusiaki widz
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Adaś by się pogubił w tylu wątkach... on najlepiej zorientowany w seksie :P
oj, myślę że klubowy formalny by go wciągnął i ładna epopeję by popełnił

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Moja znowu nauczyła się tak,że jak coś zrobi zle-o czym doskonale wie to szybko zmienia się w anioła leci do mnie wtulić się w nogi,ramiona-oby się przytulić i otwiera buzię,żeby ucałować.Przy tym wszystkim towarzyszy jeszcze słodki dzwięk"mmmm".Wysiadam przy tym i złość mija-mała aktorka,wie jak manipulować matką i ojcem

Sara a jak Ty ją nauczyłaś stać w kącie?moja by mnie wyśmiałaona mleka nie potrafi zjeść,żeby szpagatu na leżąco nie zrobić,a co dopiero wystać w kącie.No chyba,że coś do jedzenia bym je dała
moja to samo- od razu tulu tulu

i tez by mnie wyśmiała

Cytat:
ale fajnie macie z tymi spotkaniami ja też chcę ja tez chcę dziewczyny z okolic spotykamy sie w następną sobote albo niedzielę ? może u mnie albo gdzieś na bielanach we Wrocku bo bede sama z Julką a dalej nie dojadę
ja chętna jak zawsze

Cytat:
a wczoraj ugryzła psa mojej mamy w ogon

jeszcze te moje tylko mam nadzieje że nie kupił tak jak ja wszystkich zestawów
biedny piesek

wszystkich???

Cytat:
Jaka szkoda że Wy wszystkie tak daleko mieszkacie od Opola. Ja ma duży ogódek na którym jest praktycznei tylko trawa. własny placyk zabaw dla dzieci. i W końcu zabezpieczony taras i zejście do piwnicy. Więc dzici mogłyby spokojnie same latać a my pic kawkę którą podał by nam mój TZ a do kawki jakieś ciasto też pewnie by upiekł.
ale kusisz.....to może wrocławianki ( i okoliczanki) się kiedyś u ciebie spotkają?

Cytat:
a wiecie jak nam sie super sprawuja farbki do malowania palcami doslownie rewelacja muszę gdzies dokupić jeszcze kilka opakowań na jesienno zimowe wieczory rozkładam Julce na podłodze wielki brystol zakładam fartuszek < też z biedronki > choć on nam tez służy ostatnio zamiast śliniaka bo zakrywa fajnie nawet nóżki jak je i spodenki nie są utytłane :P no i ona sobie mazia po calym brystolu siebie i mnie też mazia potem ma frajdę w wannie jak to się zmywa a dziecka nie było ostatnio jak się bawila 1,5 godziny spokojnie zrobilam obiad pomyłam gary i poprasowałam
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
u nas te farbki po 9,99 ale nie kupiłam ich nie wyobrażam żeby go rozłożyć z nimi na ziemi i tak jak ty robić obiad czy prasować , u nas byłby meksyk już to widzę wszystko byłoby pomazane w ole go sadzać do fotelika i niech narazie maluje kredkami
ja raczej też sobie takiego malowania u nas nie wyobrażam , też póki co przy kredkach zostaję

Cytat:
Pop nie ma Evitki i nie mam jak foty wstawić stoliczka.Spróbuje sama,może się uda.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ja nie mogę.Błąd mi wyskakuje.
na maila zawsze możesz podesłać. A mi sie wydaję że ty ich nie możesz wstawić, bo za duże są. Jak ja pierwszy raz próbowałam, to tez mi sie błąd pokazał, a jak zmniejszyłam to juz ok było

Cytat:
Biedronka rządzi

Bosz.... ale dzisiaj jestem spiździała... oczy mi się kleją,a tu papierzyska i koniec miesiąca nadciąga.
, tyle razy to słyszałam, ale jednak napisane śmiesznie wygląda

Cytat:
no to wstawiam zdjęcia Ninki

my mamy takiego samego misia Ninka lubi sie nim bawić bo u nas służy do rzucania ze schodów jak większość ostatnio zabawek

a stolik macie rewelacyjny ja kupiłam od sąsiadki mamuta z krzesełkiem za nową zabawke dla jej córci
ale ona sliczna i jaka podobna do ciebie się zrobiła
stolik fantastyczny

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:11   #727
ania p
Zakorzenienie

Bao ja mam mamuta a meble właśnie z drewna mamy super sa te stoliki i fajnie że zawsze można dokupić krzesełko czy taboret do kompletu jak potrzeba

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
zbierzmy sie za rok w kupę i jedźmy wielką watachą do Mielenka, co? A nie tak każdy osobno i nikt się z nikim nie spotka. Nie trzeba od razu mieszkać w jednej kwaterze i "zderzać sercami" jak mawia mój TZ czyli nie wspólne śniadania, obiady, kolacje, plażowanie i zakupy, ale fajnie byłoby mieć kogoś znajomego choćby z forum i dzieciaki w podobnym wieku. Może się uda?
kto się pisze poza mną i Asiulkiem, którą wpisuję tu zaocznie na własną odpowiedzialność i bez jej wiedzy?
Ja się raczej nie piszę , dośc mam naszego morza i tej pogody chyba że dosłownie na kilka dni

Cytat:
No to dupa.
Musisz się przemęczyć jakieś 2-3 lata i dopiero potem coś zmienić.

Mi Vespa też bardzo się podoba i gdybym kupowała dla siebie to chyba skusiłabym sie na Vespe.
Ale to ma być skuter dla mojej siostrzenicy i chyba to byłaby przesada. Więc poszukuję czegoś odpowiedniego dla niej i niezawodnego.

Pogadaj i spytaj jakbyś potrzebowała pomocy to mogę Ci dac numer do kogoś tam z bielska to wam doradzi . Oni tam mają różne firmy i nowe i używane rzeczy . jest też serwis

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dzien dobry

no i bylam na usg, wszystko wporzadku IDEALNIE jak to lekarz powiedzial
powiedzial tez zeeeee bedzie DZIEWCZYNKA hahahah:P
gratki . Nieźle u ciebie dwa razy miał być chłopak a tu baba

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny od poniedziałku mam dużo telefonów w sprawie mieszkania było już 5 osób na oględzinach wszystkim sie pooba no zoabczymy jedni są napaleni , braliby je na kredyt ale babka która ich obsługuje jest na urlopie do 12 sierpnia. Coś czuje ze oni je kupią trzymajcie kciuki
Oby się sprzedało niektórzy to by wszystko za darmo chcieli a takie ładne mieszkanko

Cytat:
Chyba każdej z nas brakuje siły na te nasze słodkości

Moja znowu nauczyła się tak,że jak coś zrobi zle-o czym doskonale wie to szybko zmienia się w anioła leci do mnie wtulić się w nogi,ramiona-oby się przytulić i otwiera buzię,żeby ucałować.Przy tym wszystkim towarzyszy jeszcze słodki dzwięk"mmmm".Wysiadam przy tym i złość mija-mała aktorka,wie jak manipulować matką i ojcem

Sara a jak Ty ją nauczyłaś stać w kącie?moja by mnie wyśmiałaona mleka nie potrafi zjeść,żeby szpagatu na leżąco nie zrobić,a co dopiero wystać w kącie.No chyba,że coś do jedzenia bym je dała

Też by jej się jakaś kara przydała,ale nie wiem coZazwyczaj jak przegina to jestem na nią"obrażona"i nie pozwalam sobie wejść na kolana,odchodzę od niej i się zajmuje czymś.Małej przechodzi,przyjdzie się przytuli i jest ok.

Darusia a to numer.Byłam pewna,że wasz syn jest"bankowy".Gratuluje.B ędziesz miała dwie cudowne dziewczyneczki

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Aaa i czy jest jeszcze jakieś dziecko,które na oczy nocnika nie widziało?Czy tylko ja tak jeszcze daje zarobić pampersom
Moja się drze na nocniku więc jej nie sadzam , przyjdzie i na nią czas

Ja dziś w wawie byłam cały dzień troszkę poszalalam w zarze , kupiłam młodemu wielki zestaw Tomka i dziecko szczęśliwe . a fajnie mi się udało bo wygrzebałam na przecenie w smyku za pół ceny więc ma 7 nowych pociagów i pełno torów i dwa nowe domki . Ile to już kasy w te tomki pioszło to nawet nie chcę liczyć ale ważne że się tym bawi a nie leży
Stary 2011-07-28, 21:14   #728
evitka21
Zakorzenienie

coś mi sie chyba faka, bo tak dużo cytowałam i mi się tylko niektóre załadowały....i już nie pamiętam co komu....

no i internet mi się w lapku poszedł czesać (i nikt nie wie czemu) i teraz tylko wieczorem mogę zasiąść na starego kompie

A ja wam powiem, że moje dziecko....zgrzeczniało jakoś, wasze teraz łobuzują, a moja złagodniała.
W miarę się słucha, już chyba wszystko rozumie i zaczęła ostatnio bardzo dużo gadać-wiadomo głównie po swojemu, ale dużo naśladuje i np. jak wychodzę ze sklepu i mówię "do widzenia" to ona coś jak "dzienia".

Na placyku się tak ładnie bawi, że się napatrzeć nie mogę i dziwi mnie bardzo, (ale w pozytywnym sensie)że potrafi się tak łądnie z dziećmi bawić-głównie ze starszymi, ale z takimi w swoim wieku też próbuje-chce sie w berka bawić, sypie im piaseczek do foremek, wywrotek, za rączkę chce chodzić...
cały czas jakieś komplementa zgarniam pod adresem swojego dziecka (a "jaka mądra/towarzyska/kochana...)i pękam z dumy.

My teraz jak nam pogoda sprzyja to i po 6h spędzamy (rano 9-11) i potem 14-18, mała tam ma raj, jest przeszczeęśliwa i cały czas się śmieje w głos.

A ja powiem wam, że dopiero niedawno tak naprawdę zaczęłam się cieszyć macierzyństwem

i jeszcze dodam, że coraz lepiej śpi-wczoraj pobiła rekord-prawie do 7

dziś byłyśmy na szczepieniu i lenka waży 11,600 i mierzy 85cm, czyli w długość idzie (ostatnio- maju-11,200 i 80cm)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:54   #729
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P czy Oliwka nadal kocha mego syna umiłowanego ??
Oczywiście że kocha. Co prawda pamięta go jak przez mgłę więc moze wstaw jakieś zdjęcie Wydrukuję i postwię na stoliczku

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

ale kusisz.....to może wrocławianki ( i okoliczanki) się kiedyś u ciebie spotkają?
Zapraszam

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pogadaj i spytaj jakbyś potrzebowała pomocy to mogę Ci dac numer do kogoś tam z bielska to wam doradzi . Oni tam mają różne firmy i nowe i używane rzeczy . jest też serwis
Dzieki jak będę potrzebowała to dam znać.

MadziaPL - piękna ta Vespa ale trochę droga. dla siebie tak ale nie dla 14-latki.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:25   #730
ania p
Zakorzenienie

Pop ja bardzo chciałam skuter na to moje zadupie fajna rzecz ale z dzieciakami to bez sensu więc narazie temat ucichł . ale może kiedyś .
Tzta chłopaki jeździli mając po 15 lat , starszy sobie kupił taki chiński badziew zipp czy jakoś tak mu było , parę razy się chłopak porysował bo wariował ale tak to bez większych awari się obeszło .
Stary 2011-07-29, 05:31   #731
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Piję kawę i szykuję się do pracy....

U mnie w Biedronce ciastoliny nie było Kupiłam farby do malowania palcami - Igorowi przypadło do gustu malowanie sobie po nogach Teraz będę odpierała body i skarpety - następne malowanie w samym pampersie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:59   #732
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A ja powiem wam, że dopiero niedawno tak naprawdę zaczęłam się cieszyć macierzyństwem
a ja to czasami myślę co mi wpadło do głowy żeby wogle mieć dzieciJuż po prostu czasami mam dosyć tego że teraz na pierwszym miejscu jestem mamą a dopiero na drugim miejscu osobą Chciałabym muc wyjść z domu bez załatwiania opiekunek na odpowiednią godzinę, wrócic do domu w środku nocy i się nie martwić.

Dzieci dzisiaj wstały wcześnie z rana, ale i dobrze bo muszę za chwilę iść z małym do lekarza z tymi pryszczykami na buzi, bo już za długo to ma, i tyle co mu już w to wsmarowałam, a efektu nie ma.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:43   #733
P0P70
Zakorzenienie

Ja też weszłam wczoraj z nudów do Biedronki i kupiłam farbki, pieczątki i fartuszek. Zobaczę jutro jak małej sie to podoba.

Madzia - jak widzisz ja to sie czasami nudzę. Zwłaszcza wieczorami w Wawie. Nie martwię sie o opiekunkę. Mogę sobie wyjść i wracam kiedy chcę. Tak oto wygląda nowoczesna mama.

Stary 2011-07-29, 08:49   #734
megi-megi
Zakorzenienie

P0P-wypowiem się w imieniu Madzi - Ty czasem nic nie mów :P
Ja marzę czasem, żeby poczuć się właśnie wolną, móc zrobić, co chcę, a nie w kółko w biegu, bo opiekunka, bo dziecko, bo obiad.... brrrrrr...
Stary 2011-07-29, 08:50   #735
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Ninka teściową ma ok to się nie martwię-Oliwka mam nadzieję,że trzymasz rękę na pulsie?
no pewnie,że trzymam
tylko nie wiem czy do 18 bez realu pociągnie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Oliwka ja od niedzieli 7 sierpnia Oby tylko nie padało ...

Daria GRATULACJE!! To jednak nie jest Ci synuś pisany, ale pamiętaj że do trzech razy sztuka Swoją drogą zdolny Twój tż bo dziewczynę trudniej jest zrobić

My w sobote rano jedziemy do kielc i dwa tygodnie wolnego W niedzielę jak pogoda dopisze weźmiemy Hanię (i Marcela) do Krakowa na jakieś zwiedzanie - nigdy nie była i muszę jej coś niecoś Polski pokazać
no to super,musi dopisać!nawet nie ma żadnego ale chyba już się wypadało
zadzwonie później do Dusiaki jak im idzie

Cytat:
A ja wam powiem, że moje dziecko....zgrzeczniało jakoś, wasze teraz łobuzują, a moja złagodniała.
W miarę się słucha, już chyba wszystko rozumie i zaczęła ostatnio bardzo dużo gadać-wiadomo głównie po swojemu, ale dużo naśladuje i np. jak wychodzę ze sklepu i mówię "do widzenia" to ona coś jak "dzienia".

Na placyku się tak ładnie bawi, że się napatrzeć nie mogę i dziwi mnie bardzo, (ale w pozytywnym sensie)że potrafi się tak łądnie z dziećmi bawić-głównie ze starszymi, ale z takimi w swoim wieku też próbuje-chce sie w berka bawić, sypie im piaseczek do foremek, wywrotek, za rączkę chce chodzić...
cały czas jakieś komplementa zgarniam pod adresem swojego dziecka (a "jaka mądra/towarzyska/kochana...)i pękam z dumy.

My teraz jak nam pogoda sprzyja to i po 6h spędzamy (rano 9-11) i potem 14-18, mała tam ma raj, jest przeszczeęśliwa i cały czas się śmieje w głos.

dziś byłyśmy na szczepieniu i lenka waży 11,600 i mierzy 85cm, czyli w długość idzie (ostatnio- maju-11,200 i 80cm)
Od razu było widać,że to taka mądra dziewczynka tylko mama jej wcześniej nierozumiała

Łatwiej jest się cieszyć gdy ma się grzeczne dziecko
ja mojego skarba przeprzeprzekocham i aż mnie to denerwuje,że zawsze po pracy nawet mi przez myśl nie przechodzi żeby sobie gdzieś połazić po zakupach lub gdzieś indziej tylko człowiek leci byle szybciej do domu do tego łobuza małego

To wysoka jest Lenka 85

Megi dopiero pisałaś o przygodzie z kupą ja miałam tak wczoraj,zostawiłam Daniela bez pampka tylko w krótkich spodenkach a tż składał tą szafę,poszłam do ubikacji i słyszę Aaaaaga!!Jak przyszłam to Daniel już stał we wszystkim pod prysznicem trzymany przez tż,rączki w kupie,kupa rozdeptana na dywanie a mały nie wie o co chodzi tż wkurzony a ja w śmiech

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-07-29 o 08:51
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:05   #736
megi-megi
Zakorzenienie

Gratuluję przygody z kupą Ja w takim razie się cieszę, że nie mam dywanu To ułatwiło sprzątanie.
Stary 2011-07-29, 09:20   #737
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

bez komentarza

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/przy...51,1,klip.html#
Stary 2011-07-29, 09:39   #738
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka - j atez właśnie rano widziałam ten materiał. Co prawda jakiś miesąc temu przeczytałam "Kwiat Pustyni" i jak sobię pomyślę że do dnia dzisiejszego tysiące dziewczynek jest kastrowane. Nie wiem czy czytałyście jak wygląda takie kastrowanie i w jakich warunkach to następuje?
A samo wykastrowanie jest niczym w stosunku potem do cierpienia przez całę życie. I nie chodzi o to że one nie mogą mieć orgazmu ale o to że te sa zszywane tak ciasno że nawet siusi nie mogą robić bo leci po kropelce. A co dopiero jak mają framugę. Krew nie ma ujścia i kiśnie tam co sprawia ogromy ból.
I zawsze to cierpieć musi kobieta. Ciekawę dlaczego nie kastrują facetów (wycinając im wszystko) czy nie "prasują" genitaliów.
A najgorsze jest to że przeważnie to wszytsko robią matki swoim córką teoretycznie dla ich dobra.

Stary 2011-07-29, 09:46   #739
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się,że Lenka zrobiła się grzeczniejsza i najważniejsze,że dłużej Ci śpi.Wyspana mama-szczęśliwa mama
Cytat:
Dzień dobry
Piję kawę i szykuję się do pracy....

U mnie w Biedronce ciastoliny nie było Kupiłam farby do malowania palcami - Igorowi przypadło do gustu malowanie sobie po nogach Teraz będę odpierała body i skarpety - następne malowanie w samym pampersie.
Jezu znowu o tej biedronce nawijacieJa dopiero jutro tam pojadę,a już się boję,że dla małej farbek i fartuszka zabraknieA tak poważnie to jak ja ostatnio byłam w biedronie to małej pokupowałam kilkanaście książeczek-twarda oprawa,typowo dla maluchów,a niektóre grube po 200 stron opowiadania i bajki-każda sztuka 9.90.W księgarni zapłaciłabym minimum 25 zł za taką baję.Fajna ta biedra.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no pewnie,że trzymam
tylko nie wiem czy do 18 bez realu pociągnie
Ej no!Jak będziesz Danielka w ryzach trzymać to doczeka.Żadnych spotkań z Olą i Oliwką i innymi uroczymi pannami i da się radę

Co z tą pogodą?Mada faka toż to listopad,a nie lipiec.Mi się pranie"suszy"od dwóch dni na tarasie-mokre jak cholera wisi

Ja przed okresem i patrzeć na siebie nie mogę i to do takiego stopnia,że chwyciłam za telefon i się jutro do fryca umówiłam.Ale co z tego jak nie wiem czy obcinać włosy(a mam długie,ładne i nie wiem czy jak je skróce to w czarną rozpacz nie wpadnę)czy tylko grzywkę zrobić.Jezu jak ja zazdroszczę swojemu tż.Chodzi taki po świecie całe życie na jedno kopyto ściety,bez wahań hormonalnych i nie jęczy co miesiąć przed lustrem,że wygląda jak pasztet

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Oliwka - j atez właśnie rano widziałam ten materiał. Co prawda jakiś miesąc temu przeczytałam "Kwiat Pustyni" i jak sobię pomyślę że do dnia dzisiejszego tysiące dziewczynek jest kastrowane. Nie wiem czy czytałyście jak wygląda takie kastrowanie i w jakich warunkach to następuje?
A samo wykastrowanie jest niczym w stosunku potem do cierpienia przez całę życie. I nie chodzi o to że one nie mogą mieć orgazmu ale o to że te sa zszywane tak ciasno że nawet siusi nie mogą robić bo leci po kropelce. A co dopiero jak mają framugę. Krew nie ma ujścia i kiśnie tam co sprawia ogromy ból.
I zawsze to cierpieć musi kobieta. Ciekawę dlaczego nie kastrują facetów (wycinając im wszystko) czy nie "prasują" genitaliów.
A najgorsze jest to że przeważnie to wszytsko robią matki swoim córką teoretycznie dla ich dobra.
Czytałam.Rozmowy w toku oglądałam i ryczałam razem z tymi kobietami opowiadającymi jak z jednej strony mama,a z drugiej ukochana babcia trzymały siłowo za ręcę,a pseudo doktor robił niżej masakre

Stary 2011-07-29, 10:01   #740
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu jak ja zazdroszczę swojemu tż.Chodzi taki po świecie całe życie na jedno kopyto ściety,bez wahań hormonalnych i nie jęczy co miesiąć przed lustrem,że wygląda jak pasztet
Dokładnie, ja też uważam że to bardzo niesprawiedliwe

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

A ten jaki fajny Vespa dla dzieci
http://allegro.pl/peg-perego-vespa-g...728535702.html

Stary 2011-07-29, 10:05   #741
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny ktore naklejek na sciane szukaly http://citeam.pl/oferty/cala-polska/...eci/rl=wWm3U9M
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:39   #742
lindsley
Zakorzenienie

Dzięki
A tutaj fotki:
Sprawdźcie dzisiejszą ofertę CityDeal! http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/fotobasiapl-calapolska/593854/.6JD5k1

Darusia gratuluję dziewczynki

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:50   #743
mloda1989
Zakorzenienie

zdjecia radze tu zamawiac http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4712233 10x15 wychodzi po 17gr a jak ktos z wrocka to juz wogole taniocha bo moze sam odebrac
Stary 2011-07-29, 10:57   #744
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
P0P-wypowiem się w imieniu Madzi - Ty czasem nic nie mów :P
Ja marzę czasem, żeby poczuć się właśnie wolną, móc zrobić, co chcę, a nie w kółko w biegu, bo opiekunka, bo dziecko, bo obiad.... brrrrrr...

OJ też bym gdzieę polazła sama , wczoraj byłam w tarasach , zakupy plus pilnowanie dzieci dobrze że Olka spała a Szymek był w miare grzeczny .

Cytat:
O matko

Cytat:
Tez czytałam kilka takich książek straszne to jest
Stary 2011-07-29, 10:58   #745
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
zdjecia radze tu zamawiac http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4712233 10x15 wychodzi po 17gr a jak ktos z wrocka to juz wogole taniocha bo moze sam odebrac
Dzięki...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:03   #746
mloda1989
Zakorzenienie

heh ostatnio sie z nimi wyklocilam zeby na nowo aukcje wystalili bo bez tego problemy w punkcie robili, no i za moja namowa dali tez wieksze formaty, zdj jak za taka cene sa ok, ja radze papier fuji

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

aaa i jeszcze to warte zainteresowania http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...-pl/rl=O6xe4ur
Stary 2011-07-29, 11:16   #747
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Gmyrelka zrob coś żeby u Was w chacie się zwolniło
nie moge nic znaleźć ciekawego

Cytat:
PoP czytałam to,mam tą książkę w domu-masakra do dziś mam obraz przed oczami jak ją ta wredna matka zostawiła na kamieniu po cięciu nożem

Cytat:
Ja przed okresem i patrzeć na siebie nie mogę i to do takiego stopnia,że chwyciłam za telefon i się jutro do fryca umówiłam.Ale co z tego jak nie wiem czy obcinać włosy(a mam długie,ładne i nie wiem czy jak je skróce to w czarną rozpacz nie wpadnę)czy tylko grzywkę zrobić.Jezu jak ja zazdroszczę swojemu tż.Chodzi taki po świecie całe życie na jedno kopyto ściety,bez wahań hormonalnych i nie jęczy co miesiąć przed lustrem,że wygląda jak pasztet
Ja też przed ale humor mi jakoś dopisuje a że pasztet to inna działka
Stary 2011-07-29, 11:19   #748
mloda1989
Zakorzenienie

ja tez przed..... i tezet od razu to odczuwa - a ja twierdze ze po prostu nam wiecej odwagi by mu cos wytknac:P
Stary 2011-07-29, 11:37   #749
blistex
Rozeznanie

Evitka tak wszystkie zestawy chodzilo mi o 4 bo tam tylko 4 rodzaje były no i kupił to co ja a nasze dziecko wczoraj wymazało dwa pudełeczka ciastoliny w ścianę dywan meble i podłogę ręce ma utytłane flamastrami i nie mogę tego jej domyć a niby miały być łatwo zmywalne

Pop biedne te kobiety też kiedyś o tym czytałam
Stary 2011-07-29, 11:42   #750
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Megi dopiero pisałaś o przygodzie z kupą ja miałam tak wczoraj,zostawiłam Daniela bez pampka tylko w krótkich spodenkach a tż składał tą szafę,poszłam do ubikacji i słyszę Aaaaaga!!Jak przyszłam to Daniel już stał we wszystkim pod prysznicem trzymany przez tż,rączki w kupie,kupa rozdeptana na dywanie a mały nie wie o co chodzi tż wkurzony a ja w śmiech
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a nasze dziecko wczoraj wymazało dwa pudełeczka ciastoliny w ścianę dywan meble i podłogę ręce ma utytłane flamastrami i nie mogę tego jej domyć a niby miały być łatwo zmywalne
Jakie zdolne te Wasze dzieci a Wy nie umiecie docenić ich duszy artystycznej. Brawa dla Daniela któremu mama nie kupiła ciastoliny i musiał sie posilkowac własną kupką

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości