|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Nowaken witaj
Najserdeczniejsze gratulacje! ![]() Maluśna, piękne butki Zakup trampek rozumiem jak najbardziej, małe kobitki to sroczki nieprzeciętne, Matylda też by się pewnie zakochała ![]() W kwestii glutów zgadzam się z Wami Widziałam w przychodni dziewczynkę (już sporo starszą od naszych - więc tym bardziej nie rozumiem) taka usmarkana na zielono, że mi się na pawia zbierało mało tego, radziła sobie w inny sposób - zlizując to co wyciekało a rodzice nic. Uch ![]() My niestety gnijemy w domu
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby
Maluśna dzięki za foty kochana uwielbiam wszystko co się błyszczy A ja wystawiłam ponownie kurtkę z Mayorala i kombinezon, no zobaczymy może tym razem będzie lepiej, ciut ładniejsze aukcje wystawiłam, ale do Jowiszkowej czy Cestusi to mi dalekoooooooooooo trzymajcie kciuki, chciałabym żeby się sprzedały chociażby po to, żeby mi miejsca nie zajmowały bo tyyyyyyle tych ciuchów Dziewczyny udanego spotkania jutro
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
No to baardzo sie cieszymy
![]() Do zobaczenia jutro. Mysle, ze najlepiej bedzie zaczac od rynku i okolic. Na poczatku planuje zwiedzenienie placu zabaw niedaleko
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
eloł. siostra cioteczna małża z chłopakiem wyszła niedawno od nas więc mogę pisać
![]() Iga poszła spać po 21.30 dla nas to SZOK na szczęście nie marudziła,a ostatnią godzinę tak szalała,że "ciotka" w ogóle wątpiła z jej spanie (zwłaszcza,że jej siostra do dziś "usypia" swoją 5-letnią córkę) no ale wróciliśmy do pokoju i po 20 min. Igi nie było ![]() Dziś zwiedziliśmy rynek, pergolę i ogród japoński. jutro wstępnie zoo ustalone i żarcie na mieście z Veronką. sorki,że nie zadzwoniłam nawet ale serio zalatany dzień jakoś i jak się ocknęłam (po małym piwie) to była 22 |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam we Wrocku
czekam na fotorelacje ![]() ja dzis kaszle tak ze płuca wypluwam ale pojechałam z mamą i Wikula do babci. Dawno u niej nie byłam wiec juz wypadało rano Wiki wykleiła jej motylka z kolorowego papieru wiec jechała dumna i blada ![]() potem zaliczyłysmy auchan i powiem Wam ze w szoku byłam ile fajnych rzeczy. Kupiłam dla Wiki sniegowce, cos ala buty emu, kazda kojarzy, za uwaga 19.90 wyglądają super. Swoją drogą dla dorosłych tez były, za 29,90 . Mam juz tez komplet na jesien, czapka, szalik, rękawiczki, choc rękawiczki za małe a rozmiar 86-119 ale czapka i szlik sliczne
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Bry bry!
Ja niestety dzis zawalilam troche spotkanie. tzn nie tyle ja, co Antosia miala temp. i pomieszala troche nasze plany. Na szczescie udalo sie nam spotkac i baaardzo sie ciesze, ze w koncu doszlo do tego spotkania Fotorelacji nie zdam, bo zdjec prawie nie mam. Byly 2 profesjonalne aparaty, wiec dziewczyny pewnie wstawia tu fotki ![]() Dzieciaki fajnie sie pobawily, szkoda, ze Antosi nie zdazyly laski poznac ![]() No nic, to tyle na razie, ide zaraz dzieciaki kapac. No i chcialam tylko powiedziec, ze to tak latwo sie spotkac, 2-3 godzinki jazdy samochodem, ze wlasciwie ja to dopiero pierwszy raz widzialm kogos w realu. Musimy powtorzyc takie spotkanko! ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- ja tez mam kaszel i katar |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na foty
![]() Zdrowia dla Antoninki i reszty chorowitków - dużych i małych! Ania, Veronka powiedzcie mi, też dostałyście zalecenia suplementacji siebie kwasami Omega? bo ja mam wbita w książeczkę zdrowia małego pieczątkę z zaleceniami: dla dziecka wit. K, wit. D i dla matki Omegamed.. i tak się zastanawiam, czy producent preparatu wszedł w układ ze służbą zdrowia w całym kraju czy regionalnie... bo takie to śmieszne - konkretny preparat, konkretnej firmy... nieźle się urządzili
Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2012-02-02 o 14:33 |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Sosno
Olce daję http://www.sequoia.pl/vitaderol_K.html choć położna polecała inny specyfik kilka razy droższy ![]() a dla mnie nic mi nikt nie polecał, ja piję tran ps. czym przemywasz pępęk Malucha? w szpitalach nie dają już recepty na spirytus, bo tego nie refunduje im nfz,ale można przecież samemu stężenie do przemywań zrobić, polecają oczywiście octenisept ![]() wszedzie układy, nakłanianie itpsuper , że się spiknęłyście na żywo ja już słomiana wdowa, szukam ubrania dla Olki na chrzest , chyba nie bedę jej ubierała w kieckę, bo to już prawie listopad będzie to róznie z pogodą
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic nie bralam, nawet wit. mialam dobre wyniki, dobrze sie ciesze i tyle.\ wklejam 3 fotki, wszystkie ktore zrobilam i mam hehe :P co do chorob, ja mam tak krtan zryta, zatoki zawalone,ze nawet ciezko mi sie mowi. dzis i tak juz lepiej ale poprzednie 2 dni, to jakas masakra tz 2 tygodnie sie meczy z kaszlem. odpukac B sie dobrze czuje
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaje (jak pamietam) juwit-d i juwit multi. sasiadka pracuje w hasco leku i nam przynosi leki ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- aaa co do naklaniania, to nam ostatnio polecali tran, ale tylko mollersa...Bor dostawal innej firmy i tez zyje. mowia, ze mollers ma jakies badania, czy atesty |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Veronko
a potrzebna jest bobasom suplementacja? jak są tylko na mleku matki? tak dumam ![]() bo jak kapsułki D+K się skończą , to mam kupić krople witaminowe , tak położna mi w wykładzie gadała , ale to ma sens, sztuczne witaminy ?jasne, każda pliszka swój ogon chwali wkurzają mnie takie nachalne nagabywania, żerowania na rodzicielskich uczuciach, bo "jak nie nasz produkt to na własne ryzyko inne podajecie "
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-10-02 o 20:41 |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
aaa chcialam napisac jeszcze, ze po 2 godz. udalo mi sie nawet wymienic 2 zdania z Panna Iga
a Pietrek mnie rozwalal znajomoscia literek, cyferek i innych takich... Borki nie moge nauczyc (tzn on sam nie chce sie nauczyc) do 3 liczyc, ma w nosie i mowi, ze nie moze powtorzyc...nie ma czasu na takie rzeczy heh |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
oooo widac Anisie i Piterka
bo Iga na pierwszy, planie wiec mówic nie trzeba czekam na reszte. Mam nadzieje ze i mnie sie kiedys uda wybrac na takie spotkanko ja nigdy we Wrocławiu nie byłam a przeciez daleko nie mam ![]() Wiki śpi, ja juz umyta, w pizamce siedze zaraz sie walnę w łózko i będe sie kurowac snem
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Na piersi bardziej jak przy sztucznym mleku, bo do sztucznego dodaja witaminy. Ale ja baaardzo zadko podaje, zazwyczaj zapominam. Bor tez zadko dostawal, nie mam glowy do lekow. Wit. k chyba do 3 mies sie podaje? a pozniej jak dajesz tran, to nie wit. d.
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Anisia jechala 1,5godz. takze macie baaardzo blisko ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- a najlepsze, ze on cala reszte jeszcze nie do konca wyraznie mowi, a literki i cyferki leci z pamieci! ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- ps. mam nadzieje, ze moglam umiescic fotki? nie pytalam wczesniej :p |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ja też nie mam pamięci do lekarstw
![]() ![]() a tranu nie podaję małej, bo kilka razy wkropiłam i mi zwymiotowała, ten cytrynowy smak jej nie podszedł ![]() a Juvit najtańszy z tego co pamiętam , bo Miki kiedyś to miał , to moze trzeba kupić na jesienne przesilenie ![]() Takuśna, ja już w szlafroku, skorzystałam z okazji że był jeszcze tż to mi dzieciaków przypilnował obecnie oboje już śpią ale nie wiem jak w nocy będzie, bo Olka budzi się non stop , jestem jak zombie ![]() Miki jutro do przedszkola, ufff Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-10-02 o 20:47 |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dostalam sms od Jowiszowej, ze dopiero dojezdzaja i cala droge strasznie wolno im sie jechalo. Takze fotek pewnie dzis juz nie zobaczycie.
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Veronka, napisz mi proszę
jak to jest w zimie w śpiworku dzieciom, czy wystarcza im do ciepłoty? mam obecnie taki niezbyt gruby i jak małą rano odkrywam to ma nóżki zimne, to nie wiem czy jej ciepło w nocy? moja kołdra o niebo grubsza od tego śpiworka |
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. fotki moze jednak dzis beda na roslinkach ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- wiesz co, ja mam obecnie taki bawelniany tesco czy cos i przykrywam mala kocykiem w poszewce. ale na zime mam taki cieply z lidla, to wtedy zazwyczaj nie przykrywam. zalezy tez od tego jak mamy w pokoju, bo czasem mam rano 17 stopni... no i teraz mala spi w pizamce spodenki+koszulka z dlugim rekawkiem |
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie jak ja sie wkurzam z tym moim kaszlem,masakra jakas juz całkiem zgłupiałam z tymi syropami i kompletnie nie wiem czym sie kierowac przy wyborze. Niby mam kaszel suchy, duszący, ale cos tam jednak próbuje mi sie odrywac, ale jakby nie mogło to jaki syrop? wykrztusny? cały czas piłam taki przeciwkaszlowy i kaszel jak był tak był. Dzis zrobiłam sobie syrop z cebuli ( mniaaaaamusny ) i jak mnie wzięło na kaszel to myslałam ze mi gałki wyskoczą i nie umiałam porządnie odkaszlnąć, cos mi siedziało w gardle, ze az momentami powietrza nie umiałam łapac . Udusiłabym sie poszłam do apteki, mowie co i jak i dała mi bronchol czy jakos tak a to syrop wykrztusny ciemna juz jestem , nic juz nie wiem
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że spotkanie wypaliło
To chyba jak dotąd największy taki zlot co? Bo tak to jedynie 2 baby się razem spotykały.Czekam na foty
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
he he
dumałam nad chorobami od przedszkolaczka ![]() ale trudno, taka uroda w każdym bądź razie przedszkole jest super, Miki jak się umuzykalnił, ciągle coś sobie podśpiewuje na panie janie to myśli że to jest "pani Ania" jedna z pań w przedszkolu, to potem śpiewa sobie "pani ewelinka, ,,,", jeszcze coś tam cegiełka do cegiełki itp. w szoku jestemw bajkach też już zaczyna odpowiadać na pytania , śpiewać razem z bohaterami a młoda zaczęła juz przemieszczanie na macie, normalnie kręci się jak wskazówki zegara, jeszcze nie przewala sie z plecków na brzuszek no i TADAM polubiła smoka ale tylko te mniejsze , wisienki z TT nie chce , tym to pluje jakby jej wielkośc, kształt nie odpowiadały mogę już robić spokojniej zakupy w sklepach ![]() Takuśna, to chyba jakiś rozrzedzający syrop, ambrosole itp. cebulowy ok , ale tylko do popołudnia , wieczorem nie Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-10-02 o 21:06 |
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania, gratuluje sukcesow smoczkowych. Antosia sie przekreca i zaczyna mowic bbbaaabb i ammaam i pluje przy tym niemilosiernie
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak fajnie wam że mogliście się spotkać. Też zazdroszczę wam spotkanka A ja się też doskonale bawiłam od soboty popołudnia, do niedzieli popołudnia, przyjechaliśmy do domu i zabraliśmy dzieciaki i taboretową na kolację //taboretowa pierwszy raz w restauracji takiej wykwintnej - była w lekkim szoku,no ale coś się jej należało za opiekę nad naszymi bąblami . Musimy częściej robić takie wypady |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już, zaraz wciepię parę fot
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Najserdeczniejsze gratulacje!
Widziałam w przychodni dziewczynkę (już sporo starszą od naszych - więc tym bardziej nie rozumiem) taka usmarkana na zielono, że mi się na pawia zbierało
mało tego, radziła sobie w inny sposób - zlizując to co wyciekało
a rodzice nic. Uch 

uwielbiam wszystko co się błyszczy
trzymajcie kciuki, chciałabym żeby się sprzedały chociażby po to, żeby mi miejsca nie zajmowały bo tyyyyyyle tych ciuchów 
czekam na fotorelacje