|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Bratku Ty mnie do szału doprowadzasz
Kupcie na połowę z Krop..---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Brat mnie sie wydaje ze Ty z tego clarinsa byłabys mega zadowolona bo jesli nie uzywasz podkladow to ten by Cie wypieścił...Juz bym go chciała mieć..i sie dopieszczać mam chrapkę jeszcze na ESTEE LAUDER LUCIDITY PUDER SYPKI... |
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
No Miszka, to w razie czego dzwonię i mówisz co mam brać i testować. Muszę poprzeliczać, czy w tym miesiącu stać mnie na kolejne kosmetyki, które nie dają żadnego efektu lub nie widać ich na twarzy
![]() Minerałów mam szczerze dosyć Dramatycznie znoszę wszelkie pędzle, a jak do tego jeszcze dochodzi proszek, to jest masakra ![]() Dlatego napaliłam się na mięciutkiego YSL w buteleczce... Za Twoją namową chyba wezmę kolor z gamy BD, wiem, że jest najodpowiedniejszy dla mojego typu odcienia karnacji. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-02 o 20:13 |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdz czy mają te odcienie u nas...Minerały w Clarinsie to ma byc hicior,jak narazie ma on lepsze notowania niz Guerlain..A i sprawdz sobie to shiseido,niech Ci baba da kolor 040 lub I20 ...I Guerlaina tego nowego płynnego 02 lub 03..moze nawet lepiej 03, bo ponoc kolorystyka w tej partii jest jasniejsza...A kupiłam dzis dla odmiany -tanie a ponoc dobre http://allegro.pl/bibulki-matujace-m...738620935.html Bibułki matujące..wziełam dwie paczuszki
|
|
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
To daj znać jak te bibułki. Mi się kiedyś wydawało że po co płacić 8 dych za bibułki, skoro można kupić je za 5 zł (np. Wibo) lub 12 zł (Beauty Formulas). Potem dostałam w Sephorze próbne pudełeczko bibułek Shiseido i od tej pory już wiem, na czym polega różnica. I nie żal mi ani złotówki na kolejne paczki Shiseido...
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
na slub kupilam kanebo i ja wiem czy takie one powalające?cena tylko takowa w sephorze była..Dam znac..Kama jak szczotaczka do ząbków?pierwsze wrazenie dziwne prawda..ale zobaczysz,nie zmienisz na inne,po tej..a jak zmienisz szybko wrocisz do
CURAPROX...A i zdradzam Biodermę...na rzecz Eveline bioHyaluron 4D Oczyszcz.płyn micelarny 3w1 ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- popatrz Bratuś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...manhattan.html |
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
No i słusznie. Bioderma (płyn) to jeden z kosmetyków, których sława zaczęła żyć swoim własnym życiem.
Cena również. Mnie obie Biodermy podrażniają twarz więc mam problem z głowy. Rzęsy maluję Lash Power Clinique, zmywa się go gorącą wodą więc też problem z głowy. Mi w tych shiseido pasuje, że są trochę obtoczone jakby w białym proszku, ale nie talk tylko jakiś kaolin niby. Dla mnie rewelacja. Choć w upały, wiadomo - i tak cudu nie będzie. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-02 o 20:43 |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Brati, na kulki tylko popatrzyłam, bo ja ich NAPRAWDE nie chce miec
A ze miałam juz na sobie wulonga, ktorym sie zachwycałam w roznych przebieralniach - to kulki na to byłyby juz gruba przesada Powtarzam, dla mnie prasowaniec jest bezbłedny. co nie zmienia faktu, ze zapłaciłam zan 170 PLN co uwazam i tak za cene wysoka, a 609 nie dałabym w zadnym razie...Na podkład shiseido, ktory ostatnio chwali Miszka - tylko popatrzyłam. "intensywnie kryjacy" na pudełku - i bye bye...Natomiast przetestuje maestro armaniego, choc kolorystyka dzika - dla mnie pani dobrała 4,5 Zobaczymy. biorac pod uwage czas zuzywania przeze mnie probek podkładów ( minimalna ilosc) - w ogole nie powinnam miec zadnego pełnowymiarowego, bo nie moge don dotrzec ![]() A i dostalam probke zelu do demakijazu sublimage... Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-02 o 21:40 |
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tak samo jak Ty, z podkładami. Tyle, że jako próbki kupuję pełnowymiarowe opakowania
Nie wiem czy istnieje jakikolwiek podkład którego użyłam więcej niż 5 razy. Może któryś Guerlain, Parure Aqua czy Extreme, ale tak czy inaczej było to poniżej 10 razy. Drogie te moje próbki ![]() Teraz mam jednak wrażenie, że dojrzałam do jakiegoś fajnego leciuteńkiego podkładu. Celuję w YSL, chyba, że Parure de Lumiere okaże się jeszcze lżejsze. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-02 o 21:45 |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
parure de lumiere podoba mi sie bardziej, niz YSL
Oczywiscie - mowie na podstawie probek
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
A jakie wymieniłabyś różnice między nimi? Polegam na Twojej opinii bo wiem że wolisz jak kryje o wiele za mało niż odrobinę za dużo. Tak jak ja.
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
trudno mi to do konca objasnic, parure uzyłam dopiero 2 razy. powiedziałabym, ze odrobine mocniej kryje, a jednoczesnie jest bardziej naturalny, mniej widoczny. YSL nie krył nic a nic, a jednoczesnie jak wszedł mi w pory - to było go widac
Oba na tej samej bazie kanebo...Brati, sprobuj choc raz, jak juz dotelepiesz sie do sephory - wziac 2 PROBKI 2 podkładów Jaki sens kupic, wydac, uzyc 5 razy, oddac znajomej...? To wieksza rozrzutnosc, niz prasowaniec guerlaina
|
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
No wiem, wiem. Wezmę próbki. Oddawałam nawet i te, które były fajne, bo po prostu podkład to nie jest dla mnie musthave (muszmieć), a jednocześnie wszystkie jesteśmy przesiąknięte reklamami podkładów i żądzą ich testowania, posiadania. Dlatego wciąż tropimy nowości, kupujemy próbki, kupujemy butelki i... temat się kręci.
Chyba każda normalna kobieta jest psychiczną podkładoholiczką, nawet jeśli potem nie używa ![]() Ja z pewnością TAK
|
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcięło mi długaśny post Więc teraz skrót: Byłam znów w S. Wstrętne sephorzanki nie chcą robić żadnych próbek , bo wszystkiego mają "na dnie"... ![]() Vulog prasowaniec - TAK , kulki - NIE YSL - podkład ( Bbrat) leciutenieńki , niekryjący , dla miłośniczek buzi bez podkładu idealny , ale faktycznie nie kryje ... Shiseido - podkład (Miszka) - mocno kryjący, dla mnie ciut za tępy , ale będzie dobry dla skóry tłustej ... Byłam tak zmęczona , że zapomniałam na śmierć spróbować na dłoni Guerlaina parure de lumiere Kupiłam http://sklep.eris.pl/drirenaeris/pl/...nkowej-50.html w ciemno , bez testowania , bo Erisową lubię bardzo , ma świetne kosmetyki , i cena mnie skusiła 59 zł Po włączeniu ogrzewania w domu, cera momentalnie mi się zmienia na przesuszoną , tak niezdrowo ...Potrzebuję i krycia ( lubię ) i mocnego nawilżenia w podkładzie ...Muszę jakieś maseczki nawilżające sobie poaplikować ...
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na powrót..film oglądaliśmy
Kamcia dzięki skarbenku juz palec do klikania..ale powiedziałam stop głupia..Masz,uzyj co masz..ALE....jesli bedzie nuit..ten palec sie nie zawaha..Bratku ja mało podkładu na lico aplikuję..patrząc na moj makijaz i czas mu poswiecany... bys sie usmiała.. Shiseido nie jest mocno kryjącym ..na ten radiant lifting patrzylas?Raczej jest bardziej ozywiającym twarz... Ze str Shiseido-opis-Ożywić skórę światła. Rewolucyjny anti-aging fundacja z innowacyjną technologią lekkiego, aby wyeliminować cienie i dać skórze promienny, młodzieńczy blask. Radiance Reflecting Powder zapewnia efekt miękkiej ostrości i jasność świecenia do zmarszczek na bardziej młodzieńczy, podniósł wygląd. Oferty gładką, promienną wykończenie 12 pięknych godzin i bogaty efekt nawilżenia przez 24 godziny.....---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- http://translate.google.pl/translate...ed=0CC4Q7gEwAQ ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- A gdzie Abi? ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Kanebo sobie kup Tig ..Sensai lub Velvet..podkłady! powinny Ci spasowac z sucha skórą..nawilzają! ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- 4,5 w Armanim to dobry wybór Kama..!!!! Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2012-11-02 o 22:23 |
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Ja to już po kawie, śniadaniu, po całym tygodniu mój organizm myśli że to znowu jest dzień roboczy i budzę się wcześnie. Dopiero jutro się przestawię, ale w poniedziałek przecież znowu trzeba wcześnie wstać.
Dzisiaj jest ambitny plan żeby ruszyć sprawę kupna podkładu i kulek. Jakoś skąpiec odezwał się we mnie i straciłam zapał do wydania paru stów na kolorówkę. O wiele bardziej są mi potrzebne nowe buty na treningi i z pewnością będzie to kwota 300-400 zł czyli (w przypadku 400 lub więcej) akurat tyle ile wydałabym np. na Parure de Lumiere i meteoryty. No już sama nie wiem
|
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bry ... ![]() Bbrat , wszak kobieta zmienną jest , ale ...."póki co jestem na kulki napalona jak Arab na kurs pilotażu" ![]() Aczkolwiek te kulki naprawdę nie są za fajne .... Obudziłam się z bólem głowy ... Sama w domu ...Bosko .... Nikt nic nie chce ... mniam ......Tylko kawę niestety muszę sobie sama zrobić ... ![]() Dziś mam zaplanowany dzień sprzątający ... |
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
No wiem Tig, napalona byłam dopóki nie miałam czasu jechać do Sephory i wówczas wydawało mi się, że bez kulek nie wytrzymam ani dnia dłużej. Dzisiaj mam już czas, tylko nie chce mi się przepotwornie. Mina zrzedła mi na te wszystkie wydatki które nagle wydały mi się jakieś bezsensowne.
Prawda jest taka, że potrzebuję fajnego, maksymalnie lekkiego podkładu. Druga prawda jest taka, że podkład trzeba czymś na wierzchu rozświetlić. Trzecia prawda jest taka, że można to zrobić czymś wielokrotnie tańszym niż kulki za dwie i pół stówy. Czwarta prawda jest taka, że ja te kulki bardzo chcę mieć... No, czyli wiem jeszcze mniej niż parę dni temu
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-03 o 08:31 |
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Bbrat , jeśli potrzebujesz lekkiego podkładu , to kup sobie tego YSL - będziesz zadowolona , na pewno ...
Ja bardzo lubię rozświetlenie także ....ale tak jak pisałam wcześniej, używam rozświetlacza w płynie ( obecnie tego w pędzlu koreańskiego, który jest świetny i tani ) pod podkład, zaletą tego jest to , że możesz sobie dozować , jak bardzo chcesz się świecić ![]() Dobrym rozwiązaniem jest też po prostu zakup dobrego podkładu rozświetlającego. Nie masz wyjścia Bbratku , musisz pojechać do tej Sephory i obaczyć na własne oczka kuleczki ![]() Ić dzisiaj , co ? ![]() Ja , jakbym miała milion dolarów to kupiłabym voulonga prasowanego, bo to fajny gadżet i to on da prawdziwe rozświetlenie , a nie brokatowe kulki ... Ale , że miliona dolarów niet , prasowańca nie będzie ...
|
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Tig, Twój rozsądek spłynął na mnie jak niebiańskie oświecenie
Oczywiście, że gdybym miała milion euro, to kupiłabym dzisiaj YSL, Parure de Lumiere, Kulki oraz Wutonga. Bo właśnie te 4 rzeczy chciałabym mieć. Ale nie dajmy się zwariować. YSL pewnie kupię bo bardzo mi pasował i nawet pewnie jest znacznie tańszy od Lumiere, a być może lepszy (dla mnie) bo mniej kryjący. Upewnię się u konsultantki, bez ujawniania moich preferencji, żeby dała maksymalnie obiektywną odpowiedź. Jeśli powie że YSL jest mniej kryjący niż Lumiere, to mam z głowy wszelkie dylematy i biorę YSL. Znam, miałam, używałam, zachwyciłam się, cena była przyzwoita, 180 lub 185, wykorzystam kupon w razie czego. Kulki zobaczę. Opakowanie mnie nie rusza, bo i tak je wyrzucę jak zużyję (choć kulek nie da się zużyć). Cudne kulki wypuścił też Yves Rocher, kosztują pewnie grosze w porównaniu z Guerlain, a nie wiem czy na twarzy będzie widać, czy mam kulki Guerlain czy YR... Oczywiście przetestuję jedne i drugie. Co za paranoja, żeby się tak wkręcić w kulki i w to wszystko |
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Jak to : "opakowanie mnie nie rusza? "
To opakowanie to połowa sukcesu tych meteorków ... ![]() Jeśli opakowanie Cię nie rusza , to kupcie z Kropką na spółkę te kulki , no!!! ... Bo całego opakowania zużyć się nie da ...
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Witam..Bratku niech Ci konsultantka pomaluje połowe buzki YSL a drugą Guerlainem..i zobaczysz sama..tylko idz na dwor bo swiatła Sephory przekłamuja kolor i z reguły kupujemy za ciemne..Na all YSL jest po 149zł a saszetki 10ml na sprobowanie po 30zł ..http://allegro.pl/ysl-podklad-nr-b40....html......Jak bedziesz chciała rozswietlacz,ale taki w pędzlu ,pod oczy np i na polika to Ci zamowie na ebayu..30zł wychodził takze taniocha a wysylka free z Koreii...Mnie on zachwycił i zachwycił tez dziewczyny..
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Bbrat, skąd Ty wzienaś info , o yvroszerowskich kulkach ? Na ich stronie nie widzę , nigdzie nie widzę ...
|
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
TIG, nie rusza mnie w tym sensie, że ja nie trawię żadnych ozdób, puzdereczek itd. Trzymam takie rzeczy pozamykane na głucho w szafkach, a jak się dany kosmetyk skończy lub znudzi, to wyrzucam. Nie kumam zostawiania sobie puszki po meteorytach, żeby coś tam w niej trzymać, bo taka śliczna. Ale z kolei podczas używania lubię mieć solidną firmową puszkę, a nie w pudełku po kremie nivea.
Ja już chyba sama nie wiem czego chcę. Bo to pewnie trzeba kupić pod wpływem impulsu, a nie brać pod mikroskop całe zagadnienie. MISZKA, rozświetlacz jaki jest, ten z korei? Pokaż jakiegoś linka ![]() Kulki YR są zgłoszone do katalogu KWC !!! Ale na ich stronie nadal ich nie ma. Dlatego zobaczę dzisiaj w ich salonie. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-03 o 09:29 |
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Brat http://allegro.pl/krem-bb-skin-79-th...750885840.html
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Kulki wprowadziła tez firma Dax https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arls-nr-1.html ,sa tez korygujące https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...w-kulkach.html |
|
|
|
#745 | ||
|
Zadomowienie
|
Szukałam w naszych starych postach linka do tego rozświetlacza koreańskiego i znalazłam to :
Cytat:
Cytat:
![]() Meterytoobojętna ?! My tu deliberujemy, czaimy się ( głównie Miszka, Krop i Bbrat , prawie na 100% zdecydowane na zakup) a tu Kama jak na razie stała się posiadaczką nowego Vulonga ... ![]() (A linka nie znalazłam ) Miszka kupowała , to jej będzie łatwiej naleźć
|
||
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
TIG, obejrzałaś kulki YR w katalogu KWC? Moim zdaniem wyglądają ładnie.
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Kama mnie uprzedziła,dałam go do obserwowanych a tu patrzę..kupiła Kamula
popatrzcie jaki piękny..https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...prasowany.html
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Ale co Miszka, Ty chcesz go kupić?
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Bbrat , daj link do tych kulek YR , bo jak wpisałam w KWC Yves Rocher ( nie wiem jak kulki się zowią) to mi się ilkanaście stron pokazało
Tutaj widać jak ten BB rozsietlacz wygląda na skórze : http://pinkmelon.pl/opis/2727901/ski...ream-plus.html Świetny jest też pod oczy , w ogóle nie włazi w zmarchy ... |
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
te są jeszcze ładne kuleczki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...er.html&next=1 lub te korygujące https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ng.html&next=1 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

Kupcie na połowę z Krop..
mam chrapkę jeszcze na 

A ze miałam juz na sobie wulonga, ktorym sie zachwycałam w roznych przebieralniach
Zobaczymy. biorac pod uwage czas zuzywania przeze mnie probek podkładów ( minimalna ilosc) - w ogole nie powinnam miec zadnego pełnowymiarowego, bo nie moge don dotrzec