|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Junior od samego początku jak tylko wróciliśmy ze szpitala przesypial całe noce :P i było u nas odwrotnie - to myśmy budzili go na posiłki a nie on nas
zreszta do 3rż junior spał od 18 do rana a teraz ma 5 i jak nie choruje lub jesteśmy gdzies poza domem (wtedy mu sie przestawia) to o 19 max 20 juz spi ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Gosienka , Curly kciuki za dzisiejsze wizyty, betę
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
O losie dziewczyny, ale pędzicie
![]() Ledwo przeczytałam i widzę, że było o porodach, brzuchach, wymiotach, rodzinie i już nie pamiętam o czym jeszcze. I jak tu coś dodać ?Postaram się później coś skrobnąć, bo póki co muszę trochę chatę ogarnąć. Póki co kciuki za curly betę i wizyty
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
ale budzi się i chce pić,jeść?Czy od tak budzi się ,płacze i zasypia ..?
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-17 o 11:44 |
|
|
|
#724 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Dzień dobry z herbatką ( od kawy mnie odrzuca ). Imbirek działa. Witam się dopiero teraz po bo zakupach poszłam jeszcze spać. Dziś ( odpukać ) na tą chwilę jest całkiem nieźle.
Dziś mam wigilię w pracy, zapewne się wzruszę, bo jestem na L4 i wliczając w to macierzyński to nie będzie mnie od 14 do 20 miesięcy + zaległy urlop Trochę mi przykro, ale niestety praca w służbie zdrowia to duże zagrożenie dla ciąży.
|
|
|
|
#725 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas wczoraj dziewczyny wymyśliły wierszyk: święta święta piękny czas, proszę dziś nie pytać nas bo kto pyta grzeczne dzieci ten do nieba nie poleci. W domu pranie i sprzątanie nie ma czasu na wkuwanie. Wszyscy mieli czapki mikołaja. Jak to zobaczyła zaczęła się śmiać i stwierdziła ze egzamin i tak będziemy po 3 razy zdawać to nam daruje zaliczenie i wystawiła na podstawie obecności ![]() Cytat:
Widziałam pęcherzyk ma 5,5 mm i prawdopodobnie jest to ciazowy bo w miejscu przyłączenia do macicy jest taka pogrubiala śluzowka. Serduszka ani żadnych innych elementów nie widać. Za miesiąc do kontroli no chyba żeby się coś działo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój to pierwsze 4 m-ce to spoko tylko pobudkki co 3-4 ha i pojadł i do spania. A teraz to tak do północy to jeszcze nie jest źle, bo co ok 2-3ha, wypije piciu i nyny, a po północy istny cyrk! czasem co pół godz aż do 5-6 rano![]() i ostatnio ma syndrom parzącego łóżeczka po jedzeniu z nami uśnie, ale jak się go do łóżeczka da,to na plecy się obraca i wrzask!Ale mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni... ![]() UNIKALNA1983 jak praca zagraża ciąży to nawet nie ma co żałować Dzidiuś najważniejszy a praca nie zając nie ucieknie ![]() moniska139 Gratki z apęcherzyk ![]() ![]() ![]() kla ski:
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nie dało się jej dokarmić butelką bo nie chciała butelki ani smoczka ani butelki tylko cycuś.Pić też nie chciała tylko cycuś.Miałam roczek i nie piła nawet wody z butelki tylko cycuś.Takie miałam uparte dziecko i nie raz próbowałam ją przetrzymać,żeby w końcu wypiła z butelki i nie chciała tylko cycuś.Dziwnie to wyglądało bo jak chciała pić i miała roczek to musiałam jej dawać cycka .Najgorzej było w upały.Co chwilę z cyckiem.Przestałam karmić po ok.13,5 mca bo musiałam brac antybiotyki i odstawiłam ją z przymusu i się nauczyła pić w końcu z butli .Teraz jak ma koszmar w nocy to też przychodzi do nas i budzi w nocy albo rano ale sporadycznie.Raz się zsikała tydzień temu ale w sumie to ze 3 razy w życiu mi się zsikała po odstawieniu pieluchy w nocy.Nie narzekam ogólnie.Dziewczynka bezproblemowa była .Szybko załapała odstawienie pieluchy w ciągu 2 dni.A teraz jest dla mnie wsparciem .---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Dziewczyny może jestem naiwna i głupia ale ja wciąż mam nadzieję na jakiś cud .Goooosienka ,jak tam wizyta? Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-17 o 12:30 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Pęcherzyk ma 8,17 mm, na razie pusty. Lekarka mówi że to może być za wcześnie na to żeby widziała zarodek, dała mi skierowanie na kolejną betę. Ja nie wiem o co chodzi, to już 7 tydzień, pęcherzyk powinien być chyba większy a i zarodek widoczny?
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łatwo mówić nie stresuj się bo sama od kilku dni umieram ze strachu ale jednak lekarz mi mówiła,że każda ciąża ma swoje i to nie matematyka.Trzymam kciuki! Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-17 o 12:50 |
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ja na mejkapik zawsze zapraszam Cytat:
Fakt że moja ciąża to niespodziewajka ale już bardzo chciana przez oboje z nas. Siedzę i płaczę, boję się że pęcherzyk jest po prostu pusty.
Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2014-12-17 o 12:50 |
|
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
gosienka jak to pusty ja bylam jakos poczatek 6 tc i zarodek byl..mam nadzieje ze 5tego bedzie widac cos wiecej..
moze ma jakis niefunkcjonalny aparat usg? tj nasza internistka sluchawki ona wiecznie nic nie slyszy ..grr moze idz do innego gina? 12mu05 moj szybko dal sie oszukac i przestac budzic" zamiast mleka to w butelce byla woda i stwierdzil ze nie warto wstawac i sie prosic o mleko w srodku nocy..zreszta dzieci ok.1r.z. nie powinny pic mleka w nocy ,,prochnica butelkowa bywa hrozna a po co tak wczesnie uzerac sie z dentystami, w nocy ziecko nie umyje zebow i kaszka osiada na dziaslach i zebach,ja dawalam Remkowi solidniejsza kolacje jest taka fajna kaszka w rossmanie zdrowy buszek kaszka z lipa na dobranoc.to juz w jakims stopniu powinno zapobiec nocnemu budzeniu. no ale zalezy od dziecka na kazde dziala cos innego i nie ma uniwersalnej skutecznej metody jak oduczyc nocnego budzenia czasami przyczyna jest to tylko mokra pielucha lece do przedszkola.
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byłam w pierwszej ciąży w 7 tyg to tez był pusty. Lekarz kazal się zgłosic za tydzień co ja wtedy przeżyłam a po tygodniu było juz bijące serduszko |
|
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie, zrób bete i czekaj. U mnie w pierwszej ciąży było widać zarodek dopiero w 8tc. Każda ciąża jest inna, ale jak lekarka mówiła, że może jeszcze jest za wcześnie to może faktycznie tak jest.
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale idę w poniedziałek prywatnie, ta lekarka to w ogóle jakaś dziwna, zbadała mnie jak cielaka, wszystko mnie boli
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej Ali pierwsze dwa ząbki wyszły jak miała 6mcy.Potem jeszcze przez jakieś 8 mcy piła cycka przed snem bo tak usypiała i też się bałam o te ząbki...ale na szczęscie nie manawet ani jednej kropki na zębach.Ma najładniejsze ząbki w przedszkolu.Przychodzi Pani robić im przegląd co jakis czas i wszystko super a ma 4,5 roku.Na pewno mleko matki nie ma tyle cukru co takie z butelki.Ja zaczęłam myć od 1 ząbka początkowo bez pasty a jak miałam 9cy zaczęłam myć pastą i to z fluorem pomimo kontrowersji na ten temat ale pewna dentystka powiedziała nam,że malutko trzeba brac i takiej pasty od 0-2lat np.z fluorem i tak robiłam.To podobno miało wzmocnić szkliwo i moja córka próchnicy nie ma .Zęby śnieżnobiałe co podobno teraz rzadko się zdarza.Słodycze ja ale piła zawsze głownie wodę i zawsze po jedzeniu robimy płukanie zębów wodą.Zanim poszła do przedszkola myliśmy tylko wieczorem a od roku myje jeszcze w przedszkolu rano pastą bez fluoru a w domu z fluorem ale jest to mała ilość pasty pół ziarna groszku ale jest i już wzmacnia zęby.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-17 o 13:08 |
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie jest to regułą, znam wiele dzieci karmionych mm i budzą się w nocy ![]() witam się mlody zasnął więc mam czas dla siebie ![]() jutro robie kolejną bete, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Cycki strasznie bolą, od owulacji zaczęły boleć i wiedziałam że coś sie czai
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Ech ja to się ciesze ze pierwsze usg mam w 12 tc, oszczędze sobie stresu.
Gosia wszystko będzie ok!
|
#739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
.Teraz poszłam szybciej do lekarza bo miałam miec operację i musiałam potwierdzić ciążę i skierował mnie na betę ale jakbym operacji nie miała to bym tez poszła w 8mym tygodniu i tez bym sobie zaoszczędziła tych cyrków,czekania na wyniki bety,płaczu itd...Pzeważnie w 8mym tygodniu to już zarodek powinien być na 100% dobrze widoczny.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-17 o 13:14 |
||
|
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=candy02;49372961]Wróciłam do domu. Wszystko jest w porządku. Lekarz zwiększył mi dawkę duphastonu i przepisał też luteine. W sumie to nie wiem skąd te plamienia. Ale krwawienia nie ma. I UWAGA widziałam serduszko!!! Czyli jest tam mały człowiek :-D A teraz idę do pracy, bo L4 nie dostałam. Miłego dnia Wam życzę. Gratualcje! Super, że wszystko jest dobrze! Moja 13 miesięczna córka wstaje 2-3 razy w nocy, dużo się kręci i niepsokojnie śpi. Od miesiąca już jej nie karmię w nocy. Karmiłam piersią do 8mc. Przejście na mm nic nie dało, ani syte kaszki na noc, tak śpi i nie mogę z tym nic zrobić.
39/40 Edytowane przez Ana__86 Czas edycji: 2014-12-17 o 13:14 |
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zapytałam co będzie jeżeli pęcherzyk będzie pusty to odpowiedziała : A czym Ty się przejmujesz, nie Ty pierwsza i nie ostatnia.
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mój mąż mówi,żebym nie przeżywała bo za kilka mcy znowu będę pewnie w ciąży jak nie teraz...a ja się tylko wkurzam bo ja chcę teraz i TEGO dziecka .
|
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się umawiam gdzieś na przełomie 8/9 tyg - pamietam jak w pierwszej ciąży miałam schizę bo sam pęcherzyk był (swoją drogą nie wiem po co poszłam do gina w 5 tc) i wtedy to czekanie...
|
|
|
|
#744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejście lekarki straszne - żadna ciężarna nie chce żeby ją to spotkało, znieczulenie totalne.
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
No profesjonalistka z niej, nie ma co, takie teksty :/
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
mi lekarz w pierwszej ciąży powiedział jeszcze lepiej...,,poszłam do nie go w 5tym tygodniu.Cytuję,,niech się Pani tak nie cieszy bo za 2 tyg.od testu ciążowego to co czwarta kobieta już w ciąży nie jest''.Myslałam,że gościa rozniosę ale nie odezwałam się
.Nie powinno się na starcie kobiet straszyć |
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
Curly81 goooosienka No niestety większość lekarzy podchodzi strasznie nieczuło! No co z tego ,że takie są statystyki?!? jak przecież nie musi nam nikt niszczyć nadziei i siać w nas lęku! Bo potem taki stres, że faktycznie to sam ten stres po takiej wizycie może zaszkodzić!
Mi lekarz jak poszłam po zabiegu łyżeczkowania na kontrolę i po L4, bo niewyobrażałam sobie, żeby iść do pracy, powiedział też, że co się przeejmuję jak co 4 ciąża kończy się niepowodzeniem! A mojej kolezance gin nawet nie dała l4 po zabiegu, bo przeciez nic się nie stało!!!! i może pracować!!! a jak USG jej zrobiła i nie biło serduszko wogóle to powiedziała, że koleżanka musi jechać do szpitala. A koleżanka zapytała się a po co? bo to było drugie USG i wcześniej wszystko w porządku było, to ta do niej: "Usuną Ci TO" ! Ale niestety, podejscie i nieczułość lekarzy to temat rzeka! i niestety niewiele się zmienia w ich podejściu.. |
|
|
|
#748 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Roxana, a gdzie moje zaproszenie ...Cytat:
Mój mąż niebawem wyjeżdża i już zaczynam sie smucić ![]() Cytat:
W 10tc leciała ze mnie czysta krew co okazało sie krwiakiem. Cytat:
Teraz ma 4 latka, a budzi sie nawet co 2 h Cytat:
Każda ciąża jest inna. Ale jest ciekawa jaki będzie. Musi być DOBRY ! Cytat:
Teraz będziesz się martwiła, ale co się dziwić. Mam nadzieję na ładny przyrost bety i czekamy na wynik Cytat:
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona27 od rana latam jak głupia, do tego junior chory i nie miałam jeszcze czasu załączyć komputeraz (teraz przez apke pisze) wiec spokojnie, na pewno trafi do wszystkich do ktorych powinno trafić
![]() Gosieńka bedzie dobrze Troszkę mnie "zmartwilyscie", ja do lekarza ide w 6t2d, ciekawe czy cos bedzie widac... Chociaż w poprzedniej ciazy byłam w 6tc i juz wszystko pięknie widziałam wiec to nie reguła
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba najlepiej spokojnie poczekać do 8td, wtedy niepotrzebnych stresów sobie nie zafundujemy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

zreszta do 3rż junior spał od 18 do rana a teraz ma 5 i jak nie choruje lub jesteśmy gdzies poza domem (wtedy mu sie przestawia) to o 19 max 20 juz spi 

?

Trochę mi przykro, ale niestety praca w służbie zdrowia to duże zagrożenie dla ciąży.

kla ski:

Ja na mejkapik zawsze zapraszam 

.
...