|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
kamilamimila trzymamy mocno! Powodzenia, daj znać po wizycie
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Kamilka Trzymamy kciuki! Jak jeszcze to czytasz to zapytaj się kiedy Dr idzie na urlop!
Dzwoniłam dziś do CDK do Tarnowa żeby sie umówić na wizytę 6 albo 7 czerwca, w razie jak by mi pozytywnie we wtorek test wyszedł to akurat tak mi się leki skończą więc będę potrzebować recepty, a jak by tak wyszedł negatywnie to się dogadać co dalej. I babka mi powiedziała że Dr idzie na dłuższy urlop!!!!!!!!! I że podobno wraca pod koniec czerwca i oczywiście już nie było do niego miejsca! :/ Kurde- kazała dzwonić bo się coś może zwolni- już to widzę. Ciekawe czy go tylko tam nie będzie, może w Macierzyństwie ma więcej zabiegów i dlatego... Proszę jak pójdzie któraś z was do niego w najbliższym czasie to się go zapytajcie ok kiedy wróci do Tarnowa. Bo podobno ostatni raz będzie 7 czerwca w niedzielę. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Kamila Trzymamy mocno kciuki prosze dac ładnie znac co i jak!!! Wiedziałam że Dr napisze! Tylko własnie koło 22-23 jak kończy pacjenki. W sumie to mu sie nie dziwie że ma dość Tarnowa bo jak on ma do 23 pacjentki w domu jest przed 24 a ma na drugi dzień do Macierzyństwa na 8 co z Tarnowa do Krakowa nie jedzie się 5 minut to jest pewno wykończony!
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-05-28 o 10:25 |
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
z tego co mi wiadomo dr nie będzie od 13 do 21 czerwca.
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Właśnie dzwoniłam do CDK w trn zeby się dowiedzieć kiedy ma mieć ten urlop doktorek, bo sie wystraszyłam jak tu przeczytałam ze go cały czerwiec ma niebyc i powiedziano mi zse urlop ma od 11-21.06....Odetchnełam z ulgą bo testować mam 5.06... i pewnie będzie d..pa więc od razu umówiłam sie do niego na na 10.06 godz 8:00.... może któraś tez ma wtedy wizytę ??
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ja zwolnienie mam do 7.06,to akurat mi da następne.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
IDA15A mi babsztyl powiedział że nie ma miejsca już ;> chamówka !
a były jakieś późniejsze godziny?:/GGI A kiedy Ci będzie wypadał zabieg żeby był Dr wtedy Bo do Kamili to będzie na pewno. Zobaczymy co gwiazda napisze jak wróci zamiast iść wczoraj spać i masować jajniki to ona czytała jakieś idiotyzmy sie pewno potem denerwowała pół nocy
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-05-28 o 10:51 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
Wylatuje na kongres 13.06 do 21.06 pozniej ma byc, kazal mi sie pokazac 22 wiec bedzie
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
Kamila Jak nie czytałaś tego co Faustynka podała ??:P
Trzymaj się tam!
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
A ostatnio na yu trafiłam na Wojny plemników - dokument z lektorem. Można obejrzeć
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-05-28 o 11:32 |
|||
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
lula80 ja mam wizytę u dr 8 czerwca w poniedziałek na godz. 12 w Tarnowie.
Nie wiem jeszcze czy na nią pójdę. Wypadła mi inna ważna sprawa do załatwienia. Jeśli nie uda mi się wszystkiego połapać to w najbliższy wtorek będę odwoływać wizytę. Jeśli nie wkręcisz się na wizytę w odpowiednim dla Ciebie czasie to przypomnij się we wtorek, będę już wiedziała na 100% czy wybieram się do dr czy nie.
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Renatka Jesteś kochana tylko że ja już mam wtedy do pracy bo mam l4 do 7:/ A chodzę na 7-19:/ A leki i tak mi się kończą do soboty 6 :/ Więc może jakoś inaczej załatwię ale dzięki że o mnie pomyślałaś!
|
#734 | |
|
Przyczajenie
|
Ja tez mam 10.06 wizytę na 8.30 czyli po Tobie
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila jak po wizycie?
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Kamila Czekamy na wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
O tak
![]() ![]() ![]() Ja po wizycie się popłakałam
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
gingerbre Czemu???????
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję, że były to łzy szczęścia
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, jestem ,pisze na spokojnie z domu, bo w klinice to musialam to wszystko ogarnac. A wiec duzo lepiej nie jest, sa nadal 4 pecherzyki, mniej wiecej rowne, najmniejszy ma 9,6 mm, a najwiekszy chyba 11, rosna dosc powoli,to Doktor mowil, ze dobrze, tylko liczyl na to ze bedzie ich wiecej, ja tez ale mowil ze po Menopurze moga jeszcze dorosnac. Pytal czy wierze w suknces, bo mam wierzyc
Punkcja bedzie prawdopodobnie we wtorek, chyba, ze beda wolniej rosly i przesunie sie na czwartek. Dostalam dzis Menopur, gdybym jutro czula jakis bol i rozpieranie mocne to mam podejsc, jutr jest do 11. Dal mi standardowa dawke, 225, bo boi sie, ze jak da konska dawke to strzela za bardzo. W niedziele rano mam zrobic badanie estradiolu i progesteron, bo prawdopodobnie w niedziele mam podac ovitrelle, Dr kazal jechac do szpitala msw i a do diagnostyki i zrobic to badanie, a potem do niego ale chyba nie ma potrzeby, bo oni tam wszystkie badania robia, to zrobie tam. Pielegniarki przygotowaly mnie na punkcje, troche sie pzestraszylam ta iloscia badan jakie trzeba zrobic, tyle kasy jeszcze na to pojdzie, i ja musze zrobic i maz, dobrze, ze ja czesc mam, bo robilam do laparoskopii, a reszte trzeba robic, maz musi zrobic na hif i hbs, bo nie ma , ja mam na szczescie, kurcze, same drogie badania. No i jutro trzeba umowe podpisac, jutro wylicza dokladne koszty, jutro tez mam konsultacje anestezjologiczna na 12. gdzie Wy robilyscie badania? Bo sie zastanawiam nad Diagnystyka ale musze porownac ceny, ceny z Macierzynstwa znam, podala mi pani wszystkie, ktore mamy zrobic, moze nie bedzie sie oplacalo latac i robic gdzie indziej, chyba, ze byloby duzo taniej. Nie wiem po co im tyle badan...---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- zrobilabym czesc badan na nfz, D pytal czy moge i mam fajna lekarke, ktora mowila wczesniej, ze mi przepisze, tylko , ze jest za pozno, ona jest dopiero jutro popoludniu, a ich klinika nie robi badan w sobote ani niedziele, to dopiero moglabym je zrobic w poniedzialek, za pozno, bo na poniedzialek musza byc wyniki, poza tym duzo z tych badan jest nierefundowanych. Lula, Tobie jakie badania udalo sie zrobic na nfz? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- No, czytalam, z czystej ciekawosci ale olalam to Nie przejmowalam sie, tylko to przykre, ze go kiedys lubilam, to Wam napisalam.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-05-28 o 14:08 |
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzmy, że to te pylace drzewa ![]() Wszystko idzie nie tak jak trzeba Ale walczymy dalej.Co do chodzenia do pracy w ciazy... Wydaje mi się, że nie można generalizowac. Wszystko zależy od stanu zdrowia matki, czy ciaza zagrozona, czy nie, od tego jak się kobieta będzie czuła, od tego co to za praca jest. Sądzę, że praca, która nie należy do niebezpiecznych, daje kobiecie satysfakcję oraz przynosi zadowolenie, niekoniecznie musi zaszkodzić ciąży. Ja bym chciała chodzić do pracy tak długo jak tylko mogę Chociaż w obecnej sytuacji i tak nie mam nad czym się zastanawiać
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-05-28 o 14:15 |
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-05-28 o 14:19 |
|
|
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
Kamila To jakie ty masz te badania zrobić jeszcze?
Przeciez pół roku są ważne to nie robiłaś ich? Ahaa no tak mi Dr przepisał pamiętam ale te podstawowe wszyściutkie no nie? Mi kazał mocz, morf, aptt, inr, próby watrobowe, albuminy, glukoze, mocznik, kreatynice, jonogram, magnez, tsh, ft4 i ekg to mi rodzinna wypisała bo może, a nie ma twój ośrodek zdrowia z diagnostyka podpisanej umowy? Bo jak ma to jak Ci nalepią taką naklejkę kod oddziału na skierowaniu to możesz w sobotę zrobić badania w pkt Diagnostyki. To elegancko że rosnął ładnie! ![]() Nic sie nie stresuj własnie po menopurze moga urosnąć.Ja nie mówie że chce iść do pracy nie mam łatwo mam 2 prace pracuję po 12 godzin i na nocne zmiany też i mam kontakt z chorobami zakaźnymi. Ale jak Dr nie będzie to kto mi wypisze L4:/ Zobaczę we wtorek co mi beta pokaże Jak że jestem to będę do niego cisnąć nawet do Macierzyństwa żeby mi dał l4 a potem się już zapisze do mojego gin już
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Akurat w tych pierwszych dniach urlopu doktora wypadnie mi termin inseminacji myślicie, że każe mi zrobić u innego lekarza czy przepadnie mi miesiąc ?
|
|
|
|
#746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lula zapisał(ła) mnie na 10.06 bo podobno ktoś tam odmówił i dlatego było wolne, a następny termin podała wolny na 24.06 godz 12:30.... |
|
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
Ewelina1349 Myślę że raczej ci zrobi inny |Dr jak się zgodzisz bo my podpisywaliśmy z mężem umowę że w razie czego jak by np Dr nie dotarł to będzie inny lekarz robił
Ida Taaaak tam facet też pracuje na recepcji :P nie raz tez aż mnie wcieło jak on odebrał tel heheh nic się nie martw dobrze wyczytałaś z głosu płeć:P
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Aha no mój mąż nie musiał nic robić z wiadomych przyczyn oprócz krupy krwi.
A pkiet anastezjologiczny to ci rodzinna przepisze to spokojnie. JA miałam OWA, HIV, toxo sama sobie zrobiłam bo mam kota, hbs, hcv,cmv ale różyczki nie robiłam ale to kiedyś robiła to podobno pół roku ważne jak wymazy.
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

a były jakieś późniejsze godziny?:/

Przeciez pół roku są ważne to nie robiłaś ich? Ahaa no tak mi Dr przepisał pamiętam ale te podstawowe wszyściutkie no nie?
Nic sie nie stresuj własnie po menopurze moga urosnąć.