|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
aha wypłaty to nam jeszcze nie dali
a szkoda ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- ja tez na przydział nie narzekam - 13 km
|
|
#7502 |
|
Raczkowanie
|
Krynica mi się bardzo podoba i chyba tylko ja z przydzielonych tam jestem zadowolony, tylko właśnie boję się że przy tych opłatach nie dam rady. A jak długo można mieszkać w internacie ze wspólną łazienką kuchnią, czyli chyba bez lodówki no i nie wiem jak w pralką. Rok dwa ok ale co dalej... niestety ja nie mam dojazdu pkp tak jak ty do władka. No nic musi być dobrze
|
|
|
|
#7503 |
|
Raczkowanie
|
darek1983,lepszej rekomendacji chyba Ci nie potrzeba
![]() http://www.youtube.com/watch?v=7y5-V...eature=related
|
|
#7504 |
|
Raczkowanie
|
A nie jest tak że raz niezdany wariograf dyskwalifikuje kandydata na zawsze?
|
|
|
|
#7505 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#7506 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#7507 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie...pkp to moj drugi dom
|
|
|
|
#7508 |
|
Zadomowienie
|
Tiggy no to "troche " dalej
czy ja wiem Tk? chyba nie dyskwalifikuje bo jest ważny rok a potem można próbować chyba znowu. byle nie wcześniej bo nie przyjmą dokumentów ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Mackeey, Darek , Edaf i inni - jak sie pojawią jakieś plotki o nowych przyjęciach to damy znać
|
|
#7509 |
|
Raczkowanie
|
a mowili Wam coś o tym, że szkolenie może być tydz póżniej nie od 10?
|
|
|
|
#7510 |
|
Raczkowanie
|
U nas mówili że termin 11.01.2009 to pewniak. Najprawdopodobniej Koszalin - oczywiście stary system 8 miesięcy.
|
|
|
|
#7511 |
|
Zadomowienie
|
u nas o opóźnieniu nie było mówione
|
|
#7512 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że Panowie z MOSG-u (i nie tylko Panowie i nie tylko z MOSG-u) już mają swoje przydziały. Możecie zdradzić gdzie głównie przydzielali?
Były jakieś przydziały na Rębiechowo albo Gdynię? Co tam jeszcze ciekawego mówili? |
|
|
|
#7513 |
|
Raczkowanie
|
kiedys na stronie związkowej znalazłem podanie o zwrot kosztów dojazdu do miejsca pełnienia służby. Może powinniście się dopytać o coś takiego? Ja dojeżdzałem cały sezon autem z Gdyni do Władka i uwierzcie mi-to nic przyjemnego
|
|
|
|
#7514 |
|
Zadomowienie
|
Edaf
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- u nas o tym mówili że po szkoleniu dojazy powyżej iluś tam km będą zwracane więc choć tyle a w służbie stałej dodatkowo dojeżdżający będą mieli dodatek za służbowe mieszkanie czy cos w tym stylu więc odkujecie sie
|
|
#7515 |
|
Raczkowanie
|
Stranger złociutka no ja 3 mam za słowo że będziesz nam słać info co do następnego szkolenia he he. Ja tak wybiegam w przyszłość a sama przecież wyników nie mam samego wario ale na szczęście za marzenia nie karają
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Kochana no i ten mundur jutro dostaniesz - żałuję że Cię nie zobaczę A gdzie nasza Katiuszka ? Z jakiego oddziału ona w końcu ? ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Papatki ja uciekam - siusiu, paciorek i spać do juterka brygado |
|
|
|
#7516 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
![]() Gratuluję naszym forumowiczom funkcjonariuszom ![]() Trzymajcie się tam będzie git ![]() Najważniejsze , że w końcu tam jesteście
|
#7517 |
|
Raczkowanie
|
Ale jaja TK87, bo ja pochodze z Wladka
, hehe, popytaj o hacjendy w Pucku, jest taniej i ludzie fajniejsi do ugody i rozmowy, we Wladku jest duzo ramoli ciętych na kasę niestety, szkoda, ze tam nie mieszkam od paru lat, bo inaczej pewnie bym Tobie jakoś pomógł.
|
|
|
|
#7518 |
|
Zadomowienie
|
Chaoz, Tk, chyba sie jednak poznamy bo nam dzisiaj pan kapitan powiedzial że CAŁY nasz oddz jedzie do Koszalina
![]() Katiusza, Eleonore, dziewczyny co z naszymi planami i spa ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- he he a moje dzieci mierzą właśnie mój mundur ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- aha! słuchajcie nam dzisiaj powiedzieli że nie można brać żadnych nośników pamięci na szkolenie w tym laptopów
|
|
#7519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trident ok jak by co uderzam na Puck
|
|
|
|
|
#7520 |
|
Rozeznanie
|
hehe witam i ja
....jak narazie nie jest źle, wkurzają mnie jednak te papierkowe sprawy ...acha dzisiaj otrzymaliśmy juź do ręki poświadczenia bezpieczeństwa, czyli nie jest tak jak pisałem wcześniej, że ich nie otrzymujemy..z tymi poświadczeniami mamy jechać na szkolenie (hehe ciągle nie wiadomo gdzie), bo inaczej nas nie dopuszczą do różnych dokumentów ...u nas coś jeszcze wspominali o tym, że nie będzie już dodatków do mieszkania po szkoleniu, oraz że nie mamy możliwości przeniesienia do innej jednostki....hehe ale za to te miesięczne praktyki będą starali się nam zorganizować jak najbliżej miejsca zamieszkania - jak dla mnie będzie to w Nadbużance , ewentualnie w BIOSG-u ...---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- też coś mi się o uszy obiło, że można mieć lapka
|
|
#7521 |
|
Zadomowienie
|
Rafał ja zapraszam do BIOSG
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- a z tymi papierami to rzeczywiście kosmos - 2 dni latania od pokoju do pokoju ewentualnie od budynku do budynku ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- aaa i dostałam czarny dres. Mąż mówi że ciut przykrótki na niego ale może być
|
|
#7522 |
|
Rozeznanie
|
Hejka ludziska kochane
Rafał, ja już zawitałam w Twoim oddziale po mundur ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Nie chcę Ciebie straszyć, ale z rozmiarami jest kiszka nie wiem, jakie masz wymiary ale ja do herosów nie należę, więc dostałam rzekomo najmniejszy rozmiar, do którego potrzebuję koło ratunkowe, żeby się nie utopić---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Również kręciłam się w tym budynku od fiansów i widziałam, że trochę Was był0 Nawet miałam pomysł, żeby krzyknąć Rafał, Tiggi, ale co by było gdyby nikt się nie zgłosił![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Stranger, no co Ty wyprawiasz? Ja Ci dam Koszalin Nie załamuj mnie!!!
|
|
|
|
#7523 |
|
Zadomowienie
|
he he Katiusza ja jakimś cudem otrzymałam mundur w rozmiarze na 163 więc niby ok. Ale rzeczywiście jest troche problemów z rozmiarami. mam szczęście że byłam jedna z pierwszych na liście po mundur bo inaczej to pewnie 180 by mi zostało
. He he no i skarpetki trzeba kobitkom kupić własne bo dostałyśmy męskie rozmiary ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Katiusza no tak nam dzisiaj powiedzieli. To była pierwsza oficjalna wzmianka o miejscu szkolenia, nie jakieś tam plotki . Może i was tam wyślą kto wie? Nie mogą reszty jak leci wysłać do Kętrzyna bo by zachwiali proporcje
Edytowane przez strangergirl Czas edycji: 2009-12-22 o 19:08 |
|
|
|
#7524 |
|
Rozeznanie
|
hehe dzięki Stranger
, zobaczymy gdzie mnie rzucą ....kurde Katiuszaaa dlaczego nic nie pisałaś, że się do nas wybierasz , i kurde mogłaś krzyknąć ja bym się odezwał, zresztą nietrudno by było mnie znaleźć, u nas jest tylko jeden rafał ...a mundur to bede mierzył jutro, mam nadzieje że znajdzie się na mnie rozmiar, hehe do kruszynek nie należę
|
|
#7525 |
|
Rozeznanie
|
Rafał, kurka nie wiedziałam, że u was wyladuje
ale myślę, że jeszcze bedę miała okazję żeby Cie odwiedzić |
|
|
|
#7526 |
|
Rozeznanie
|
u nas prawie wszyscy wylądowali na okęciu, a mundury dopiero od jutra zaczynamy pobierac
...hehe i oczywiscie zapraszam czesciej do naszego oddzialu
|
|
#7527 |
|
Rozeznanie
|
Pytam, bo widziałam, że jest was dużo, a wydanie całego "sprzętu"jednej osobie zajmuje ponad godzinę
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Macie jakieś wieści od Eleonore? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7528 |
|
Zadomowienie
|
Eleonore niestety wciąż nie ma dostępu do neta w nowym mieszkanku. Ale liczę na to że odezwie się do nas przed wyjazdem na szkolenie
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- nie chce nic mówić ale kto tu będzie pisał jak my się ewakuujemy piszcie no ludzie (rekrutujący sie ) bo nam admin forum zamknie jak bedzie zbyt pusto ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Zygmundo dzwoniłaś do kadr po wynik rozmowy? Czy jednak poczekasz aż sie sami odezwą?
|
|
#7529 |
|
Raczkowanie
|
tak tak, było u nas mówione , ze mozna wziąc lapka
![]() przysięgę mamy 5.01. ja odbieram mundur 30.01. ale za to dziś nas obfotografowali![]() laski dostana kase na czółenka i kozaki coś ca 320zl cos tam maja nam na miarę szyć jakieś letnie rzeczy ale nie zrozumiałam a najlepsze jest to, komendant osobiscie 4 nas "zaprosił" zebysmy sprobowali do wydziału realizacji, AT czy konwojów...wiedziałam, że czarny mundur mi pisany oj będzie harówka na szkole---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- KAtiusza wpadaj do nas...jest wesoło ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- ja już Rafała poznałąm, na przystanku i chyba z 5 innych osob kt czytaja forum
Edytowane przez Tiggi Czas edycji: 2009-12-25 o 22:44 |
|
|
|
#7530 |
|
Zadomowienie
|
Tiggy czyli atrakcje masz zapewnione.
a skoro wy możecie wziąć laptopy to i ja wezmę ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ja was żegnam do jutra bo dzisiaj odsypiam wczorajszy dzień na wykładzie z info tajnych głowa mi dosłownie leciała w dół. Więc dzisiaj idę spać 'z kurami'. właściwie to z kotami he he
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

a szkoda 

niestety, szkoda, ze tam nie mieszkam od paru lat, bo inaczej pewnie bym Tobie jakoś pomógł.

nie wiem, jakie masz wymiary
Nie załamuj mnie!!!
, zobaczymy gdzie mnie rzucą
na wykładzie z info tajnych głowa mi dosłownie leciała w dół. Więc dzisiaj idę spać 'z kurami'. właściwie to z kotami he he