DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 17:45   #751
iwka2021
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Cytat:
Napisane przez MissiSissi_ Pokaż wiadomość
Hej jestem nowa, dietę zaczęłam od dziś.
duzo dobre słyszałam o tej diecie dlatego sie zdecydowałam.
nigdy wczesniej sie nie odchudzałam ale i na mnie przyszedł czas
Mam pierwsze pytanie bo w końcu nie wiem ,czy tam i czytam i raz jest tak raz inaczej , a mianowicie: ile ma trwać ta pierwsza faza? 5 czy 7 dni?
Własnie teraz tak myślę ze chyba nie najlepszy dzień sobie wybrałam za rozpoczęcie dietki, bo jutro mi się zajęcia zaczynają i co ja będę jeszcze przez cały dzień. dziwnie będę wygadała z samymi plastrami wędliny i serem białym heheheh. i siedząc tam cały dzień to chyba pól kg tego sera zjem i tej wędliny. może kupie odrazu takie wiaderko 1 kg i będę łyżka podjadać miedzy zajęciami

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Acha własnie wazę z 60 kg przy 170 cm, chciałabym schudnąć tak z 8 kg
Z góry dziękuje za wskazówki

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

może mi ktoś objaśnić wyniki tego testu o którym mowa w pierwszy m poście. nie wiem czy dobrze zrozumiałam ze mogę jedynie schudnąć 3 kg? Bardzo proszę o pomoc bo ja się okażę ze nic mi ta dieta nie da to nie będę się nią męczyć

Witamyy
zastanawiam sie bo według BMI przy tym wzroscie masz idealna wage a jak schudniesz 8 kg to bedziesz miała niedowage ale jak to sie mówi kazda ma swoj cel.. ja tez mam 170 i zaniedbalam sie jakos przez ostatnie 2 lata przytyło mi sie 10 kg jestem 1 dzień na II fazie, natomiast ile I faza ma trwać zrób najlepiej test na stronie dukana i tam wszystko obliczy Ci się, na stronie w google powinny byc tłumaczenia testu ale mysle ze 3 dni spokojnie Ci wystarczy

wzrost 170
Cel:
70...69...68...67...66...65...64 ...63...62...61...60...59

Edytowane przez iwka2021
Czas edycji: 2011-05-13 o 17:48
iwka2021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 18:01   #752
asmenaa
Zakorzenienie

iwka Tobie spadł tylko 1kg w ciągu I fazy?
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 18:12   #753
martinq
Raczkowanie

Ja dzisiaj mam takie bóle brzucha i co chwilę chodzę do łazienki ...

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 19:32   #754
mandarynkka86
Rozeznanie

A ja mam przerąbane dziewczyny, jestem skazana na ograniczenie ruchu o ile nie na lozkO
Dzisiaj jak biegalam z pieskami jakoś niefortunnie nadepnelam na ogromną szyszkę i tak dziwnie skrzywiłam stope i od razu moje kontuzjowane kolano
Od razu do chirurga i RTG- okazało się ze mocno nacięgnęlam ściegno w kolanie i lekarz usztywnił mi je szyną na 5 dni, potem zdjęcie i zobaczymy co dalej. Co prawda chodzę ale wiadomo jak- tyle co do WC i coś ewentualnie napić sie itd. Maz juz zalatwil sobie wolne, a 5 dnix24 godz z nim spedzone non stop to bedzie ciagle zamartwianie się typu "a jeszcze CIe boli, a co ci podac, a jak Ci pomóc"
Zrobi ze mnie kalekę. A dzisiaj rano w Decathlonie kupiłam sobie bieżnię i stepper Ale poćwicze-uhuuu na pewno.. Boje się tylko zeby się nie spaść przez te dni .. kto teraz bedzie gotował te rozne rzeczy. Pozostanie mi jesc tylko wedzone kupne ryby , otreby w jogurcie i szynke. Maz nic wiecej nie potrafi I lepiej niech nie probuje.
Ale jestem załamana.. przyszkowałam juz kuwetkę dla psiaków, bo raczej z drugiego piętra z nimi nie zejdę 4 razy dziennie, a jak puszcze lzem dwa yorki to pewno sekunda i juz ich nie bedzie
Ratunku

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam takie bóle brzucha i co chwilę chodzę do łazienki ...
Goni Cię? Biegunka? Jesteś na PW?
Stary 2011-05-13, 19:42   #755
iwka2021
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asmenaa Pokaż wiadomość
iwka Tobie spadł tylko 1kg w ciągu I fazy?

własnie 1,5 kg ;/ I faza u mnie 3 dni trwała rozczarowana jestem;/ a co gorsze mam ochote cos innego zjeść;/ ale sie powstrzymuje

Edytowane przez iwka2021
Czas edycji: 2011-05-13 o 19:46
iwka2021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:16   #756
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

jakieś fatum nad moja rodzina Babcia TŻ w szpitalu jest po mastektomii i teraz ma stan przed udarowy

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:29   #757
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Ja niestety nóżki mam krótkie Tułów nadrabia haha Pozostaje mi nosić wysokie buty
też mam króciutkie nóżki faktycznie zostają obcasy ale dopiero uczę się na nich chodzić... fajnie że teraz modne są platformy - zawsze więcej cm na + a obcas nie taki wysoki musi być...

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Oczywiście za naszą Panią Doktor trzymamy ale przecież Nasza Metal zawsze obkuta na blaszkę to ja się nie martwię o to zaliczenie.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Ja mam baaaaaaaardzo często zastoje, a przecież nie grzeszę!!!! No i czasami nie wiem już co jest grane a powiedzcie mi czy zastoje moga być spowodowane zbyt dużą ilością nabiału(twarożki, wieśniaki, serki homo- oczywiście wszystkie dozwolone)???? Jeśli tak, to znam już przyczynę zastojów, a jeśli nie, to juz całkiem w czarnej jestem
dziękuję za trzymanie kciuków - pomogło! dzięki temu zdałam
za dużo nabiału może powodować zastoje - bo to jednak sporo węgli jest... pamiętam że gdzieś czytałam że najlepiej nie więcej niż 800g dziennie.

byłam dziś na ciuchach i się załamałam... bluzek szukałam w wszystkie albo za ciasne w biuście albo za luźne w pasie :/ nawet takie trykotowe, podatne - albo spłaszczały biust i nie pozwalały oddychać albo były za luźne w pasie przez co niepotrzebnie dodawały kg widziałam piękną tuniczkę - w biodrach akuratna (o dziwo), w pasie tylko ciut za luźna, ale za to na biuście nie do zapięcia czemu producenci odzieży zapominają że kobiety mają piersi???
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:31   #758
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
też mam króciutkie nóżki faktycznie zostają obcasy ale dopiero uczę się na nich chodzić... fajnie że teraz modne są platformy - zawsze więcej cm na + a obcas nie taki wysoki musi być...
I do tego platformy mi się bardziej podobają niż klasyczne szpilki Ja też dopiero uczę się chodzić,ale dzięki maturom nieźle poćwiczyłam Bo tak to rzadko mam okazję nałożyć eleganckie buty...

A co do piersi kupiłam sobie w końcu dwa nowe staniki Z C80 na B75 ... Taka różnica Odkąd schudłam nie miałam dopasowanego stanika JAKA WYGODA

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-05-13 o 21:33
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:42   #759
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
I do tego platformy mi się bardziej podobają niż klasyczne szpilki Ja też dopiero uczę się chodzić,ale dzięki maturom nieźle poćwiczyłam Bo tak to rzadko mam okazję nałożyć eleganckie buty...

A co do piersi kupiłam sobie w końcu dwa nowe staniki Z C80 na B75 ... Taka różnica Odkąd schudłam nie miałam dopasowanego stanika JAKA WYGODA
właśnie testowałam ostatnio moje sandały nowe - obcas 11cm, ale platforma 2,5cm i całkiem wygodne dlatego na połowinki jak będę kupować szpilki to też platformy - nie za wysokie żeby buty miały w miarę klasyczny uniwersalny charakter, na kilka sezonów ale jednak pod palcami też chcę mieć podwyższenie
mi spada tylko pod biustem... stanik 75 zaczynam na ostatnie haftki zapinać więc pewno niedługo będę musiała 70 mieć, a miseczka ciągle ta sama - HH
Stary 2011-05-13, 21:47   #760
izulecka
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Witam się po raz pierwszy. Nigdy jeszcze nie odezwałam się na forum, lecz musi być kiedyś pierwszy raz. Na diecie jestem od marca i mam taki mały problem, aczkolwiek nie musi być on związany bezpośrednio z dietą. Mianowicie od marca moja prawa dłoń po zewnętrznej stronie jest szorstka. Czasami w większym stopniu, czasami w mniejszym. Ale szorstkość jest już moją codziennością. Czy może to być związek z dietą? I jak można to wyeliminować? Dodam, że żadne kremy nie pomagają, a nawet podrażniają jeszcze bardziej.
izulecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:49   #761
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izulecka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witam się po raz pierwszy. Nigdy jeszcze nie odezwałam się na forum, lecz musi być kiedyś pierwszy raz. Na diecie jestem od marca i mam taki mały problem, aczkolwiek nie musi być on związany bezpośrednio z dietą. Mianowicie od marca moja prawa dłoń po zewnętrznej stronie jest szorstka. Czasami w większym stopniu, czasami w mniejszym. Ale szorstkość jest już moją codziennością. Czy może to być związek z dietą? I jak można to wyeliminować? Dodam, że żadne kremy nie pomagają, a nawet podrażniają jeszcze bardziej.
Może to być skaza białkowa... Dosyć często spotykane na dukanie. Ja radziłabym udać się do dermatologa,chyba,że dziewczyny znają inne sposoby
Stary 2011-05-13, 21:56   #762
mandarynkka86
Rozeznanie

Dziewczyny wystraszylam sie troche pewnym art...
Biore pigułki anty od 3 m-cy, wczesniej stosowalam 4 lata plasterki EVRA... ale tak przypadkiem trafilam w necie na art dot rzeczy, ktore osłabiają działanie pigułek anty i to co wyczytalam mnie zmartwilo...

"Bardzo restrykcyjne, beztłuszczowe diety mogą mieć wpływ na wchłanianie przez organizm składników zawartych w pigułce. Hormony są rozpuszczalne w tłuszczach, a jeśli ich zabraknie, to nie przyswoimy całej dawki. To nie znaczy oczywiście, że należy zajadać się boczkiem. Wystarczy, jeśli do sałaty dodasz oliwę z oliwek, czy bułkę razową posmarujesz masłem śmietankowym. Warto pamiętać, że nie tylko hormony, ale też część witamin rozpuszcza się w tłuszczach."

Kurde zajście w ciaze w mom przypadku, byłoby przynajmniej katastrofą

Co myslicie?

Stary 2011-05-13, 22:23   #763
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86
"Bardzo restrykcyjne, beztłuszczowe diety mogą mieć wpływ na wchłanianie przez organizm składników zawartych w pigułce."
Takie diety na pewno mają wpływ i to niemały - nie tylko na hormony, ale na całą gospodarkę organizmu.

Kuracja Dukana nie jest według mnie restrykcyjna (jeśli ktoś nie przesadza z niektórymi niezdrowymi rzeczami) i na pewno nie jest beztłuszczowa! Policz sobie w tabelkach wszystkie produkty spożywane nawet w tzw. restrykcyjnym dniu P, porównaj z jakimkolwiek dniem PW i z normą dla siebie (choćby ograniczoną przy odchudzaniu).

Nie ma mowy o tym, że dukanie jest beztłuszczowe. Bezcukrowe też nie jest. Kilka razy przekroczyłam własną normę odchudzeniową, jeśli chodzi o tłuszcze i to tak na P, jak i na PW.

Naprawdę się nie martw.

Moja dzienna norma tłuszczowa to 20,58 g (przy chudnięciu 1 kg tygodniowo), a prawie zawsze w dniu P wartości oscylują w tych granicach, jeśli ich nie przekraczają. A przecież maksymalnie ograniczyłam ilość spożywanego chudego nabiału i jem niemal wyłącznie chude mięsko indycze plus ryby!!!

Dziś wyjątkowo ma tylko 14,03 g tłuszczu, a dzień PW. Co lepsze, specjalnie do mieszanki sałat wkropiłam sobie odmierzoną ilość - malutką! - oleju rzepakowego (dobry jest nawet lepszy od oliwy z oliwek, co ładnie wychodzi w badaniach naukowych). Bo nie zamierzam właśnie narobić sobie problemów z przyswajaniem niektórych składników wtedy, gdy tłuszczu prawie nie jem (bo tak dziś wyszło).

To samo się tyczy słodzików. Każdy niech robi, jak uważa, a ja sądzę, że lepiej raz na jakiś czas do dukanowej czekoladki dodać łyżeczkę świetnego miodu rozmarynowego (znakomitej jakości z Katalonii czy Prowansji, od sprawdzonego producenta) zamiast maksymalnie sztucznego cudaka pod nazwą słodziku. Ani koli nie tknę, ani takiego słodziku. Aromat może tak, ale pastylki - fuuu. Mleko odtłuszczone lubię, ale to nie jest to samo co mleko, choćby popularne UHT (chociaż jak akurat takiego nie pijam). Z tym też nie można przesadzać.

Jak ktoś jest młody, to może na okrągło jeść zupki chińskie, ale ja mam swoje lata i na tyle pomyślunku, żeby takich rzeczy nie robić. To taka dygresja - chwilowo oderwałam się od nawału roboty, do której wracam

Ahoj!

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-13 o 22:24
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:24   #764
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wystraszylam sie troche pewnym art...
Biore pigułki anty od 3 m-cy, wczesniej stosowalam 4 lata plasterki EVRA... ale tak przypadkiem trafilam w necie na art dot rzeczy, ktore osłabiają działanie pigułek anty i to co wyczytalam mnie zmartwilo...

"Bardzo restrykcyjne, beztłuszczowe diety mogą mieć wpływ na wchłanianie przez organizm składników zawartych w pigułce. Hormony są rozpuszczalne w tłuszczach, a jeśli ich zabraknie, to nie przyswoimy całej dawki. To nie znaczy oczywiście, że należy zajadać się boczkiem. Wystarczy, jeśli do sałaty dodasz oliwę z oliwek, czy bułkę razową posmarujesz masłem śmietankowym. Warto pamiętać, że nie tylko hormony, ale też część witamin rozpuszcza się w tłuszczach."

Kurde zajście w ciaze w mom przypadku, byłoby przynajmniej katastrofą

Co myslicie?

dlatego trzeba jeść dużo ryb! takich jak makrela, łosoś, śledź - dostarczymy niezbędnych tłuszczów w najlepszej, najzdrowszej i dukanowej formie.
Stary 2011-05-13, 22:34   #765
justyna8924
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
wlasnie dzwoniłam w sprawie pracy...niestety Pani akurat załatwiała jakaś sprawe i nie mogła rozmawiac konkretnie wiem jedynie ze jest aktualna i umowiłyśmy sie na tel wieczorkiem

Umowa na 3/4 etatu a to by mi pasowało bo jak całość to później mam problem z mała...i wynagrodzenie 1500 zł brutto...czyli netto jakies 1100 zl hmmmmm...??
mysliscie ze to duzo czy malo jak na 3/4 etatu??
aaa no i praca w sklepie spozywczym, wiec do najłatwiejszych nie nalezy...heh

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

a Ile takie cudenko kosztuje??

aaa no i gratuluje spadku...ładnie
no kochana to dosyc przyzwoita pensja jak na 3/4 etatu ja na caly w monopolu zarabialam 960 zl,i kurcze dzis ten 13 i dali mi oferte do monopolowego,i to jeszcze za sciana tam gdzie ostatnio pracowalam,tamta sie wscieknie bo sie zawsze kłocili z cenami,kurcze chcialam isc do pracy w lipcu"a jak odmowie to mnie wyrejestruja,mam nadzieje ze mnie nie przyjmie bo jade 2 lipca do sopotu i to juz zaklepane mam od stycznia za jedyne 260 zl za domek na tydzien,nikt mi urlopu od razu nie da
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:36   #766
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja to juz ide od poniedzialku na III faze zobacze co sie bedzie dzialo

Stary 2011-05-13, 22:40   #767
mandarynkka86
Rozeznanie

noo...to kamien z serca. W sumie nie pomyślalam racjonalnie tylko wyparowalam z cytatem Faktycznie w diecie Dkana jest sporo tluszczy -szczegolnie tych z ryb

Ja jestem na fazie III od 3 dni i waga raz w gore, raz w dol-skacze o jeden kilogram. Raz do gory raz na dol, ale trzyma w granach 50 kg, wiec nie jest źle

Moja mama tez zaczela Ma 70 kg i 160 cm. chce zrzucic 10 kg. W zwiazku z jej pytaniem- czy moze stosowac w II fazie 1PW i 2 P?

Czy tylko symetrycznie jestli chodzi o te krotsze sesje? Zauwazyla (jak zreszta chyab wieskozsc z nas), ze na Pw albo waga staje albo nawet ciut podnosi, czy rozwiazanie 1 PW i 2 P byloby ok ?
Czy lepiej nei eksperymentowac? Sejse 5/5 , czy nawet 4/4 odpadaja- za słaba wola i wlasne sklepy warzywne
Stary 2011-05-13, 22:40   #768
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja to juz ide od poniedzialku na III faze zobacze co sie bedzie dzialo
to odzywaj sie ,jak tam na III fazie Ja też już niedługo przechodze
Stary 2011-05-13, 22:40   #769
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish
dlatego trzeba jeść dużo ryb! takich jak makrela, łosoś, śledź - dostarczymy niezbędnych tłuszczów w najlepszej, najzdrowszej i dukanowej formie.
No właśnie!

Mandarynko86, spoko oko, z wujkiem Dukanem nie zginiesz.

Patrzę na swoje wątłe tabelki (wątłe, bo to dopiero początek fazy II) i widzę, że najwięcej tłuszczu trafiało do przerobu z następujących produktów.
W dniach P nawet kilka chudych sznycli z indyka dostarczy Ci parę gramów tłuszczu. Więcej będziesz miała w chudej szynce wieprzowej, która jest dozwolona - jeden plasterek to już kilka gramów tłuszczu. Śledzik marynowany i jesteśmy w tłuszczykowym domu. Podroby - piękny, zdrowy tłuszczyk dostarczysz sobie w umiarkowanej ilości po ugotowaniu tychże. Jedno jajko na twardo i masz około 10 g tłuszczu (jajko na miękko ma lepsze proporcje składników, a tłuszczu też sporo). Szklanka mleka też przyda Ci nieco tłuszczyku. Jogurt i kefir - to samo. Nawet herbata czerwona ma tłuszcz (kilka szklanek i jest gites).

W dniach PW możesz poza powyższymi rzeczami zjeść jeszcze dwa pokaźne kawały bardzo zdrowych brokuły i dodasz sobie nieco ponad 1g tłuszczyku. Trochę kapuśniaku albo bigosu i masz tego tłuszczyku więcej o 3 g. Ser sojowy to kolejne gramy.

A otręby??? Przecież też mają w składzie tłuszcz.
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:45   #770
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki chudzinki!

Jak tam Wam? Chudniecie?

ja już przestałam... początek III fazy coś leciało a teraz stoi i to STANIE cieszy mnie najbardziej!!!

I powiem Wam coś... jabłuszka są taaaaaakie pyszne

Śpijcie słodko!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:48   #771
martinq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

[/COLOR]

Goni Cię? Biegunka? Jesteś na PW?
Nie, mam trzeci i ostatni dzień P...

Odchudzam się

Stary 2011-05-13, 22:48   #772
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki chudzinki!

Jak tam Wam? Chudniecie?

ja już przestałam... początek III fazy coś leciało a teraz stoi i to STANIE cieszy mnie najbardziej!!!

I powiem Wam coś... jabłuszka są taaaaaakie pyszne

Śpijcie słodko!
Wredota ! Nie mów na tutaj o jabłuszkach Ale ja też już niedługo się nimi nacieszę

A co do ryb...kurcze Mało ich jem,szczerze mówiąc,od początku diety może ze 3 razy jadłam Nie przepadam za nimi...A wiem,że są zdrowe... Jedyne co tykam to surimi i łososia wędzonego i sporadycznie tuńczyka w sałatce.. Dzisiaj "pogodziłam" się z podrobami i wepchnęłam w siebie wątróbkę z kurczaczka,bo wiem,że zdrowa i trzeba jeść Może na dni PW zrobię rybę po grecku..
Stary 2011-05-13, 22:49   #773
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Nie, mam trzeci i ostatni dzień P...
Czasem tak jest,a może powód jest inny a nie dieta? Mnie to przy maturach nieźle pogoniło kilka razy,jak stres odchodził
Stary 2011-05-13, 22:49   #774
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
to odzywaj sie ,jak tam na III fazie Ja też już niedługo przechodze
spoko spoko najbardziej ciesza mnie owoce najpierw je wprowadze :P a pozniej chlebek mniami

Stary 2011-05-13, 22:51   #775
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
spoko spoko najbardziej ciesza mnie owoce najpierw je wprowadze :P a pozniej chlebek mniami
A ja za chlebem nie tęsknie,bo ten co piekę smakuje identycznie ,jak normalny i ma dobrą konsystencję (jak prawdziwy,a do tego mogę go przyprawić jak chcę ) Ale owoce...mmmm Co w ogóle dochodzi jeszcze na III fazę? Oddałam pożyczoną książkę,a wcześniej jakoś nie zaglądałam,bo myślałam,że długa droga zanim dojdę do III bazy
Stary 2011-05-13, 22:56   #776
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Owocki!!!!
Ja chleba nie jem praktycznie w ogóle. Jak mam ochotę to czasem TŻ gryza ukradnę kanapki i tyle

Cytat:
Co w ogóle dochodzi jeszcze na III fazę? Oddałam pożyczoną książkę,a wcześniej jakoś nie zaglądałam,bo myślałam,że długa droga zanim dojdę do III bazy
owoce, chlebuś, kolejne warzywka i mięsko, ser żółty, makaron i UCZTY!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:58   #777
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Owocki!!!!
Ja chleba nie jem praktycznie w ogóle. Jak mam ochotę to czasem TŻ gryza ukradnę kanapki i tyle

owoce, chlebuś, kolejne warzywka i mięsko, ser żółty, makaron i UCZTY!!!
owoce ser żółty makaron Za tym tęsknię najbardziej A uczt się trochę boję,bo łatwo się zagalopować
Stary 2011-05-13, 23:00   #778
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja pobędę ze 2 tyg na 3 fazie i pewnie wroce na II bo chce fajki rzucic

Stary 2011-05-13, 23:01   #779
martinq
Raczkowanie

Cytat:
Czasem tak jest,a może powód jest inny a nie dieta? Mnie to przy maturach nieźle pogoniło kilka razy,jak stres odchodził
No na pewno nie ze względu na stres....
Zresztą nadal się z nią męczę już od 7 rano!

Odchudzam się

Stary 2011-05-13, 23:06   #780
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
No na pewno nie ze względu na stres....
Zresztą nadal się z nią męczę już od 7 rano!
A gorzka herbatka lub coś? Ja to w dniu matury ustnej miałam Dobrze,że akurat na chwile mnie puściło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości