|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Co bierzemy?
|
|||
| De profundis |
|
9 | 20,45% |
| Boxeuses |
|
7 | 15,91% |
| Fourreau noir |
|
6 | 13,64% |
| Ambre sultan |
|
6 | 13,64% |
| Bois de violette |
|
1 | 2,27% |
| Bois et fruits |
|
3 | 6,82% |
| Bois et musc |
|
2 | 4,55% |
| Bois oriental |
|
7 | 15,91% |
| Bornéo 1834 |
|
14 | 31,82% |
| Chêne |
|
6 | 13,64% |
| Chergui |
|
12 | 27,27% |
| Cuir mauresque |
|
1 | 2,27% |
| El attarine |
|
4 | 9,09% |
| Encens et lavande |
|
1 | 2,27% |
| Fleurs d'oranger |
|
0 | 0% |
| Fumerie turque |
|
4 | 9,09% |
| Iris silver mist |
|
4 | 9,09% |
| La myrrhe |
|
4 | 9,09% |
| Mandarine - mandarin |
|
4 | 9,09% |
| Miel de bois |
|
3 | 6,82% |
| Muscs Koublaï Khän |
|
4 | 9,09% |
| Rahät loukoum |
|
5 | 11,36% |
| Rose de nuit |
|
4 | 9,09% |
| Santal de Mysore |
|
4 | 9,09% |
| Sarrasins |
|
3 | 6,82% |
| Tubéreuse criminelle |
|
8 | 18,18% |
| Un bois sépia |
|
5 | 11,36% |
| Un lys |
|
2 | 4,55% |
| Vétiver oriental |
|
5 | 11,36% |
| Vitriol d'oeillet |
|
4 | 9,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skok na Lutki | SergeLutens.com
Ja również już mam odleweczki i sample. Dziękuję Baśku za kolejne super zakupy z Tobą
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam swoje cudeńka, czas na testy. Dzięki
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- jeszcze kusi mnie z 7 lutkow (palcowych) i wszystkie bede znac Z pałacowych konicznie musimy poznać: Bois et musc Encens et Lavande Rose de Nuit Un Lys i jeszcze Chypre rouge ale to już nie dzwonek
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Mam i ja swojego dzwona z Bokserkami
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Mam lutki!
zupełnie inny niż się spodziewałam ale muszę z nim trochę pochodzić, zobaczyć jak się rozwija ale brakuje mi w nim jakiejś mocniejszej nuty bazowej...niemniej jednak podoba mi się to dziwadło Cherugi wąchałam z flachy na razie i pierwsze wrażenie pozytywne
|
|
|
|
#755 |
|
Piers do przodu
|
A ja się zakochałam w El Attarine - urzekła mnie jego lekkość porównując do Miel De Bois
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej strony mówię sobie, że nigdy wiecej nie wezme na siebie tak dużej rozbiorki mowilam tak po padpie, demeter, corsocomo, tauerze.... bo zajmuje to mi duuzo czasu (moze w jakims sesnie przez to sie mniej uczę - a tak to uwazam,ze zadna minuta podczas pakowania nie byla zmarnowana może i narobię się przy tym dużo, to nie jest wazne, ale nie jestem też leniem i zapachy są dla mnie najważniejsze i z całym poswieceniem robie to dla nich Was i siebie )nie wyobrażam, zebym przestala sie tym interesowac Wizaz jest tez jedynym miejscem gdzie jestem rozumiana ( nie mysle tu do konca o perfumoholizmie ) bo 'zwykla osoba' nie wie czym jest nisza i nie ma takiej wrazliwosci na zapachy, nie rozumie i nie doceni zapachu, ale też chodzi mi o zrozumienie tego co robię. Jak jeszcze interesowałam się 'sephorowymi' to non stop mi wypominaly moje kolezanki, ze znow sobie cos kupilam itd Tak mi się nasunela refleksja po tym jak moja przyjaciolka (z ktora rozmawiam teraz 2 zdaniowo raz na miesiac, kiedys 24/dobe, ktora wypomniala mi, ze 'no tak na perfumki musisz miec kase' -gdy rozmawialysmy o tym, ze kasa jest potrzebna na rozne rzeczy... pamietam to do dzis i bardzo to do mnie trafiło, nie zapomnę tego, także tego jak wypomniala mi 'ze mam wiecej czasu przez indywidualne nauczanie'. zal mi strasznie zaprzepaszczenia naszej znajomosci, i naprawde nie wierze, ze tak się stalo. Z kolei na wizazu sa ludzie... normalni brakuje mi tego w tym moim' życiu prywatnym' ....ale skoro nie mogę zniesc podłych zachowan ludzi to wolę miec 3 prawdziwych znajomych. Wydusiłam to z siebie, bo zawsze chciałam, zeby ktos mnie zrozumial... czuję rozczarowanie wsrod ludzi (w moim wieku?) , malo kto mnie rozumie i mało kto (w moim wieku?) ma inne zainteresowania niż alkohol i papierosy ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- lexxi - mimo,ze profundis jest kwiatowy to ma cos w sobie straznego. Takze brakuje mi jakiejs uzupelniajacej bazy... moze zappach zniczy, ognia, dymu,kadzidla ? ALe proba oddania mrocnzych kwiatkow nie jest zla
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#758 |
|
Piers do przodu
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie dyskutuję z nimi o perfumach, dla nich to inny świat. Na szczęście moja najlepsza przyjaciółka od razu dała się wkręcić w perfumoholizm i bardzo jej się to wszystko podoba i pewnie w następnym rzucie Lutkowym będzie brała udział Ja też się cieszę, że mam Was, drogie Wizażanki ![]() A wracając do De Profundis, to mimo braku mocnej bazy bardzo mi się podoba Testuję też łokciowo:Bois et Fruits- Daim Blond (dzięki za kapkę zostały jeszcze globalne testy wszystkich i porządne przetestowanie Cherugi i Borneo
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Baśku - ja też wczoraj dostałam - w sam raz na urodziny taki prezent mi zrobiłaś.
Dzięki za ogrom pracy, jesteś wielka!
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja mam wszyściutko u siebie - nienaruszone
![]() Po wstępniaku: jestem oczarowana Vitriolem, początek ma trochę plastikowy, ale potem...to poezja Matte: mam propozycję: wymiana piątala Vitriola za 6 ml Profundis? Co Ty na to? Jakby co - zapraszam na PW Basiek: kochana, jesteś moją Bohaterką! Naprawdę nie mogę wyjść z podziwu za tą całą akcję, precyzję we wszystkim i dobre serduszko
|
#762 |
|
Konto usunięte
|
Ja od wczoraj mam awizo i cały czas się zastanawiam co to takiego do mnie przyszło. Zapewne to Baśkowe Lutki ale 100% pewności nie mam
Także dopiero jutro dam znać. Jestem bardzo ciekawa tych wszystkich zapachów |
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
A jakby komuś się przypadkiem nie spodobały: El attarine i Vitriol d'oeillet to ja chętnie przygarnę
. Trochę żałuję, że nie brałam tych dwóch, ale mądry Polak po szkodzie .
|
|
|
|
#764 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Mam i ja
Baśku, wielkie dzięki Przetestowałam na razie trzy, Chergui, Vitriol i Profundisa, i o ile nowości mnie rozczarowały zwłaszcza Vitriol (a taka zachęcająca ostrrra nazwa ) to Chergui baaaardzo mi podpasowało. Reszta na później, nie mogę się doczekać zwłaszcza Chene ale boję się rozczarować....Cytat:
Szalona! ![]() Cytat:
fajnie czasem z siebie coś wydusić, zwłaszcza do ludzi co na bank Cię zrozumieją muszę przetestować jeszcze raz, ale na 90% będzie do oddania, jeśli urządza Cię 7 ml bez paru psiknięć.. dam znać Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Mowicie o znajomych...
Dzisiaj w Douglasie sprzedawczyni proponowala mi zielone DKNY Powiedzialam,ze dziekuje ale lubie troche inne zapachy. Pani nie dala za wygrana i zapytala jakie No to wymienilam ze 3 kadzidlaki. Widzialam,ze patrzy na mnie jak na wariatke...Moj osobisty maz twierdzi,ze te odlewki, wspolne zakupy to jakas sekta )) I po co mi dwadziscia flaszeczek po 5 ml, ktorych jak twierdzi pewnie nawet nie rozpoznaje jak za to moglabym sobie kupic ze 2 zestawy z balsamami DDDBasiu to co- teraz Kiliany? ![]()
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ktoś czuje różę w Vitriolu, hę?
![]()
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Baśku, ja nie od dziś wiem, że jesteś Niezwykłym, Wspaniałym Koralikiem
Dziękuję - doszło.
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
)))))) !!Kameno - myślę, ze nie zawiedziesz sie na Chene ![]() co do vitrola, dopiero teraz go testuję ze swojego smapla ![]() przypomina mi bardzo drole de roses l'artisana, znacie? pachnie mi i koperkiem i nivea, i roza, Profundis - wciagnal mnie, lubię go wachac ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- powaznie - nie mam planow - moze byc wszystko ![]() a tak na serio Biorę pod uwagę: dokonczenie L'artisanow Numero, drugi napad na Tauera, drugi napad na Lutka (ale tylko zapachy, ktorcyh nie bralysmy ewentualnie cale flaszki) Le LAbo exclusive - ale to nie wypali raczej...
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#770 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
kwaśną i pocukrzoną
![]() ale ledwo ledwo, Vitriola prawie w ogóle nie czuję a psiknęlam porządnie...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Ewa_Ch;30417883]Mowicie o znajomych...
Dzisiaj w Douglasie sprzedawczyni proponowala mi zielone DKNY Powiedzialam,ze dziekuje ale lubie troche inne zapachy. Pani nie dala za wygrana i zapytala jakie No to wymienilam ze 3 kadzidlaki. Widzialam,ze patrzy na mnie jak na wariatke...a mi w Sephorze to samo w "nagrodę" za zakupy! i tez podziękowałam! I dała mi taki LOOK Moj osobisty maz twierdzi,ze te odlewki, wspolne zakupy to jakas sekta )) chyba mamy tego samego męża , ale powoli się wciąga (zwłaszcza od kiedy do domu dotarła odlewka Gucci PH).z góry przepraszam, jeżeli cytaty będą niewidoczne, ale mam jakis dziwny edytor... edytowane: są niewidoczne, no żeszszsz |
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Gd wróciłam do domu i zobaczyłam ten WIELKI KARTON to zwątpiłam
Tata patrzył jak go z nabożną czcią otwieram i przy trzeciej warstwie czarnej pianki, podzielił się ze mną wątpliwością, że pewnie w środku jeden flakonik będzie, jak w kreskówce. Tak się złożyło, że najpierw chwyciła zawiniątko z samplami i gdy je odwijałam, tata zobaczył 2-militrowego sampla, spojrzał na wybebeszony karton, nie wytrzymał i obśmiał się jak norka Obecnie w kartonie siedzi moja kotka i broni dostępu innym sierściuszkom, bo w kartonie jest boska, orgiastycznie szeleszcząca czarna bibuła ![]() Na razie mam na lewym nadgarstku boxeuses i oprócz słodyczy czuję nadpalone metalowe opiłki ? Ale zapach podoba mi się szalenie. Baśku, ogromnie dziękuję za rozbiórkę, zgłaszam się do następnych lutków Jeśli chodzi o tą organizację, to jestem wstrząśnięta i zmieszana, pozytywnie oczywiście Na Twoją cześć - HIP HIP HURRA! Pozostałym rozbiórkowiczom bardzo dziękuję za miłą atmosferę i dzielone ogromne emocje pozdrawiam, ewikk
|
#773 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyslalam, ze 6 flaszek trzeba dobrze owinac mysle ze karton byl za duzy tylko o trochę A, i mam nadzieję, że dostarczyli Ci ją 'do gory' tak zakalam na poczcie
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Że się tak beszczelnie zapytam
- a masz jakiegoś nieosobistego? ![]() Cytat:
To co? Znajdzie się ktoś chętny? Chene boskie jest i kurde jestem zła, że nie udało mi się z flakonem |
|
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj dostałam swoją porcję, wszystkie obwąchałam ale najdłużej zatrzymałam się przy Bois Oreintal, śliczny. Chciałabym bardzo podziękować za rozbiórkę i za Twój ogrom pracy jaki włożyłaś w nią
zawsze chciałam poznać zapachy perfum, których nazwy tylko znałam i dzięki rozbiórkom je poznaję, bardzo bardzo dziekuję |
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, które brały Santal de Mysore - jak Wam się podoba? Bo nie wiem, czy to kwestia mojej skóry, czy konceptu twórcy zapachu, ale Sandałowca u mnie mało, za to dużo garam masali. Normalnie jakbym wsadziła nos do słoiczka ze świeżo utartą mieszanką przypraw.
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez czuje w santalu mnostwo przypraw i jakos skojarzyl mi sie i barw ai zapachem z padpa
|
|
|
|
#780 | |
|
Mother of Cats
|
Ja czuję
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

zupełnie inny niż się spodziewałam
ale muszę z nim trochę pochodzić, zobaczyć jak się rozwija
ale brakuje mi w nim jakiejś mocniejszej nuty bazowej...niemniej jednak podoba mi się to dziwadło
po tym jak moja przyjaciolka (z ktora rozmawiam teraz 2 zdaniowo raz na miesiac, kiedys 24/dobe, ktora wypomniala mi, ze 'no tak na perfumki musisz miec kase' -gdy rozmawialysmy o tym, ze kasa jest potrzebna na rozne rzeczy... pamietam to do dzis i bardzo to do mnie trafiło, nie zapomnę tego, także tego jak wypomniala mi 'ze mam wiecej czasu przez indywidualne nauczanie'. zal mi strasznie zaprzepaszczenia naszej znajomosci, i naprawde nie wierze, ze tak się stalo. Z kolei na wizazu sa ludzie... normalni

fajnie czasem z siebie coś wydusić, zwłaszcza do ludzi co na bank Cię zrozumieją 
Powiedzialam,ze dziekuje ale lubie troche inne zapachy. Pani nie dala za wygrana i zapytala jakie