|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
tutaj inny filmik z udziałem tej pani.
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA Może to nie jest bezpośrednio w temacie, ale kontynuując jej wywody matki polki to... jeżeli ma być zabawne i prawdziwe, to nie jest. Może chce pokazać bycie matką w krzywym zwierciadle wyolbrzymiając pewne rzeczy... nie wiem, nie bawi mnie to.
|
#752 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo mało zabawne. Pani dla szydery założyła sobie konto na youtubie i trolluje ludzi, ale naprawdę dla mnie to jest niesmaczne po prostu. Kobieto opamiętaj się.
|
|
|
|
#753 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
zdjęcie brzucha w avie to wg mnie nie ozm...
|
|
#756 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, pewnie ona teraz samodzielnie sobie tak rzezbi ![]() bo nie chce mi się wierzyć, że to na serio, jakoś nie wyobrażam sobie, żeby człowiek był aż tak głupi.
|
|
#758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Inny przykład - jadę dzisiaj z katowic do domu busem, jechała matka z niemowlęciem w takim foteliku samochodowym. Ja z jednym panem za nimi. I pan czasem kaszlał, aż babka się obróciła, i kazała mu przestać, bo jej dziecko zarazi. trzeba se było dziecko samochodem wieźć, a nie. |
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam aż tak głupich ludzi Nie wiem czy to będzie OZM czy debilizm przewożenie noworodka/niemowlaka w foteliku przodem do kierunku jazdy na przednim fotelu z włączoną poduszką. Lub w ogóle przewożenie przodem do kierunku jazdy "bo muszę widzieć dziecko jak jedzie z tyłu"
|
|
#760 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Filmik o ciąży mógł być zrobiony jako parodia, ale ten o jeżdżeniu to wątpię.
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Może jakby ją upominała dzieciata osoba, to by zareagowała .
|
|
#761 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#763 |
|
Żona Gargamel
|
O jacie, dopiero teraz zobaczyłam, że wątek został przeniesiony na plotkowy
![]() Dzisiaj koleżanka wstawiła na fb zdjęcie z jej dzieckiem (ok 2-3 lata?), które tarza się w sałatce, która spadła na ziemię. Sama nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak też nie umiem prowadzić jak dziecko płacze, krzyczy lub marudzi. Dlatego jak jest potrzeba to parkuje z przeczekuję płacz, zmieniam pieluchę, karmie, uspokajam. Po urodzeniu pierwszego dziecka jeździłam z nim w foteliku z wyłączoną poduszką bo chciałam miec dostęp np do smoczka. Później kupiłam dodatkowe lusterko na żeby widzieć też dziecko. Nosz kurcze gorsze od płaczu dziecka w samochodzie jest jednak spowodowanie wypadku. |
|
|
|
|
#765 |
|
Konto usunięte
|
No, jeśli to są jaja to udało jej się, mnie nabrała. Chcę wierzyć, że to żart, tak bardzo, barrrrdzo chcę...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#767 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Raczej wątpię, by wstawiając to zdjęcie matka chciała wywołać właśnie taką myśl u oglądającego.
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to co myslimy widząc te same zdjęcia, sytuacje, zależy od tego jacy jestesmy, ile mamy lat, czy mamy dzieci, rodziców, co przeżyliśmy itd Każdy może na tym samym zdjęciu "zobaczyć" coś innego.
|
|
#771 |
|
Uzależnienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4385700 0]mogę się założyć o milion dolarów, że w życiu nie stanę się matką z OZM
![]() wystarczy być trochę ogarniętym życiowo i przede wszystkim mieć co w tym życiu robić ![]() dzisiaj też spotkałam genialną mamusię, która dzieci uczyła, że najpierw się wchodzi, a nie wychodzi z windy i że po co przepuszczać wychodzących, najlepiej się przepychać między nimi, żeby wejść dobrze, że chociaż nie miała pretensji, że dziecko prawie zadeptane zostało, bo choć nie tyczyło się to mnie, to na pewno powiedziałabym jej swojei tak myślę właśnie, że gdyby wszyscy nie odpuszczali na głupie odzywki mamusiek, to może by poszły po rozum do głowy, jak im pierwsza, trzecia i dziesiąta osoba odpowiedziałaby coś na 'ale to tylko dziecko'[/QUOTE] O słodka naiwności! - znam mame, której dziecka już wszyscy mają dość, tego jak jest rozbabrane i dają temu wyraz, mówią jej, że krzywde dziecku robi wychowując je na chama, ale ona jedynie potrafi zrobić dwie rzeczy - rozpłakać się, że to nie jej wina i dziecko samo z siebie jest takie, ona absolutnie nie ma na to wpływu, albo się obrazić
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ja, którą też nazywacie wojującą z mamusiami (bo widzę mamy z ozm w moim otoczeniu) akurat przeciwniczką dzieci nie jestem i chicałabym mieć swoje. Nie uważam się za głupią, mam nadzieję, że jak będę miała dziecko, to moje myślenie nie zmieni się w stronę ozm. A jak zaczęłabym przesadzać to ktoś mi o tym powie. I nie obrażę się.
|
|
#773 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-11-25 o 13:34 |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat tego co cechowało kiedyś golgie ja nie nazwałabym głupotą, ale po prostu brakiem wiedzy o tym o czym się mówi. Jeśli się już ona uprze przy głupocie, to dobrze, niech będzie głupota spowodowana brakiem doświadczenia. ![]() Właściwie jej przypadek jest świetnym przykładem na to, że jesli się nie ma własnych dzieci, to w wielu przypadkach nie wie się jak to jest byc rodzicem. I nie wie się co się będzie myślało i robiło za np 2 czy 4 lata, kiedy się tym rodzicem zostanie. Trudno, możecie się oburzac ale tak jest. nie zawsze i nie we wszytskich przypadkach, ale czasem tylko przeżycie czegoś pozwala nam to zrozumieć.
|
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tej łaski oświecenia, tu chodzi zwyczajnie o to, że jak się urodzi dzieciaka to zapewne trochę zmienia się perspektywa. To co teraz Ci się wydaje, że Twoje dziecko na pewno będzie grzeczne, ja na pewno nie dopuściłabym do takiej sytuacji itp.wydaje się zwyczajnie śmieszne. Bo można sobie tak mówić, z tym że czasem los bywa przewrotny i nie wiesz, czy nie urodzisz harpagana, którego będzie ciężko okiełznać i sama nie staniesz się obiektem drwin przypadkowych osób, jaka to z Ciebie mama Poza tym dzieci są różne, są typowe aniołki i typowe małe bestie i np.taka kombinacja w rodzeństwie, wychowywanym tak samo? I co wtedy?
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, ok dla mam przeżyć= zrozumieć. Ale dlaczego czujecie się zobligowane do tłumaczenia, usprawiedliwiania każdego podanego tutaj przejawu ozm? Po co pisać w imieniu wszystkich matek? Bez sensu też odbierać to personalnie jako jakis atak. Przecież juz w 1 poście jest napisane: Mama, dla której liczy się tylko jej didek ukochany, a reszta świata to meble, to mama z OZM. Mama, która dba o swoje dziecko, ale nie ma klapek na oczach, to kapitalna mama.
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
#777 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A poza tym Wy tu podajecie większość przykłaów nie ozm ale głupoty, chamstwa i zasłaniania sie dzieckiem (gdyby ta osoba nie miała dziecka, to zasłonłaby się babcią staruszką albo jeszcze czym innym). nie chceicie pojąć, że to czym w większości tu piszecie to nie tylko domena matek, ale także innych, bezdzietnych ludzi, którzy "robią sobie dobrze" zasłaniając się innymi.
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie,nie o żadną łaskę oświecenia chodzi,a o to,ze każda matka w jakiś sposób dostaje korby na tle swojego dziecka. I to jest zupełnie normalne,nawet potrzebne.
|
|
#780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem to nie są przykłady na "OZM", a jeśli tak, to znaczy że mnóstwo ludzi ma jakieśtam zapalenie mózgu -ci co wklejają 50 zdjęć kota albo z imprez na fb, ci co wjadą w ciebie wózkiem na zakupach i będą mieć pretensje że im się weszło pod wózek, ci co nie zdejmują plecaka w zapchanym autobusie i taranują nim wszystkich dookoła... przykłady niekulturalnych zachowań można mnożyć
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

.