|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V
Nie wiem, ja kupuje 37 i zawsze jest dobre. Chyba, że jest napisane, że rozmiarówka zniżona itd. Ale w sieciowkach zawsze 37. Większy problem mam że spodniami
![]() A fenomen zakupów online jest taki, że stacjonarnie często nie ma tego, co upatrzylam online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polecicie jakąś sprawdzoną i niedrogą golarke do ubrań? Fajne spodnie mi się zakudłaciły
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakby ktoś chciał się przenieść do Millenium to dajcie znać - przy zakładaniu konta z polecenia można mieć lokatę na 4% na 3 mies. do 10 tysięcy
|
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuje wszystko online, łącznie z zakupami spożywczymi. Nienawidzę latania po sklepach stacjonarnych - rzadko to robię
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przykład większość butów; mam szeroką stopę i mnóstwo par na mnie nie pasuje. Uważam, że to straszna strata czasu, wieczne zamawianie i odsyłanie tego, co nie pasuje. Ale kosmetyki (sprawdzone), książki, to już inna sprawa.A co do sklepów stacjonarnych, baaaardzo nie lubię perfumerii, bo najczęściej sprzedawczynie tam nie umieją mi niczego ciekawego zaproponować, poza nowościami
|
|
|
|
|
|
#787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wysyłkowo to właśnie kupuję rzeczy typu książki w tanich księgarniach internetowych, zabawki - też ze względu na cenę, używane ciuchy dla dziecka na allego, jakieś drobne agd, proszki do prania i suplementy w aptece internetowej w życiu nie kupiłabym czegoś z założeniem, że obejrzę sobie i jak mi się nie spodoba to odeślę - po co tyle zachodu? co do latania po sklepach to ja nie latam - idę z listą w konkretnym celu i realizuję ją punkt po punkcie, jak komuś opowiadam to jest zdumiony jak szybko to załatwiam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat zakupy spożywcze przez internet bardzo polecam. Szkoda tylko, że z tych wszystkich sklepów tylko Tesco ma konkurencyjne ceny. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ja akurat lubię czasami przejść między wszystkimi półkami w supermarkecie. Dzięki temu mogę kupić rzeczy których nie mam na liście, a które są mi potrzebne lub bardzo przydatne. Nie zawsze uda mi się wszystko zapisać na listę i przez to mogę o czymś zapomnieć. Poza tym czasami ide do sklepu nie mając pomysłu co zrobić na obiad i znajduję pomysł w trakcie. Albo kupuję bułki na parze na sniadanie, które w moim przypadku stanowią miłą odmianę od zupy mlecznej lub kanapek, a których sama z siebie nie wciągnęłabym na listę, bo nie sa moim priorytetem. Nie oznacza to jednak, że nakupuję pierdół, a potem połowę kasy wyrzucę do kubła, bo zakupy będą nieprzemyślane. Oznacza to tylko, że dzięki takim zakupom mogę bardziej uświadomić sobie swoje potrzeby.
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Marzec w tym roku nie jest dla mnie łaskawy.
Rozbilam auto ![]() Początkowo mówiono, że nie da się / nie ma sensu naprawiać (pół auta skasowane). Szukałam czegoś do kupienia, ale nie ma żadnych ciekawych ofert, tak żeby była dobra relacja jakości do ceny. Udało się naprawić po znajomości w ekspresowym tempie, w sumie to chyba nie naprawa, tylko auto z dwóch złożone. Wygląda lepiej niż przed wypadkiem, ale utrata takiej kasy boli ( (auto wiekowe, wiec ac nie ma).A szukając plusow: całe szczęście że nikomu nic się nie stało. |
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do obiadów to niemal zawsze mam plan na jakieś 3-4 dni do przodu Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodziewałabym się ze rozplacze się na środku drogi i nie będę wiedziała co robić. A tu nie, spokój, opanowanie. Konkretne działanie, telefony gdzie trzeba. Zresztą musiałam, bo jechałam z dziećmi. Najpierw syn wpadł w histerie, że przyjedzie policja, a to znaczy że matka coś bardzo złego zrobiła i zamkną mnie w więzieniu. Jak już udało się go przekonać, że nie będą mi kajdanek zakładać i ze policji nie należy się bać, w ryk uderzyła córka. Bo była zmęczona sytuacja, niewyspana, głodna i zmarznieta (to w te mrozy bylo). I wychodzenie z mokra głową się na mnie zemściLO. Włosy mi zamarzły. I już wiem że czapkę trzeba w aucie wozić, choćby na takie nieprzewidziane sytuację, |
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
ZamyslonaRoztargniona całe szczęście, że wszyscy cali i to prawda, że tylko to się liczy!
Ja również nie kupuje ubrań i butów niestacjonarnie, ponieważ musiałabym się non stop bawić w odsyłanie. Mało co z tego co mi się podoba to na mnie pasuje. A z butami to w ogóle istny dramat, bo mam długą i wąską stope Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
To widać pechowy miesiąc do auta zapanował, bo ja wczoraj na wyjeździe z parkingu przerysowalam calutki bok aż poszedł lakier. Nie wiem jak to zrobiłam, od 6 lat jeździłam bez ani jednej rysy. Dzięki Bogu że mamy AC bo auto w zeszłym roku kupione. Ale i tak z tydzień będzie w naprawie na klepaniu i malowaniu i nie wiem jak będę bez niego jeździć do pracy. Pracuje pod miastem i nie mam żadnego sensownego połączenia. Autem to 30 minut a autobusami 1h 40min.
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Lady niezły pech. Musisz chyba przecierpieć ten tydzień, chyba że nacie drugi samochód, to weź TŻ-towi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety drugiego obecnie nie mamy
Myslalam; żeby zapytać czy ktoś w pracy jeździ z mojego miasta może by mnie podwozil za dorzucenie się do benzyny. W najgorszym wypadku wypozycze autko na 5 dni jakieś najmniejsze i najtańsze. Niestety nie mam opcji Home Officee.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#797 |
|
Przyczajenie
|
Czytałam wcześniejsze komentarze odnośnie sprzedaży niepotrzebnych już książek. Świetny pomysł. Jeżeli chcecie sprzedać książki, to polecam Wam antykwariat xxx Swoje książki możecie sprzedać, nie wychodząc z domu. Super sprawa! Jeżeli jesteście z okolic Warszawy Krakowa, Wrocławia, Katowic bądź Trójmiasta po krótkiej rozmowie telefonicznej pracownicy przyjadą do Was oszacować koszt książek. Nawet jeżeli nie mieszkacie w tych okolicach to, po wstępnym, telefonicznym oszacowaniu ceny książek - pracownicy dojadą do Was w każde miejsce w Polsce.
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-03-10 o 16:46 Powód: reklama |
|
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2018-03-10 o 16:51 |
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem taką osobą! Jestem rozmiarowo tak zwyczajna (poza biustem) że buty mogę zamówić i zawsze będą dobre, spodnie zawsze są dobre, tak samo bluzki, z koszulami jest problem bo biust powoduje ich rozchodzenie a potem w tali są zbyt luźne, ale są firmy które mają na mnie kroje - niestety są to droższe rzeczy. Jeżeli znajdę koszule która mi się bardzo podoba to biorę rozmiar większy i w domu na maszynie zwężam talię. Przy spodniach zwracam uwagę na skład, ile jest domieszek elastycznych a ile bawełny. Biustonoszy nieznoszę kupować stacjonarnie, kupuję przez internet mam 3 firmy które robią dla mnie perfekcyjne staniki i ich się trzymam, mam ulubione modele i te same modele i kolory potrafię mieć w kilku egzemplarzach.Nawet płaszcze zdażyło mi się kupić online i były dobre, a dużo tańsze niż stacjonarnie. Dla mnie zakupy ubraniowe to strata czasu, chodzenie od sklepu do sklepu szukanie mierzenie patrzenie. Online wchodzę na stronę/strony robię filtrowanie i wychodzi to czego dokładnie szukam, albo nie wychodzi nic co mi się podoba - dzięki temu tracę na to kilkanaście minut a nie godziny chodząc od sklepu do sklepu. Zdarza mi się też kupować od firm na allegro, i tu zaznaczam od firm nie od osób prywatnych, fajne ciuchy dobrej jakości i w rewelacyjnych cenach, czasami na licytacji, nowe rzeczy z rewelacyjnym skladem np. Sweterek z kaszmiru i jedwabiu za 20zł w licytacji mega dobra jakość, lekki ale ciepły. Nie stronie też od lumpeksów, mam z nich między innymi klasyczny płaszcz burberry, apaszke- szal od Hermesa itp, ale w takich miejscach szukam tylko rzeczy bardzo klasycznych, klasyczny sweter, koszula, bluzka, apaszka, płaszcz, kurtek super jakości albo takiej jakości jaka by mnie zadowoliła jeszcze nie spotkałam niestety, ale może kiedyś .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
zgryzota zazdroszczę Ci tej wymiarowości. Dla mnie kupić buty czy spodnie to katastrofa. Dlatego nie bawię się online, bo tylko bym odsyłała. Natomiast nie cierpię łazić na zakupy ubraniowe, drażni mnie normalnie wszystko wtedy. Moja koleżanka nie może się nadziwić, że mogę nie lubić buszować po sklepach. A na mnie takie zakupy działają alergicznie, zwłaszcza jak chodzę od sklepu do sklepu i nie mogę buta kupić!
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy to już trzeba płacić z własnej kieszeni dobrze też że szybko udało się naprawić samochód bo brak samochodu przez dłuższy czas jest dokuczliwa sprawą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to beznadziejna sytuacja, dobrze że wam się nic nie stało. Ale czy w takim razie Policaja była potrzebna skoro to Ty nie zachowałas ostrożności, "poszkodowany" chciał żebyś jeszcze mandat od policji dostała, naprawdę ludzie są okropni czasami ![]() Mój mąż wozi w samochodzie kamerę, czasami niezłe wybryki się zdarzają, raz nawet jego nagranie było przez policję uznane za dowód w sprawie. Sama wczoraj miałam sytuację gdzie po 3 pasmowce (wisłostrada) ktoś jechał od pasa do pasa co chwile hamując albo zmuszając innych do hamowania, wiecie sportowe bmw to mu wolno .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez LadyChatterbox Czas edycji: 2018-03-11 o 20:56 |
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie znoszę, gdy ktoś siedzi mi na zderzaku, na pewno bym zadzwoniła po policję. Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#807 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze bedzie winny ten z tylu chocby nie byla to jego wina.
W zeszlym roku babka nie ustapila pierwszenstwa mezowi i uparla sie zeby dzwonic na policje. Nic groznego, maz proponowal sie rozjechac i mowil ze nawet kasy nie chce za zderzak bo to sluzbowe auto.baba sie uparla, wystali sie na mrozie. Policja przyjechala i wlepila jej mandat i punkty. Wystarczy kilka razy przejechac sie po warszawie i jestem w stanie uwierzyc ze ktos mogl na pustej drodze wyprzedzic, wpakowac sie przed auto i jeszcze gwaltownie zahamowac. Maz wymyslil zeby zamowic czesci do auta na allegro. Obstawiam ze wysla jakies guano i trzeba bedzie odeslac i drozej wyjdzie niz w sklepie. Ale sie uparl. Ciekawe czy wyjdzie na moje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2018-03-11 o 22:58 |
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Miałam 5 zdarzeń drogowych i nigdy nie dzwonilismy po policję. Zawsze szybciej ie j można załatwić sprawę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to się należy mandat.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

na przykład większość butów; mam szeroką stopę i mnóstwo par na mnie nie pasuje. Uważam, że to straszna strata czasu, wieczne zamawianie i odsyłanie tego, co nie pasuje. Ale kosmetyki (sprawdzone), książki, to już inna sprawa.

ja jestem taką osobą! Jestem rozmiarowo tak zwyczajna (poza biustem) że buty mogę zamówić i zawsze będą dobre, spodnie zawsze są dobre, tak samo bluzki, z koszulami jest problem bo biust powoduje ich rozchodzenie a potem w tali są zbyt luźne, ale są firmy które mają na mnie kroje - niestety są to droższe rzeczy. Jeżeli znajdę koszule która mi się bardzo podoba to biorę rozmiar większy i w domu na maszynie zwężam talię. Przy spodniach zwracam uwagę na skład, ile jest domieszek elastycznych a ile bawełny. Biustonoszy nieznoszę kupować stacjonarnie, kupuję przez internet mam 3 firmy które robią dla mnie perfekcyjne staniki i ich się trzymam, mam ulubione modele i te same modele i kolory potrafię mieć w kilku egzemplarzach.Nawet płaszcze zdażyło mi się kupić online i były dobre, a dużo tańsze niż stacjonarnie. Dla mnie zakupy ubraniowe to strata czasu, chodzenie od sklepu do sklepu szukanie mierzenie patrzenie. Online wchodzę na stronę/strony robię filtrowanie i wychodzi to czego dokładnie szukam, albo nie wychodzi nic co mi się podoba - dzięki temu tracę na to kilkanaście minut a nie godziny chodząc od sklepu do sklepu. Zdarza mi się też kupować od firm na allegro, i tu zaznaczam od firm nie od osób prywatnych, fajne ciuchy dobrej jakości i w rewelacyjnych cenach, czasami na licytacji, nowe rzeczy z rewelacyjnym skladem np. Sweterek z kaszmiru i jedwabiu za 20zł w licytacji
mega dobra jakość, lekki ale ciepły. Nie stronie też od lumpeksów, mam z nich między innymi klasyczny płaszcz burberry, apaszke- szal od Hermesa itp, ale w takich miejscach szukam tylko rzeczy bardzo klasycznych, klasyczny sweter, koszula, bluzka, apaszka, płaszcz, kurtek super jakości albo takiej jakości jaka by mnie zadowoliła jeszcze nie spotkałam niestety, ale może kiedyś
.

wtedy to już trzeba płacić z własnej kieszeni
.
za to się należy mandat.