Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 15:33   #781
am85
Raczkowanie

Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.

rzeczywiście to nie moj sprzedawca, aczkolwiek Twoja opisana sytuacja łudząco podobna do mojej.
am85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 15:45   #782
booziaczek
Zadomowienie

semillla wstaw fotki to ocenimy z tego co piszesz to faktycznie dobrze ze pierwsza była idealna wazne ze masz w czym do ołtarza pójsc bo ja ciagle szukam....
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 15:55   #783
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Cytat:
Napisane przez am85 Pokaż wiadomość
rzeczywiście to nie moj sprzedawca, aczkolwiek Twoja opisana sytuacja łudząco podobna do mojej.
A jak długo czekałaś na sukienkę?
girl_with_candy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 21:08   #784
semillla
Przyczajenie

Załączam fotki mojej sukni i oryginału.
Wykończenie na dole jest poprostu badziewne...
I jeszcze jedna mala rzecz, obawiam się, ze gdy założę do niej halkę (przyjedzie w przyszłym tyg.) i mimo tego, że jest to mala halka na dwóch kolach, to suknia bedzie za krótka.
Same zobaczcie:

Edytowane przez semillla
Czas edycji: 2010-05-14 o 21:12
semillla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 21:20   #785
booziaczek
Zadomowienie

rzeczywiscie nie jest to dzieło sztuki ale i tak lepiej wyglada jak ta jenny i raczej ktos moze ja kupic na allegro...ach ta oszczednosc chińczyków wszytskiego żałuja materiału, zdobien.. ech.....pozdrawiam asemilla a keidy twój wielki dzień???
Stary 2010-05-14, 22:09   #786
semillla
Przyczajenie

Tiaaa, do dzieła sztuki jej daleko, to pewne ;-)
Napisalam do Chińczyka i wysłałam zdjęcia, zobaczymy co zaproponuje.

A mój wielki dzień 17 lipca 2010
semillla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 08:30   #787
booziaczek
Zadomowienie

pozyjemy zobaczmy.. no to faktycznie juz niedługo gratulacje:d ja dopiero w przyszłym roku wiec mam troche czasu na znalezienie tej jedynej i przemyslenie czy ryzykowac zamówienie u chinczyków pozdrawiam serdecznie
Stary 2010-05-15, 12:03   #788
kruszynka1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez girl_with_candy Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam o tym Chińczyk mi odpisał, że mają dużo zamówień i że jeszcze się szyje. Napisałam, że ślub wkrótce i że nie mogę długo czekać. W odpowiedzi dostałam, że suknię już wysyła DHL-em. Dalej nie wystawia nic na sprzedaż i przybyły mu 2 komentarze negatywne. Już sama nie wiem, co robić? Czy zacząć rozglądać się za inną suknią?
Kruszynko, a jak tam ten wulkan? Dalej dymi?
no niestety dalej dymi. Dlatego mojej sukni jeszcze nie dostalam mimo ze zaplacilam za szybki serwis. Ale moja chinka pisala do mnie, że po prostu suknia nie dotrze na podany przeze mnie czas bo nie maja jak wyslac. Dlatego wysla mi innym kurierem, ale dluzej to trwa. Poza tym juz mi sie nie spieszy bo slub i wesele zostało odwołane z powodu śmierci ojca mojego narzeczonego. A do przyszelgo roku mam jeszcze duzo czasu.
Stary 2010-05-15, 16:38   #789
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Cytat:
Napisane przez kruszynka1985 Pokaż wiadomość
no niestety dalej dymi. Dlatego mojej sukni jeszcze nie dostalam mimo ze zaplacilam za szybki serwis. Ale moja chinka pisala do mnie, że po prostu suknia nie dotrze na podany przeze mnie czas bo nie maja jak wyslac. Dlatego wysla mi innym kurierem, ale dluzej to trwa. Poza tym juz mi sie nie spieszy bo slub i wesele zostało odwołane z powodu śmierci ojca mojego narzeczonego. A do przyszelgo roku mam jeszcze duzo czasu.
Przykro mi z tego powodu
Ja już jestem cała w nerwach i stresie, bo jak mi napisał, że suknię wysyła, to poprosiłam o numer paczki, a on mi nie odpisał już sama nie wiem, co robić?
Stary 2010-05-16, 22:29   #790
Lotosowa
Raczkowanie

Semilla - (sorrki), ale ta suknia to faktycznie porażka... Swoja drogą ciekawa jestem jak leży na Tobie.

Ja tak jak pisałam poprzednio zdecydowałam się na zakup oryginalnej (używanej) sukni na Allegro. Udało mi się kupić sukienkę idealnie dopasowaną do mojej figury i wzrostu. Zapłaciłam 1100 zł. Zero napięcia, stresu i najważniejsze wiem co mam i co kupuje!
Lotosowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 21:00   #791
robazka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotosowa Pokaż wiadomość
Semilla - (sorrki), ale ta suknia to faktycznie porażka... Swoja drogą ciekawa jestem jak leży na Tobie.

Ja tak jak pisałam poprzednio zdecydowałam się na zakup oryginalnej (używanej) sukni na Allegro. Udało mi się kupić sukienkę idealnie dopasowaną do mojej figury i wzrostu. Zapłaciłam 1100 zł. Zero napięcia, stresu i najważniejsze wiem co mam i co kupuje!
Dziewczyny wepchnę się w wątek, bo mam pytanie odnośnie kupowania na allegro używanych sukienek:
1) Jak to jest z dobieraniem sukienek do wzrostu? tzn. Jeśli ja mam 176cm, a dziewczyna wystawia sukienkę na 168+8cm obcas, to będzie ona na mnie dobra, czy nie?
2) Jeśli trafi świetna kiecka, idealna dla mnie pod względem wzrostu itp. to czy warto ją brać, nawet jeżeli do ślubu dużo czasu? W sensie, wydaje się, że wolę ją mieć w szafie, dobierać sobie dodatki itp (tymbardziej, że mieszkam za granicą i jestem w PL raz na kilka miesięcy) i mieć z tym święty spokój, ale z drugiej strony jest ryzyko, że mi się znudzi... chociaż nie wydaje mi się, no ale nie mogę tego wykluczyć
Jak myślicie?
Dzięki za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 09:08   #792
booziaczek
Zadomowienie

jak bys szła do slubu w japonkach lub czyms płaskim to bedzie dobra szukaj sukni na swój wzrost + wysokosc obcasa jaki chcesz miec dobra i mało poprawek nie patrz tylko na wzrost aple i na rozmiar a i jesli uwazasz ze znalazłas ta jedyna upragniona to kupuj a jak nie to do slubu mozesz miec ich kilka w szafie
Stary 2010-05-18, 11:06   #793
Lotosowa
Raczkowanie

Ja osobiście zanim kupiłam suknie "przeleciałam" wszystkie sklepy z sukniami ślubnymi w moim mieście (łącznie z tymi najbardziej prymitywnymi, w którym sprzedają suknie z Chin, na Madonnie skończywszy). W nacie znalazłam typy sukni, która mi się najbardziej podobały, potem je wszystkie przymierzyłam i wiedziałam jaki fason mi pasuje najbardziej, na jaki wzrost, rozmiar itp. Potem szukałam okazji na Allegro i ... znalazłam. Teraz jestem szczęśliwą posiadaczka La Sposy Fanal idealnie dopasowaną do mojego wzrostu i figury Liczba wymaganych poprawek: 0 Jestem cała happy!!
Stary 2010-05-18, 22:18   #794
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Przyszła moja suknia i... ech... szkoda gadać...
Stary 2010-05-19, 11:12   #795
Lotosowa
Raczkowanie

Czekamy na fotki !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 11:20   #796
robazka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lotosowa Pokaż wiadomość

Czekamy na fotki !
Właśnie czekamy
Stary 2010-05-19, 11:48   #797
booziaczek
Zadomowienie

moze nie jest tal zlewklej fotki to zobaczymy i ocenimy
Stary 2010-05-19, 16:32   #798
am85
Raczkowanie

Cytat:
A jak długo czekałaś na sukienkę?
a ja nadal czekam!
w piątek dostałam laurkę z zabrza. Jeszcze tego samego dnia wysłałam im potwierdzenie paypal na ich maila. i CZEKAM...Dziś dzwoniłam do nich dowiedzieć się czy mail dotarł i jak długo jeszcze potrwa zanim W KOŃCU ta paczka trafi w moje ręce!pani lakonicznie poinformowała mnie że paczka wraz z dostarczonymi dokumentami czeka na odprawę celną..
Ślub mam we wrześniu i przezornie zamówiłam suknię w marcu, zakładając że może to wszystko potrwać..I tak czytając Wasze posty, naprawdę się denerwuję że ta moja sukienka może znacząco odbiegać od ideału. Ale z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nie ma. Za moja (+ szal) zaplaciłam 400 zł.
am85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 23:51   #799
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Nie wkleję fotek, bo nie robiłam. Ale wkurzona jestem jak szerszeń. Normalnie noszę miseczkę d bądź nawet i większą, a w tej sukni jest b!!! Jak to możliwe?? Jak można się o tyle pomylić?? Poza tym te miseczki są umieszczone wyżej, nad moimi piersiami... Porażka... Moje piersi w ogóle się tam nie mieszczą... Jest chyba gorsza, niż sukienka Jennyam...
I jeszcze to za małe bolerko...
Dół sukni jako tako jest ok, ale ta koszmarna góra... Najchętniej bym to do pieca wrzuciła i tyle! Co mnie podkusiło?? Chyba cena...
Chińczyk mi proponuje zwrot 15 funtów i zatrzymanie sukni. Nie wiem, ile zapłacę za przeróbkę u krawcowej, bo możliwe, że cały gorset będzie do wywalenia.
Otworzyłabym spór na PayPalu, mam czas do piątku bądź soboty. Ale ogólnie trochę mi żal gościa, bo pisał, że jego żona nie ma pracy, ma na utrzymaniu 2 córki, 1 syna i że pomaga rodzicom. Mam miękkie serce, ale z drugiej strony... nie wystąpię na własnym ślubie w tym badziewiu!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 12:03   #800
robazka
Raczkowanie

Cytat:
Nie wkleję fotek, bo nie robiłam. Ale wkurzona jestem jak szerszeń. Normalnie noszę miseczkę d bądź nawet i większą, a w tej sukni jest b!!! Jak to możliwe?? Jak można się o tyle pomylić?? Poza tym te miseczki są umieszczone wyżej, nad moimi piersiami... Porażka... Moje piersi w ogóle się tam nie mieszczą... Jest chyba gorsza, niż sukienka Jennyam...
I jeszcze to za małe bolerko...
Dół sukni jako tako jest ok, ale ta koszmarna góra... Najchętniej bym to do pieca wrzuciła i tyle! Co mnie podkusiło?? Chyba cena...
Chińczyk mi proponuje zwrot 15 funtów i zatrzymanie sukni. Nie wiem, ile zapłacę za przeróbkę u krawcowej, bo możliwe, że cały gorset będzie do wywalenia.
Otworzyłabym spór na PayPalu, mam czas do piątku bądź soboty. Ale ogólnie trochę mi żal gościa, bo pisał, że jego żona nie ma pracy, ma na utrzymaniu 2 córki, 1 syna i że pomaga rodzicom. Mam miękkie serce, ale z drugiej strony... nie wystąpię na własnym ślubie w tym badziewiu!
Chińczyk z trójką dzieci? Aż mi się nie chce wierzyć
Stary 2010-05-20, 15:44   #801
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Cytat:
Napisane przez robazka Pokaż wiadomość
Chińczyk z trójką dzieci? Aż mi się nie chce wierzyć
W sumie to nie pomyślałam o tym. Faktycznie dziwne. Czyli co? Zakładać spór na PayPalu? Czy nie? Co byście radziły?
Pytam Was o radę, bo nie wiem, co robić? A ostateczny czas na założenie sporu upływa jutro bądź pojutrze.
Stary 2010-05-20, 19:28   #802
booziaczek
Zadomowienie

ja bym z nim negocjowała wieksze pieniadze na poprawki bo nawet jesli wejdziesz spor i dostaniesz zwrot kasy to sukienke musisz odesłac a do chin nie jest to tania sprawa jesli sie nie zgodzi walcz o swoje
Stary 2010-05-20, 19:55   #803
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Pisałam do niego, że byłam u krawcowej i że ona powiedziała, że poprawki będą drogie i że mogę się zgodzić na 50 funtów. Odpisał, że może mi zwrócić 30 i mogę zatrzymać suknię lub że może ją poprawić, więc jak? Brać te 30? Bo druga opcja nie wchodzi w grę.
Stary 2010-05-20, 21:45   #804
booziaczek
Zadomowienie

ja bym brała przynajmniej czesc sukni by mi sie zróciła ale przekalkuj jak na tym wyjdziesz ile kosztowała suknia i czy te 30 funtów nie bedzie wiecej niz to co ci zostanie po wysyłce jej spowrotem do chinpozatym miałabys to z głowy i mniej stresu czy paypal zwroci kaseale decyzja nalezy do ciebie
Stary 2010-05-20, 22:38   #805
girl_with_candy
Przyczajenie

GG do girl_with_candy

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja bym brała przynajmniej czesc sukni by mi sie zróciła ale przekalkuj jak na tym wyjdziesz ile kosztowała suknia i czy te 30 funtów nie bedzie wiecej niz to co ci zostanie po wysyłce jej spowrotem do chinpozatym miałabys to z głowy i mniej stresu czy paypal zwroci kaseale decyzja nalezy do ciebie
Też wyszłam z takiego założenia. Napisałam mu, że przeróbka będzie kosztować mnie 45 funtów i że nie mogę odesłać mu tego, bo termin ślubu wkrótce i nie wiem, czy suknia zdąży dojść i czy będzie dobra. A krawcowa zrobi mi to szybko. Napisałam, że zgadzam się na te 30, ale jeśli by mógł mi zwrócić więcej, to będę wdzięczna. Zobaczymy, co odpisze?
Stary 2010-05-21, 06:48   #806
booziaczek
Zadomowienie

mysle ze bedzie oka w dniu slubu pieknie bedziesz wygladac
Stary 2010-05-22, 00:01   #807
kruszynka1985
Zadomowienie

moja suknia dotarła do mnie dzis. Tzn była już na terenie UK w zeszły piątek tj 14 maja, ale że byłam na urlopie w Polsce to nie miał jej kto odebrać i tak czekała sobie na mnie na poczcie cierpliwie.
Co do jakości: wyglada jak originał ( nawet wydaje mi sie, że koraliki są tak samo poprzyszywane).
Jestem bardzo zadowolona, bo spodziewałam sie, ze bedzie marnej jakości. A tu proszę niespodzianka. Materiał bardzo dobrej jakości, jak dla mnie taki sam jak w salonie.
Wykończenie bardzo staranne, naprawde nie mam sie do czego przyczepić, a z natury jestem bardzo wybredna i prawie zawsze nic mi sie nie podoba
Ponizej zalaczam fotki, orginału i mierzonej na mnie (z tym, że suknia nie ma jeszcze halki wiec moża rzec, że troszke na mnie wisi, poza tym sznurowana była na szybko, aby zobaczyć czy wszystko gra, wiec dokładnie nie zostałam scisnieta ).
Jestem bardzo zadowolona.

Edytowane przez kruszynka1985
Czas edycji: 2010-05-22 o 00:02 Powód: zapomniałam zdjeć :)
kruszynka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 08:57   #808
rurka102
Przyczajenie

Cytat:
moja suknia dotarła do mnie dzis. Tzn była już na terenie UK w zeszły piątek tj 14 maja, ale że byłam na urlopie w Polsce to nie miał jej kto odebrać i tak czekała sobie na mnie na poczcie cierpliwie.
Co do jakości: wyglada jak originał ( nawet wydaje mi sie, że koraliki są tak samo poprzyszywane).
Jestem bardzo zadowolona, bo spodziewałam sie, ze bedzie marnej jakości. A tu proszę niespodzianka. Materiał bardzo dobrej jakości, jak dla mnie taki sam jak w salonie.
Wykończenie bardzo staranne, naprawde nie mam sie do czego przyczepić, a z natury jestem bardzo wybredna i prawie zawsze nic mi sie nie podoba
Ponizej zalaczam fotki, orginału i mierzonej na mnie (z tym, że suknia nie ma jeszcze halki wiec moża rzec, że troszke na mnie wisi, poza tym sznurowana była na szybko, aby zobaczyć czy wszystko gra, wiec dokładnie nie zostałam scisnieta ).

Śliczna sukienka i ty też BARDZO ładnie w niej wyglądasz Dojdzie Halka to będzie wogle bosko.
Ja nadal czekam na moja wysyłkę ostatnio pisałam do mojego Chinczyka odpisał że nadal " się robi".
Ciekawe czy będe miała pozytywne zaskoczenie czy nie ........
rurka102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 09:33   #809
Lotosowa
Raczkowanie

Kruszynka85 z tego co widze miałaś naprawdę dużo szcześcia. Sukienka faktycznie ładna

Ja im dłużej nad myśle nad tymi sukniami z Chin, to dochodze do wniosku takiego, że wychodzą im proste sukienki (takie jak m.in.Kruszynki 85,), które nie mają koronek i specyficznych zdobień.
Stary 2010-05-22, 09:43   #810
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie przód jest zupełnie inny (te zakładki) ale może jak będzie halka to będzie to wyglądało inaczej.... i oryginał poniżej bioder się zwęża a Twoja rozszerza.... ale ciekawe jak będzie wyglądało z halką

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2010-05-22 o 09:44
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości