STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 17:17   #781
szwaku
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

No tak święta racja ELEONORE ja mam nadzieje że zdam chociaż tą ogólna bo chce zobaczyć jak ten niemiec wygląda przynajmniej hehe może się przyda na przyszlośc kurcze a ja trzymam te kartki w ręce i tak tv oglądam bo nie chce mi się głowy pochylić no parodia normalnie takiego lenia w to chyba jeszczze nie miałem hehe

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

27:d
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:26   #782
Onaaa23
Raczkowanie

szwaku i Jego 27 strona

Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:51   #783
EdaF
Raczkowanie

Szwaku no nie mów że Ty może jeszcze w Białej Podlaskiej ten AWF studiowałeś ?

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

I mam prośbę a czy dla mnie też mógłbyś przesłać te testy do policji ?
EdaF jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:29   #784
eleonore1
Rozeznanie

dajcie spokój może ja i czytałam ale do łba nic nie chce wchodzić. nie popiszę się tam genialną wiedzą. jestem ekonomistką więc gdzie mi do dat historycznych?
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:41   #785
scooby
Przyczajenie

Gratuluje Strangergirl!!!!
Ja jestem po testach psychologicznych poszły mi dobrze odpowiadałam spójnie i zgodnie z prawdą ale rozmowa z psychologiem była tragedią, nieprzyjemna,arogancka i próbująca mi udowodnić że nic nie wiem dodatkowo wyrażała swoje prywatne opinie.Nie wiem czy to miała być prowokacja czy baba była zakompleksiona?Ja nie dałam się sprowokować i byłam spokojna ale jestem załamana.Powiedziała mi na koniec że do tygodnia bede miała odp. jak stworzy moj profil psych. jak to u Was wyglądało mieliście od razu odpowiedź i termin na wario???czy musieliście czekać???

Edytowane przez scooby
Czas edycji: 2009-05-22 o 18:49
scooby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:54   #786
strangergirl
Zadomowienie

Scooby nie przejmuj się. Ja jak wyszłam od psychologa to miałam tylko jedno wrażenie - ta pani mnie nie lubi . Ale już po 3 dniach miałam pozytywną odpowiedź . Kazali mi wtedy wypełnić ankietę a na wario czekałam dwa dłuuugie miesiące. W każdym oddz. jest inaczej więc musisz czekać co będzie dalej.

SZWAKU dzięx za testy! Zaraz opcja drukuj i czytamy . Ja przyznaję się że mam chęć do czytania tego bełkotu ale to pewnie ze strachu bo wcześniej nie interesowały mnie te zagadnienia. Pzdr
strangergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:13   #787
scooby
Przyczajenie

Dzięki pocieszyłaś mnie trochę zobaczymy w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam
scooby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:16   #788
EdaF
Raczkowanie

Scooby a w jakim odstępie czasu po testach miałaś tego psychologa ? Zaraz tego samego dnia była rozmowa ?
Stary 2009-05-22, 21:04   #789
katiuszaaa
Rozeznanie

Witam
Scooby, Strangergirl ma racje!Nie sugeruj się atmosferą na rozmowie z psychologiemTo nic nie znaczy, pewnie stosuja jakies chwyty socjotechniczneMoja rozmowa byla bezpłciowa i tez miałam mieszane uczuciaa wszystko wyszło dobrze
EdaF, udało Ci się złożyć papiery?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

EdaF, rozmowa z psychologiem zawsze jest od razu po testach, to jest jedna całośćłącznie okolo 5 godzin-extraJa po wszystkim nie byłam pewna jak się nazywam, ale wszystko jest do przejścia
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 22:48   #790
szwaku
Raczkowanie

Edaf pewnie że moge tylko napisz mi adres na który mam wysłać najlepiej na PW.
Stary 2009-05-23, 09:30   #791
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ginter28 Pokaż wiadomość
czy ktos wie do której godziny bedzie trwal ten egzamin?
Góra do 14-15:00
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:31   #792
EdaF
Raczkowanie

Niestety Katiuszaaa jeszcze nie ale cały czas czuwam nad stroną z liczbą planowanych przyjęć na ten rok tak jak sugerował miły pan w kadrach ehh. Wy juz po tym pierwszym etapie macie sporo za sobą a ta rozmowa to pewnie dosyć stresująca. Taki psycholog pewnie specialnie stara się podnieść z lekka ciśnienie dla sprawdzenia reakcji kandydata bo praca w takim zawodzie to jakby nie patrzeć wymaga trzeźwości umysłu, cierpliwości i opanowania
Stary 2009-05-23, 09:57   #793
szwaku
Raczkowanie

Edaf w Nadbuzańce miła Pani heheh wogóle nie było rozmowy oddałem testy zaprosiła mnie do pokoju sprawdziła kartkę z pytaniami zapytała na jedno z nich i powiedziała to wszystko Dziękuje

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Monia Ty juz o ile dobrze sobie przypominam to miałas II etap także prosimy wytęż swój mądry umysł i przypomnij sobie choć jedno pytanie z ogólnej
Stary 2009-05-23, 10:08   #794
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szwaku Pokaż wiadomość
Edaf w Nadbuzańce miła Pani heheh wogóle nie było rozmowy oddałem testy zaprosiła mnie do pokoju sprawdziła kartkę z pytaniami zapytała na jedno z nich i powiedziała to wszystko Dziękuje

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Monia Ty juz o ile dobrze sobie przypominam to miałas II etap także prosimy wytęż swój mądry umysł i przypomnij sobie choć jedno pytanie z ogólnej
To nie ja miałam tylko mój TŻ i stąd w niektórych rzeczach się orientuję
Stary 2009-05-23, 10:38   #795
eleonore1
Rozeznanie

Monia a gdzież ten Twój TŻ zdawał te egzaminy...? Kumpela była na jednym z ostatnich, II etapie, to wróciła do domu późnym wieczorem a daleko nie miała... nie chce mi sie wierzyć że to wszystko tak szybko pójdzie będzie nas jakieś 70 osób! jak byłam na próbnym (tylko wf!) było nas raptem może 12 osób i trwało to ze 4 godz. począwszy od wypełnienie papierków poprzez badania no i na biegu skończywszy. do 15 jak będziemy w połowie sprawnościówki to sukces, moim zdaniem...

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

szwaku jak tam lektura testów do Policji? ja wczoraj wieczorem jednym okiem oglądałam "władcę pierścieni" a drugim czytałam... do 160 pytanka dziś ciąg dalszy nastąpi...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-23, 10:46   #796
szwaku
Raczkowanie

Smile Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

oj ELEONORE co tu dużo mówić no ciężko hehe ic sie nie chche a tak mi sie chciało uczyć jak sie dowiedziałem o II etapie hehe a teraz to wole sobie coś poklikać hehe
Stary 2009-05-23, 13:20   #797
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonore1 Pokaż wiadomość
Monia a gdzież ten Twój TŻ zdawał te egzaminy...? Kumpela była na jednym z ostatnich, II etapie, to wróciła do domu późnym wieczorem a daleko nie miała... nie chce mi sie wierzyć że to wszystko tak szybko pójdzie będzie nas jakieś 70 osób! jak byłam na próbnym (tylko wf!) było nas raptem może 12 osób i trwało to ze 4 godz. począwszy od wypełnienie papierków poprzez badania no i na biegu skończywszy. do 15 jak będziemy w połowie sprawnościówki to sukces, moim zdaniem...
TŻ był w Kętrzynie,na tym etapie co był na początku roku i o 15:00 już wracał do domu
Stary 2009-05-23, 13:42   #798
szwaku
Raczkowanie

KATIUSZA lub ELEONORE mam pytania odnośnie odp do tych pytań heheh może są łatwe ale z racji że nie przepadam za niemcem to trzeba mi pomóc hehe

14. ................ es regnet, sitze ich zu Hause und lese.
a) wenn b) wann c) als d) nachdem

jest jeszczcze z danie z Hause to ma być zu Hause czy nach ?? bo nie wiem hehe i jeszcze to: Ich fliege nach Kanada.................de m Flugzeug (an, zu, mit, bei) pewnie chodzi o an hehe

MAM mase takich pytań do których nie wiem co dopasowac ale to nie musze mieć wszystkiego zrobionego

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

i jeszcze to Chodzi tu o Biegunke czy gorączke hehhe
24. Was fehlt Ihnen denn? - Ich habe starke .........
a) Durchfall b) Blutdruck c) Fieber d) Kopfschmerzen
Stary 2009-05-23, 13:54   #799
ginter28
Przyczajenie

pamiętajcie o tym ze zdany egzamin to nie wszystko potem są jeszcze badania lekarskie i też można na nich poledz, jesli np ktoś był chory na żółtaczke typu B i nadal ma dodatni wynik antygenu hbs to juz może sie pożegnać ze strażą, kolega w pażdzierniku zdał egzamin a potem na badaniach lekarskich dowiedział sie ze ma hbs cały czas dodatni. Na żóltaczke zachorował jak był malym dzieckiem i myślał ze juz nie jest nosicielem ale okazało sie innaczej. Szkoda tylko że na samym początku rekrutacji nie wspomnieli z jakimki chorobami nie można przystąpic do straży!!!!
ginter28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 13:58   #800
Dudi11
Przyczajenie

Jakby sie ktos z moich okolic (Białystok) szukał transportu do Ketrzyna we wtorek 26 maja to dawajcie znac na maila najlepiej bo na forum nie mam zabardzo czasu siedziec ,dudkokrzysztof@o2.pl pozdro
Dudi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:05   #801
szwaku
Raczkowanie

No szkoda jeszcze można odpaśc później święta racja jak tam nauka z testów heheh coś nikt nie pisze peweni każdy sie uczy ja dopiero testy z niemca uzupełniam i nawet mi to z tłumaczem nie wychodzi oj bedą jaja na egz hehe
Stary 2009-05-23, 14:20   #802
strangergirl
Zadomowienie

Szwaku czy wiesz że już jedną rzecz wiem z tych testów mianowicie - zawsze myślałam że Schengen jest w Szwajcarii a to jest w Luksemburgu. Oj dzięki za te testy kończę sprzątanie i siadam do czytania .Nie ma co powieje grozą. Zaczynam się stresować właśnie nie egzaminami tylko badaniami. Zawsze może wyjść że masz trzecią nerkę czy inne takie tam . No i ciągle nie wiadomo po ile osób będą przyjmować więc zdanie egzaminu nie gwarantuje ostatecznego sukcesu
strangergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:22   #803
actina
Przyczajenie

Mam Pytanko!Chciałem teraz wystartować do SG i jest jeszcze możliwość składania papierów?? czy trzeba czekać na następny nabór?? dzieki za odp
actina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:25   #804
EdaF
Raczkowanie

Szwaku dobra duszo dziękuję za testy
Stary 2009-05-23, 14:29   #805
eleonore1
Rozeznanie

siemka szwaq... !
już Ci piszę:
14. WENN es regnet... , czyli kiedy pada deszcz siędzę w domu i czytam.
Stary 2009-05-23, 14:34   #806
ginter28
Przyczajenie

może ktoś jedzie do kętrzyna z okolic łodzi ?
ginter28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:35   #807
eleonore1
Rozeznanie

jeśli Ci chodzi o pyt. nr 6. to będzie nach Hause; ich fliege.... tu trzeba wstawić mit dem Flugzeug bo w niemieckim w dosłownym tłumaczeniu to będzie lecę do Kanady z samolotem. no i ostatnie chodzi o starke Kopfschmerzen czyli silny ból głowy

Edytowane przez eleonore1
Czas edycji: 2009-05-23 o 14:36
Stary 2009-05-23, 14:41   #808
szwaku
Raczkowanie

Eleonore ale wann i wenn to praktycznie to sam i dlatego nie wiedziałem któro wybrać hehe

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

No właśnie i dlatego nie lubie niemca ;/;/; a dlaczego nie może być np silna gorączka lub ta sraczka heheh Kiedyś byłem świadkiem jak baba przyszła i mówiła że ma silna srake więc pomyslałem dlaczego by to nie może pasowac heheh

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Dzięki8 ELEONORE ale Ty masz wiedze Kbieto hehe ja to chyba z przypadku tam jade
Stary 2009-05-23, 14:45   #809
eleonore1
Rozeznanie

dobre... z tą sraczką... no bo silny no to ból głowy a gorączka to wysoka a sraczka no to nie wiem... mnie tylko nagłe dopadają, czasami... wenn i wann to po niemiecku kiedy ale wenn w sensie "jeśli" a wann w sensie "kiedykolwiek". wiem, ciężki ten niemiec...
Stary 2009-05-23, 14:51   #810
szwaku
Raczkowanie

Smile Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Ginter my z ZAMOŚĆIA jedziemy ale juz full mamy.
Apropo tegio hotelu co Ci wczoraj mówiełem że tam śpimy, zadzwoniłem żeby potwierdzić rezerwacje i coś mi sie pomyliło ze przełożyłem na 26/27 z 25/26go. Powiedziałem ze sie pomyliłem i chcialbym zmienić date no to baba mówi ok. i zmieniła skreśliła mnie z listy z dnia wcześniej i zapisała nowy termina wieczorkiem tak sobie siedze i myśle o tej rozmowie heheh i myśle o kur... przeciez my jedziemy 25 a ja chyba nocleg odwołałem No to ja za tel i dzwonie a baba mówi że mam zarezerwowane 26/27 i że byłem wcześniej zarezerwowany ale juz mnie wykreślili i napisali w zeszycie brak miejsc na 25go Kazali mi dzwonic dzisaj rano do kierowniczki i pytać o co tam chodzi w tym zeszycie bo to ona mnie wykresliła heheh jak sie okazało całe szczęście że nikt nie dzwonił w sprawie noclegu po tym jak zmieniłem date hehe Dzsiaj o 8rano dzwoniłem wszystko jest juz dobrze a tak to przeze mnie 9 osób spałoby w samochodach hehehe uffa jeszcze wczoraj im mówiełem ze mamy nocleg już zaklepany hehehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości