|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
Witam!
Bardzo dawno do Was nei zaglądałam ale ostatnio nie mam na nic czasu a jak maiąlam jakąś wolną chwulke to zaszywałam się w watku dla przyszłych mam bo jestem znowu w ciązy ![]() Spróbuje nadrobić co tak pisałyście ale do końca nie obiecuje. Pozdrawiam
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamuśki
Mam prośbę, jeśli macie koleżanki lub same macie dziecko niewidome bardzo proszę o kontakt. Chciałabym porozmawiać o przeżyciach związanych z narodzinami niewidomego dziecka, zabawach, nauce samodzielności. Bardzo pomoże mi to napisać pracę licencjacką. Studiuję tyflopedagogikę na UMCS. Z góry dziękuję
|
|
#784 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
jest jakas mama z okolic czubow? od 2 miesiecy jestem mama 2 miesiecznego Błażeja i z miją checia znajde towarzystwo do spacerow
|
|
|
|
|
#785 |
|
Przyczajenie
|
To widze ze mamy pociechy w podobnym wieku
My co prawda nie z czubow, ale wybieramy sie do klubu dla mam ktory jest zlokalizowany w tamtej okolicy, wiec od czasu do czasu wspolny spacer jak najbardziej wchodzi w gre
|
|
#786 |
|
Przyczajenie
|
hej
a moge wiedziec gdzie jest taki klub dla maluchow?
|
|
|
|
|
#787 |
|
Przyczajenie
|
Klub jest na szmaragdowej 24a (szkola happy english) wiewcej inf.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,920,1..._Lublinie.html Z tego co sie dowiedzialam spotkania sa we wtorki 10-12 wiec my sie dzisiaj wybieramy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
ja jestem z Czubów, jestem mamą 2,5 rocznej Julki i 6 miesięcznej Emilki. Chętnie wybiorę się na wspólny spacer. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#789 |
|
Przyczajenie
|
Hej! mam pytanie: czy sa moze wsrod was jakies chustowe mamusie, ktore chcialyby i mogly podzielic sie swoim doswiadczeniem w tym temacie? Moj syn jest zbuntowany na wozek gleboki, na spacerowke jeszcze za wczesnie, a do nosidla ni jestem przekonana.... moze ktos pomoze?? plisssss......
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ja jeszcze przez kilka dni będę mamą z Czucbów, bo potem mamą z LSM. także chętnie wybiore się na wspolny spacer.
|
|
|
|
|
#791 |
|
Przyczajenie
|
hej nowe mamy
ja jutro wybieram sie do klubu mam na szmaragdowej tak jak pisa asienkie spotkanie jutro sie odbedzie na szmaragdowej miedzy 10 a 12 jeszcze nie wiem w czym pojde aby bylo mnie latwiej rozpoznac:P ale znak szczegolny u mnie to maly kolczyk nad lewa warga i wlosy sciete krocej,kolor blond mieszany wozek bedzie niebieski a w nim Błażej 3 miesieczny
|
|
|
|
|
#792 |
|
Przyczajenie
|
Ja chętnie podzielę się doświadczeniami z chustą - bardzo polecam.
Słyszałyście o metodzie nauki czytania Glena Domana? Macie może już jakieś doświadczenia? Jeśli nie to zapraszam na http://perfekcyjnamama.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#794 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=aaagie;34114497]Ja chętnie podzielę się doświadczeniami z chustą - bardzo polecam.
Fantastycznie! A jakiego typu chusty uzywasz/uzywalas? Moglabys zaprezentowac jak wiazac i nosic? Chcialabym sprawdzic zanim kupie, bo nie lubie kupowac kota w worku lepiej zobaczyc czy malemu sie spodoba taka opcja Na razie jestem troche zajeta w zwiazku z chrzcinami, ale za dwa tyg. powinnam byc "luzniejsza"....
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
CZeść Mamusie!
Jest tu może ktoś z Czechowa? chętnie bym pospacerowała z kimś Moja Pola ma prawie 5 miesięcy i już nie mogę się doczekać kiedy przerzucimy się na lekką spacerówkę teraz jak nie ma Tż w domu to mamy problem z wyjściem bo gondolę mam strasznie ciężką a mieszkamy na 3 piętrzejakby były chętne to proszę wiadomość na priv bo ostatnio nie mam czasu by regularnie czytać forum
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czy któraś z mam może polecić mi alergologa dziecięcego w Lublinie lub Świdniku???? |
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
hej polecam tę przychodnie http://centrumalergologii.lublin.pl/,byłam dwa razy ale u róznych lekarzy.
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
młoda duchem to jestem zawsze! także mam nadzieję, że mnie przyjmiecieJestem mamą 19 miesięcznej Alicji , a w brzuszku rośnie rodzeństwo i ma pojawić się pod koniec października. Już się boję na samą myśl o radzeniu sobie, dlatego chętnie poznam opinie mam dwójki dzieci , zwłaszcza kiedy różnica wieku między rodzeństwem to 2 lata. Ja jestem z dzielnicy LSM, też chętna na spacery! Mam problem z aranżacją pokoju , teraz pokój o wymiarach 1,8*na 4 służy nam za sypialnię, śpi z nami również Ala , ale w swoim łóżeczku, od urodzenia w nim spała. Teraz chce przerobić ten pokój na dziecięcy i zastanawiam się jakie łózeczka, chciałabym zeby maleństwo tez od początku spało w swoim łozeczku a nie z nami, ale czy od razu powinny być razem dzieci w 1 pokoju. Mam mętlik w głowie, bo Ala przesypiała całe noce od 2 m-ca a jak będzie teraz .. nikt nie wie... Poradźcie coś proszę, jak to u Was wygląda? Pozdrawiam
|
|
#799 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Starsze dziecko bardzo dobrze zniosło nowa sytuację, jest bardzo opiekuńcze, wiadomo, że czasem pociągnie za mocno albo jest zazdrosne o jakąś zabawkę, bo jeszcze nie rozumie, ale ogólnie jest super. Niestety, dużo zależy od charakteru rodzeństwa, moja koleżanka w pracy miała istny armageddon, córka w wieku buntu, bardzo zaborcza, zazdrosna, nie było tak kolorowo i bałam się tego, na szczęście okazało się inaczej ![]() Co do organizacji pokoju, dla własnej wygody młodsza była z nami. Nie chciałoby mi się w nocy latać z jednego pokoju do drugiego na karmienie, poza tym to był wierciuch straszny, więc kolejne spacery z tego tytułu pewnie też by mnie nie ominęły . No i nie chciałam, żeby starszą budzić w nocy przy okazji.Jeśli będzie ładnie sypiać, to nie powinno być problemu.
|
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodziłam do dr Bartnik, ma oblężenie pacjentów, leczyła córkę na''oko'' co sie okazało że miała przerosnięty migdał i stąd ciągle zatkany nos itp, wię tak średnio jestem(byłam)zadowolona, ale przychodnia ok, sa inni alergolodzy, polecano mi alergolog z warszawskiej, ma prywatny gabinet, ale po tym migdale choroby sie uspokoiły więc z własnego doświadczenia nic nie mogę dodac
|
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#803 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
fajnie byłoby się spotkać, ale to co za oknem się dzieje to masakra jakaś ja chce słońce!
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
to sobie maraton zrobimy. ![]() Cytat:
ps. oj, to będzie się działo... |
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
moj maż jak zasluguje na dobry obiad ![]() fajnie to brzmi:Pto zazwyczaj robie mu spaghetti ale sama z pomidorow z puszki bo on lubi takie soczyste tez dobry pomysl jest na zapiekanke z mieskiem tam dodaje na dno ziemniaczki pozniej daje papryke pomidorki pieczarki miesko i ser zolty duzo mozna kombinowac jesli lubisz sie bawic to proponuje papryke faszerowana z mieskiem i zapiec w serze zoltym
|
|
|
|
|
|
#807 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
sama w strachu jestem
![]() do poniedziałku to chyba zeświruje, dzisiaj łaziłyśmy z Alką , ja z parasolką a ona w płaszczu i kaloszach, miała radoche i zaliczała co większe kałuże
|
|
#809 |
|
Przyczajenie
|
no ja jeszcze syna w kalosze nie wsadze bo ma 4 miesiace :P no ale jak juz przestanie padac i nawet bedzie pochmurno to my i tak wyjdziemy
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amelka chodzi od marca do przedszkola teraz będzie miała przerwe wakacyjną (lipiec, sierpień) i od września znowu więc będę miała troszkę lżej jak już pojawi się dzidziuś.Co do spania to nasze maleństwo dla wygody własnej będzie spało z nami. A ja jestem z Czubów - kiedyś się bardziej udzielałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.