|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII
Kurka Karola, co tak zagadkowo.Dlaczego nam nie napisałaś nic więcej?to w drodzez pracy czy z Zu?
Kupiłam cukinię, co z tego wyczarować na obiad dla młodej?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej co sie stało? mojego TZ pracownicy tez mieli wypadek-czołowke, dzieki Bogu żyją ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
albo leczo jakieś oo albo spagetti z cukinią, uwielbiam Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-06-10 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() byłam w łazience...zaraz napiszę więcej w klubie...
![]() |
#784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tak chodził Ci po głowie wypadek ![]() Cytat:
co za dzień dzisiaj ![]() --------- dzięki dziewczyny za opinie dot. jednorazowej zastawy, chyba się zdecyduję bo nawet jak jakoś zawiozę naczynia to z brudnymi potem kłopot będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Wtajemniczenie
|
to aż 5cm wiecej niż ja, wierz mi, to sporo, a ja nie chce wysokich butów do nich nosic
przyznam się tylko że mierzylam tylko 1 sukienke i 1 spódnice, mogłam jeszcze inne ale jak w NY zobaczyłam taka jedną bluzkę i się w niej zakochałam to już nie było sensu nic mierzyc bo w portfelu zostało mi tylko 15zł ![]() 7 sierpnia na tydzień zdecydowaliśmy się na Węgry jednak ![]() Cytat:
czemu nie napisałas nic więcej? ![]() możesz zrobic bigos z cukinii (najlepiej zetrzec cukinie na tarce), albo coś ala risotto dobra jest też panierowana w bułce ![]() Ide spac, bo niewiem jaka mnie noc czeka, Zuza miala temp, oczka zaczerwienione, katar........... dałam jej panadol, zaraz musze zmierzyc czy temp spadła słodkich snów papa
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam taki najprostszy sos: cukinię kroję w kosteczkę, podsmażam na oliwie tak chwile, do miękkości, dodaję ząbek lub dwa czosnku, i na koniec zaprawiam śmietaną, sól, pieprz i już. Ja lubię czosnek, ale jesli ktoś nie lubi, to można pominąć. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
o poszukam w necie przepisu na bigos z cukinii, nigdy nie jadłam, Ciebie juz nie bede męczyła o przepis. ojej, mam nadzieje ze Zuzi spadła temp. A Oli znowu dzisiaj robiła kwasne śluzowate kupy, 4 były, wiec to chyba nie jakaś biegunka. musze poczytac w necie o tym. najwyzej w poniedziałek pojde po skierowanie na badania jakieś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
u nas znow kaszel i katar
![]()
#788 |
Zakorzenienie
|
napisałam w klubie...i idę się położyć...dobranoc
![]()
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() cały dzień Was czytam i jakoś nie mogę dojść do końca ![]() ... a teraz siedze i czekam na telefon od męża ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my mamy swoje, ale trochę za mało na przetwory ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A czytałaś opinie na necie? ![]() Mój Damian strasznie lubi panierowaną-tak ja kotleta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurka ![]() ![]() Cytat:
![]() I jeszcze Olafek ![]() Coś nam zaczynają dzieciaczki chorować... ![]() dokładnie ![]() ![]() skierka chyba jednak się obraziła,bo nic nie pisze ![]() ![]() U mnie pobudka dzisiaj o 3.50 ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Karo przeczytałam w klubie... ![]() ![]() I jak nasze chorujace maluszki:Zuzia i Olaf? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
BAN stały
|
![]() Sylko pisałam przecież że ok ![]() ![]() wczoraj byliśmy poza domem dlatego się nie odzywałam - małe zakupy, połaziliśmy trochę (mąż pojechał do pracy rano i potem wieczorem na chwilke wiec środek dnia był wolny) upolowałam tą czerwoną sukienkę na all... zobaczymy jak będzie. Amelka więcej nie miała tej wysypki póki co. biorę się za sprzątanie - mąż ma wolne ale idzie do motora... miłej niedzieli i zdrówka chorującym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolka to jak obejrzysz te materace i na któryś się zdecydujesz to daj znać ![]() Jak dobrze, że jesteście cali i zdrowi. Karolka jak będzie ból dokuczał to koniecznie idź do lekarza ![]() Ja robię placuszki z cukinii albo podsmażam chwilkę na oliwie i do jakiegoś mięska dodaję/zapiekanki. Cytat:
![]() ![]() Jak Zuzia dziś? ![]() Cytat:
![]() To tak jak my. ![]() Idę śniadanie robić bo wstaliśmy prawie o 9. Pojechaliśmy wczoraj do znajomych i na miejscu okazało się, że te kabarety od 23.30 ![]() ![]() Miłej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
hej.
WOJTUSIA może to alergia pokarmowa???? U nas takie kupki były jak Oli pił bebilon pepti (tyle,że był malutki) po odstawieniu przeszło. U nas dzis 36,9 mam nadzieje, ze nie wzrosnie. Dostal wziewki i spał cała noc juz.
#796 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zuza w nocy dalej miała temp, o 5tej 38,7 niewiem co to, kataru prawie nie ma, może to zęby ![]() Cytat:
A bigos to z tego co miałam pod reką, jak będe miec chwilke poźniej to Ci napisze ![]() ojejku, bidulek ![]() jw widze że znów ja temp nabiera ![]() Cytat:
robię z cebulka i koperkiem ![]() mam nadzieję że jej przejdzie jak nie to w pon do lekarza to sie Zuza wybawiła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- a ja mam dziś kalarepe od mamy z ogródka ![]() chyba zupke zrobię ![]()
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
możliwe, ze ząbki, teraz już te najgorsze zostały do wyjścia. Bidoki małe
#798 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze jednak chyba lepiej jakies badania zrobić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie to jest najgorsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na szczęście dzisiaj lepiej ![]() Cytat:
![]() ooo a My zawsze na surowo chrupiemy, nigdy o zupie nie pomyślałam ![]() Dzień dobry ![]() My właśnie w trakcie "W" ![]() Dziękuję Dziewczyny za troskę ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-11 o 12:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poszukałam na necie co można zrobic i własnie m.in. zupka była ale jednak zrobie z masełkiem dziś bo miałam zupke z wczoraj jak chcesz to sobie poczytaj co można wyczarowac na TEJ stronce, tam sa linki Karo, a tak wogóle to Ty może się przebadaj ![]()
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2011-06-11 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się,ze u Amelki póki co,cisza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oszczędzaj się ![]() ![]() Ugotowałm obiad,zrobiłam placek ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
BAN stały
|
a ja ze wszystkim w lesie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dopiero nadrobiłam ![]() ![]() U nas zimno, nastapiła drastyczna zmiana pogody. Jest chłodno i deszczowo ale przyznam się, ze taka pogoda mi odpowiada (przynajmniej kilka dni człowiek świezym powietrzem pooddycha). Wczoraj Kubus spał pierwszy raz w swoim nowym łożeczku. Zamówilismy na All taka sofke (cos takiego jak ma Kasia), TŻ akurat był w tym miescie gdzie to produkują i odebrał osobiscie. Kubie sie bardzo sposobało i wczoraj spał juz sam. Narazie ze mna w pokoju ale jak juz sie przyzwyczai do nowej sytuacji to bedzie spał w pokoju z TŻ-tem. Myslałam, ze w nocy sie obudzi i bedzie płakał, ze nie spi z mama ale przespał całą noc. ![]() ![]() Dzisiaj zakupiłam większą kołdrę. Teraz tez ucina drzemke w nowym łóżku. ![]()
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
![]() Miramej, mam nadzieje, ze to nie bedzie dluga przerwa ![]() Czeko, ladnie ci w tych wlosach ![]() Skierko, przytulam ![]() Cytat:
![]() dla was rowniez duzo zdrowia ![]() Wpadam tutaj i wypadam, ale mam duzo pracy, bede zagladac w miare mozliwosci. Poza tym Antonio ma gorsze dni, chyba bunt dwulatka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja robie bardzo zwyczajne kotlety i zawsze są pyszne.
Kroje cukienie w plastry, do tego jajko bułka i na patelnie.Pycha ![]() Ale sobie smaka narobiłam, chyba w poniedziałek kupie cukinie ![]() Cytat:
![]() Kolejny chrowitek ![]() Duzo zdrówka dla synka ![]() Chyba nigdy nie jadłam kalarepy ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas z tym buntem to róznie. Raz Kubus jest grzeczny jak aniołek a innym razem diabeł wcielony z niego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Ada, co sie stało?
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Cass o kt Kubuś wieczorem pójdzie spać?
pytam bo L aktualnie też ucina sobie drzemkę.Zwykle nie ma spania u nas o tej porze,ale zasnęła mi w aucie.Sama weszła do domu po schodach ,położyła się i zasnęła.Próbowałam ją obudzić to zaczynała płakać i zasypiała, tak więc śpi ![]() Ciekawe o której spanie wieczorne. Nie doczekałam na wspólny obiad, bo kiszki marsza mi grały,a ona śpi, to pochłonęłam pseudo leczo z brązowym ryżem, ale pyszne. Kupiłam cukinie i będę testować inne wasze propozycje. A kalarepkę uwielbiamy.I na surowo i w zupce i z parowaru. Czasem puszczę przez blender na takie duże oczka i są mini paluszki do chrupania ![]() U nas z buntem chwilowy rozejm ![]() Są chwile że próbuje nagiąć syt, ale jej zawziętość odpada w przedbiegach z moją nieskruszoną konsekwencją.Nie ma litości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeważnie szybko zasypia ale czasami dopiero o 22.
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
chyba jakiś podwojony PMS mnie dopadł
![]() wczoraj połknęłam ostatnią tabletkę Duphastonu... a już od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze i sutki też wrażliwe... myślałam że na tym się skończy a dzisiaj ![]() nerwy takie że momentami się trzęsłam, przez to, bez powodu w sumie tak wyjechałam na męża że dramat... później go przepraszałam... Od razu mu powiedziałam, żeby w miarę możliwości zajął się Przemkiem bo do niego też traciłam cierpliwość a nie chciałam żeby się to na nim kumulowało... do tego słaba strasznie jestem, zawroty głowy, uderzenia gorąca, małości a przy tym brak specjalnego apetytu, ból podbrzusza standardowo, cycki bolą jeszcze bardziej ![]() ![]() teraz już troszkę lepiej jest... po południu dostałam werwy do sprzątania i chyba spożytkowałam swoją energię... za to teraz uderza we mnie zmęczenie z podwójną siłą ![]() ciekawe za ile dni dostanę @ po tym duphastonie ![]() ![]() i pomyśleć że duphaston podaje się też przy ciężkim PMS... Jak moje PMS było do tej pory do zniesienia (potrafiłam nad sobą panować) tak teraz normalnie furia... cholera jasna a tu jeszcze 2 cykle z tym zostały ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-06-11 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no i dobrze, bo przewożenia zastawy sobie nie wyobrażam... uuu biedulek ![]() Cytat:
o rany... no to ładnie. Ja na szczęście nie wiem co to PMS ![]() A my dziś u dziadków B 2h kosił trawę nowym nabytkiem z dziadziem, ja troszkę teściowej pomogłam w przygotowywaniu jutrzejszych imienin. Potem jej troszkę poplewiłam w ogrodzie, bo wiem że na to już by czasu nie znalazła. w sumie bardzo luźny dzień ![]() Już nie wiem która wklejała to łóżeczko z szufladą, ale mi się strasznie podoba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kolejne cykle będą spokojniejsze ![]() Ja podczas trudnych dni miewam tylko lekkie huśtawki nastrojów, przed pierwszą ciążą tylko jeden dzien pobolewał mnie brzuch a tak poza tym było ok. Cytat:
My tylko rano zaliczylismy spacer, po południu cały czas padało ![]() Kuba sie bardzo wynudził ![]() Chciałam pochwalić mojego kawalera. Tak szybko mi dziecko dorasta, ze zanim sie obejrze a opusci domowe gniazdo ![]() Zaraz po kąpieli, wskoczył na swoje nowe łóżko, ubrałam go tylko w piżamke, przykryłam kołdrą - kazał zgasic swiatło i za 2 min juz smacznie spał. Tak bardzo sie ciesze, ze nie ma oporów spac sam. A gdzie Wy sie wszystkie podziewacie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.