|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki cz.II
Cytat:
![]() za wagędziękuję ![]() dziękuję ![]() a i Tobie gratuluję wagi, u mnie przed @ w ogóle się zmartwiłam, bo zaczęłam dzisiaj krwawić, nie wiem co to jest, skąd to się wzięło, bo tabletki biorę do jutra i w środę powinnam dostać @ no nigdy tak nie miałam :nie wiem:zaczęłam ładnie, obiad jednak ciut urodzinowy tak więc, dzień częściowo na straty
|
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ostatbio moja wariacja na temat ryby po grecku. duża marchewka albo dwie mniejsze, cebulka, pietruszka, seler starte na tarce. W garnku rozgrzałam krople oliwy, wrzuciłam dwie kostki z mintaja, na to starte warzywa, podlałam wodą przykryłam i dusiło się (co jakis czas mieszam i jak woda odparuje to podlewam) jak juz się troche poddusi do dodałam puszke pomidorów krojonych, chwile sie poddusiło, podlałam wodą i wrzuciłam pół woreczka brązowego ryżu. doprawiłam. Fajne to było BTW. kocham Czesława Mozila Ach i menu: 12.30 śniadanie garść makaronu pełno przysmażonego z jajkiem _ plaster papryki i pół kiszonego ogórka15.30 banan 16.30 obiad gyros (pekińska, papryka, pierś z kury, sos majonezowo - czosnkowy) 19.30 kolacja jw. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-03-03 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Ja nieee, od zawsze wkurza mnie to jego seplenienie
![]() ~ Popłynęłam dzisiaj, miazga.
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Aaa.... myślałam, że tylko ja śmieje sie jak szczerbaty do sera widząc Pana Mozila. Miałam okazje być na koncercie i porozmawiać z nim (zanim zdobył popularność) nic sie nie zmienił!
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny! Chciałabym się dopisać do waszego klubu "XXl-ek"
jeśli można Może tutaj znajdę motywację, sama jakoś nie potrafię. Kiedyś ważyłam 68 kg. Ale dziś o masakra 83kg . Martwi mnie to bo nie długo wakacje i niestety wszystkie moje letnie ubrania są za małe. Mam nadzieję że dzięki Waszej pomocy i dobrym radą uda mi się.
|
|
#787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka z rana, weekend a ja bez grzeszków
![]() Wczoraj piekłam ciacho, ale się nie skusiłam, a nie powiem że nie ciągnęło
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry wieczór zakończony wzorowo ![]() Ale głowa mnie boli!! Rybki się rozmrażają, robię dzisiaj rybę po grecku. A powiedzcie mi co sądzicie o słodziku?? Można, czy mówimy stanowcze NIE?? Tak samo o małym słoiczku koncentratu pomidorowego?? |
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słodzikowi mówie stanowcze nie. Mam syrop z agawy, jest dosyć kaloyczny, ale ma niski indeks glikemiczny i jest natualny. Fajny jest tez ksilitol
|
|
|
|
|
#792 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cała rodzina by musiała się ze mną odchudzać. Hahaha. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ~ Właśnie wszamałam pycha posiłeczek => ryż gotowany na mleku z musem jabłkowym [z pieczonych (w mikrofali ) jabłek, odrobiny jogurtu i cynamonu]
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam już przygody z odchudzaniem także wiem, że dam radę tylko potrzebuję kopniaka żeby się w końcu wziąć za siebie. Mam pytanie co jaki czas się ważycie? Ja myślę by ważyć się tak co dwa tygodnie i mierzyć sobie centymetry w pasie, w biodrach.
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln Edytowane przez guess17 Czas edycji: 2012-03-04 o 14:30 |
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie upiekłam sobie muffinki w moich nowych foremkach silikonowych 6 wytrawnych z suszonymi pomidorami i oregano i 6 czekoladowych tych fasolowych,bez mąki ![]() kurczę, nadaje sie na kure domową
|
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się ważyłam codziennie przed śniadaniem, ale to dlatego, że do odchudzania podchodzę obsesyjnie. Teraz z tym skończyłam, bo popsuła mi się waga. Będę raz w tygodniu mierzyć się miarką krawiecką. Kto zeżarł kotlet i sałatkę jarzynową z majonezem? Oczywiście, że Plaga. Wali mi na łeb. Mam jakiś wielki nieogar. Poszłam dzisiaj spać o 4:30, wstałam przed 9:00 i cały czas chce mi się jeść.
|
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A podasz przepis na muffinki fasolowe? Kurczę, nie mogę sobie tego wyobrazić, żeby warzywo używać do słodkich wypieków!
|
|
|
#797 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
myśle sobie boskie, a te truskawki- pycha! po czym się okazuje ze to nie truskawki, a ta fasola w oryginalnym japońskim rpzpeisie jest to specjalan domiana faosli- fasola azuki, ale w polsce już 'udomowionu'zwykłą, puszkową nawet
|
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepisy wzięłam z tego bloga: http://dietetyczniesiostro.blogspot....-bez-maki.html http://dietetyczniesiostro.blogspot....-lub-blat.html |
|
|
|
|
|
#799 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln Edytowane przez guess17 Czas edycji: 2012-03-04 o 16:42 |
||
|
|
|
|
#800 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
wszytsko trzeba dawkować.
|
|
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Mozil byl w tym roku na WOSP w Limericku wIrlandii,poznal tam moich znajomych,wyladowal u nich na chacie i chlal tam do bialego rana,podobno luzak gosc,acha i WOSP byl Kiepski,podobno ledwo sie na nogach trzymal,a rok temu moj syn tanczyl na scenie na WOSP z Michalem Milowiczem
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Kiepski,czyli Grabowski ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Ja tez bym nie cwiczyla codziennie,miesnie potrzebuja regeneracji,a poza tym bieganie obciaza stawy,powiedzialabym,ze z plywaniem tak, mozna codziennie,a przy duzej wadze jest to jeszcze mniej wskazane,ale jak sprobujesz codziennie cwiczyc,i tak cialo ci powie nie,na pewno jesli chodzi o bieganie. Lilijka zycze sto lat,wszystkiego naj ... |
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
Ale normalnie kupić dajmy na to fasolę białą, pognieść ją i do ciasta? Zupełnie obojętnie jaką fasolę, w puszce czy w worku, taką czy siaką, każda się nadaje? No nie mogę.
Tylko że np. nigdy nie lubiłam smaku fasoli czerwonej w sałatce, którą mama często robi; białej smaku nie pamiętam, ale w tych wypiekach naprawdę tego nie czuć? Guess Naprawdę nie warto się katować. Ja przez pierwszy miesiąc czy dwa nic nie robiłam, a waga pięknie leciała też. Oczywiście nie zachęcam do nic nie robienia Po prostu bez przesady i nie wszystko na raz. Megaxxl no niezłe przygody.
|
|
#803 |
|
amor vincit omnia
|
Lady nie czuć, ze to fasola taka z puszki i to jest najfajniejsze w tym
|
|
|
|
|
#804 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
kupić suchą fasolę ( ja użylam bialej) namoczyc wieczorem, rano przepłukać i ugotować do miekkości ostudzić i zmielic w blenderze na pure ( ja zrobilam tak z całą pacztą i pozamrażałam w słoikach po dżemie porcje 200 ml. jesli mam ochote cos upiec, wyciagam wieczorem porcję i rano mogę szaleć ![]() PRZYSIĘGAM, ŻE Z PRZEPISÓW, KTORE WKLEIŁAM NIE CZUĆ FASOLI. ALE OSTRZEGAM, BABECZKI UZALEZNIAJĄ |
||
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
No raz w tygodniu. I to w zasadzie dopiero od dwóch miesięcy. W okresie wakacyjnym chodziłam codziennie na 8-10 kilometrowe spacery i sporadyczny rowerek stacjonarny/orbitrek, ale mnie to po prostu nudzi. Poza tym - ja wiem, nie ma się co chwalić - nie kiwnęłam nawet palcem. Teraz to zmienię, słowo! Bo mi się chce 'bueueue' na widok mojego brzucha.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To i tak dużo schudłaś przy tak nie dużych ćwiczeniach. Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Mam nadzieję że ja też będę się mogła pochwalić moimi osiągnięciami.
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Codziennie ćwiczenia to chyba nie najlpszy pomysł, a dwa razy dziennie to juz w ogóle. Zniechęcisz się.
Ja chodze 2xw tygodniu na aerobic i rz na zumbe. Ide sie pomierzyc
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam się ważyć co dwa tygodnie, ale akurat wtedy wypada połowa mojego PMS, więc zważę się za 3 tygodnie nie mam ochoty się zniechęcić. Jak to jest z Wami? Podczas okresu ważycie więcej?
|
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Haj dziewczyny, widzę, że się zainspirowałyście rybą po grecku
Też w tym tygodniu ją zrobię.Nie było mnie przez weekend, byłam u rodziców. Nie grzeszyłam za bardzo, ale wczoraj na obiad zjadłam 2 pyzy drożdżowe z sosem mięsnym... niezbyt dietetycznie, ale do tego dużo surówki. No i miałam dużo ruchu, byłam na basenie i mega długim spacerze (2 godziny marszu). Co do słodzików to ja używam czasem takiego w proszku, ale rzadko bo właściwie nie słodzę herbaty/kawy (czasem tylko herbatę z cytryną), ani nie piekę - ani przed dietą ani w trakcie. Czasem dodaję do naleśników np. ale to góra 2 razy w miesiącu po pół łyżeczki. Nie lubię jego sztuczności w smaku, do herbaty właściwie wolę dodać trochę miodu. Może skuszę się na Stewię bo mi się słodzik kończy tylko cena trochę odstrasza. Kupiłam sobie makaron orkiszowy, kosztował ponad 7 zł za 400g, skapnęłam się dopiero przy kasie :P ale jest bez jaj i soli, w składzie tylko ekologiczna razowa mąka orkiszowa i woda, czas gotowania 3-4 minuty, więc fajna sprawa, dam znać jaki jest jak spróbuję. I kupiłam błonnik w proszku bo otręby i siemię nie pomagało - udało się, przetkał mnie. Będę 2-3 łyżeczki dziennie jeść, ale jako dodatek do owsianki czy coś bo sam jest ohydny Jak go zjadłam na sucho to prawie się zachłysnęłam tym proszkiem, a rozpuszczony w wodzie też niespecjalny... Lecę na uczelnię, nienawidzę poniedziałków i wstawania na 8 rano, jak wrócę to idę spać ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

cud normalnie !
za wagę
no nigdy tak nie miałam :nie wiem:
tak więc, dzień częściowo na straty

. Martwi mnie to bo nie długo wakacje i niestety wszystkie moje letnie ubrania są za małe. 

Mam jakiś wielki nieogar. Poszłam dzisiaj spać o 4:30, wstałam przed 9:00 i cały czas chce mi się jeść.
myśle sobie boskie, a te truskawki- pycha! po czym się okazuje ze to nie truskawki, a ta fasola