Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 10:36   #781
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny któraś z Was pisała że ma wózek Tako Laret i że w spacerówce nie da się pasów regulowac? u mnie się da tylko to coś było schowane pod tymi ochronkami na ramionka jutro będę młodego przyzwyczajac do spacerówki w domu na razie
ja też mam lareta. znalazłam tą regulację, ale nie mogę wyregulować tych paskó bocznych, na bioderkach :/
ogólnie wyszło kilka wad jak dla mnei dość istotnych. cała wyściółka gondoli odbawiona! na słońcu zmienił się kolor na toffi-rudy.
Zamontowałam spacerówkę przodem do kierunku jazdy, rozłozona na płasko jest niestety niestabilna. czuję to pod ręką, a mój koci tester sprawdził na własnej skórze. wlazł tam się zdrzemnąć i cały wózek przewrócił się do tyłu, na rączkę. a nie było na niej nic zawieszone, nawet firmowa torba. Jedyny plus- Lenka faktycznie woli teraz jeździć przodem do mnie, nie do trasy. W nieprzekładalnym dostałaby szału.
Stary 2012-09-20, 10:39   #782
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Trzeba zbudować pozytywne skojarzenia z Krakowem. Ale liczę że tak będzie jak już przejdziecie przez to wszystko. A co do spotkania ze wszystkimi to było by super
Tak jak jest Kongres Kobiet to zrobimy Kongres Wizażystek
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 10:58   #783
monika83
Raczkowanie

Melduje sie w nowym watku
ja tylko na chwilke, podczytuje jak zawsze, czasu do pisania nie duzo, ale chce odpowiedziec Roksape
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej

Zmieniłam avatar, mam to samo zdjęcie na tapecie w telefonie, ale nie widziałam pewnego szczegółu wcześniej. Mała ma jedno oczko nie równo z drugim, widzę, że jest jedno bardziej do środka jak patrzy. Co mam z tym zrobić? Da się to jakoś naprawić czy tak już musi zostać. Ciekawa jestem, chciała bym, żeby równiutkie miała.
Moj Adas ma tak samo, bardzo sie tym martwilam i poszlam do okulisty. Pani dr powiedziala, ze wszystko jest w najlepszym porzadku. Dzieci majabardzo gleboką nasade noska (nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, u psow to sie nazywa stop, ale czy u ludzi tez, w kazdym razie chodzi o ta czesc miedzy oczkami) i dlatego galki oczne pracuja inaczej niz u doroslego. Z wiekiem samo minie.
Ala dla swietego spokoju mozesz sie przejsc do okulisty, w kazdym razie nasza pani dr nawet przez ulamek sekundy nie uwazala tego za "problem".

Edit: podobno to nie ma nic wspolnego z zezem (a tez bylam pewna ze zezuje). U nas prawa zrenica jest zawsze jakby troszke bardziej do srodka niz lewa.

A tak w ogole to Adas byl w zeszla sobote pierwszy raz na basenie Maly jest zachwycony, bardzo mu sie podobalo. Ze skutkow ubocznych: od czasu basenu cala lazienka mi plywa po kapieli)

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2012-09-20 o 11:03
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 11:16   #784
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Karino jeszcze się nie zdarzyło aby Oskar dostał czkawkę lub ulał przy śmianiu się na głos a często to robi.

Ivonka dla Ewuni na 7m I Jak ona już ładnie stoi w łóżeczku.

Zia to za przechodzenie na mm

Mravka my mamy kombinezon trochę podobny do Cziqua niestety bez stópek ocieplanych i muszę cos dokupić ino co??

Cziqua widziałam że macie osobne ciepłe „paputki” do tego kombinezonu . Myślicie że można takie coś osobno kupić??

Jolka na to ładnie Michaś już waży

gkatarzynka za 5 miesięcy Hani

Resztę nodrobię jutro zostały mi jeszcze 3 strony :P

Wczoraj nie mielismy neta bo spalił nam się router i musieliśmy nowy kupić.
Wczoraj Oskar skończył 5 miesięcy
No i wczoraj był 3 dzień nauki zasypiania gdzie po 20min po odłożeniu do łóżeczka zasnął sam tylko czasami musiałam głaskać ale obyło się bez wyciągania
Dziś w 15 min zasnął ale jak już oczka mu się zamknęły to zaczął płakać i musiałam na 1-2min wyciągnąć i potulić
Wprowadziłam taki plan na wieczór :
kąpanie
wycieranie, balsamowanie i ubieranie ogólnie strona kosmetyczna
potem chodzę z nim po pokoju i śpiewam "na wojtusia z popielnika" a TŻ robi mleko z kleikiem
potem karmienie i odbicie
odłożenie do łóżeczka i czytanie bajki
Oskar bawi się uderzając w szczebelki jak zaczyna marudzić to go głaskam i daję rękę na brzuszek on zabiera moją rączkę i daje sobie na oczka potem odwraca się na boczek i uderzając w szczebelki rączką zasypia
Codziennie tak samo

No i dziś Oskar przewrócił się z plecków na brzuszek a taki był szczęśliwy że śmiał się przez 5 min na głos

Co do zasypiania w dzień olałam łóżeczko bo wtedy jest wielki ryk tak więc usypiamy się w wózku : przejeżdżamy przez próg i rozłożony kabel zawinięty na 2 więc jest próg, kabel,kabel, itp. i Oskar przy wstrząsach zasypia w 5 min jak mu tak dobrze to dlaczego mam go męczyć... najważniejsze że wieczorkiem ładnie zaczyna zasypiać ,na łóżeczko w dzień przyjdzie czas... powolutko małymi kroczkami do celu

nie wiem nigdzie nie widziałam

dla tych spoza śląska

http://gryfnie.com/slownik-slaski/page/2/

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 11:21   #785
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za gratulacje odnosnie zabka
A okazalo sie niechcacy popoludniu jak maz smarowal mu dziaselka, ze na gorze tez wyczul jedynke, wiec pewnie kwestia 2-3 dni i sie przebije bo czuc ja mocno pod palcem.
Poza tym druga jedynka na dole pewnie tez wyskoczy bo one czesto jedna po drugiej wychodza a dziasla sa rozpulchnione
I co sie dziwic dziecku ze tak cala noc plakusia..biedaczek...

No to rowniez gratuluje
Mam nadzieje ze Szymonek tez dzis pospi ładniej niz wczoraj

No wlasnie, przynajmniej wiem czemu tak marudzil
Ibuprofen ma dodatkowo dzialanie p/zapalne a poza tym moim zdaniem jest lepszy od paracetamolu jesli chodzi o dzialanie p/bolowe.

biedaczek. Zdrowka dla niego

Trzymam kciuki za wizyte noi zycze zdrowka Małemu

Skad ja znam ta cala akcje z wybieraniem sie na spacer. Dzis tez sie wybralismy i pospacerowalam 5 minut i musielismy wracac do domu bo zaczelo wiac i lać. Ubierania i rozbierania wiecej niz spacerku

Ja bym poczekala do jutra. A dawalas Morfikowi cos nowego do jedzenia albo uzylas nowego kosmetyku?
Bo to moze byc reakcja uczuleniowa na cos.
Ja raz z Filipem pojechalam na pogotowie jak wysypalo go na calym ciele, ale bral wtedy antybiotyk-augmentin i podejrzewalam ze to po nim wiec musialam jechac zeby lekarka potwierdzila moje przypuszczenie i zeby odstawic antybiotyk, bo z antybiotyami nie ma zartow. Ale to inna sytuacja.
To Wam sie teraz ząbki posypią u nas też lada chwila druga dolna jedynka wyjdzie bo już jest bielutka, na oko to juz jest a na dotyk jeszcze nie nie wiem jak z górnymi bo nie sprawdzałam
Madzia ładnie spała w nocy, wierciła się przed 2 ale dawałam smoczka i po 2 usnęła, karmienie dopiero 4:30, 6:30 i pospaliśmy do 8 teraz znowu śpi a ja gotuję jej kartoflankę z przepisów dla niemowląt
Ja trochę lepiej sie czuję, nawet wyspana od 20:30 nie mam temp tylko gardło trochę jeszcze boli.
Pogoda paskudna więc dziś ze spaceru też nici
Stary 2012-09-20, 11:28   #786
karolca
Zakorzenienie

Z moim dzieckiem jest naprawdę coś nie tak
Wydaje mi się, że to nie jest normalne aby półroczne dziecko budziło się do jedzenia co godzinę lub dwie!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 11:41   #787
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wygralam licytacje takiej bluzy http://allegro.pl/show_item.php?item=2639260629 cena zawrotna i tylko ja licytowałam

mlody dzis znow 3h z nami w lozku spal budzil sie bo nie mogl oddychac przez ten katar "mur:
no to drogo Cię to kosztuje

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
wzorki pooglądałam na internecie, skombinowałam dwa, naszkicowałam odręcznie i wypełniłam kolorkiem.
koleżanka zazyczyła sobie takie samo na całą ścianę i przez dwa dni powstawały okazy półtorametrowe.
rozważamy jeszcze małego pawia przy drzwiach.

już zabuszuję. ale chciałam zobaczyć też malutką wersję Ewuni najwidoczniej nie jest mi dane powspominać
naprawdę rewelacja
Ja od ponad 1,5 roku przymierzam się aby na ścianie w salonie nad kanapą coś malnąć i jakoś mi nie wychodzi :P

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
siedze poki nie zasnie i jak zasnie to czekam jeszcze kilka minut az wypluje smoka narazie nie ma opcji zeby zasnela sama, samiutenka, bez mojej obecnosci. Ja podaje jej smoczek i pic, bo ona lubi kilka lyczkow wody czy soczku przed snem popic. Nie musze jej glaskac, nic mowic, dotykac, tylko podac smoka i pic hehe Ale przymierzam sie zeby zastosowac pewna metode, ktora ma niby nauczyc samodzielnego zasypiania.
Jako ze nauczylam ja ze zasypia w mojej obecnosci to kazdego dnia bede musiala sie troche odsuwac od lozeczka, az w koncu wyladuje za drzwiami. Nie wiem jeszcze czy i kiedy to zastosuje, bo narazie mi nie przeszkadza ze musze z mala siedziec, no ale wiem ze taka metoda jest
Też będę chciała wprowadzać tą metodę ale za jakiś czas dopiero bo my dopiero uczymy się zasypiania bez rąk

Cytat:
fajnaja wyczaiłam w okolicy second hand z mało uzywanymi ciuszkami z NEXT i HM baby. Najtańszy kosztował mnie 80gr

Lenka mimo mega kataru śpi spokojnie - procentuje wcześniej już zakupiony nawilżacz z jonizacją oraz poduszka klinowa pod materacem.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

niby nie mam, ale Kraków źle mi się kojarzy... za dwa miesiące czeka nas 1 pobyt w szpitalu, potem operacja... Ale gdy ogarnę rehabilitacje i temu podobne czasozjadacze, można się umóić. Nawet fajnie by się było kiedyś całą grupą gdzieś w Polsce spotkać
Zlot mam wiosennych 2012 - sabat czarownic hehe nie no z tymi czarownicami żart w końcu niezłe laski z Nas

Oskar ma właśnie 2 drzemkę śpi od 11.15 ciekawe jak długo będzie spał on w sumie ma 3 może 4 drzemki w ciągu dnia i trwają one od 30-1godz. a najczęściej po równych 40 min się budzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 11:42   #788
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
jerunie!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to nie jest normalne aby półroczne dziecko budziło się do jedzenia co godzinę lub dwie!
no fakt... może dawaj jej jedzonko "na dobranoc"
Stary 2012-09-20, 11:47   #789
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
jerunie!

no fakt... może dawaj jej jedzonko "na dobranoc"
dostaje kaszkę albo kleik. Zjada około 150-180 ml, popija cycem i śpi 2-3 godziny... czyli tak, jak po cycku do spania. A kaszkę robię gęstą i podaję łyżeczką.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-20, 11:51   #790
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
dostaje kaszkę albo kleik. Zjada około 150-180 ml, popija cycem i śpi 2-3 godziny... czyli tak, jak po cycku do spania. A kaszkę robię gęstą i podaję łyżeczką.
ale mnei tu chodzi o specjalne słoiczki czy mleko z etykietką "na dobranoc", my mamy bodajże kaszkę czy coś z biszkopcikami. kolor nieciekawy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,4 KB, 7 załadowań)
Stary 2012-09-20, 11:54   #791
Nikii89
Zakorzenienie

no i po spaniu tak jak pisałam 40 min ;P
Stary 2012-09-20, 11:59   #792
Roksape
Zadomowienie

Karolca dzisiaj w nocy miałam to samo, co 1,5 h budziła się i jadła. Ale Ewelinka to spora dziewczynka i ile potrzebuje energii na podnoszenie się i próbu raczkowania, mojej jeszcze do tego daleko

Monika Uspokoiłaś mnie tym, że to nie zez, mam nadzieję, że się to poprawi jak należy. Dla pewności spytam jeszcze swojego lekarza.

Miałam być dzisiaj u lekarza, ale dobrze, że zadzwoniłam bo miałam jechać. Doktor na zwolnieniu, muszę w poniedziałek zadzwonić i spytać kiedy wraca, trudno, ale muszę poczekać. Mam możliwość pojechania do drugiej przychodni podlegającej pod tą samą co ja, ale tam kolejki z dziećmi, że już wolę posiedzieć i przeczekać.
Uciekam smażyć piersi z kurczaka
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:02   #793
natkulec
Zadomowienie

Nikki gratulacje 5 miesiąca super że już sam zasypia

cotton świetne dekoracje

roksape śliczne avatarek, Basia cały czas ma tak z tym oczkiem? jesli Cię to martwi do zapytaj pediatrę lub okulistę.

gosia równiez gratulację z okazji skończenia 5 miesięcy

cytrynka super bluza, kiedys też wylicytowałam ubranka po 1zł tylko przesyłkę miałam 4 zł

o Kraków na tapecie ja mam do Krakowa jakieś 20 km
Stary 2012-09-20, 12:16   #794
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca a probowalas dawac smoka zamiast jesc?? u mnie to dziala i z 3x karmie malego raz w nocy bo smoka juz nie chce
Stary 2012-09-20, 12:58   #795
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
To Wam sie teraz ząbki posypią u nas też lada chwila druga dolna jedynka wyjdzie bo już jest bielutka, na oko to juz jest a na dotyk jeszcze nie nie wiem jak z górnymi bo nie sprawdzałam
Madzia ładnie spała w nocy, wierciła się przed 2 ale dawałam smoczka i po 2 usnęła, karmienie dopiero 4:30, 6:30 i pospaliśmy do 8 teraz znowu śpi a ja gotuję jej kartoflankę z przepisów dla niemowląt
Ja trochę lepiej sie czuję, nawet wyspana od 20:30 nie mam temp tylko gardło trochę jeszcze boli.
Pogoda paskudna więc dziś ze spaceru też nici
a umiesz pokazac dziaselko Madzi na zdjeciu?
Cytat:
Moze chce jej sie tylko pic?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:01   #796
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nikki gratulacje 5 miesiąca super że już sam zasypia

cotton świetne dekoracje

roksape śliczne avatarek, Basia cały czas ma tak z tym oczkiem? jesli Cię to martwi do zapytaj pediatrę lub okulistę.

gosia równiez gratulację z okazji skończenia 5 miesięcy

cytrynka super bluza, kiedys też wylicytowałam ubranka po 1zł tylko przesyłkę miałam 4 zł

o Kraków na tapecie ja mam do Krakowa jakieś 20 km
ja do Krakowa jakieś 64km :P

a moge spytać skąd jesteś dokładnie??
Stary 2012-09-20, 13:03   #797
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnei tu chodzi o specjalne słoiczki czy mleko z etykietką "na dobranoc", my mamy bodajże kaszkę czy coś z biszkopcikami. kolor nieciekawy...
mam i też daję te słoiczki. Nie działają. Nawet mieszam je z kaszką (około 100 ml kaszki i pół słoiczka) i też nie widzę różnicy.
Raz prześpi mi 5 godzin po zaśnięciu a raz budzi się co godzinę.
Mama też mi mówi, że powinna przespać noc. A jest gorzej niż jak była noworodkiem

Cytat:
Karolca a probowalas dawac smoka zamiast jesc?? u mnie to dziala i z 3x karmie malego raz w nocy bo smoka juz nie chce
Próbowałam, wtedy podnosi taki głośny płacz, że nawet mąż się zrywa (a ma bardzo twardy sen). Próbowałam butelkę z wodą dać. Nawet na ręce nie podnosiłam tylko do razu do dzioba pakowałam gumę. Nie działa.

Musiałam dziś Ewelinką wziąć na zakupy w nosidełku. Trochę mocno zawiewało jej w buźkę (ale osłoniłam ją nosidełkiem właśnie), bardzo jej się podobało, jak marudziła to ludzie przepuszczali mnie w kolejce (czyli jednak można trafić na kulturalnych ludzi). Fakt, niektóre matki krzywo patrzyły na ulicy, ale dumnie szłam przed siebie. Przed domem Ewelinka zasnęła ale rozebrałam ją, nakarmiłam i śpi (pewnie jak zawsze 30 minut).
Na przyszłość mimo chłodu nie ubiorę się "typowo" tylko znacznie lżej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-20, 13:09   #798
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
dzięki, mam czarny bez w ogródku więc może jakiś sok bym zrobiła bo teściowa ma sokowirówkę, to sie tak normalnie robi czy ma Twoja mama jakiś przepis? herbatkę zaraz sobię zrobię, tylko Madzię położymy płukałam sobie wodą z solą, paskudztwo a i tak mi nie pomogło ta pogoda mnie dobiła, mam nadzieję że się nie rozchoruję i Madzi nie zarażę
Dobrze, ze Ci już przechodzi! A syrop z czarnego bzu chyba na podobnej zasadzie co z cebuli się robi albo jak weki bo wiem, że moja mama trzyma go w słoikach...Jak chcesz, mogę poprosić Ją o przepis

Cytat:
Moja też często się budzi, je zas średnio co 2 h w dzien, w nocy to różnie, ale na pewno kilka razy się domaga...A Twoja Ewelinka to bardzo energiczna dziewczynka, potrzebuje dużo paliwa Raczkowanie, próby stawania czy saidania etc no nie ma się co dziwiwić...

A gdzieś czytałam,że wiele dzieci wybudza się na jedzenie bardzo często nawet do 1 urodzin i podawanie kaszek niewiele może zdziałać...

Cytat:
To może być dobry sposób, o ile Ewelinka budzi się żeby pociumkać tylko trochę, ale jeśli wcina pełną porcję to raczej jest głodna i nic tu po smoku

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:11
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:13   #799
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Moze chce jej sie tylko pic?
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
To może być dobry sposób, o ile Ewelinka budzi się żeby pociumkać tylko trochę, ale jeśli wcina pełną porcję to raczej jest głodna i nic tu po smoku
No właśnie, najczęściej zjada pełną porcję, ssie długo i mocno (około 10-15 minut). Jak jest zaspokojona wypluwa sama brodawkę, przeciąga się i piszczy, aby ją odłożyć spać.

Cieszę się, że zasypia około 21 i budzi się około 9, ale te przerwy mnie męczą szczególnie, że zaraz powrót do pracy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 13:24   #800
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze Ci już przechodzi! A syrop z czarnego bzu chyba na podobnej zasadzie co z cebuli się robi albo jak weki bo wiem, że moja mama trzyma go w słoikach...Jak chcesz, mogę poprosić Ją o przepis

Moja też często się budzi, je zas średnio co 2 h w dzien, w nocy to różnie, ale na pewno kilka razy się domaga...A Twoja Ewelinka to bardzo energiczna dziewczynka, potrzebuje dużo paliwa Raczkowanie, próby stawania czy saidania etc no nie ma się co dziwiwić...

A gdzieś czytałam,że wiele dzieci wybudza się na jedzenie bardzo często nawet do 1 urodzin i podawanie kaszek niewiele może zdziałać...

Wiktorek budzil sie 3 razy i tylko raz zjadal cala porcje 2 razy cmokal i zasypial a pol butlki do smieci bylo
Stary 2012-09-20, 13:41   #801
Mravka
Zadomowienie

Hej babeczki!
Widze,ze zebowe klimaty pelną parą

Cytrynka łacze sie w bolu,bo u nas tez dzis noc fatalnie przez katar(i chyba zeby) i baki i wszystko naraz. Maly pospal w ciagu moze 2h,a tak to potem co godzine placz..i godzina uspokajania i tak w kolo.

cotton fajnie,ze piszesz...a jak tam Lenka sie czuje?

ewelajna daj znac jak obiad z parowaru smakowal (ja wlasnie w ramach "zdrowego odzywiania" wciagam schabowego z frytami home made)

...no i ide(reszte odpisze wieczorkiem),bo wyjec sie obudzil i trzeba zatankowac- biedny przez te gluty nie moze normalnie jesc

potem sie odezwe,bo popoludniu smigamy do hematolog
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:47   #802
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiktorek budzil sie 3 razy i tylko raz zjadal cala porcje 2 razy cmokal i zasypial a pol butlki do smieci bylo
Oskar robi tak samo budzi się i czasem zje całą butelkę a czasem tylko trochę ;/ w dzień jest tak samo

3 drzemka Oskara ciekawe ile tym razem - mógłby pospać jakieś 1,5 godz albo i dłużej bo jak się budzi po 40min to jest marudny i po godz znów chce spać i tak w koło macieju...

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:49
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:50   #803
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Karolca, a więc Ewelinka ewidentnie głodna i dlatego się budzi!

Cytrynka, Wiktorek pewnie wybudzal się z innego powodu

Matylda jak głodna też zjada pełną porcję z obu piersi a jak nie to już nauczyłam Ją zaspokoić się smoczkiem...Na ogół jednak budzi Ją głód i jest to 2-3 w nocy...

Mravka, właśnie majstruję obiad w parowarze Dam znać, jak smakowało po konsumpcji hihi

Frytasy domowej roboty-pychaaa!!!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:57   #804
karolca
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=RX3OL...eature=related

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=1BexA...eature=related

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-20, 14:00   #805
karo_z
Rozeznanie

Witam,

Wczoraj nie działał mi net

Nadrobiłam póki młody śpi. Przed chwilą się przebudził ale poruszałam wózkiem i zasnął
Nikii my też w wózku usypiamy w dzień a w nocy tez się uczymy zasypiania samemu. Widzę że super Wam idzie!
ja jeszcze czasem muszę Piotrusia wziąć na ręce na chwilę przed samym zaśnięciem
no i gratulacje 5 miesięcy!

My dziś skończyliśmy pół roczku!

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej
Niestety nie dam rady teraz nadrobic. ZNowu jestem sama na placu boju..a tu Rob albo przeziebiony,albo zeby...smarki do pasa i biedny oddychac nie moze. Bujamy sie tak od wczorajszej nocki,a jutro wizyta u lekarza. Mam nadzieje,ze nic Mu tma nie siedzi.
Idzie jesien..smarki niesie- takie powinno byc przyslowie.

duo zdrówka dla dziewczyn i maluszków, które bierze choróbsko!

Cytat:
nie wiem nigdzie nie widziałam

dla tych spoza śląska

http://gryfnie.com/slownik-slaski/page/2/
mom nadzieja że mój bajtel chnet zocznie bajukać

Cytat:
No właśnie, najczęściej zjada pełną porcję, ssie długo i mocno (około 10-15 minut). Jak jest zaspokojona wypluwa sama brodawkę, przeciąga się i piszczy, aby ją odłożyć spać.

Cieszę się, że zasypia około 21 i budzi się około 9, ale te przerwy mnie męczą szczególnie, że zaraz powrót do pracy
no to wygląda na to że rzeczywiście tyle potrzebuje...
a jak je w dzień? może spróbuj więcej jej dawać w ciągu dnia?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:10   #806
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
u nas tez smok działa, nieraz wypluwa i płacze, ale nie daję za wygraną i zasypia, karmienie dopiero ok 5 rano

Cytat:
a umiesz pokazac dziaselko Madzi na zdjeciu?
postaram się zrobić potem fotkę bo teraz wyprawiłam męża z Madzia na spacer nie chcę wychodzić w taką pogodę, a że nie pada i nie wieje to czemu Madzia też ma siedzieć w domku

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
ja do Krakowa jakieś 64km :P

a moge spytać skąd jesteś dokładnie??
koło Wieliczki na wsi w gminie Niepołomice, trasa z Krakowa na Rzeszów A4

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Poproś proszę

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witam,

Wczoraj nie działał mi net

Nadrobiłam póki młody śpi. Przed chwilą się przebudził ale poruszałam wózkiem i zasnął
Nikii my też w wózku usypiamy w dzień a w nocy tez się uczymy zasypiania samemu. Widzę że super Wam idzie!
ja jeszcze czasem muszę Piotrusia wziąć na ręce na chwilę przed samym zaśnięciem
no i gratulacje 5 miesięcy!

duo zdrówka dla dziewczyn i maluszków, które bierze choróbsko!

mom nadzieja że mój bajtel chnet zocznie bajukać

gratulacje za pół roczku
Stary 2012-09-20, 14:20   #807
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

gratulacje z okazji pół roczku.

w dzien tez duzo i czesto jada, nie tylko mleczko ale i obiadki, deserki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-20, 14:21   #808
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje z okazji pół roczku.

w dzien tez duzo i czesto jada, nie tylko mleczko ale i obiadki, deserki.
to może dawaj jej większe porcje, może potrzebuje więcej??
Stary 2012-09-20, 14:31   #809
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
to może dawaj jej większe porcje, może potrzebuje więcej??
Nie zjada większych. Jak jest najedzona to zamyka buzię i koniec. Przecież nie będę jej na siłę faszerowała. Dostaje słoiczki po 6. m-cu z grudkami albo domowe papki.
4 października jadę z nią na szczepienie to zapytam lekarkę co ona na to. Bo w dzień je co 2-3 godziny, to w nocy się częściej budzi. Nie wiem, laktację chce mi rozkręcić znowu czy jak Odstawiając ją w dzień od piersi uzyskuję efekt odwrotny do zamierzonego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-20, 14:38   #810
joanaros
Zakorzenienie

karolca moja najtwardszy sen ma od zaśnięcia (ok 19.30, 20) do 23. Budzi się co 3 godz i zawsze chce cyca. Smokiem się nie daje oszukać. Czasem ssie długo a czasem tylko chwilkę. Też mnie to męczy. Marzy mi się przespana noc lub 1 pobudka
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości