|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
ogólnie wyszło kilka wad jak dla mnei dość istotnych. cała wyściółka gondoli odbawiona! na słońcu zmienił się kolor na toffi-rudy. Zamontowałam spacerówkę przodem do kierunku jazdy, rozłozona na płasko jest niestety niestabilna. czuję to pod ręką, a mój koci tester sprawdził na własnej skórze. wlazł tam się zdrzemnąć i cały wózek przewrócił się do tyłu, na rączkę. a nie było na niej nic zawieszone, nawet firmowa torba. Jedyny plus- Lenka faktycznie woli teraz jeździć przodem do mnie, nie do trasy. W nieprzekładalnym dostałaby szału. |
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie w nowym watku
![]() ja tylko na chwilke, podczytuje jak zawsze, czasu do pisania nie duzo, ale chce odpowiedziec Roksape ![]() Cytat:
, w kazdym razie chodzi o ta czesc miedzy oczkami) i dlatego galki oczne pracuja inaczej niz u doroslego. Z wiekiem samo minie. Ala dla swietego spokoju mozesz sie przejsc do okulisty, w kazdym razie nasza pani dr nawet przez ulamek sekundy nie uwazala tego za "problem". Edit: podobno to nie ma nic wspolnego z zezem (a tez bylam pewna ze zezuje). U nas prawa zrenica jest zawsze jakby troszke bardziej do srodka niz lewa. A tak w ogole to Adas byl w zeszla sobote pierwszy raz na basenie Maly jest zachwycony, bardzo mu sie podobalo. Ze skutkow ubocznych: od czasu basenu cala lazienka mi plywa po kapieli )
Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-09-20 o 11:03 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem nigdzie nie widziałam ![]() dla tych spoza śląska ![]() http://gryfnie.com/slownik-slaski/page/2/
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też lada chwila druga dolna jedynka wyjdzie bo już jest bielutka, na oko to juz jest a na dotyk jeszcze nie nie wiem jak z górnymi bo nie sprawdzałam ![]() Madzia ładnie spała w nocy, wierciła się przed 2 ale dawałam smoczka i po 2 usnęła, karmienie dopiero 4:30, 6:30 i pospaliśmy do 8 teraz znowu śpi a ja gotuję jej kartoflankę z przepisów dla niemowląt ![]() Ja trochę lepiej sie czuję, nawet wyspana od 20:30 nie mam temp tylko gardło trochę jeszcze boli.Pogoda paskudna więc dziś ze spaceru też nici
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Z moim dzieckiem jest naprawdę coś nie tak
![]() Wydaje mi się, że to nie jest normalne aby półroczne dziecko budziło się do jedzenia co godzinę lub dwie!
|
#787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od ponad 1,5 roku przymierzam się aby na ścianie w salonie nad kanapą coś malnąć i jakoś mi nie wychodzi :P Cytat:
![]() Cytat:
hehe nie no z tymi czarownicami żart w końcu niezłe laski z Nas ![]() Oskar ma właśnie 2 drzemkę śpi od 11.15 ciekawe jak długo będzie spał on w sumie ma 3 może 4 drzemki w ciągu dnia i trwają one od 30-1godz. a najczęściej po równych 40 min się budzi |
||||
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no fakt... może dawaj jej jedzonko "na dobranoc" |
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
dostaje kaszkę albo kleik. Zjada około 150-180 ml, popija cycem i śpi 2-3 godziny... czyli tak, jak po cycku do spania. A kaszkę robię gęstą i podaję łyżeczką.
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
ale mnei tu chodzi o specjalne słoiczki czy mleko z etykietką "na dobranoc", my mamy bodajże kaszkę czy coś z biszkopcikami. kolor nieciekawy...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Karolca dzisiaj w nocy miałam to samo, co 1,5 h budziła się i jadła. Ale Ewelinka to spora dziewczynka i ile potrzebuje energii na podnoszenie się i próbu raczkowania, mojej jeszcze do tego daleko
![]() Monika Uspokoiłaś mnie tym, że to nie zez, mam nadzieję, że się to poprawi jak należy. Dla pewności spytam jeszcze swojego lekarza. Miałam być dzisiaj u lekarza, ale dobrze, że zadzwoniłam bo miałam jechać. Doktor na zwolnieniu, muszę w poniedziałek zadzwonić i spytać kiedy wraca, trudno, ale muszę poczekać. Mam możliwość pojechania do drugiej przychodni podlegającej pod tą samą co ja, ale tam kolejki z dziećmi, że już wolę posiedzieć i przeczekać. Uciekam smażyć piersi z kurczaka
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Nikki gratulacje 5 miesiąca
![]() cotton świetne dekoracje ![]() roksape śliczne avatarek, Basia cały czas ma tak z tym oczkiem? jesli Cię to martwi do zapytaj pediatrę lub okulistę. gosia równiez gratulację z okazji skończenia 5 miesięcy cytrynka super bluza, kiedys też wylicytowałam ubranka po 1zł tylko przesyłkę miałam 4 zł ![]() o Kraków na tapecie ja mam do Krakowa jakieś 20 km
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca a probowalas dawac smoka zamiast jesc?? u mnie to dziala i z 3x karmie malego raz w nocy bo smoka juz nie chce
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze chce jej sie tylko pic?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moge spytać skąd jesteś dokładnie??
|
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz prześpi mi 5 godzin po zaśnięciu a raz budzi się co godzinę. Mama też mi mówi, że powinna przespać noc. A jest gorzej niż jak była noworodkiem ![]() Cytat:
Musiałam dziś Ewelinką wziąć na zakupy w nosidełku. Trochę mocno zawiewało jej w buźkę (ale osłoniłam ją nosidełkiem właśnie), bardzo jej się podobało, jak marudziła to ludzie przepuszczali mnie w kolejce (czyli jednak można trafić na kulturalnych ludzi). Fakt, niektóre matki krzywo patrzyły na ulicy, ale dumnie szłam przed siebie. Przed domem Ewelinka zasnęła ale rozebrałam ją, nakarmiłam i śpi (pewnie jak zawsze 30 minut).Na przyszłość mimo chłodu nie ubiorę się "typowo" tylko znacznie lżej
|
|
#798 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Raczkowanie, próby stawania czy saidania etc no nie ma się co dziwiwić...![]() A gdzieś czytałam,że wiele dzieci wybudza się na jedzenie bardzo często nawet do 1 urodzin i podawanie kaszek niewiele może zdziałać... ![]() Cytat:
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-09-20 o 13:11 |
|||
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że zasypia około 21 i budzi się około 9, ale te przerwy mnie męczą szczególnie, że zaraz powrót do pracy
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki!
Widze,ze zebowe klimaty pelną parą Cytrynka łacze sie w bolu,bo u nas tez dzis noc fatalnie przez katar(i chyba zeby) i baki i wszystko naraz. Maly pospal w ciagu moze 2h,a tak to potem co godzine placz..i godzina uspokajania i tak w kolo. cotton fajnie,ze piszesz...a jak tam Lenka sie czuje? ewelajna daj znac jak obiad z parowaru smakowal (ja wlasnie w ramach "zdrowego odzywiania" wciagam schabowego z frytami home made )...no i ide(reszte odpisze wieczorkiem),bo wyjec sie obudzil i trzeba zatankowac- biedny przez te gluty nie moze normalnie jesc potem sie odezwe,bo popoludniu smigamy do hematolog
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 drzemka Oskara ciekawe ile tym razem - mógłby pospać jakieś 1,5 godz albo i dłużej bo jak się budzi po 40min to jest marudny i po godz znów chce spać i tak w koło macieju... Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-20 o 13:49 |
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Karolca, a więc Ewelinka ewidentnie głodna i dlatego się budzi!
Cytrynka, Wiktorek pewnie wybudzal się z innego powodu Matylda jak głodna też zjada pełną porcję z obu piersi a jak nie to już nauczyłam Ją zaspokoić się smoczkiem...Na ogół jednak budzi Ją głód i jest to 2-3 w nocy... Mravka, właśnie majstruję obiad w parowarze Dam znać, jak smakowało po konsumpcji hihiFrytasy domowej roboty-pychaaa!!! |
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=RX3OL...eature=related
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=1BexA...eature=related
|
#805 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam,
Wczoraj nie działał mi net Nadrobiłam póki młody śpi. Przed chwilą się przebudził ale poruszałam wózkiem i zasnął ![]() Nikii my też w wózku usypiamy w dzień a w nocy tez się uczymy zasypiania samemu. Widzę że super Wam idzie! ![]() ja jeszcze czasem muszę Piotrusia wziąć na ręce na chwilę przed samym zaśnięciem ![]() no i gratulacje 5 miesięcy! My dziś skończyliśmy pół roczku! ![]() Cytat:
duo zdrówka dla dziewczyn i maluszków, które bierze choróbsko! Cytat:
![]() Cytat:
a jak je w dzień? może spróbuj więcej jej dawać w ciągu dnia?
|
|
#806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() postaram się zrobić potem fotkę bo teraz wyprawiłam męża z Madzia na spacer nie chcę wychodzić w taką pogodę, a że nie pada i nie wieje to czemu Madzia też ma siedzieć w domku ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- koło Wieliczki na wsi w gminie Niepołomice, trasa z Krakowa na Rzeszów A4 ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzien tez duzo i czesto jada, nie tylko mleczko ale i obiadki, deserki.
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
to może dawaj jej większe porcje, może potrzebuje więcej??
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zjada większych. Jak jest najedzona to zamyka buzię i koniec. Przecież nie będę jej na siłę faszerowała. Dostaje słoiczki po 6. m-cu z grudkami albo domowe papki.
4 października jadę z nią na szczepienie to zapytam lekarkę co ona na to. Bo w dzień je co 2-3 godziny, to w nocy się częściej budzi. Nie wiem, laktację chce mi rozkręcić znowu czy jak Odstawiając ją w dzień od piersi uzyskuję efekt odwrotny do zamierzonego
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
karolca moja najtwardszy sen ma od zaśnięcia (ok 19.30, 20) do 23. Budzi się co 3 godz i zawsze chce cyca. Smokiem się nie daje oszukać. Czasem ssie długo a czasem tylko chwilkę. Też mnie to męczy. Marzy mi się przespana noc lub 1 pobudka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

tylko to coś było schowane pod tymi ochronkami na ramionka
jutro będę młodego przyzwyczajac do spacerówki w domu na razie

I Jak ona już ładnie stoi w łóżeczku.
za przechodzenie na mm 

ale rozebrałam ją, nakarmiłam i śpi (pewnie jak zawsze 30 minut).