|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
morin hmmm kusisz tym palmersem ale mam jeszcze jakiś rosmanowki i musze go wykończyć, można tego palmersa kupić gdzieś w sklepach czy tylko na all? |
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
ja juz tak nie moge,Brzdac raczkujacy kolo mnie,staram sie chodzic z Nim na drzemki Cytat:
Ja temat rozstepow sobie juz odpuscilam,zaczne sie smarowac tak za miesiac moze dwa,u mnie to i tak juz nic nie zmieni.
|
|
#783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nooo muszę przyznać że naprodukowałyście trochę postów
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę poczytać i coś wybraćSola, piękne dzidzi ![]() Dziewczynki, a czy któraś z was robiła badania przesiewowe ?? Chyba właśnie przesiewowe będę chciała zrobić dlatego pytam. Muszę się jeszcze skonsultować z moją gin ale to dopiero w grudniu na wizycie |
|||
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiec beda kolejne trojaczki tzn oprocz urodzin,bo ja mam 10 czerwca.
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy kolejna wizyta ? Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kolejne wizyty i czekam na relację oraz foteczki ![]() Mam do was pytanie: Kupujecie już jakieś ciuszki ? bo ja jestem w takiej sytuacji, że od nikogo nie dostane rzeczy bo u nas w rodzinie od 20 lat nie urodziło się żadne dziecko i muszę sama wszystko od podstaw kupować. Dlatego powoli jak coś mi wpadnie w oko to kupuję i chowam do pudełka. Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-13 o 12:53 |
||
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Korzystam z szybkiej przerwy kawowej żeby coś wam naskrobać
![]() Bo dzisiaj to usypiać na stojąco, do tego pogoda nie pomaga ![]() Cytat:
I tez cieszę sie z twojego terminu bo będziemy razem odliczać ![]() Gratulacje 9 tygodni ja juz nie moge sie doczekać wizyty ktora mam za tydzień, zaczynam sie tez lekko stresował czy u maleństwa wszyskich wporzadku....?????:confus ed:Piszecie o brzuchach, hmmm juz chyba kiedyś wspovinałam że ja do najszczuplejszych nie należę.... Brzuch miałam zawsze ![]() ale tak od dwóch dni to coś mi sie pod bluzeczka zaokragla, aż za szybko chyba ![]() dobrze ze jesień/ zima to pod sweterek sie ukryje jeszcze Ide jeszcze poudawać ze pracuje ....a tak naprawdę marze o łóżku.... ![]()
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas na pewno czeka zakup wózka ale już wiem że nie 3 w 1 bo nosidełko wezmę od szwagierki właśnie bo oni mieli 3w1 ale wózek już swoje przeszedł do tego strasznie ciężki więc kupić musimy. Z łóżeczkiem się okaże. Zależy czy ich najmłodsza latorośl będzie jeszcze w nim spać. jak tak to trzeba będzie kupić a jak nie to nam dadzą. Już ostatnio szwagier pytał czy będziemy brać od nich ubranka. No i będziemy bo one nic a nic nie zniszczone a nam się przydadzą no a oni będą mieli miejsce w piwnicy. No ale ostatnio nie odmówiłam sobie zakupu. Co prawda nie nowe ale tez wcale nie zniszczone i zapłaciłam za wszystko całe 13 zł ![]() Foty poniżej ![]() Te z zajączkiem są szare |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie. Ja kupuję przez facebooka. Jest założony taki dziecięcy kramik i ludzie sprzedają różne ciuchy, zabawki itp. Czasem naprawdę za grosze. Nawet ubranka do chrztu. Zamiast dawać ponad 100 zł w sklepie to mogę mieć za 40 zł. Różnica spora tym bardziej że dzieciątko ma tylko kilka godzin max to na sobie.
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Cytat:
A jak synek ma na imię?Tylko nie wiem czy te ruchy to z tym związane Ale tego Ci życzę. ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli o te pierwsze to robię je. Muszę teraz zrobić prywatnie, bo niestety jest określony termin do 13 tygodnia i któregoś tam dnia. Ale z drugiej strony może to i lepiej żeby również inny lekarz obejrzał. Za 2 tygodnie idę po odbiór opisu z resztą zdjęć, pewnie dostanę skierowanie na badania krwi, moczu, usg nie będzie. A 30 listopada jestem umówiona na to usg genetycznie. W sumie nie lubię tego określenia, ale żeby było wiadomo o co chodzi ![]() Cytat:
. Jak będzie chłopiec to pewnie trzeba będzie coś dokupić, bo większość ma kolory dziewczyńskie Ale ja tez polecam pomału gromadzić, bo potem kupić wszystko na jeden raz może być ciężko.
|
||||
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Znajome twarze widzę ![]() Pozwoliłam sobie tu napisać, bo widzę, że o balsamach na rozstępy piszecie a ja mam pytanie. Wczoraj byłam w rossmanie i chciałam sobie kupić, ale na każdym jest napisane, że do stosowania od 4 miesiąca ciąży. W rezultacie nic nie kupiłam, bo nie wiem czy nie zaszkodzi maluszkowi. A Wy używałyście przed 4 miesiącem?
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to właśnie badanie przesiewowe się robi żeby to wykryć. U pierwszego wykryli w 2 dobie życia a u małej po badaniach szwagierki wykluczyli tą chorobę jak była jeszcze w brzuszku. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-13 o 15:00 |
|
|
|
|
#796 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
U mnie bez zmian, zamuł, leń, mdłości - ale jakby mniejsze dzisiaj. Jutro zaczynam 9 tc, moze bedzie lepiej? Na to licze.. Czytam was, ogladam piekne maluszki ale na rzetelne odpisywanie jeszcze nie mam sily.. Na dodatek moj maly chory, siedze z nim w domu od poniedzialku i pewnie jutro tez eh.. bazile mam nadzieje ze mumie wyszły Ja kupuje ciasto w Edece, bo mam do niej najblizej.Cytat:
Dziewczynki wpsomniala ktoras o nosidle. Tak sie sklada ze jestem mocno w temacie, mojego pierworodnego wynosilam za wszystkie czasy, w chustach , nosidłach. mam do Was ogromną prosbe, jesli juz sie zdecydujecie BŁAGAM nie kupujcie nosidła baby bjorn. To najgorsze nosidło pod słoncem, i nie mam pojecia dlaczego tak duzo mam je kupuje.... A noszenie noworodka przodem do swiata to juz calkowita pomyłka. Poczatkowo moze sie wydawac ze nic zlego sie nei dzieje, ale nieprawidłowe ułozenie w tym nosidle ( i jemu podobnym) moze kiedys w przyszłosci skutkować złą postawa, skrzywieniem kręgosłupa itd. Kiedys naskrobałam co nieco o chustach tutaj: http://www.dailymoni.com/2012/03/28/...dzieci-chusty/ ale jest tam tez rysunek obrazujący czym rozni sie prawidłowe nosidło od złego. To bardzo wazne szczegolnie dla bioderek naszego malucha. Chusty wymagaja troche wprawy, mlode mamy czesto sie zniechecaja - sama bylam tego przykladem, po paru nieudanych probach rzucilam w kat i dopiero doswiadczona kolezanka po 2 meisiacach pokazala mi co i jak i poszlo. OD tamtej pory wiazalam rozne maluszki, i absolutnie kazdemu sie podobalo - trzeba to tylko odpowiednio zrobic. A z nosidełek polecam mandukę, mei tai, nosidła ergonomiczne. To tutaj przy uzyciu pierwszym z lewej http://bavi.pl/photos/products/584/m...501c6e00bd.jpg tez nie jest dobre, pomijam znowu ze nozki sa ustawione wasko, ale przede wszystkim tu sie trzyma dziekco jak w worku ktory dynda - a to ma byc jak zintegrowana nasza czesc, ciało przy ciele. To tyle w duzym skrocie, wiem ze do tego tematu mamy jeszcze duuuzo czasu, ale nie moglam sie oprzec. Jakby ktoras z was miala kiedys pytania - sluze porada
|
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie też mam olejek z rosmana i stosuje w między czasie, palmersa normlanie w aptece można kupić ja kupiłam taki zestaw krem +balsam i daja do tego krem do rąk taki zestaw 50 zł. Na etykiecie napisane jest że najważniejsze jest 9 miesięcy ciąży ale i okres po ciązy więc wydaje mi się że trzeba cały czas stosować a nie czekać, no ja jestem zadowolona mimo tego kakaowego zapachu bo zostawia jak by skóre nawilżoną jeszcze na następny dzień ale nie nie jest tłuste
|
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja na razie nic nie kupuje dla dzidzi, postanowiłam poczekać aż spokojnie skończy się pierwszy trymestr i będzie bardziej bezpiecznie
Nie chodzi mi tu o żadne zapeszanie czy inne zabobony, po prostu jakby coś się złego stało... nie zniosłabym chyba widoku tych ciuszków! Tak samo nie powiedziałam jeszcze nikomu, prócz najbliższych, żeby się jakby co nie tłumaczyć, nie wyjaśniać i nie słychać jak to wszystkim jest przykro. Nawet nad kupnem specjalnego balsamu dla kobiet w ciąży dość długo się zstanawiałam i przekonywałam, tak już mam dziwnie ![]() A tak poza tym to się właśnie meeega najadłam powiem Wam, że bardzo lubię taki stan muszę chyba sobie jakąś pseudo dietę zastosować i nie objadać się tak, bo z moimi skłonnościami to zamienię się w kulkę za jakiś miesiąc hehehe
|
|
|
|
#800 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzieńCiesze się tylko wiele bym dała za taki napis na brzuchu "mamo wszystko ok" a lenia też mam ale tylko jak wejdę do domu ![]() Cytat:
Jaki już duży Cytat:
Cytat:
To będziemy razem zaciskać nogi bo ja mam termin 3 dni przed Tobą a urodziny dzień po Tobie ![]() Cytat:
Cytat:
Też się boje że niedługo będę sie toczyć bo ciągle głodna jestem |
||||||||
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
No i po wizycie
Lekarz założył mi kartę ciąży (jakoś z tą kartą czuję się bardziej w ciąży ) , zrobił cytologię i kazał zmniejszyć dawkę luteiny (przyjmuję jej teraz naprawdę duużo)..usg niestety nie zrobił, ale stwierdził, że jest wszystko ok. No to mu wierzę . Kazał mi jedynie kupić Prenatal UroCare, bo wyszły mi leukocyty w moczu i kontynuujemy zakaz współżycia... no nic, nie ma tego złego Kolejna wizyta 4.12. , a ja już się nie mogę doczekać Jeśli chodzi o kupowanie ubranek to zdecydowanie to jeszcze przede mną, wolę poczekać do II trymestru, aż minie ten "niebezpieczny okres". Na rozstępy ponoć dobre są Elancyl i Mustela, stosowałyście może? Są dosyć drogie i nie wiem, czy inwestować tyle kasy. Niby na KWC jest dużo pozytywnych opinii, ale nie wiem, czy nie wystarczy ta oliwka z Rossmana. Kosztuje grosze a niby jest równie skuteczna. |
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba jestem jedyna, którą zakaz zbliżeń zasmucił ![]() Co do pytania odnośnie tych specyfików to ja wierzę przede wszystkim w natłuszczanie i nawilżanie. Jeśli specyfik dobrze to robi to wydaje mi się, że nie ma sensu przepłacać. Ale to moje zdanie Mi po emulsji i oliwce z Babydream nic nie wyskoczyło po poprzedniej ciąży, a mam stare rozstępy z okresu dojrzewania. Znam osoby którym pomimo używania tych samych produktów pojawiły się także chyba nie ma gwarancji 100%. Po prostu znajdź coś co Tobie będzie pasowało ![]() Ja tylko zwrócę uwagę na to, że jak smarujecie brzuszki to pamiętajcie o dolnej części brzucha. O ile teraz pewnie to robicie jeśli smarujecie to ja np. potem jak brzuszek był większy to niezbyt się skupiałam. Zwróciłam na to uwagę jak ktoś o tym napisał, a tam też podobno lubią się robić. |
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Źle mnie zrozumiałaś
mnie też ten zakaz smuci napisałam, że nie ma tego złego, bo dzięki temu, że się nie będziemy :zbliżać" to dzidzia będzie bezpieczniejsza. Mam nadzieję, że gin za 3 tyg zdejmie z nas ten straszny zakaz
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Manduka jest taka że ma wszędzie zapięcia i jak się raz dopasuje to potem nie trzeba (no dopókid ziecko nie podrośnie nieco). To jest też bardzo dobre nosidełko. Chusta jest o tyle fajna że noworodki są malusie i żadne nosidełko ich tak pięknie nie otula i nie trzyma mocno przy ciele. Wymaga trochę wprawy ale po jakimś czasie wiązanie idzie szybko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja stosowałam Elancyl - dla mnie super! A mi dzisiaj było tak niedobrze że chciało mi się płakać.. Wydaje mi się że progesteron który przyjmuję jeszcze to potęguje.. Lekarz powiedział że mogę doustnie albo dowcipnie , to chyba spróbuję tej drugiej opcji teraz...
|
|||
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak w pracy normalnie funkcjonuje ale w domu to tylko leżeć i spać mogę a no i jeść oczywiście ![]() za taki napis każda z nas by wiele dała ![]() Do mnie jeszcze małe ubranka nie mówią ale my też nie chodzimy po działach dziecięcych ![]() A póki co wiedzą tylko moi rodzice, teściowie jeszcze nic nie wiedzą i nikt inny też nic nie wie
|
|
|
|
|
#807 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monica mumie wyszly,co prawda nie takie ladne jak Twoje,ale zobrazuje Ci je...I moja Pocieche,ktora pozerala je juz oczami
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-24 o 08:57 |
|||||
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sliczne smakołyki i widać, że pociecha zachwycona nimi
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ahahaha super! Twoje takie koszyczki bardziej ale wyglądają smakowicie, ktoś się już nie mógł doczekać (no i piekarnik dobry bo szyba widać nie parzy )
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale macie tempo postów...ciężko nadążyć Ja mam ostatnio szalony okres, dużo pracy, sporo obowiązków później związanych z papierami do kredytu, a potem padam ![]() co do balsamów do ciała to ja używam oleju kokosowego ( kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością) co prawda zapach jest bardzo intensywny, ale mi na szczęście nie przeszkadza... Oliwkę odradzam- wysusza ![]() W ciąży chodzi przede wszystkim o nawilżenie i natłuszczenie, żeby skóra była elastyczna... A stosuje się najczęściej od 4 miesiąca- bo wtedy brzuszek zaczyna się zaaokrąglać intensywniej U mnie już troszkę widać - 12 tc także jeszcze chwilka i zacznę II trymester Co do ciuszków, to ja na razie się ze wszystkim wstrzymuje- mamy przed sobą przeprowadzkę, wiec bez sensu to wszystko przewozić... poczekam, aż będziemy znali płeć, teraz nie ma żadnych problemów, albo zakupy w necie albo kilka wizyt w sklepie i wszystko kupione... Myślę, że nie ma co przesadzać z ilością wszystkiego- maleństwa tak szybko rosną, że każdy rozmiar starczy na bardzo krótko... tak mi mówią bardziej doświadczone mamy! Dobrego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

miałam dziś kontrolne usg i było pięknie 

i olałam wracam do domu z pracy ide spać, coś zrobie i znowu śpie 

i czekam na relację oraz foteczki 

muszę chyba sobie jakąś pseudo dietę zastosować i nie objadać się tak, bo z moimi skłonnościami to zamienię się w kulkę za jakiś miesiąc hehehe