Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 12:32   #781
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądam Wasze zdjęcia i wspaniałe wieści z wizyt to i ja się pochwalę miałam dziś kontrolne usg i było pięknie 9 tydzień i 2 dni czyli wszystko w najlepszym porządku dzidzia ruszała sobie rączkami i nóżkami - niezapomniane przeżycie serducho bije jak dzwon. Myślę, że teraz to i ja mogłabym się wpisać

TroppoSensibile Olga 24 lata OM 08.09.2013 r. TP 15.06.2014 r.

Dodam, że mam 17.06. urodziny także to będzie najpiękniejszy i jedyny w swoim rodzaju prezent

Na bieżąco czytam Wasze nowiny i wpisy choć mimo chęci odpisywać niestety nie mam siły, bo zamiast mdłości, których w ogóle nie mam sypiam całymi dniami
Super, że na wizycie wszystko dobrze

morin hmmm kusisz tym palmersem ale mam jeszcze jakiś rosmanowki i musze go wykończyć, można tego palmersa kupić gdzieś w sklepach czy tylko na all?
Stary 2013-11-13, 12:36   #782
bazile
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ja próbowałam go wygonić ale aż się zmęczyłam tym wyganianiem i olałam wracam do domu z pracy ide spać, coś zrobie i znowu śpie
dokladnie tak rob,jak tylko mozesz to korzystaj
ja juz tak nie moge,Brzdac raczkujacy kolo mnie,staram sie chodzic z Nim na drzemki
Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Ja używam Palmersa dla kobiet w ciąży na rozstępy czytałam opinie i żadna z kobiet używajcych nie miała rostępów po nim więc się zdecydowałam. Ale zapach... za słodki jak na ciążę
nie wiem czemu producenci tak robia,ja kupowalam bezzapachowe bo inne strasznie mnie draznily przy samym wachaniu w sklepie.
Ja temat rozstepow sobie juz odpuscilam,zaczne sie smarowac tak za miesiac moze dwa,u mnie to i tak juz nic nie zmieni.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:39   #783
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Nooo muszę przyznać że naprodukowałyście trochę postów

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja też biorę tylko kwas teraz ale jak byłam w czwartek na wizycie to od 30.11 mam zacząć brać też witaminki dlatego zdecyduje się dalej na vitaminer bo tak jak pisałam dawałam za niego ok 16-18zł.

U mnie z objawów dalej lekkie mdłości ale już nie takie jak w 8t. Piersi czasem zabolą ale tak to mam spokój. Jedynie pragnienie i senność.
Ja mam sobie kupić jakieś witaminki bo ja z warzywami się nie lubię za bardzo. I tak się zastanawiam właśnie jakie. Może właśnie ten vitaminer

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
z waga roznie bywa,chyba im bardziej chcesz tym gorzej to wychodzi.Ja mialam az 20 kg na plusie i wcale sie nie objadalam,moja waga ok 7 miesiaca jak wystartowala to nie umiala sie zatrzymac
po wyjsciu ze szpitala zostalo mi 11 kg.Nic nie robiac kilogramy spadaly same i to bylo takie mega.Mam nadzieje,ze i tym razem pojdzie gladko,z tym ze karmilam i to na pewno bylo glownym powodem zguby..
Ojojoj oby i u mnie spadła. Ja mam niestety spore tendencje do przybierania na wadze więc pewnie w czerwcu to będę jak jakiś słoń wyglądać

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Ja używam Palmersa dla kobiet w ciąży na rozstępy czytałam opinie i żadna z kobiet używajcych nie miała rostępów po nim więc się zdecydowałam. Ale zapach... za słodki jak na ciążę
Ja póki co zwykła oliwka ale zastanawiam się nad jakimś innym czymś Muszę poczytać i coś wybrać

Sola, piękne dzidzi ja już bym chciała swoją fasolkę znowu zobaczyć

Dziewczynki, a czy któraś z was robiła badania przesiewowe ?? Chyba właśnie przesiewowe będę chciała zrobić dlatego pytam. Muszę się jeszcze skonsultować z moją gin ale to dopiero w grudniu na wizycie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:42   #784
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny oglądam Wasze zdjęcia i wspaniałe wieści z wizyt to i ja się pochwalę miałam dziś kontrolne usg i było pięknie 9 tydzień i 2 dni czyli wszystko w najlepszym porządku dzidzia ruszała sobie rączkami i nóżkami - niezapomniane przeżycie serducho bije jak dzwon. Myślę, że teraz to i ja mogłabym się wpisać

Dodam, że mam 17.06. urodziny także to będzie najpiękniejszy i jedyny w swoim rodzaju prezent
witaj
a wiec beda kolejne trojaczki masz wszystko dokladnie tak jak ja tzn oprocz urodzin,bo ja mam 10 czerwca.

Stary 2013-11-13, 12:50   #785
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
U mnie poprzednio było na przedniej ścianie. W sumie to nie wiem czy szybciej rosłam, ale może szybciej przez to poczułam pierwsze ruchy - nie pamiętam już kiedy, ale jakoś 16 tydzień W każdym razie mówili mi że to na pewno nie to, tylko ruchy jeli, tylko że potem te ruchy jelit przybrały na sile Teraz jeszcze nie wiem jak jest.

Masz już dzieciątko?

Znając moje szczęście to ten okres pewnie przypadnie na III trymestr i będziemy doskonalić styl na morsa

Zaraz spróbuję jeszcze raz

Dużo zdrówka

---

Widzę, że udało mi się ze zdjęciem Musiałam jednak przeskalować.
jaka śliczna duża dzidzia kiedy kolejna wizyta ?

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

Ja mam sobie kupić jakieś witaminki bo ja z warzywami się nie lubię za bardzo. I tak się zastanawiam właśnie jakie. Może właśnie ten vitaminer

Ojojoj oby i u mnie spadła. Ja mam niestety spore tendencje do przybierania na wadze więc pewnie w czerwcu to będę jak jakiś słoń wyglądać

Ja póki co zwykła oliwka ale zastanawiam się nad jakimś innym czymś Muszę poczytać i coś wybrać

Sola, piękne dzidzi ja już bym chciała swoją fasolkę znowu zobaczyć

Dziewczynki, a czy któraś z was robiła badania przesiewowe ?? Chyba właśnie przesiewowe będę chciała zrobić dlatego pytam. Muszę się jeszcze skonsultować z moją gin ale to dopiero w grudniu na wizycie
Ja właśnie też nie przepadam za warzywami zawsze lubiłam kalafior i brokuły a teraz w ciąży sam zapach doprowadza mnie do mdłości

Trzymam kciuki za kolejne wizyty i czekam na relację oraz foteczki

Mam do was pytanie:

Kupujecie już jakieś ciuszki ? bo ja jestem w takiej sytuacji, że od nikogo nie dostane rzeczy bo u nas w rodzinie od 20 lat nie urodziło się żadne dziecko i muszę sama wszystko od podstaw kupować. Dlatego powoli jak coś mi wpadnie w oko to kupuję i chowam do pudełka.

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-11-13 o 12:53
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:59   #786
Goraleczka84
Raczkowanie

Korzystam z szybkiej przerwy kawowej żeby coś wam naskrobać

Bo dzisiaj to usypiać na stojąco, do tego pogoda nie pomaga

Cytat:

Na bieżąco czytam Wasze nowiny i wpisy choć mimo chęci odpisywać niestety nie mam siły, bo zamiast mdłości, których w ogóle nie mam sypiam całymi dniami
Witaj super ze juz dołączyłaś

I tez cieszę sie z twojego terminu bo będziemy razem odliczać
Gratulacje 9 tygodni ja juz nie moge sie doczekać wizyty ktora mam za tydzień, zaczynam sie tez lekko stresował czy u maleństwa wszyskich wporzadku....?????:confus ed:

Piszecie o brzuchach, hmmm juz chyba kiedyś wspovinałam że ja do najszczuplejszych nie należę.... Brzuch miałam zawsze ale tak od dwóch dni to coś mi sie pod bluzeczka zaokragla, aż za szybko chyba dobrze ze jesień/ zima to pod sweterek sie ukryje jeszcze

Ide jeszcze poudawać ze pracuje ....a tak naprawdę marze o łóżku....
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:29   #787
beat@
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie też nie przepadam za warzywami zawsze lubiłam kalafior i brokuły a teraz w ciąży sam zapach doprowadza mnie do mdłości

Trzymam kciuki za kolejne wizyty i czekam na relację oraz foteczki

Mam do was pytanie:

Kupujecie już jakieś ciuszki ? bo ja jestem w takiej sytuacji, że od nikogo nie dostane rzeczy bo u nas w rodzinie od 20 lat nie urodziło się żadne dziecko i muszę sama wszystko od podstaw kupować. Dlatego powoli jak coś mi wpadnie w oko to kupuję i chowam do pudełka.
Ja mimo iż masę ubranek dostanę od szwagierki to i tak kupuję ale staram się ograniczać bo po 2 malcach u niej widzę jak dziecko szybko wyrasta z ubranek.
Nas na pewno czeka zakup wózka ale już wiem że nie 3 w 1 bo nosidełko wezmę od szwagierki właśnie bo oni mieli 3w1 ale wózek już swoje przeszedł do tego strasznie ciężki więc kupić musimy. Z łóżeczkiem się okaże. Zależy czy ich najmłodsza latorośl będzie jeszcze w nim spać. jak tak to trzeba będzie kupić a jak nie to nam dadzą. Już ostatnio szwagier pytał czy będziemy brać od nich ubranka. No i będziemy bo one nic a nic nie zniszczone a nam się przydadzą no a oni będą mieli miejsce w piwnicy.
No ale ostatnio nie odmówiłam sobie zakupu. Co prawda nie nowe ale tez wcale nie zniszczone i zapłaciłam za wszystko całe 13 zł
Foty poniżej
Te z zajączkiem są szare
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0211.jpg (27,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0212.jpg (28,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0213.jpg (29,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0214.jpg (46,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0215.jpg (53,8 KB, 7 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2013-11-13, 13:34   #788
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mimo iż masę ubranek dostanę od szwagierki to i tak kupuję ale staram się ograniczać bo po 2 malcach u niej widzę jak dziecko szybko wyrasta z ubranek.
Nas na pewno czeka zakup wózka ale już wiem że nie 3 w 1 bo nosidełko wezmę od szwagierki właśnie bo oni mieli 3w1 ale wózek już swoje przeszedł do tego strasznie ciężki więc kupić musimy. Z łóżeczkiem się okaże. Zależy czy ich najmłodsza latorośl będzie jeszcze w nim spać. jak tak to trzeba będzie kupić a jak nie to nam dadzą. Już ostatnio szwagier pytał czy będziemy brać od nich ubranka. No i będziemy bo one nic a nic nie zniszczone a nam się przydadzą no a oni będą mieli miejsce w piwnicy.
No ale ostatnio nie odmówiłam sobie zakupu. Co prawda nie nowe ale tez wcale nie zniszczone i zapłaciłam za wszystko całe 13 zł
Foty poniżej
Te z zajączkiem są szare
Ale śliczne my chcemy kupić na lato samą gondolę i fotelik a na zimę osobno spacerówkę. Ja też kupuję używane bo często są w idealnym stanie a kosztują grosze

Stary 2013-11-13, 13:39   #789
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śliczne my chcemy kupić na lato samą gondolę i fotelik a na zimę osobno spacerówkę. Ja też kupuję używane bo często są w idealnym stanie a kosztują grosze
no właśnie. Ja kupuję przez facebooka. Jest założony taki dziecięcy kramik i ludzie sprzedają różne ciuchy, zabawki itp. Czasem naprawdę za grosze. Nawet ubranka do chrztu. Zamiast dawać ponad 100 zł w sklepie to mogę mieć za 40 zł. Różnica spora tym bardziej że dzieciątko ma tylko kilka godzin max to na sobie.

Patrycja 28.06.2014

Stary 2013-11-13, 13:43   #790
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie. Ja kupuję przez facebooka. Jest założony taki dziecięcy kramik i ludzie sprzedają różne ciuchy, zabawki itp. Czasem naprawdę za grosze. Nawet ubranka do chrztu. Zamiast dawać ponad 100 zł w sklepie to mogę mieć za 40 zł. Różnica spora tym bardziej że dzieciątko ma tylko kilka godzin max to na sobie.
Możesz mi na pw wysłać link

Stary 2013-11-13, 14:05   #791
Sola1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Tak, mam ponad 2,5letniego synka, to będzie druga latorośl. Ooo, fajnie, akurat ruchy chciałabym poczuć wcześnie, jako że w pierwszej ciąży się naczekałam do 22 tc
To super A jak synek ma na imię?

Tylko nie wiem czy te ruchy to z tym związane Ale tego Ci życzę.

Cytat:

Witaj

Cytat:

A jakie masz na myśli - te genetyczne usg czy jakieś inne?
Jeśli o te pierwsze to robię je. Muszę teraz zrobić prywatnie, bo niestety jest określony termin do 13 tygodnia i któregoś tam dnia. Ale z drugiej strony może to i lepiej żeby również inny lekarz obejrzał.

Cytat:
Za 2 tygodnie idę po odbiór opisu z resztą zdjęć, pewnie dostanę skierowanie na badania krwi, moczu, usg nie będzie. A 30 listopada jestem umówiona na to usg genetycznie. W sumie nie lubię tego określenia, ale żeby było wiadomo o co chodzi

Cytat:
Mam do was pytanie:

Nie kupuję, bo mam . Jak będzie chłopiec to pewnie trzeba będzie coś dokupić, bo większość ma kolory dziewczyńskie Ale ja tez polecam pomału gromadzić, bo potem kupić wszystko na jeden raz może być ciężko.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:29   #792
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Korzystam z szybkiej przerwy kawowej żeby coś wam naskrobać
Znajome twarze widzę
Pozwoliłam sobie tu napisać, bo widzę, że o balsamach na rozstępy piszecie a ja mam pytanie. Wczoraj byłam w rossmanie i chciałam sobie kupić, ale na każdym jest napisane, że do stosowania od 4 miesiąca ciąży. W rezultacie nic nie kupiłam, bo nie wiem czy nie zaszkodzi maluszkowi. A Wy używałyście przed 4 miesiącem?
Stary 2013-11-13, 14:35   #793
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Znajome twarze widzę
Pozwoliłam sobie tu napisać, bo widzę, że o balsamach na rozstępy piszecie a ja mam pytanie. Wczoraj byłam w rossmanie i chciałam sobie kupić, ale na każdym jest napisane, że do stosowania od 4 miesiąca ciąży. W rezultacie nic nie kupiłam, bo nie wiem czy nie zaszkodzi maluszkowi. A Wy używałyście przed 4 miesiącem?
Ja mam emulsje Babydream fur Mama.Wedlug producenta mozna stosowac od pierwszego miesiaca ciazy.
Stary 2013-11-13, 14:38   #794
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam emulsje Babydream fur Mama.Wedlug producenta mozna stosowac od pierwszego miesiaca ciazy.
Oo, to nie zauważyłam takiego balsamu, muszę pójść zobaczyć. Dzięki
Stary 2013-11-13, 14:59   #795
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie masz na myśli - te genetyczne usg czy jakieś inne?
Jeśli o te pierwsze to robię je. Muszę teraz zrobić prywatnie, bo niestety jest określony termin do 13 tygodnia i któregoś tam dnia. Ale z drugiej strony może to i lepiej żeby również inny lekarz obejrzał.
Mi konkretnie chodzi o badanie pod kątem PKU. U szwagierki pierwsze dziecię to ma a drugie już nie. No i generalnie nie ma reguły. Po prostu łączą się 2 geny. Tak więc jeśli brat męża ma taki gen to jest możliwe że i mój małż też go ma. A jak by u mnie się jeszcze okazało i one oba by się aktywowały to wolałabym się wcześniej przygotować.
Z tego co czytałam to właśnie badanie przesiewowe się robi żeby to wykryć. U pierwszego wykryli w 2 dobie życia a u małej po badaniach szwagierki wykluczyli tą chorobę jak była jeszcze w brzuszku.

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2013-11-13 o 15:00
Stary 2013-11-13, 15:01   #796
Monica80
Raczkowanie

Hej dziewczynki

U mnie bez zmian, zamuł, leń, mdłości - ale jakby mniejsze dzisiaj. Jutro zaczynam 9 tc, moze bedzie lepiej? Na to licze.. Czytam was, ogladam piekne maluszki ale na rzetelne odpisywanie jeszcze nie mam sily.. Na dodatek moj maly chory, siedze z nim w domu od poniedzialku i pewnie jutro tez eh..

bazile mam nadzieje ze mumie wyszły Ja kupuje ciasto w Edece, bo mam do niej najblizej.

Cytat:
Wczoraj byłam w rossmanie i chciałam sobie kupić, ale na każdym jest napisane, że do stosowania od 4 miesiąca ciąży. W rezultacie nic nie kupiłam, bo nie wiem czy nie zaszkodzi maluszkowi. A Wy używałyście przed 4 miesiącem?
Ja używam po pierwszym trymestrze. Nie wiadomo do konca jak ta jakby nie patrzec chemia wplywa na nasze dziecko we wczesnej fazie, wole nie ryzykowac.

Dziewczynki wpsomniala ktoras o nosidle. Tak sie sklada ze jestem mocno w temacie, mojego pierworodnego wynosilam za wszystkie czasy, w chustach , nosidłach. mam do Was ogromną prosbe, jesli juz sie zdecydujecie BŁAGAM nie kupujcie nosidła baby bjorn. To najgorsze nosidło pod słoncem, i nie mam pojecia dlaczego tak duzo mam je kupuje.... A noszenie noworodka przodem do swiata to juz calkowita pomyłka. Poczatkowo moze sie wydawac ze nic zlego sie nei dzieje, ale nieprawidłowe ułozenie w tym nosidle ( i jemu podobnym) moze kiedys w przyszłosci skutkować złą postawa, skrzywieniem kręgosłupa itd. Kiedys naskrobałam co nieco o chustach tutaj: http://www.dailymoni.com/2012/03/28/...dzieci-chusty/
ale jest tam tez rysunek obrazujący czym rozni sie prawidłowe nosidło od złego. To bardzo wazne szczegolnie dla bioderek naszego malucha.
Chusty wymagaja troche wprawy, mlode mamy czesto sie zniechecaja - sama bylam tego przykladem, po paru nieudanych probach rzucilam w kat i dopiero doswiadczona kolezanka po 2 meisiacach pokazala mi co i jak i poszlo. OD tamtej pory wiazalam rozne maluszki, i absolutnie kazdemu sie podobalo - trzeba to tylko odpowiednio zrobic. A z nosidełek polecam mandukę, mei tai, nosidła ergonomiczne. To tutaj przy uzyciu pierwszym z lewej http://bavi.pl/photos/products/584/m...501c6e00bd.jpg tez nie jest dobre, pomijam znowu ze nozki sa ustawione wasko, ale przede wszystkim tu sie trzyma dziekco jak w worku ktory dynda - a to ma byc jak zintegrowana nasza czesc, ciało przy ciele.

To tyle w duzym skrocie, wiem ze do tego tematu mamy jeszcze duuuzo czasu, ale nie moglam sie oprzec. Jakby ktoras z was miala kiedys pytania - sluze porada

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:52   #797
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Mi konkretnie chodzi o badanie pod kątem PKU. U szwagierki pierwsze dziecię to ma a drugie już nie. No i generalnie nie ma reguły. Po prostu łączą się 2 geny. Tak więc jeśli brat męża ma taki gen to jest możliwe że i mój małż też go ma. A jak by u mnie się jeszcze okazało i one oba by się aktywowały to wolałabym się wcześniej przygotować.
Z tego co czytałam to właśnie badanie przesiewowe się robi żeby to wykryć. U pierwszego wykryli w 2 dobie życia a u małej po badaniach szwagierki wykluczyli tą chorobę jak była jeszcze w brzuszku.
Aha. To nie myślałam o tym.

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Ja używam po pierwszym trymestrze. Nie wiadomo do konca jak ta jakby nie patrzec chemia wplywa na nasze dziecko we wczesnej fazie, wole nie ryzykowac.

Dziewczynki wpsomniala ktoras o nosidle. Tak sie sklada ze jestem mocno w temacie, mojego pierworodnego wynosilam za wszystkie czasy, w chustach , nosidłach. mam do Was ogromną prosbe, jesli juz sie zdecydujecie BŁAGAM nie kupujcie nosidła baby bjorn. To najgorsze nosidło pod słoncem, i nie mam pojecia dlaczego tak duzo mam je kupuje.... A noszenie noworodka przodem do swiata to juz calkowita pomyłka. Poczatkowo moze sie wydawac ze nic zlego sie nei dzieje, ale nieprawidłowe ułozenie w tym nosidle ( i jemu podobnym) moze kiedys w przyszłosci skutkować złą postawa, skrzywieniem kręgosłupa itd. Kiedys naskrobałam co nieco o chustach tutaj: http://www.dailymoni.com/2012/03/28/...dzieci-chusty/
ale jest tam tez rysunek obrazujący czym rozni sie prawidłowe nosidło od złego. To bardzo wazne szczegolnie dla bioderek naszego malucha.
Chusty wymagaja troche wprawy, mlode mamy czesto sie zniechecaja - sama bylam tego przykladem, po paru nieudanych probach rzucilam w kat i dopiero doswiadczona kolezanka po 2 meisiacach pokazala mi co i jak i poszlo. OD tamtej pory wiazalam rozne maluszki, i absolutnie kazdemu sie podobalo - trzeba to tylko odpowiednio zrobic. A z nosidełek polecam mandukę, mei tai, nosidła ergonomiczne. To tutaj przy uzyciu pierwszym z lewej http://bavi.pl/photos/products/584/m...501c6e00bd.jpg tez nie jest dobre, pomijam znowu ze nozki sa ustawione wasko, ale przede wszystkim tu sie trzyma dziekco jak w worku ktory dynda - a to ma byc jak zintegrowana nasza czesc, ciało przy ciele.

To tyle w duzym skrocie, wiem ze do tego tematu mamy jeszcze duuuzo czasu, ale nie moglam sie oprzec. Jakby ktoras z was miala kiedys pytania - sluze porada
Ja mam nosidło Bondolino, które kupiłam z myślą o takich sytuacjach jak była zima, śniegi, a ja musiałam wyskoczyć z psem i dzieckiem na spacer. Nie używałam na co dzień. Dla maluchów, które nie siedzą polecano mi Marsupi albo właśnie Bondolino, oczywiście chusta najlepsza, ale jakoś mnie to nie odpowiada. Jednak zastanawiam się czy nie kupić takiego nosidła co ma na stałe regulacje pasów, bo jednak w terenie to jakoś tak średnio wygodnie z tym naciąganiem pasów. Polecasz może jakieś?
Stary 2013-11-13, 16:15   #798
morin
Raczkowanie

Cytat:
Super, że na wizycie wszystko dobrze

morin hmmm kusisz tym palmersem ale mam jeszcze jakiś rosmanowki i musze go wykończyć, można tego palmersa kupić gdzieś w sklepach czy tylko na all?
ja właśnie też mam olejek z rosmana i stosuje w między czasie, palmersa normlanie w aptece można kupić ja kupiłam taki zestaw krem +balsam i daja do tego krem do rąk taki zestaw 50 zł. Na etykiecie napisane jest że najważniejsze jest 9 miesięcy ciąży ale i okres po ciązy więc wydaje mi się że trzeba cały czas stosować a nie czekać, no ja jestem zadowolona mimo tego kakaowego zapachu bo zostawia jak by skóre nawilżoną jeszcze na następny dzień ale nie nie jest tłuste
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:10   #799
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny ja na razie nic nie kupuje dla dzidzi, postanowiłam poczekać aż spokojnie skończy się pierwszy trymestr i będzie bardziej bezpiecznie Nie chodzi mi tu o żadne zapeszanie czy inne zabobony, po prostu jakby coś się złego stało... nie zniosłabym chyba widoku tych ciuszków! Tak samo nie powiedziałam jeszcze nikomu, prócz najbliższych, żeby się jakby co nie tłumaczyć, nie wyjaśniać i nie słychać jak to wszystkim jest przykro. Nawet nad kupnem specjalnego balsamu dla kobiet w ciąży dość długo się zstanawiałam i przekonywałam, tak już mam dziwnie

A tak poza tym to się właśnie meeega najadłam powiem Wam, że bardzo lubię taki stan muszę chyba sobie jakąś pseudo dietę zastosować i nie objadać się tak, bo z moimi skłonnościami to zamienię się w kulkę za jakiś miesiąc hehehe
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:10   #800
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Oddychanie bardzo uspokaja
Pradip nie brałam w ciąży jeszcze nigdy nospy i dziś też na szczęście się obeszło, poleżałam i brzuch przestał boleć, ale teraz też go trochę czuję... Może nie rozróżniam tego "bólu", czy odczucia związanego z rozciąganiem macicy? Mogą mi się te "bóle" mieszać?
Dziś zauważyłam u mnie brzuszek, jestem raczej szczupła, zawsze był płaski, a dziś tej dolnej części nie mogą wciągnąć Może mnie wybuliło nagle i przez to ten ból? Sorki, że pewnie tak głupio pytam ale za drugim razem będę już mądrzejsza
Nie pomogę bo sama nie znam tego bólu. Czasem cos czuje ale nawet bólem tego nie mogę nazwać i kilka razy zabolało okresowo ale to też kilka minut. W każdym razie dobrze ze Tobie przeszło i skoro brzuszek wyskoczył to pewnie to było to
Cytat:
Mnie też mówił, że maluch się ulokował na przedniej ścianie i będę szybko rosła i wszystko szybciej odczuwała niż w poprzedniej ciąży, a nie widzę żadnej różnicy Może te wszystkie niedogodności dopiero w późniejszym okresie kiedy maluchy będą większe?
Mam nadzieje ze żadnych niedogodności nie będzie
Cytat:
Witajcie dziewczyny w kolejnym tygodniu ciąży
Może zacznie trochę bardziej boleć jak fasolka będzie rosnąć a póki co ciesz się, że nie dokuczają ci mdłości ani bóle.
A póki co objawy mamy identyczne u mnie jeszcze lenistwo dochodzi
za kolejny tydzień
Ciesze się tylko wiele bym dała za taki napis na brzuchu "mamo wszystko ok" a lenia też mam ale tylko jak wejdę do domu
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
I kolejny tydzień do przodu!

U mnie niestety - grypa, TŻ mnie wziął i zaraził.
I leżę i się grzeję. Kolejne L4, szef już krzywo na mnie patrzy - nic nie wie, ale do końca listopada wytrzymam to spojrzenie!
Zdrówka
Cytat:
Widzę, że udało mi się ze zdjęciem Musiałam jednak przeskalować.
Jaki już duży
Cytat:
Ja jutro, ale tylko wyniki badań i założenie karty ciąży.. Ale w ciągu tygodnia umówię się prywatnie na prenatalne, wreszcie zobaczę mojego mieszkańca
Jak to "tylko"? Ja swojej karty strasznie się nie mogę doczekać a to dopiero w grudniu
Cytat:

Gratulacje To będziemy razem zaciskać nogi bo ja mam termin 3 dni przed Tobą a urodziny dzień po Tobie
Cytat:
Mam do was pytanie:

My mamy taką samą sytuację i po każdej z wizyt chodziliśmy z mężem do sklepu po jakiś ciuszek ale co najmniej do grudnia powstrzymuję się przed większymi zakupami
Cytat:
Dziewczyny ja na razie nic nie kupuje dla dzidzi, postanowiłam poczekać aż spokojnie skończy się pierwszy trymestr i będzie bardziej bezpiecznie Nie chodzi mi tu o żadne zapeszanie czy inne zabobony, po prostu jakby coś się złego stało... nie zniosłabym chyba widoku tych ciuszków! Tak samo nie powiedziałam jeszcze nikomu, prócz najbliższych, żeby się jakby co nie tłumaczyć, nie wyjaśniać i nie słychać jak to wszystkim jest przykro. Nawet nad kupnem specjalnego balsamu dla kobiet w ciąży dość długo się zstanawiałam i przekonywałam, tak już mam dziwnie

A tak poza tym to się właśnie meeega najadłam powiem Wam, że bardzo lubię taki stan muszę chyba sobie jakąś pseudo dietę zastosować i nie objadać się tak, bo z moimi skłonnościami to zamienię się w kulkę za jakiś miesiąc hehehe
My też powiedzieliśmy tylko najbliższym ale podziwiam ze umiesz oprzeć się tym maciupkim ubrankom i nie kupować nic
Też się boje że niedługo będę sie toczyć bo ciągle głodna jestem
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:35   #801
poziomkka
Zadomowienie

No i po wizycie Lekarz założył mi kartę ciąży (jakoś z tą kartą czuję się bardziej w ciąży ) , zrobił cytologię i kazał zmniejszyć dawkę luteiny (przyjmuję jej teraz naprawdę duużo)..usg niestety nie zrobił, ale stwierdził, że jest wszystko ok. No to mu wierzę . Kazał mi jedynie kupić Prenatal UroCare, bo wyszły mi leukocyty w moczu i kontynuujemy zakaz współżycia... no nic, nie ma tego złego Kolejna wizyta 4.12. , a ja już się nie mogę doczekać

Jeśli chodzi o kupowanie ubranek to zdecydowanie to jeszcze przede mną, wolę poczekać do II trymestru, aż minie ten "niebezpieczny okres".

Na rozstępy ponoć dobre są Elancyl i Mustela, stosowałyście może? Są dosyć drogie i nie wiem, czy inwestować tyle kasy. Niby na KWC jest dużo pozytywnych opinii, ale nie wiem, czy nie wystarczy ta oliwka z Rossmana. Kosztuje grosze a niby jest równie skuteczna.
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 20:20   #802
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
No i po wizycie Lekarz założył mi kartę ciąży (jakoś z tą kartą czuję się bardziej w ciąży ) , zrobił cytologię i kazał zmniejszyć dawkę luteiny (przyjmuję jej teraz naprawdę duużo)..usg niestety nie zrobił, ale stwierdził, że jest wszystko ok. No to mu wierzę . Kazał mi jedynie kupić Prenatal UroCare, bo wyszły mi leukocyty w moczu i kontynuujemy zakaz współżycia... no nic, nie ma tego złego Kolejna wizyta 4.12. , a ja już się nie mogę doczekać

Jeśli chodzi o kupowanie ubranek to zdecydowanie to jeszcze przede mną, wolę poczekać do II trymestru, aż minie ten "niebezpieczny okres".

Na rozstępy ponoć dobre są Elancyl i Mustela, stosowałyście może? Są dosyć drogie i nie wiem, czy inwestować tyle kasy. Niby na KWC jest dużo pozytywnych opinii, ale nie wiem, czy nie wystarczy ta oliwka z Rossmana. Kosztuje grosze a niby jest równie skuteczna.
to super, że ok

Chyba jestem jedyna, którą zakaz zbliżeń zasmucił

Co do pytania odnośnie tych specyfików to ja wierzę przede wszystkim w natłuszczanie i nawilżanie. Jeśli specyfik dobrze to robi to wydaje mi się, że nie ma sensu przepłacać. Ale to moje zdanie
Mi po emulsji i oliwce z Babydream nic nie wyskoczyło po poprzedniej ciąży, a mam stare rozstępy z okresu dojrzewania. Znam osoby którym pomimo używania tych samych produktów pojawiły się także chyba nie ma gwarancji 100%. Po prostu znajdź coś co Tobie będzie pasowało

Ja tylko zwrócę uwagę na to, że jak smarujecie brzuszki to pamiętajcie o dolnej części brzucha. O ile teraz pewnie to robicie jeśli smarujecie to ja np. potem jak brzuszek był większy to niezbyt się skupiałam. Zwróciłam na to uwagę jak ktoś o tym napisał, a tam też podobno lubią się robić.
Stary 2013-11-13, 21:24   #803
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
to super, że ok

Chyba jestem jedyna, którą zakaz zbliżeń zasmucił
Źle mnie zrozumiałaś mnie też ten zakaz smuci napisałam, że nie ma tego złego, bo dzięki temu, że się nie będziemy :zbliżać" to dzidzia będzie bezpieczniejsza. Mam nadzieję, że gin za 3 tyg zdejmie z nas ten straszny zakaz
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:27   #804
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Źle mnie zrozumiałaś mnie też ten zakaz smuci napisałam, że nie ma tego złego, bo dzięki temu, że się nie będziemy :zbliżać" to dzidzia będzie bezpieczniejsza. Mam nadzieję, że gin za 3 tyg zdejmie z nas ten straszny zakaz
To rzeczywiscie zle zrozumialam. W takim razie nie czuje sie taka samotna
Stary 2013-11-13, 23:25   #805
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam nosidło Bondolino, które kupiłam z myślą o takich sytuacjach jak była zima, śniegi, a ja musiałam wyskoczyć z psem i dzieckiem na spacer. Nie używałam na co dzień. Dla maluchów, które nie siedzą polecano mi Marsupi albo właśnie Bondolino, oczywiście chusta najlepsza, ale jakoś mnie to nie odpowiada. Jednak zastanawiam się czy nie kupić takiego nosidła co ma na stałe regulacje pasów, bo jednak w terenie to jakoś tak średnio wygodnie z tym naciąganiem pasów. Polecasz może jakieś?
A ja właśnie lubię nosidła z pasami na dociąganie. Bondolino- bardzo fajne, mam z tej firmy chyba taki polarek na dziecko w chuscie
Manduka jest taka że ma wszędzie zapięcia i jak się raz dopasuje to potem nie trzeba (no dopókid ziecko nie podrośnie nieco). To jest też bardzo dobre nosidełko.
Chusta jest o tyle fajna że noworodki są malusie i żadne nosidełko ich tak pięknie nie otula i nie trzyma mocno przy ciele. Wymaga trochę wprawy ale po jakimś czasie wiązanie idzie szybko.

Cytat:
Mam takie samo zdanie. Szczególnie że jestem po jednej stracie.. Poza tym ja chcę poczekać ąz będziemy znać płeć. Na chłopaczka wszystko w sumie mam, ale na dziewczynkę musiałabym kupować. Także zakupy dopiero po nowym roku

Cytat:

Poziomka gratulacje wizyty
Ja stosowałam Elancyl - dla mnie super!

A mi dzisiaj było tak niedobrze że chciało mi się płakać.. Wydaje mi się że progesteron który przyjmuję jeszcze to potęguje.. Lekarz powiedział że mogę doustnie albo dowcipnie , to chyba spróbuję tej drugiej opcji teraz...

Leoś
Natasha
Stary 2013-11-14, 08:11   #806
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

za kolejny tydzień
Ciesze się tylko wiele bym dała za taki napis na brzuchu "mamo wszystko ok" a lenia też mam ale tylko jak wejdę do domu

My też powiedzieliśmy tylko najbliższym ale podziwiam ze umiesz oprzeć się tym maciupkim ubrankom i nie kupować nic
Też się boje że niedługo będę sie toczyć bo ciągle głodna jestem

Oj tak w pracy normalnie funkcjonuje ale w domu to tylko leżeć i spać mogę a no i jeść oczywiście

za taki napis każda z nas by wiele dała

Do mnie jeszcze małe ubranka nie mówią ale my też nie chodzimy po działach dziecięcych
A póki co wiedzą tylko moi rodzice, teściowie jeszcze nic nie wiedzą i nikt inny też nic nie wie
Stary 2013-11-14, 08:41   #807
bazile
Zadomowienie

Cytat:
ja czekam na okreslenie plci,na chlopca mam,a jak bedzie dziewczynka to wszystko od podstaw,owszem po Malym tez bedzie troche neutralnych kolorow.
Cytat:
Nas na pewno czeka zakup wózka ale już wiem że nie 3 w 1 bo nosidełko wezmę od szwagierki właśnie bo oni mieli 3w1 ale wózek już swoje przeszedł do tego strasznie ciężki więc kupić musimy. Z łóżeczkiem się okaże. Zależy czy ich najmłodsza latorośl będzie jeszcze w nim spać. jak tak to trzeba będzie kupić a jak nie to nam dadzą.
Foty poniżej
Te z zajączkiem są szare
mi najbardziej podobaja sie wlasnie ciuszki na takie malutkie dzieciatka,sa slodkie podwojnie bo czlowiek kojarzy je tez z tym,ze dzidzius jest taki malutki i bezbronny.
Cytat:
ja jakbym miala jeszcze raz kupowac wozek,to zrobilabym tak samo jak Ty,z mojej gondoli jestem bardzo zadowolona,ale ze spacerowki juz nie.Kupilabym osobno.Co prawda moj wozek jest bardzo lekki i to jego wielki plus.
Cytat:
Znajome twarze widzę
Pozwoliłam sobie tu napisać, bo widzę, że o balsamach na rozstępy piszecie a ja mam pytanie.
to moze juz u nas zostaniesz?
Cytat:

najwazniejsze,zebys wlasnie Ty wierzyla

Monica mumie wyszly,co prawda nie takie ladne jak Twoje,ale zobrazuje Ci je...I moja Pocieche,ktora pozerala je juz oczami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3779.jpg (113,4 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-12-24 o 08:57
Stary 2013-11-14, 08:43   #808
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
ja czekam na okreslenie plci,na chlopca mam,a jak bedzie dziewczynka to wszystko od podstaw,owszem po Malym tez bedzie troche neutralnych kolorow.

mi najbardziej podobaja sie wlasnie ciuszki na takie malutkie dzieciatka,sa slodkie podwojnie bo czlowiek kojarzy je tez z tym,ze dzidzius jest taki malutki i bezbronny.

ja jakbym miala jeszcze raz kupowac wozek,to zrobilabym tak samo jak Ty,z mojej gondoli jestem bardzo zadowolona,ale ze spacerowki juz nie.Kupilabym osobno.Co prawda moj wozek jest bardzo lekki i to jego wielki plus.

to moze juz u nas zostaniesz?

najwazniejsze,zebys wlasnie Ty wierzyla

Monica mumie wyszly,co prawda nie takie ladne jak Twoje,ale zobrazuje Ci je...I moja Pocieche,ktora pozerala je juz oczami

Ale sliczne smakołyki i widać, że pociecha zachwycona nimi
Stary 2013-11-14, 09:30   #809
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

Ahahaha super! Twoje takie koszyczki bardziej ale wyglądają smakowicie, ktoś się już nie mógł doczekać (no i piekarnik dobry bo szyba widać nie parzy )

Leoś
Natasha
Stary 2013-11-14, 09:58   #810
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ale macie tempo postów...ciężko nadążyć
Ja mam ostatnio szalony okres, dużo pracy, sporo obowiązków później związanych z papierami do kredytu, a potem padam
co do balsamów do ciała to ja używam oleju kokosowego ( kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością) co prawda zapach jest bardzo intensywny, ale mi na szczęście nie przeszkadza...
Oliwkę odradzam- wysusza
W ciąży chodzi przede wszystkim o nawilżenie i natłuszczenie, żeby skóra była elastyczna... A stosuje się najczęściej od 4 miesiąca- bo wtedy brzuszek zaczyna się zaaokrąglać intensywniej

U mnie już troszkę widać - 12 tc
także jeszcze chwilka i zacznę II trymester

Co do ciuszków, to ja na razie się ze wszystkim wstrzymuje- mamy przed sobą przeprowadzkę, wiec bez sensu to wszystko przewozić...

poczekam, aż będziemy znali płeć, teraz nie ma żadnych problemów, albo zakupy w necie albo kilka wizyt w sklepie i wszystko kupione...
Myślę, że nie ma co przesadzać z ilością wszystkiego- maleństwa tak szybko rosną, że każdy rozmiar starczy na bardzo krótko... tak mi mówią bardziej doświadczone mamy!
Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości