|
|
#781 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Oraz, że każda tutaj pisząca pewnie będzie mamą w jakimś stopniu ozm dotknietą. Wypraszam sobie. Ja do roszczeniowych nie należę. A na małe prywatne ozm mogę sobie pozwolić w domu. Otoczenie nie musi chodzić na palcach, bo mam dziecko i nie zamierzam zamęczać dzieckiem i sobą ludzi wokół. A z przykładów ozm - mam z ostatniego piątku. Urodziny koleżanki, spotkanie w pizzerii. I jedna z zaproszonych stwierdziła "to ja przyjdę z Karlokiem, bo po co mam go dziadkom zostawiać jak może przyjść ze mną i będzie towarzystwo zabawiał " No i zamiast skupiać się na solenizantce wszyscy musieli skupiać się na Karolku i jego zabawiać. A mama radosna, bo "ojej synuś ma taką frajdę!" Jednemu z gości zwróciła też uwagę żeby dużo nie pił, bo "wtedy jesteś głośna i śpiewasz i nie wolno tak przy dziecku".---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2013-11-25 o 14:59 |
||
|
|
|
#782 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest różnica bo nawet jak się ma dzieci to trzeba mieć jakiś dystans i wiedzieć, że nie każdy widzi w twoim skarbie aniołka i nie obchodzi go, że ono akurat się tylko bawi przez niszczenie twoich rzeczy, deptanie czy cokolwiek innego. Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2013-11-25 o 15:20 |
|||
|
|
|
#783 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nazwa choroby: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. Objawy: chamstwo, głupota matki, według której liczą się sprawy tylko jej i jej dziecka, a reszta świata to marny, śmierdzący dodatek do jej świata. Jeżeli OZM budzi w Tobie tak wielkie negatywne emocje, że już w drugim wątku nie możesz przeżyć, że my tu piszemy takie a takie rzeczy, polecam po prostu znalezienie wątku dla siebie i zaprzestania ROZWALANIA kolejnych wątków, bo to na forum praktyka NIEDOPUSZCZALNA z tego co wiem. Możesz założyć wątki o innych zachowaniach i już )). Tu opisujemy chamskie i dziwne zachowania niektórych matek. Są też chamskie zachowania staruszków itp. I nie widziałam tam najazdu obrończyń takiego jak tu.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#785 |
|
jestę wieszczę
|
Ja się spotkałam z takim przejawem ozm, że mamusia z góry uważała się za lepszą od bezdzietnych, bo ci bezdzietni to są niedojrzali i to duże dzieci, a ona jest matką, to heloł
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, takie watki budzą moje wielkie wątpliwości i generują negatywne emocje.Pamiętam wątki dotyczące takiego czy innego zachowania starszych ludzi. Dym był taki, że skry szły. I owszem. Byłam w grupie obronczyn.
|
|
#787 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Rozwalanie wątków offtopami jest chyba niezgodne z regulaminem, prawda? i uprzedzam kolejną Twoją odpowiedź, którą chyba lubisz - nie zgłoszę Cię.
|
|
|
|
|
#788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Dokładnie
|
|
#789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w wiadomym wątku) z przed paru lat, to autentycznie, mi słabo![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne. Moje babcie, mama, reszta kobiet (tak,tak mają dzieci)podczas babskiego wieczoru zgodnie stwierdziły, że przecież od dawna wiadomo, że niektórym dziewczynom przestawia się klapka po porodzie i widzą tylko swoje dziecko z całym dobrodziejstwem inwentarza
Trochę dystansu. Ze wspólokatorek, z facetów, itp można się śmiać,opisywać historie, a z matek nie?
|
#791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. On ma raczej pokazywać anegdotki związane z matkami i ich zachowaniem a nie deklaracje jaka to kiedyś byłam taka i owaka. Cytat:
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2013-11-25 o 16:45 |
||
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
No trochę jak wsadzenie kija w mrowisko...
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dodam cegiełkę:
Będąc na plaży, przedemną rozłożyła się rodzinka z małymi dziećmi, biegały, darły się( no cóz) nie reagowałam ale jak zobaczyłam jak Matka kopie(obok swojego koca) dołek a dziecko do niego sika a za chwilę kupę robi a po skończeniu matka to zakopała - nie wytrzymałam. Zapytałam czy nie zamierza tego przenieść gdzieś jednak na co Ona oburzona że nie. Odp że mam nadzieję że jutro w to wdepnie ![]() Albo dzieci w galerii, masakra, rodzice całą niedzielę łażą z nimi po sklepach, dzieci się drą(bo jaka to dla nich rozrywka jak nic nie dostaną a i dotknąć niczego nie wolno) a rodzice niejednokrotnie czekają aż dziecko się wydrze i uspokoi
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2013-11-25 o 21:34 |
|
|
|
#794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wprawdzie na wątku ze współlokatorami nie byłam, ale mogę się domyslić ze tam nie ma'drugiej strony barykady' jak juz ktoś jest wspólokatorem to raczej obserwującym dziwne nawyki tych innych no bo jak inaczej ![]() ciekawe też ile na forum plotkowym jest teściowych ? jedna ? dwie ? o jakby tak założyć watek np Zapalenie Mózgu osób z rocznika 1991 to wtedy założę się że odzew byłby większy niż ..tu
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie o to chodzi. To może być jakikolwiek wątek, np. klub pijaczek pokrzywy, a ktoś wchodzi i zaczyna wywód "kiedyś też taka durna byłam, ale teraz widzę, że picie wyciągu z chwastów nic nie daje" Tylko, że one uważają inaczej, nie próbuj tego zmieniać i negować. Nic nie zmienisz.
|
|
#796 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie byłam mamą a teraz jestem ( o jak byłam durna że...) piłam pokrzywę teraz nie piję(jw) tutaj jest nie byłam mamą i nie mam dzieci a taka jestem mądra w tej kwestii ; a odnosiłam się przecież do tego ze takie zdziwione jestescie ze gdzieś tam można po kimś jechać i nie ma odzewu a tutaj jest.więc prosto wytłumaczyłam tego przyczynę Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2013-11-25 o 22:03 |
|
|
|
|
#797 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu trochę nie rozumiem czemu aż taka jest wojna o to, że jest wątek gdzie się pisze o dziwnych, wrednych itp zachowaniach matek z OZM. Normalnie nie rozumiem, czemu jest to tak brane personalnie do siebie. Widać nawet w internecie nie można nic powiedzieć na Matki Polki i nie być wyzwanym, że nie ma się dzieci to nie wie się nic o życiu. Cytat:
Cytat:
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2013-11-25 o 22:08 |
|||
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie jest klub czy wątek społecznościowy skupiający miłosników tej samej rzeczy. taka mała różnica. Więc wchodzą wszyscy, czytają wszyscy, bez względu na poglądy. A jeśli "rażą" je jakieś wypowiedzi, odpowiadają. A druga sprawa. Wątek, do którego odniosły się dziewczyny dotyczył "przebywania z dziećmi w miejscach publicznych". Wynikało jasno, że ogólnie to z dziećmi nie powinno przebywać się w miejscach publicznych typu restauracja, bo mogą zakłócić spokój bo "ja płacę, jak wymagam". To są dokładnie dwie strony medalu. Jedna - dzieciom kategorycznie zakazać wstępu bo ryczą, wrzeszczą, rodzice nie mają kultury bo jak bachor jest nieznośny to nie idzie go uspokoić Druga - dziecko chce coś, czego nie może, więc domaga się tego w jedyny sposób jaki potrafi, rodzice dziecko znają i wiedzą, że takie wybryki się zdarzają, po kilku chwilach będzie już ok. Poza tym nie są to sytuacje, które da się przewidzieć. A może zacznie dziecko boleć brzuch albo cokolwiek. Na myśli mam 2-3-latka, którego czasem trudno okiełznać. Ta sama sytuacja, z różnej perspektywy będzie wyglądała zupełnie inaczej. I to, co dla rodziców może wydawać się normalne, dla otoczenia będzie odebrane jako negatywne zachowanie. I to nie jest OZM, to nie jest nawet brak kultury. I nie mówię o wyjściu wieczornym, tylko rodzinnym obiedzie, bo dlaczego oni mają siedzieć w domu do czasu, aż dziecko nauczy się, że płaczem nic nie osiągnie (słynne bunty 2-3 latków). Coraz więcej restauracji oferuje swoim klientom krzesełka do karmienia małych dzieci więc to powinien być jasny sygnał dla nielubiących przebywać w dziecięcym otoczeniu, że rodzice z maluchami są mile widziani. I tu chodzi właśnie o tę zmianę punktu widzenia. Wcześniej przeciwnik, teraz zwolennik chodzenia z dzieckiem do miejsc publicznych.
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Skończmy ten offtop. Niech sobie matki polki robią co chcą dopóki nie ingerują znacząco w komfort innych osób. A jeśli ingerują pozwólcie, że ktoś to opisze. Bo wątek się psuje. Po raz kolejny...
|
|
#800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak ktoś śmie wejść na ten cudny prywatny wątek i mieć inne zdanie?! no przecież tylko rozwala wątek ![]() jednak mnie to nie dziwi i wiecie co ? tak szczerze to myślę ze tutaj połowa historyji jest zmyslonych a przynajmniej porządnie podkoloryzowana na potrzeby wątku i aplauzu jak czytam któryś raz w stylu : dotknełam wózkiem wózka w sklepie a mamusia na mnie z mordą ze jestem dzikuską z buszu ..darła się mnie jak opętana itp itd ...to sory batory ale fantazja ponosi równo ![]() Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2013-11-25 o 22:24 |
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to jest temat o przykładach ozm. Ani jedna strona nie udowodni, że nie ma ozm, ani druga, że takie zjawisko istnieje. Stronę prowokującą proszę o spokój, a stronę która czuje się prowokowana o ignorowanie zaczepek.
(Nie piszę celowo, która strona zaczepia, a która jest zaczepiana, bo chodzi mi o ogół.) P.S. Jestem mamą i mnie ten temat nie kole, bo nie uważam bym miała ozm, więc może trochę dystansu? ![]() Offy nie będą nagradzane w tym wątku o ile są szarościowe itp i nie są jakieś mega-odbiegające czy nie łamią regulaminu. Ewentualnie jak coś się ciągnie x stron proponuję założyć nowy temat.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-25 o 22:36 |
|
|
|
#802 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
![]() Jeszcze tylko niech ktoś stwierdzi, że wszystkie obecne tu bezdzietne zazdroszczo i dlatego tak jadem plujo. Przekażę swojej kumpelce od niezapomnianej wizyty w przychodni, że wymyśliła sobie ostatnią przygodę, a ja jeszcze podkolorowałam ją dla aplauzu
|
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wreszcie ktoś to powiedział I co ciekawe to wiele tych historii przytrafia się ciagle tym samym osobom ![]() Cytat:
|
|
#804 |
|
jestę wieszczę
|
Mimo mojej wielkiej niechęci do dzieci, mam z nimi i ich mamami częsty kontakt. Z pewnością dużo częstszy, niż bym sobie życzyła i na szczęście większość matek trafia się normalnych
nie zginiem! ![]() A co sądzicie dziewczyny o matkach, których dzieci swoim zachowaniem powodują niebezpieczeństwo dla innych, a one nie reagują, albo obwiniają wszystkich, tylko nie siebie?
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Liczyłam na inne wnioski. Z chęcią wytłumaczę Ci na pw, jeżeli mój post jest dla Ciebie niezrozumiały.
|
|
|
|
#806 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() za stara jestem by mnie coś w kłuło internetach
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I koloruj, koloruj swoje posty!
|
|
#810 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Oraz, że każda tutaj pisząca pewnie będzie mamą w jakimś stopniu ozm dotknietą. Wypraszam sobie. 

[COLOR="Silver"]

klask i: Dokładnie