|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
Ehhh... To gupki te goście cza było nas zaprosić :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zdenerwowanie zaraz osiągnie apogeum! laski, sąsiad ciota z góry stuka młotkiem, chyba zaraz wezme wiatrówke właścicielki chaty i go wystrzele w kosmos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oddychaj deli, oddychaj
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kija80;44786289]Lady najważniejsze że już lepiej. Ten syf ma jedną niewątpliwą zaletę - szybko się leczy... I żeby nie było za fajnie to niestety też dużą wadę - lubi się powtarzać
Tak z ciekawości - spytaj jak pójdziesz do kontroli co zrobić w razie powtórki z rozrywki. Ja mam w domu pulmicort i berodual, kazała mi lekarka od razu inhalować. I faktycznie drugą krtań udało nam się zdusić w zarodku zanim się zdążyła rozkręcić. I u nas nie podają antybiotyku tylko właśnie sterydy, zastrzyk z dexavenu a potem inhalacje. Co mi się wydaje dość rozsądne skoro krtań jest wirusowa a nie bakteryjna. Może przy najmniejszych dzieciaczkach walą antybiotyk "na wszelki wypadek"? Bo Ania ostatecznie dostała ale tylko dlatego że zaczęły się pojawiać szmery w oskrzelach a leżała obok Grzesia chorego na zapalenie płuc i się o nią bali, sami mówili że to tak bardziej "osłonowo"Potwierdzam, Miś też już 2 razy miał zapalenie krtani, na szczęście bez wątpliwych atrakcji z duszącego kaszlu. Ten sam zestaw leków, takie same zalecenia. Inhalacje są zbawienne. |
|
|
|
#785 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda że tak daleko mieszkam byśmy razem poszłyCytat:
Lady, Wam też życzę spokojnej nocki Cytat:
TULĘ MOCNOAle lala cudna! Cytat:
PRZYKRE. No jak tak można......ooooojjjj ja też nie cierpię bez myszki. Nerwicy wtedy dostaję
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
wow, a ja nienawidzę z myszką;p tylko touchpad.
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
hje
dla Poli, Bartusiowi tez juz coraz lepiej idzie chodzenie ![]() fewciu nawet nie wiesz jak się ciesze że udało ci sie wszystko z praca Lady, bokeh, deli ![]() Kurcze dziewczyny dostałam dzisiaj telefon że w przyszłym tygodniu mam sie stawić na rozmowe o prace, i niby super przecież sama 2 dni temu leciałam z podaniem tylko że dzisiaj dopadły mnie jakieś wątpliwości tzn. Bartek miałby zostać w domu z moim tata, oczywiście on bardzo kocha swojego wnuka ale tak jak kiedyś pisałam ciągle nosiłby go na ręka, oglądal z nim telewizor i dawał pilot, po prostu jakoś tak się boje, że nie będzie się nim w 100 % dobrze zajmował. Wiem to na razie tylko rozmowa o prace, nic pewnego ale................
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalej
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam wszystkie mamy na nowego bloga o żywieniu maluszków, mam w ciąży i po ciąży
z każdym dniem blog będzie się rozkręcał, zachęcam do zadawania pytań http://przezbrzuszekdoserca.blog spot.com/ |
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem na 20 i idę jak burza
![]() cudny jest padłam Cytat:
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Lady chodzi o takie inhalatory po 35 zł? Hmmm, poszukaj może jakichś opinii na ten temat ale osobiście jestem przeciw. Raz - za taką cenę to raczej nic porządnego nie kupisz, myślę że koło stówki to już prędzej. Dwa - ja w tamtych opisach nie widzę nic na temat parametrów a to jest ważne. Trzy - żadne normalne dziecko nie usiedzi spokojnie 10 minut aż je przeinhalujesz, ryk i wyrywanie będzie na pewno i dziecięce obudowy nic tu nie zmienią. Jak kupisz normalny dorosły to pewnie sama nieraz skorzystasz. Cztery - nie wiadomo czy te części są w ogóle przebadane pod kątem kontaktu z lekami do inhalacji.
U mnie Ania nawet w miarę się pozwala inhalować ale tylko przy użyciu ustnika. Na widok maseczki dostaje histerii. Gdybym jej przyłożyła do buzi takie coś jak na tym zdjęciu i trzymała parę minut dziecko chyba zeszłoby mi na zawał. No ale już pisałam że ona pluszaków nie uznaje tylko samochodziki i rzeczy niezabawkowe
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duza dziewczynka!!Rozumiem, ze Kubus ma jeszcze miesiac? ![]() Ale jestem denna Kubus znalazl na podlodze kawalek sreberka (to, co zostaje jak sie wycisnie tabletke z blistra) i oczywiscie wpakowal do buzi. Zanim sie zorientowalam to juz zaczal charczec i nie zdazylam mu wyciagnac. Czekam na poranna kupke... I juz mam schizy, ze mu sie przyklei gdzies w zoladku czy cos :/ |
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Spóźnialskie życzenia dla Solenizantów ! Buziaki ! Paaadam. 2 dni pod rząd miałam w domu przedszkole. Blanka plus dwie cóki brata ,2 i 7 lat. Oczywiście mama mi pomagała ale to nic. Łeb mi pęka . A Blance idą na raz 4 zęby Uciekam spać, może jutro będę miała więcej czasu. Brej nocki |
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, może nawet niecały
Zobaczymy
|
|
|
|
#795 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka Pietraszkowi!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaniżamy średnią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lala przepiękna -------------------- |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-24 o 22:15 |
||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nebulizatora - my mamy taki: http://www.twoja-apteczka.pl/inhalat...li-p-1884.html
Wlasciwie innego nie bylo w aptece, ale zaufany pan strasznie go polecal. Nie znam sie na jego parametrach, laurka kiedys cos wiecej pisala na ten temat. |
|
|
|
#798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wieczorne heloł
bo tak to jeszcze by szumował ![]() Cytat:
zapraszam do babci, ona by pul wojska jednym garnkiem wykarmiła ![]() Cytat:
Kto pyta nie bładzi,chyba że ma informatora do doopy ![]() Cytat:
![]() a co do kury- toż taka wioskowa i trawkę zje i robaczka dziubnie i dżdżowniczkę wciagnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
TżBokeh, coś nawywijał ? ![]() ![]() komu jak komu ale nam- możesz! |
|||||
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cały pasek ludziów
|
||
|
|
|
#800 |
|
Konto usunięte
|
Krakowianki pytanie mam :d
Słuchajcie, raz jeden w życiu byłam na targu w Krk, takim... mydło i powidło, i starocie różne, i pełno książek, duuuże to było, raczej w centrum gdzieś, bo z pociągu pieszo szłam. Zaprowadził mnie tam taki jeden, z którym mam nadzieję nigdy w życiu więcej kontaktu nie mieć więc nie spytam, gdzie to. Pomożecie?
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44788861]Krakowianki pytanie mam :d
Słuchajcie, raz jeden w życiu byłam na targu w Krk, takim... mydło i powidło, i starocie różne, i pełno książek, duuuże to było, raczej w centrum gdzieś, bo z pociągu pieszo szłam. Zaprowadził mnie tam taki jeden, z którym mam nadzieję nigdy w życiu więcej kontaktu nie mieć więc nie spytam, gdzie to. Pomożecie?[/QUOTE]mi tylko Kleparz do głowy przychodzi ale ja nie z Krakowa
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44788861]Krakowianki pytanie mam :d
Słuchajcie, raz jeden w życiu byłam na targu w Krk, takim... mydło i powidło, i starocie różne, i pełno książek, duuuże to było, raczej w centrum gdzieś, bo z pociągu pieszo szłam. Zaprowadził mnie tam taki jeden, z którym mam nadzieję nigdy w życiu więcej kontaktu nie mieć więc nie spytam, gdzie to. Pomożecie?[/QUOTE]Może pod Halą Targową? Ale ja też nie z Krakowa, tak strzelam
|
|
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hje brawa dla Poluni |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem miszczu
nadrobiłam wsioCytat:
toż to prawie jak kradzież![]() Cytat:
![]() już sobie wyobrażam, co nakupisz świetna lala Cytat:
Cytat:
![]() i dzięki dziewczyny za zrozumienie co do gupków na kolejne urodziny zaproszę wizaż![]() Cytat:
a może zachomikował gdzieś w policzku i nie połknął jednak
|
|
#805 |
|
Konto usunięte
|
A na jutro kupiłam to
mama fundnęła, 30zł na wyprzy:http://www.hm.com/us/product/14748?article=14748-A i do tego sukienka prawie taka, tylko bez tego paska na przodzie: http://static2.iwoman.pl/i/galeria/161/16/359585.jpg w camaieu, 45zł, też wyprz i do duuuża, nowa coś 189zł? w życiu bym nie dała tyle... |
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
http://mistrzowie.org/562774/Reklamy-2
![]() http://demotywatory.pl/4277658/Dobrz...a-moje-podatki Cytat:
![]() ![]() chyba zmykam spaciu |
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, robisz konkurencję Pstryczkowej
![]() i zapomniałam napisać, że były ma świetne poczucie humoru, no normalnie boki zrywać
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
a to mną o podłogę rzuciło, ze śmiechu
http://demotywatory.pl/4277704/Tak-w...seks-po-slubie Szajencjo, ale sie wystroisz, bralabym ![]()
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze Neti - wg mnie taka kolorystyka czerwon0 - granatowa jest zbyt "poważna", jak na roczek, jakoś mi nie pasuje
|
#810 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, pomóżcie... tż jest przykro, że Kuba go olewa. Tzn nie chce się z nim bawić, od razu leci do mnie, kurczowo trzyma się mojej nogawki i wystawia ręce, w kryzysowych sytuacjach woła "mama" albo "meme" i płacze.Tż nie umie go uspokoić, nie do końca wie jak się z nim bawić, nie jest w stanie go uśpić (tu się akurat nie dziwię, bo nie ma moich argumentów). W zeszłą sobotę jak byłam na szkoleniu to Kuba ponad 1 h płakał aż się zanosił i nie mógł oddechu złapać bo był zmęczony ale nie miał cycusia, tż nie umiał go uspokoić i wyciszyć. Dzisiaj tż wrócił z pracy, Kuba w tym czasie spał więc chciałam na szybko po coś do sklepu wyjść. Wracam a Kuba drze się w niebogłosy, płakał nawet jak wróciłam, pokazałam mu się ale płakusiał do momentu jak go wzięłam na ręce. Wtedy się uspokoił. I kurczę jestem w stanie zrozumieć tż, że jest mu przykro, bo on się stara a Kuba po prostu w tym okresie teraz woli mnie. Już nie wspomnę, że mnie to też troszkę jednak męczy, bo nawet wyjście do toalety kiedy Kuba siedzi prawie że przy mojej nodze i patrzy co robię jest kłopotliwe. O wyjściu do kuchni i zostawieniu go, żeby się przez chwilę pobawił sam mogę tylko pomarzyć. Nawet jak go zabieram ze sobą do kuchni i siedzi na podłodze a ja coś robię to jest źle, bo powinnam być z nim na podłodze. Wiem, że to taki etap (chyba ) ale jak Wy to oganiałyście?I druga sprawa, jeśli mogę Was trochę pomęczyć... jakiś czas temu Kubie na brodzie wylazł taki mały czerwony placek. Pediatra powiedziała, żeby smarować Bepathenem, smarowała, nie było efektu więc przepisała Pimafucord i trochę zeszło ale takie suche zostało i dzisiaj zauważyłam znowu czerwony suchy placek na policzku i na drugim tylko suchą zmianę. I nie wiem... czy to faktycznie jakiś stan zapalny (Kuba non stop ręce w buzi, ślina śliną pogania), czy może tak objawia się alergia na mleko? Bo daję mu serek Bieluch, raz dałam jogurt naturalny, masełko też daję mu na kanapce... Jak myślicie? ale się rozpisałam :/ przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Ehhh... To gupki te goście cza było nas zaprosić :p
Tak z ciekawości - spytaj jak pójdziesz do kontroli co zrobić w razie powtórki z rozrywki. Ja mam w domu pulmicort i berodual, kazała mi lekarka od razu inhalować. I faktycznie drugą krtań udało nam się zdusić w zarodku zanim się zdążyła rozkręcić. I u nas nie podają antybiotyku tylko właśnie sterydy, zastrzyk z dexavenu a potem inhalacje. Co mi się wydaje dość rozsądne skoro krtań jest wirusowa a nie bakteryjna. Może przy najmniejszych dzieciaczkach walą antybiotyk "na wszelki wypadek"? Bo Ania ostatecznie dostała ale tylko dlatego że zaczęły się pojawiać szmery w oskrzelach a leżała obok Grzesia chorego na zapalenie płuc i się o nią bali, sami mówili że to tak bardziej "osłonowo"

TULĘ MOCNO