|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
A ja w szpitalu... miałam niewielkie plamienie ale mnie zostawili. Jakiś mały krwiaczek mam. Dostałam dupka i luteine. I coś tam jeszcze.
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze sporo dziewczyn kończy na Luteinie. Dorrisko, aż dziw, ze Cię zostawili a nie wygonili do domu z tekstem, ze panikara jesteś
bo w szpitalach tak lubią robić niestety
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Nieee bo tu jedna dziewczyna jest na to samo. W tym samym tygodniu. Dwie inne poronily. I zostawili.
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki! Mam nadzieję że leki pomogą i wszystko będzie ok
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Na pewno będzie. Trzymają profilaktycznie
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Doriska to jakis chyba dobry szpital, bo przyjaciolka pojechala z plamieniami i bolem brzucha w 9 tygodniu( a 7 miesiecy wczesniej poronila w tym samym tygodniu) to ja zbadali i powiedzieli zeby przestala panikowac i latac po lekarzach. No tragedia. Ani jej nie dali luteiny ani nic. Ja juz za duzo wiem i za duzo sie nauczylam przez prawie 7 lat zeby mnie splawili z niczym. A i jeszcze jej powiedzieli ze co ma byc to bedzie bo oni nic teraz nie moga zrobic.
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
No to szpital masakra... tu tak nie bylo.
W Świętochłowicach jestem xd
|
#788 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() Ja chyba sie wyspalam raz tylko sie obudzilam aby dac mleko dziecku i tak mi sie slabo zrobilo ze musialam sie polozyc w kuchni na podlodze malo by brakowalo i bym zaliczyla rzyganko na szczescie Tz byl i jakos to ogarnac , otworzyl okno dal wode az sie boje bo znowu jedzie na tydzien :/ DORISKA wszystko bedzie ok zobaczysz,dobrze ze jestes pod opieka, a jak sie czujesz? ![]() Jak po walentynkach? Moj nigdy nie obchodzil a wczoraj na spacerku wyskoczyl z bukietem roz
|
#790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bylismy u tesciow. Tesc ucieszyl sie z ciazy, nie dowierzal. Tesciowa podeszla do tego sceptycznie ![]() Co do luteiny to lekarz powiedzial , ze we wtorek mi przepisze. W poprzedniej ciazy tez mialam, teraz mialam cykle rozregulowane i dlatego tak. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Dziewczyny, z moich obliczen wynika, ze termin mam na 17.10, jak bym zglosila sie do prywatnej kliniki to ile wczesniej ustalaja CC? Tydzien? Najgorzej, jak dziecko postanowi przyjsc na swiat wczesniej, nie wiem czy dojade do tej kliniki 120km?
|
|||
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Też mam nadzieje, że to nie zaszkodziło..
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby tak wszystko szkodzilo musiałybysmy całą ciąże chodzic w maskach..
ja w pierwszej ciazy jak i teraz muszę myć toaletę detergentamii i tez wdycham, bo nikt za mnie tego nie zrobi. Jak bylam miesiac przed porodem to pojechałam na stacje paliw, poprosilam kobiete z obsługi, zeby mi zatankowala, a ta sie ze mnie wysmiała "to nie jest takie trudne" no szok...
|
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny , ja właśnie przyjechałam ze szpitala z IP, całą noc nie przespałam ani minuty już nie mówiąc ze wypłakałam wszystkie łzy.... Przyjechaliśmy z tż z kina wczoraj ja siku a tam krew i to nie brązowa tylko ciemna, bordowa, kur... dopiero plamienia mi przeszły a tu znowu coś, w nocy poszłam siku a tu na papierze toaletowym skrzepy i mnóstwo bordowej krwi jak na okres. Sobie myśle po dzidzi i ryk. Rano na IP a gostek mi mówi że mam krwiaka w macicy , który pękł(i bardzo dobrze) i schodzi krew z niego, chciał mnie zostawić w szpitalu ale sie nie zgodziłam bo mówił ze bede brac leki te co biore i tylko leżec, wiec poleze w domu, nie wiadomo skad sie wziął mogłam poprostu sie schylić mocno czy cos i sie utworzył. Więc te krwiaki to jakaś plaga. horror przeżyłam , moje dziecko chyba nabawi sie schizofremi....
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Czytałam o tej poliklinice w Białymstoku i do CC trzeba miec skierowanie, bo poród jest refundowany, natomiast płaci się za opiekę po porodzie. I teraz pytanie skąd wziąć skierowanie do CC? Mój lekarz prowadzący juz w pierwszej ciąży powiedzial, ze nie ma takiej opcji. Nie mam zdrowotnie chyba zadnych wskazań do CC, no oprócz tego, ze po raz drugi moze u nas wystąpić konflikt serologiczny. Mam wąskie biodra i krocze i przy pierwszym porodzie wręcz "rozrywali" mnie na silę rękami zebym urodzila naturalnie.. nie chce tego przezywać drugi raz , strasznie się boje, pomozcie ?
|
|
|
|
#795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
mam małą wade i astygmatyzm , więc chyba nie bardzo.. moze bardziej psychiatra?
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja już mam standardowe żółte takie...oby nic się więcej nie działo... Kurcze dziewczynki trzymam za wszystkie kciuki,bo widzę, że ostatnio z tymi plamieniami to jakaś plaga, ja się wbijam do mojego gina jutro, i go zmuszę, żeby mi USG zrobił, bo coś tylko wspominał o przepisaniu leków. Mówił, żebym się odezwała jak dalej będą plamienia, ale powiedzcie same ta luteina i dupek raczej w niczym nie zaszkodzą??? No i w sumie lepiej je mieć pod ręką... Dzisiaj znowu mdłości i boli mnie krzyż, ale nie mam zamiaru znowu całego dnia przeleżeć taki ładny dzionek, chyba spacer mi nie zaszkodzi po tych plamieniach?
|
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki by plamienia się szybko skończyły i wszystko było dobrze
![]() ja na razie czuję się w miarę ok, jedynie co to te bóle brzucha bardzo mi dokuczają, najgorzej jest wieczorami, ale przynajmniej noce już przesypiam..w ogóle śpię tak często, że szok- też tak macie? w pracy pod 12:00 oczy mi się tak zamykają, że ledwo sobie z tym radzę.. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
Witam po sporej przerwie, ale mój TŻ postanowił przyśpieszyć remont i przez to internet niezbyt dobrze działa.
W czwartek byłam u lekarza i wszystko jest dobrze Tak się cieszyłam po wizycie u lekarza, że mamie już powiedziałam, a mieliśmy poczekać do końca 1 trymestru.
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Dorriska, Gosiek
Z tymi plamieniami to rzeczywiście plaga, biorę lutke i dupka i w sumie chyba coraz bardziej leci ;( a do polski dopiero 24 lecę ;/ w dodatku chyba mnie przeziębienie bierze jak na złość Amelie- ja tez będę wymuszać poród cc, z tym ze w uk jest do tego prawo, aczkolwiek napewno bedą zniechęcać ale skoro położne powiedziały ze lepiej by było cc to będę sie tego trzymać...
|
|
#802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#803 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie, oby już się więcej krwawień nie pojawiło ![]() Cytat:
Mój mąż wrócił z delegacji więc świętowaliśmy Walentynki ![]() Poszliśmy na Ostatki, trochę potańczyliśmy, ale o północy byłam już wykończona więc wróciliśmy do domu. A jak u Was, świętujecie ? |
|
|
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widziałam jeszcze kilka nieplanowych ciąż - jakie były u was przyczyny?
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo to bardzo mnie zaskoczył wynik testu
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się obżarłam
![]() Dziewczyny współczuję z tymi plamieniami Okropne. Całe szczęście (odpukać), że ja nie mam i oby tak zostało, bo zawału dostanę, a i tak lekarstwo jak wyleci to biegne do kibelka patrzeć czy to nie krew:/ Kuapouszko może musisz zwiększyć dawkę Lutki o jedną. Zapytaj tu dziewczyn jakie dawki dali im lekarze lekarze, bo ja to w ogóle kosmiczne biorę to nie ma co porównywać. Weronika no widzisz ja się starałam tyle a wystarczyło zacząć brać anty i zapomnieć o jednej hihii ![]() Gosieńko mam nadzieję, ze przestanie lecieć krew A ja sobie wczoraj kupiłam balsam na biust i do ciała przeciw rozstępom z Efectimy, a Palmers będzie na później, bo źle działał na mnie ten zapach. Po cholerę dla ciężarnych dają taki mocny, słodki zapach? Bez sensu. Ten z Efectimy ma badzo delikatny i nie słodki zapach
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, nabawiłam się wczoraj opryszczki, całe usta mam zmasakrowane, a najgorsze, że swędzą mnie wargi sromowe i pojawił się serowaty nalot, to na pewno grzybica, ale czytałam, że do 12 tygodnia nie można używać klotrimazolu. Strasznie się boję, że to zaszkodzi dziecku
miałyście może też taką sytuację kiedyś?? wizytę u gina mam umówioną, ale dopiero na środę...
|
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ktorzy mowia ze ciaza nie choroba no ale dbac o siebie bardziej trzeba, wiec uwazajcie na siebie i bedzie ok
U mnie okropne mdlosci caly dzien, zrobilam sobie rosolek moze przejdzie ![]() Tz niestety juz dzis jedzie ,dlugi pewnie bedzie ten tydzien ![]() Co do CC ja mialam przez ulozenie posladkowe lekarz powiedzial ze sie nie obrocila bo ciagle mialam noge na noge zalozona hehe Moze to jakis sposob?Jak pojdziecie do lekarza prywatnego to da wam skierowanie napewno na cc albo porozmawiac szczerze z lekarzem ze wczesniejszy porod byl okropny ![]() Jedne chca cc a ja bym dala wszystko za naturalny. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- U mnie juz czesc wie, a tesciowie dowiedza sie po wizycie 25.02 jak bedzie ok
16.01.2014r. Inga 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-02-15 o 15:50 |
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

bo w szpitalach tak lubią robić niestety

Wczoraj wieczorem dostałam plamień, najpierw na papierze zobaczyłam brązowy śluz, chwilę po tym różowawo-czerwony...wpadłam w panikę
na szczescie Tz byl i jakos to ogarnac , otworzyl okno dal wode
bylismy u tesciow. Tesc ucieszyl sie z ciazy, nie dowierzal. Tesciowa podeszla do tego sceptycznie

no szok...

01.08.2013
15.08.2014