![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Zuzaneczka ja spedzam majowy weekend na telefonie i z masa formularzy do wypelnienia ( w zwiazku z przeprowadzka).
#812 |
Raczkowanie
|
Kociulek a u mnie nadal tak średnio, jak się sypie to wszystko..
Mam pytanie czy któraś z Was sie zastanawiała nad budowa domu z bali?? Np http://www.domyzbali.pl/ Ja chcę się wyprowadzić stąd gdzie mieszkam ale chyba na dom tradycyjny o wielkości 150 m2 mnie nie stać..A taki z bali za 200 tyś można postawić, więc się zastanawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Wiesz co Moniska, zaintrygowal mnie ten pomysl. Juz kiedys o tym slyszalam ...hmmm ... Interesujace i orginalne
![]() ![]() http://www.belka-dom.pl/pl/index.html pierwszy dom w galeri: domy z bali, powalil mnie na kolana ![]()
#814 |
Raczkowanie
|
Kota - Ola ciesze się
![]() Ja się zastanawiam nad takim bardziej tradycyjnym domem ale wiem że te z drewna są lepsze jeśli chodzi o ogrzewanie, bardziej ergonomiczne. A poza tym wcale nie musze mieć wszedzie drewniamych ścian, wystaczy płytka gipsowa i juz. Jesli nie trafi nam sie coś po okazynej cenie do remontu w ciągu najbilzszych kilku miesiecy to chyba sie zdecydujemy na cos takiego...Moge mieszkac byle gdzie, oby najdalej od mojego teścia.. Miłego dnia dziewczynki, i czekam na wasze opinie o takim domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Wlasnie mialam karczemna awanture z mezem ![]() ![]() ![]() Czuje sie koszmarnie ![]() ![]() Moniska te domy sa przepiekne ![]() ![]() ![]()
#816 |
Zadomowienie
|
Kota-Ola, kociulek, zuzaneczka - dzieki za mile recenzje. Kociulek - ale bym cie strzelila, jakbys powiedziala, ze widac ze starsza jestem hahahaha. A tak w ogole dziewczyny, to zdarzyla mi sie kiedys taka rozmowa na gadu:
koles: czesc, poflirtujemy? ja: nie dzieki, jestem mezatka koles: a to sorry, myslalem, ze jestes mloda Co wy na to? ja myslalam, ze sie posikam ze smiechu. A w ogole czesto mi ludzie mowia, ze wczesnie wyszlam za maz, a przeciez 23 lata to nie tak malo. Zwlaszcza,ze wiedzielismy, ze i tak bedziemy zawsze razem, to na co czekac? Prawda? zuzaneczka- fantastyczny opis ten z wodka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
spicegirl, śliczne fotki
![]() ![]() Kota-Ola, ![]() ![]() Następnym razem spóbuj załatwić go spokojem. Jak zacznie krzyczeć i Ci wymyślać, a Ty będziesz spokojna, to się zorientuje, że coś nie tak. A potem wpadnie na to, że głupio zrobił. To są właśnie faceci ![]() Ja już troszkę się uspokoiłam, ale na jak długo to ciężko powiedzieć ![]() Dobrze, że wczoraj było święto , to mąż nie siedział na budowie, tylko ze mną ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Moniś, te domki są przepiękne
![]() ![]() Spicegirl, kiedyś jak sprzedawałam swój tel. i nr. podałam do naszej lokalnej gazety, napisał (nie zadzwonił) jeden gość,który koniecznie chciał abym mu pisała o sobie, jak mam na imię itp. A gdy mu napisałam aby wkońcu dał sobie spokuj bo jestem mężatką i do tego z dzieckiem,odpisał: To nic, ja lubię takie ![]() ![]() ![]() Kota-Ola ![]() ![]() ![]()
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Kociulek bo Wy budujecie dom,tak? I w technologii tradycyjnej?? O jakiej powierzchni to będzie dom?? Bo mnie się wydawało ze taki dom drewniany jest tańszy ale może się mylę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Kociulek musze się dokładnie dowiedzieć ale znajomy mówił mi o swoim kumplu który stawia domek własnie z bali drewnianych i za 120 m2 zapłaci(ł)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
Knife, kociulek dziekuje za wsparcie
![]() Wyjasnilam mu dzisiaj rano jak sie czuje w takich sytuacjach (jak ochlonelam i moglam mowic spokojnie). Zrozumial.Przeprosil ![]() Moniska to dalekosiezne plany robisz ![]()
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny po długim weekendzie. Mielismy to szczęście, że całe 9 dni mielismy wolne. W tym czasie przeprowadzka stała się faktem a poza tym 3 wspaniałe dni spędziliśmy u znajomych w Częstochowie. Szkoda tylko, że nie mamy w domku internetu, ale w pracy zawsze popiszę jak mam czas.
Z tego co czytałam to jakos nie po dobrej myśli ida niektóe sprawy. Szczególnie u Knife - ale wierzę że się wszystko u wszystkich (nie tylko u Knife) rozpogodzi. Ja tez miałam okres dołów ale teraz jest nieporównalnie dobrze. Pozdrawiam Was gorąco! ![]()
#825 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie tu długo nie było
![]() ![]() Jejku domek z bali to moje marzenie. Ale czy kiedyś się spełni to nie wiem bo narazie to nas nie stać na takie cudo ![]() Z naszego kredytu to nici bo ten studencki ma strasznie wysoką stope procentową 7,7% a zwykłe kredyty można juz dostac nawet za 2% z groszem. Nijak nam się to nie kalkuluje. Będziemy musieli rozglądnąć się narazie za mieszkaniem do wynajęcia bo na tym lepiej jak narazie wyjdziemy a może za jakieś 2 czy 3 lata weźmiemy już kredyt na zwykłych warunkach. Jejku ale młodym jest dzisiaj ciężko ![]() A po weekendzie odpoczęłam na maksa. Teraz za to zacznie się stresów, która potrwa przynajmniej do połowy czerwca. Jeden egzamin mam juz za sobą. w tą sobote kolejny potem nastepny i tak co sobotę. ale jakoś trzeba dać radę ![]()
#826 |
Raczkowanie
|
Iszsza cieszę się że juz się uporaliście z przeprowadzką
![]() ![]() Kindziu dasz radę ![]() ![]() Kociulek powiem szczerze ze jestem tak zdesperowana , że wyprowadziłabym się gdziekolwiek ![]() ![]() No i dziś powiedziałam teściowej że nie potrzebuję jego ( teścia) mebli za 20 tyś ( tak, tak mam w salonie meble za 20 tyś, bo mój teść to szpaner ), ogrzewania podłogowego, skórzanych kanap i innych pierdół..i że wole się wynieść gdziekolwiek tylko nie mieszkać w jego domu..który mi zbrzydł ![]() Moja kochana teściówka ![]() ![]() ![]() We wsi w której mieszkam zmarł jakies 2 tyg temu jeden czlowiek, i chyba będzie jego rodzina sprzedawć dom po nim...bardzo bym chciała żeby go sprzedawali, za rozsądną cenę oczywiście, troche taka ruinka ale to nic..mój tata powiedział że w razie co wyremontuje nam go ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Iszsza,super
![]() ![]() Obejrzałam sobie zdjęcia z podpisu... fantastyczne ![]() ![]() Moniś, taki dom odkupiony to niezła sprawa,bo omijają cię już wszystkie pozwolenia i rózne papierowe sprawy. Tylko jakbys chciała go np. rozbudować to musisz zmieniac plany ![]() My tez mamy taki domek (po moim dziadku), i też kiedyś myslałam aby go wyremontować i tam zamieszkać,ale strasznie kiepska tam lokalizacja ![]() ![]()
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Kociulek na dziś dzień jestem tak zdesperowana że jestem w stanie porzucić marzenia o domku z bali i kupić tę chałupkę. Przecież nie trzeba remontować calej od razu, narazie wystarczyłby nam dół a poddasze mozna zrobić za jakiś czas..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Knife odezwij się..Martwię sie jak Ci miną dzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dziewczynki, dzięki za troskę
![]() Moniska, no właśnie miałam pisać ale mnie uprzedziłaś ![]() ![]() Dziś z samego rana byłam w pracy przedłużyć sobie jeszcze urlop, bo dzięki temu na szczęśćie mogłam wykorzystać jeszcze przysługujące mi w tym roku "wczasy pod gruszą". Jak to dobrze mieć w pracy życzliwe osoby ![]() ![]() Jak szłam do pracy to załatwiać, to nieźle mnie telepało, ale potem znów luzik ![]() ![]() A co do budowy, to obecnie poświęca nam ona praktycznie całe dnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Knife, chętnie zobaczę twój domek
![]() Moniś,masz rację. możesz wyremontować narazie dół. To tez jest plus, bo gdybyś sie teraz budowała, tak jak my, musiałabyś mieć idealny cały dom aby w nim zamieszkać. Wszyscy nam mówią Zrobicie narazie dół,zamieszkacie i powoli wykończycie górę. A guzik prawda. Bo gdybysmy tak zrobili, to zapłacilibyśmy karę. Dom musi byc cały wykończony abyśmy mogli w nim zamieszkać. To musi być zatwierdzone na papierze przez Urząd. takie głupie przepisy mamy teraz. ![]() A dzisiaj włąśnie kopią na naszej działce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja trzymam kciuki za wasze wszystkie przedsięwzięcia budowlane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dawno tu nie zaglądałam, w sobote wróciliśmy z Zakopca. Teraz wiem że nigdy juz tam nie pojade w długi weekend, takich tłumów nie widzialam tam nawet w wakacje ![]() Pierwszego dnia wybraliśmy się na na szczęscie mało uczęszczany ale piekny punkt widokowy Wielki Kopieniec a potem na niestety oblegany Nosal. Podczas odpoczynku naszemu towarzystwu zachciało się odpocząc i porobić zdjęcia, mojemu męzowi wypadł z rąk otworzony aparat cyfrowy prosto na obiektyw, który się skrzywił i ze zdjęć ![]() ![]() Dobrze że nasz cyfrówka była jeszcze sprawna, ale niestety nie długo. Następnego dnia pojechalismy na Słowację, najpierw d o Strybskiego Plesa a w powrotnej drodze mielismy zahaczyć o Smokowce i Łomnicę, ale już nad Stybskim Plesem nasz aparat upadł na asfalt i zrobiło się to samo co z tamtym ![]() Mąż coś pogrzebał i aparat zaczał działać, choć obiektyw troszkę się bujał, ale choc troszkę zdjęc mamy, niestety w drodze do Górnego Smokowca się zblokował i żadnego zdjęcia już nie chciał zrobić ![]() Wrócilismy na kwatere, maz wyjął ze skrzynki z narzędziami malutkie srubokręciki i rozkręcił cały aparat na najdrobniejsze częzsci ![]() ![]() Wszyscy się ucieszyliśmy, bo wybieraliśmy się nad Morskie Oko. Szkoda nam było znajomych, bo oni pierwszy raz od ładnych kilku lat wyrwali się na krotki urlop i to był ich pierwszy raz w Tatrach. Tak więc podczas krotkiego pobytu takie przygody ![]() A przed weekendem przywieżli nam wreszcie narożnik, wieczorem wkleje troche fotek. |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
![]() Widze,ze wszystkie wijemy sobie gniazdka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() knife widzisz strach ma wieksze oczy niz nam sie czesto wydaje ![]() ![]() Moniska Wspólczuje takiego tescia ![]() ![]() kociulek naprawde idiotyczne te przepisy ![]() ![]() ![]()
#835 |
Zadomowienie
|
no właśnie kociulek jak przeczytałam o tych przepisach to nie mogłam uwierzyć. moi rodzice nadal nie odebrali jeszcze papierów dot. domu a mieszkamy tam 4 lata i nie możemy się zameldować, bo one zginęły. No ale jest dobra strona tego - nie płacą opłat za TV czy coś takiego...
a i dziękuje Ci że obejrzałaś sobie nasze zdjęcia - to takie nasze hobby ![]()
#836 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że tematu budowlano urządzeniowe na topie. Nam tez przywieźli wreszcie tą kanapę. W sobotę byliśmy na weselu kuzyna męża. Fajnie się cała rodzinka spotkała po latach (u nas na weselu nie było wszystkich) a ja się troszkę pobawiłam w fotografa.
A teraz siedzę i robię spis skradzionej biżuterii do PZU. Szacuję wagi i ceny. Mam dość. Wczoraj połaziłam troszkę po jubilerach żeby popatrzeć jak to się kształtuje. Z tego wszystkiego upatrzyłam sobie ładny komplecik z czerwonymi oczkami - kolczyki i zawieszkę. Kupiłam sobie na pocieszenie bo z biżuteri srebrnej i złotej mam tylko to, co w dniu włamania akurat miałam na sobie. Przychodzę do domku i okazało się, że jeden kolczyk jest pęknięty ![]() ![]() ![]() iszsza też zaglądnęłam do fotek - podobają mi się stylizacje ![]()
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
zuzaneczka eh, to sie nie nacieszylas za dlugo prezentem
![]() ![]() Dziewczyny, proponuje wklejanie zdjec naszych mieszkan, domow, aranzacji - slowem: naszych gniazdek ![]() ![]()
#838 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam dziś dentystę o 17.45 i wyrywanie tej głupiej 8
![]() Bedziecie trzymały za mnie kciuki?
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Kota-Ola, z miłą chęcią bym wkleiła zdjęcia,ale jeszcze nie mam co
![]() ![]() ![]() A co do mieszkanka i wynajęcia go, to jest bardzo dobry pomysł. Wiekszość moich znajomych tak właśnie robi ![]() Zuzaneczka, mam nadzieję,że bez problemu wymienią ci ten kolczyk ![]() Yoolia, szkoda tych aparatów, bo chetnie chociaż pooglądałabym sobie fotki. My narazie nie możemy pozwolic sobie na urlop ![]() ![]() ![]()
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
kulbit oczywiscie,ze bedziemy trzymaly
![]() Moj maz strasznie cierpial niemal cala noc. Ma wielgachna dziure w dolej szostce... eh, nie moge go zagonic do dentysty ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.