|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Alabamo strasznie późno wraca Twój maż do domu
A o której wychodzi do pracy?? Nie wątpię, ze jesteś bardzo zmęczona choć ja czasem mam tak dość siedzenia w domu, że myślę że już nie wytrzymam... Mam wrażenie że w pracy wręcz odpocznę, odetchnę, nabiorę dystansu ale to sie okaże... Ala przechodzi znowu jakiś okropny okres - praktycznie nie schodzi mi z rąk, płacze o byle co, nie wiem czemu tak panikuje Jestem totalnie wykończona... pranie, sprzątanie, gotowanie też dopiero jak Andrzej wraca z pracy - wcześniej nie ma szans ![]() Dopiero niedawno zasnęła. Od paru dni ma znowu drzemki w ciągu dnia ale odbija sie to wieczorem - zasypia ok.22.00. Ehh, wypatruje juz wiosny
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
Alabama to faktycznie masz wszystko na szybkich obrotach,ale zobaczysz niezadlugo bedziesz wspominac te czasy i bedziesz sie zastanawiac-jak wtedy dawalas rade-zobaczysz
A gdzie reszta???????????Dziewczy ny chodzcie tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Djamelka nie wiem czy to przez ząbki ale fakt faktem ze wychodzą jej dolne czwórki
Jeszcze gdybym pracowała, zostawiała ją pod czyjąś opieką.. ale nie, my jesteśmy razem 24h/na dobę. Czasem jak śpimy ( a ostatnio ciągle śpimy we trójkę ) to wręcz kładzie sie na mnie i tak śpi, żeby tylko mnie czuć... Aż sie boję co to będzie jak pójdzie do żłobka.. mam nadzieję, ze jej choć trochę przejdzie bo inaczej będzie dramat Laski gdzie jesteście???
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
Doride a lubi Ala dzieci?Bo jak tak to ze zlobkiem niebedzie problemu.Na poczatku pewnie przyzwyczajaja tak jak tu po pol godz potem godz na poczatku z mama
Tatus jak wraca z pracy to sie cieszy tatuskiem 2min i potem spowrotem do mamy.Uwielbia jak go sie caluje i przytula no taki maly rodzynek.![]() ![]()
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
no widzicie ,a moja Ninka to córeczka tatusia ( zazwyczaj) .
Moze to i dobrze,ale czasami trochę żal. Ale tak to jest. Obydwoje pracujemy ,jak przyjeżdżamy to tata zazwyczaj zajmuje sie Ninką ,a ja obiadem ,domem ,Oskarem. Najczęściej tez tata ja kąpie i usypia. |
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
Gosiula fajnie ze Ninka ma takiego tatusia 100%-wego
Tatus pewnie dumny z tego ze Ninka za nim przepada -przewaznie mowia ze dziewczynki za tatusiami,ale to nie znaczy ze go wiecej kocha |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziwczyny. Mialam juz pytac ostatnio i zapomnialam. Czy dajecie dzieciom witamine d3? 20grudnia bylismy jeszcze na ostatnim szczepieniu (blonica, tezec, krztusiec i polio) i wtedy lekarz nam zalecil podawanie d3 przez zime. Dajecie?
Ogladalam pogode i jutro u nas ma byc nawet +10 stopni ![]() Dziwacznie troche.A moja coreczka jest mamusi Dzis jak zasnela pojechalam do miasta i podobno jak sie obudzial to tylko mama i mama wolala i wielki placz byl Bidulka.Ale z drugiej strony to ona potrafi sie sama zabawic, albo "czyta" ksiazki, albo uklada misie na swoim foteliku, albo chodzi po domu z takim drewnianym koszyczkiem i nosi tam swoje skarby, albo wozi wozkiem Goofiego. No i tez lubi sobie obejrzec bajke Kubusia Puchatka, to wtedy niemal godzine jej zajmie |
|
|
|
#818 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny,
mam pytanie: jaką szczepionką szczepiłyscie na odrę swinke różyczkę? |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ela. Nie wiem czy Ci to pomoze - Zosia byla szczepiona MMR II - tak nam pisze w ksiazeczce zdrowia
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Ela w karcie mam tylko napisane MMR (szczepiliśmy w sierpniu). Od początku szczepimy skojarzonymi, nie pamiętam czy ta była płatna ale wydaje mi sie, że nie
![]() Edycia ja nie podaje wit. D3, zresztą juz od baaardzo dawna ale zapytam przy okazji jak będziemy w przychodni. Myślę, ze dobrym rozwiązaniem jest podawanie Cebionu Multi bo ma sporo wit. D3 i dodatkowo kilka innych witamin. Choc z ty też nie ma co przesadzać bo co za dużo to nie zdrowo Ach jak ja bym chciała zeby i u nas było ciepło
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee tak sobie mysle, ze moze przez to, ze Zosia duza jest kazal podawac d3. Ja nie chce jej podawac aptecznych witamin, wole urozmaicic jedonko, choc Zosia nie jest narazie koneserka za wielu owocow czy warzyw, ale za to lubi rybke opiekana.
A no i nauczyla sie mowic czekola - tzn. czekolada ![]() ![]() ![]() A dzis obylysmy caly dzien o 2 pampersach Sadzalam ja na nocnik co godzine chyba. Ale i tak na koniec dnia kupke zrobila w pieluche ![]() ![]() Doczekasz sie ciepla jeszcze. U nas dzis np. byla wiosna, slonce, cieplutko, tylko czasem wiatr zawial. No i ta temperatura na plusie. Jak ok. 21.30 mylam w kuchni butelke Zosi to bylo +6 stopni. |
|
|
|
#822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wykupiłam nawet ribomunyl i nic nie działa. Teraz jest juz zdrowy i mam cichą nadzieje,ze nic nie przyplącze się. A Igorek zdrowy i oby tak zostało. U nas pogoda typowo wiosenna więc duzo czasu spędzamy na spacerach. pozdrawiam i miłego weekendu zycze
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Wam !!!!!!!!Jaka tu cisza-nikogo niema
Monka sniezynka i monika wracajcie,bo forum nam zamkna Kevinowi wczoraj wloski skrocilam zrobilabym zdiecie ale cos aparat mi sie schrzanil-musze do niego kuknac(jakies zdiecia takie niewyrazne robi ) A tak wogule zaczalam chodzic na rehoblitacje(tak w marginesie to mam fajnego masazyste![]() ![]() )hi hi hi Malemu nie podaje zadnych witamin-lekarz mi nic nie mowil i nic nie podaje Mama moja jutro wraca i pewnie caly tydzien przesiedzimy w sklepach |
|
|
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedz o szczepionkach
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
U nas slonko i +12 stopni, ale wiatr jest tak silny, ze nie wychodze z zoisa na dwor. A szkoda, ale nie chce zeby przy okazji ciepla cos zlapala. Jutro pojedziemy do Kosciola i tyle.
djamelka to sie obkupisz, fajnie. A co Ci masuje ten masazysta?
|
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
edycia to masaz tylko plecow!!!!!!!A co chodzilo ci po glowce?????
Kurde gdzie wy jestescie???????Ja mam nudy jak cholera a tu niema nikogo chyba pojde sobie pod kolderke
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
djamelka "tylko plecow"
![]() absolutnie nic sobie nie pomyslalam ![]() jednak wyszlam na chwile z Zosia na taras tylko, zeby sie przewietrzyla, ale nie gonila za bardzo i teraz juz smacznie spi. Obejrze sobie dom nie do poznania na polsacie, fajny program. |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Cze mamuskiNormalnie tak mnie tu pochlonelo ze nie mialam czasu przeczytac troche doczytalam ale dupa doczytam co u was jak wroce.Jutro lecimy i moj wojaszek buja zemna i WKONCU zaczynamy remoncik drugiego sklepu ![]() Dzidek szaaaaaaleje na calego teraz z moja mamuska poszli na spacerek haha niania sie spisuje .Zjadla wczoraj pierwszy raz kluski slaskie czaderka bo kiedys mu dawalam to niechcial a teraz moja babuska zrobila to szamal az mu sie radary swiecily.Pewnie jeszcze lapka nie oddali wiec nie wiem kiedy wpadne ale tak mysle ze tydz gora dwa tragedia .Czuje sie jak na odwyku haha zero wizazu![]() Sniezynjka ciotka domnie przyjechala takze dzidzie nie bedzie hehe dzialaj tam mam nadzieje ze jak sie odezwe za jakis czas to bedziesz juz rozdwojona haha Trzymajcie kciuki za lat jutrzejszy bo moj wojaszek jest ogromny wazy 130 kg wiec mam dygawke troche ze znosic nas bedzie hehe. Pozdrowionka |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
No nie moge! Co Wy wszystkie robicie? HM?!
U nas wiosny ciag dalszy, bylysmy w Kosciele, w sklepie, no i serducho orkiestrowe mamy. Teraz bobas smacznie spi. Mialam jechac autem na myjnie, ale mi sie niechce A auto tekie umorusane, ze szok. Monika gdzie Ty? Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. |
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
No pieknie - watek umarl...
![]() ![]() Chyba wszedzie wiosna i jestescie wszystkie na swiezym powietrzu caly czas Tralala... hop hop bum tara bum...
|
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
Edycia nie martw sie po wikendzie powracaja
Ja dzisiaj jakas cala polamana Rano musialam jeszcze jechac do sklepu siostry pomagac jej sprzedawac -przekopane i tak jest prawie co niedzieli.Moj Kevin tez cos zakatarzony jakis ten wikend nie za ciekawy i siedze |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja sie zamelduję
W ciagu dnia nie mam czasu pisać bo wiadomo Ala nie śpi Byłam dziś z Ala na spacerze, wczoraj wzięła ostatni raz antybiotyk to wypuściłyśmy sie dzis na trochę - cudna pogoda ![]() Byli wczoraj u nas znajomi którzy mają synka w wieku Ali i zrobili takie oczy No to pochwaliłam się Ala ostatnio baaardzo mało je Na nic nie ma ochoty, żadne zupy, mięsko... Jedyne co je to kasza a w ciągu dnia troszkę poskubie i to wszystko. Ale powera ma jak nigdy Ciągle w biegu, nie usiądzie na chwilę, nie wiem skąd ma tą energie??? ![]() Ale dziś zrobiłam jej banany w cieście i muszę przyznać że zajadała A Wy robicie dzieciaczkom??
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
JUZ JESTEEEEEM!!
Jak ja za wami tesknilam ![]() Caly tydzien myslalam ze zwariuje ten net to juz moj nalog mialy wirusowe zapalenie gardel,ale juz jest okjeny ale ja myslalam ze przez tydzien czasu to nabazgracie a tu??? malo...bo naprawde zamkna nam watek... piszcie co u was!Hura jestem spowrotem |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego Sniezynke zablokowali???
niewie m chyba nie pisalyscie dlaczego albo ja nie doczytalam...
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
no jestescie!
Fajnie. Jeszcze monka i Sniezynka dotra i znowu sie wszystko rozkreci ![]() Monika fajnie, ze jestes. Masz PW ode mnie - moze nie zauwazylas. Doridee no to Alusia zrobila pokaz piekny przed znajomymi. No i Wy musieliscie byc dumni z corci, ze tak sie prezentuje My teraz chyba pojdziemy na spacerek, zeby Zosia sie potem dobrze spalo. |
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Edytcia A u nas dzis zima!!! Mroz i sniegu troche napadalo...slonce swieci i jest pieknie na dworzuKurcze zobaczcie jak my teraz malo piszemy w poprzednim watku bylo wesolo i ciagle sie cos dzialo a teraz jest smetnie i pusto...kilka postow dziennie![]() Dziewczyny zmobilizujcie sie do pisania-juz wstawac mi tu zaraz!!!
|
|
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
Monika
![]() a ty gdzie sie podziewalas???????Tak z tym kompem to pewnie tak klikalas ze sie zapalil Ale powinna teraz wrocic -chyba w srode Jutro tez i pojutrze idzie od 9h rano do 14h14h30 Moj Kevos cos tam mowi ale nie duzo,ale fajnie bo to co juz umie to wszystko w obu jezykach a widzisz dobrze powiedzenie mowi co male to piekne i sprytne!!!!Podoba mi sie jak dzieci zaczynaja mowic Mojemu Kevinowi kiedys w aucie upadly dwa samochodziki na ziemie i krzyczy tak mama auto wiec ja sie odwrocilam i mu podalam jedno (bo drugie nie widzialam)a on dalej krzyczy mama auto wiec potrze i mowie do niego aaa drugie chcesz wiec ten zacza sie cieszyc i mowic drugie drugie. a te drugie to niebyl samochodzik tylko mala lokomotywa i on od tej pory mysli ze lokomotywa to slowo drugie i teraz nie wola na lokomotywe auto tylko drugie
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Monika dzieki
![]() Bylysmy na spacerku i Zosia z zawzietoscia chlapala sie w kazdej kaluzy. Super wygladala, zobaczyla kaluze, podlatywala i "ciap!" i przebierala w niej nogami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

A o której wychodzi do pracy?? Nie wątpię, ze jesteś bardzo zmęczona choć ja czasem mam tak dość siedzenia w domu, że myślę że już nie wytrzymam... Mam wrażenie że w pracy wręcz odpocznę, odetchnę, nabiorę dystansu ale to sie okaże...
Jestem totalnie wykończona... pranie, sprzątanie, gotowanie też dopiero jak Andrzej wraca z pracy - wcześniej nie ma szans 

A gdzie reszta???????????Dziewczy ny chodzcie tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
) to wręcz kładzie sie na mnie i tak śpi, żeby tylko mnie czuć... Aż sie boję co to będzie jak pójdzie do żłobka.. mam nadzieję, ze jej choć trochę przejdzie bo inaczej będzie dramat

Mądra dziewczynka
) A tak wogule zaczalam chodzic na rehoblitacje(tak w marginesie to mam fajnego masazyste
a tu niema nikogo
A auto tekie umorusane, ze szok.