|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
|
|
|
#812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my "na szczęście" oboje się odchudzamy i wspieramy się. porozmawiaj ze swoim o tym, że Tobie jest trudniej kiedy on Tobie nie pomaga, bądź pogrąża Cię.. takimi wyrażeniami, odzywkami, można zrobić sobie wzajemnie krzywde.. wtedy jest tylko smutno i beznadziejnie
|
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje za ciepłe słowa... myślę, że muszę się wziąć w po prostu w garść...
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ja gotuję, zmywam, sprzątam (ścieranie kurzów, i ogólne utrzymywanie porządku), piorę, wywieszam pranie, a on odkurza (tego nienawidzę) i wynosi śmieci. A, i sam sobie prasuje, bo tego też nie znoszę Chociaż w praktyce to ja sprzątam, a on robi takie pomniejsze rzeczy które mu powiem że ma zrobić (trzepanie dywanów, mycie foteli, bo sam to na to nie wpadnie), ogólnie jako pomocnik czekający na rozkaz co ma robić Psa wyprowadzamy na zmianę ![]() To że w ogóle coś robi to i tak wielki sukces - poprzednie kobiety w jego życiu tak go rozpuściły, że nawet łóżka nie musiał ścielić, obiady były wożone, a pokój w akademiku sprzątany
|
|
#815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie popadajmy w skrajności, pierwszy raz słyszę , ze nie są przy diecie polecane, przecież mamy na pierwszej stronie wypisane warzywa, które powinno się omijać pomidorów tam nie ma, na szczęście bo ja ich jadłam i jem baaaardzo dużo ))
|
|
|
|
|
#816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tzn sniadania robi ale podzial jest taki, ze pichce ja![]() co do obowiązkow domowych to u mnie podobnie niby jest po rowno... ja sprzątam, wkladam pranie do pralki, gotuje..Tzet zmywa, wynosi smieci, wiesza i sklada pranie...ale wydaje mi się, ze i tak jestem w plecy..![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-09-06 o 22:41 |
|||||
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Arbuz ma cukier
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#819 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Zbroziu - nie miesci mi się w glowie, że gotujesz dwa obiady, a on nawet zmywac nie chce. Przestan mu gotowac. Ja nie lubie tego stereotypu, że kobieta do garow, a facet przed telewizor. Gdyby mój facet mi nie pomagal to palcem bym nie kiwnela. Zreszta ja lubie jak mezczyzna gotuje. Ale trzesie w busie ![]() Nie mogę wytrzymac ze swoja nowa waga, bardzo mi źle. Źle mi się oddycha, kostki bola przy bieganiu, bluzki sa za krotkie, bo za male, w spodnie się nie mieszcze Wstydze się wychodzic do ludzi. Diete zaczynam od weekendu lub poniedzialku.Milego dnia! Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-09-07 o 06:50 |
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Odkąd na Dukanie jestem to gotuję głównie dla siebie, zwykle zostawiam mu mięso przygotowane do usmażenia, on sobie obiera ziemnaki czy nastawia makaron albo ryż i smaży mięso, bo wyraźnie zaznaczyłam że ja gotuję dietetycznie, i że mogę mu przygotować skoro wcześniej wracam, ale jak nie będzie miał ochoty na moje papu to sam musi coś zrobić Do ludzi się nie masz wstydzić! Ani mi się waż Dla siebie się odchudzaj, a nie dla ludzi ![]() Ale mi się dziś nie chciało wstawać...
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
pomidor tez
jak kazdy owoc lub warzywo tylko mniej lub wiecej, bo przeciez cukier to nic innego jak weglowodan i w sumie arbuz ma 92% wody i tylko 6-7% wegliprzykro mi nic nie powiem bo nie stosowalam Cytat:
ja po wakacjach na plusie 5kg prawie i strasznie mi to przeszkadza...ale bedzie dobrze i na sylwestra bedziemy juz mialy talie komara![]() wyspalam się w koncu po tych sensacjach zoladkowych w koncu doszlam do siebie, po wczorajszym PW 500g wiecej na wadze ale zleci bo dzisiaj P i konczy mi sie @ wiec licze na spadki![]() ja gotuje juz zupe z zoladkow na obiad a zaraz ide wciagnac lososia wedzonego wrzucam Wam zdjecie kielbaski o ktorej pisalam jaki czas temu, polecam bo ma fajny sklad i podejrzewam, ze jest lepsza od niejednej szynki drobiowej...fajna na cieplo na sniadanie i na grila |
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama kupiła mi wczoraj (i mnie bardzo zaskoczyła!) w Biedronce kiełbaskę też w 100% z kuraka, przyszła i powiedziała że wie że nie mogę jeść za dużo, a że wypatrzyła taką, to mi wzięła Słodkie bardzo Tyle że ma tłuszczu trochę i będę musiała ją na patelni z cebulką usmażyć, żeby się tłuszcz wytopił ![]() Dziewczyny - jak jest z keczupem? Bo różnie czytam, albo że można niedużo, albo że wcale... Bo musztardy to chyba pół łyżeczki dziennie? I polećcie najlepszy keczup przy Dukanie jakby co
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musztarde dijon mozna i nie wiem nic o ograniczeniach...ona jest bez cukru ale wsciekle ostra wiec sama w sobie jest ograniczeniem ![]() ketchup - dziewczyny kupują McDonaldsa on ma syrop glukozowo fruktozowy tez niedozwolony ale niby mniejsze ZUO ![]() chyba, ze znajdziesz jakis inny bez cukru..ale to raczej nie u nas... |
|
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
gratuluje wszystkim spadków Ja jeszcze do Was nie wracam... jeszcze z tydzień musze sie powoli przyzwyczajać......narazi e jadam serki i jogurty z platkami bo same mi tak czesto nie wchodza... więc stopionowo przyzwyczajam się do diety... po wakacjach się tak rozpestwilam że coś strasznego...chlop wrocil i to tez zrobilo swoje... ale nie pozwole sie zalać tluszczem...więc za niedlugo się tutaj widzimy ![]() pozdrawiam wszystkie znajome Dukanki oraz nie znajome
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-09-07 o 09:01 |
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
aaa u mnie ... sama widzisz... waga ciągle stoi dalej 63 kg od miesiaca... ale nie stosowalam jednego dnia pro...bo zapominalam o nim i stwierdzam że dlatego przybylo mi te 5 kg ![]() za niedlugo do Was wracam .... tylko się przygotuje do dalszej nowej walki o szczupla figure ![]() Pierwszy cel bedzie 60kg a drugi 57 kg... mam nadzieje ze się uda.. zreszta Wy tu zawsze czlowieka motywowalyscie i jak trzeba bylo to skaralyście... a mi potrzeba czasamie opieprz sprawić... a Ty jak sie czujesz?? co tam u Ciebie slychac?? jak tam spadki??
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można z McDonalda keczup kupić? Normalnie przy kasie?
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twoj powrot |
|
|
|
|
#831 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A później tekst: A to TWOJE było? Sorry.... Jak przyjeżdża(pracuje za granicą) to nie robię już ptasiego mleczka, bo zjada zanim mleczko się dobrze ochłodzi. Cytat:
U nas podział jest taki: On zarabia, ja zajmuję się domem. Owszem, On wyrzuca śmieci, czasem poodkurza, jak go o coś prosze to zrobi. Ale ogólnie domem zajmuję się ja.... Do czasu aż nie pójdę do pracy, ale coś z tym ciężko. Ostatnio w UP panie mi proponowały pracę na 2 zmiany za 850zł. Szczegół, że zaznaczyłam że nie interesują mnie 2 zmiany, bo nie zostawię dziecka popołudniu samego. A drugi szczegół? Dojazdy kosztowałyby mnie ok. 150zł. Czyli mam zaiwaniać za 700zł? Podziekowałam. To mnie mało nie wyklęła. Jak jej powiedziałam, żeby spojrzała w papiery to się obraziła na mnie. Ja chętnie pójdę do pracy. Ale w godzinach 7-15 albo coś w tym stylu. Niestety, praktycznie sama zajmuję się młodym, nie moge liczyć na babcie, ciotki czy inne. |
||
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to wiem ktore a w biedronce tez sa dosc dobre ketchup McDonalds robi develey ew. jeszcze jest Fit Dawtona... |
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania - na pewno się uda Katasiek - to mój doskonale wie, że moje, i że dietetyczne... Obiadków nie tknie, ale niech się tylko coś słodkiego pojawi w zasięgu wzroku albo nosa... ![]() Może spróbuj prywatnie poszukać na sprzątanie czy coś... U mnie w pracy sprzątająca jest od 8 do 12, 13, 5 dni w tygodniu, i wychodzi min. 1000 zł, a jak wraca do domu to ma jeszcze na wszystko czas. Albo jakiejś biurowej pracy? Bo w sklepach to do 15 ciężko znaleźć, teraz większość jest otwarta do późnego wieczoru... Ehhh najlepiej by było w urzędzie pracować, nie dość że stałe godziny, to wszelakie święta wolne, dodatki, pewna wypłata...
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy, może coś się znajdzie. Na pracę w biurze nie liczę, tam się same znajomości licza. Nawet jak dla sprzątaczek(wiem, bo mi koleżanka opowiadała, że przyjmują znajomych znajomych, ale tylko znajomych "kadry")... |
|
|
|
|
#835 |
|
404 Not Found
|
Buahaha, dobre. Wchodzisz do Maca: 30 saszetek ketchupu poproszę.
![]() To jest ten w załączniku, dostępny w każdym markecie (w butelce, a nie w saszetkach )
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkich!
Dziewczyny przypomnijcie mi proszę, jak się robi ROZPUSTNE KANAPKI (z wieśniaka i otrębów - nie pamiętam czy jajco się dodawało czy nie). W przepisowni nie mogłam ich znaleźć. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- przeglądałam wcześniejsze wątki forum, w których się udzielałam, tj. cz. 6 i 7. Pamiętam, że wtedy chwaliłam się że nawet mi wyszły te kanapki. Emilko może Ty mi pomożesz?
restart dukania: 29.08.2011 ![]() I FAZA 29.08 - 03.09 - 4 kg II FAZA 1/1 od 04.09.2011 Edytowane przez atena79 Czas edycji: 2011-09-07 o 10:33 |
|
|
|
#837 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...E#post17179004 |
|
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
tak to te !!! Dziękuję Ci bardzo
![]() muszę w końcu wejść do kuchni i coś zrobić, a nie tylko tak na sucho jeść ![]() miłego dnia
|
#839 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Na górze każdego wątku masz opcję: "przeszukaj ten wątek". Wpisujesz słowo i on Ci szuka wszystkie posty z tym słowem. Ja wpisałam "rozpustne". ![]() Bardzo pomocna opcja.
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiesz, że jest różnica między cukrami prostymi i dwucukrami a cukrami złożonymi. Dlatego jemy warzywa a unikamy owoców. No , chyba mi się uda wrócić na Dukana. Zapał czuję.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

mój luby też potrafi gotować, ale ja bardzo lubię i nikt sie nie rzuca, a czasami sam rwie się do kuchni 

). Ja gotuję, zmywam, sprzątam (ścieranie kurzów, i ogólne utrzymywanie porządku), piorę, wywieszam pranie, a on odkurza (tego nienawidzę) i wynosi śmieci. A, i sam sobie prasuje, bo tego też nie znoszę
Chociaż w praktyce to ja sprzątam, a on robi takie pomniejsze rzeczy które mu powiem że ma zrobić (trzepanie dywanów, mycie foteli, bo sam to na to nie wpadnie), ogólnie jako pomocnik czekający na rozkaz co ma robić
Psa wyprowadzamy na zmianę 

ja sprzątam, wkladam pranie do pralki, gotuje..Tzet zmywa, wynosi smieci, wiesza i sklada pranie...ale wydaje mi się, ze i tak jestem w plecy..