|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dimaa Gratulacje Synka!
![]() Agatkia Super masz Synka ![]() Malutka Piękne ciuszki a jakie rozmiary kupujecie? bo ja na razie wszystko mam 56 i nie wiem czy to nie za małe ![]() A ja dziś cały czas jakiegoś dołka mam jeszcze się okazało że jednego egzaminu nie zaliczyłam a poprawka jest 1 września... mam nadzieję że uda mi się jakoś dogadać żeby prędzej to poprawić..
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tam na znaku zodiaku nie zależy
![]() lece mamuśki do wyrka, może uda mi się cudem jakiś horror z Tztem do końca obejrzeć
|
#814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś jest ogólnie dzień niefajny, jeszcze ta pogoda. trzymaj się ciepło Dla mnie to dziwne/śmieszne, że będzie miał zawsze urodziny po wakacjach. Ja jestem z marca i miałam zawsze w tym "pierwszym" roku szkolnym, a nasze dzieci będą miały inaczej. (Nie wiem, czy wiadomo, o co mi chodzi.) |
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie pozarlam domoey sorbecik truskawkowy.mniam
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję sie, że dochodziło by do scysji ![]() W domu to raczej ja żądze i taki mały skorpion mógłby mi nieźle namieszać
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-21 o 22:07 |
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
No ja znowu typowa waga, Tz typowy koziorozec to jakby córa była skorpion to ja bidna hehe
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
My się na skorpiona już raczej nie załapiemy, mnie to cieszy bo 3 skorpion w domu to ciężki kaliber (TŻ troche jojczy, bo by chciał), byłyby 3 uparciuchy....wagi są takie neutralne
No chyba, że zawita do nas Mała wcześniej, to będzie Panna, też dobrze, będzie komu sprzątać ![]() kasiakg - widzisz i wszystko się uregulowalo ![]() Dimaa - super, poznaliście płeć i piękne imię |
|
|
|
#820 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Cytat:
ahhaha, ekstra emota ta ostatnia hehehhe ![]() ale rozumiem, niby znaki nic takiego ale widać różnicę
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co będzie później?? ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Pasuje do niej jak ulał
|
||
|
|
|
#822 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
idę się wannować, balowałam dziś 8 godzin na mieście
|
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
U mnie właściwie bez szans na skropiona (mój TŻ też by chciał, bo sam nim jest). Sama dobrze z nimi żyję, więc nie przerażałoby mnie to
![]() A wag nie miałam okazji rzadnych poznać bardziej niż pobieżnie ![]() TŻ właśnie stwierdził, że albo Mała robi sobie w brzuchu pajacyki, albo mam tam ośmiornicę
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny znacie Tako Alive? Opyla się za 800 zł? 3w1? http://www.tomi.pl/tako-alive-wozek-wielofunkcyjny.html Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-21 o 23:07 |
|
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Powiem ze za wszystko zaplacilam 100 zl.. jutro wam dokladnie napisze co ile. Body mozna juz dostac od 15 zl z dl rekawem.. ja kupuje glownie na 62 i 68 bo wszyscy mi mowia ze na 56 dzidziol nosi gora miesiac.. wiec tych na 56 mniej.. kombinezony mozna bylo kupic za 40 zl.. sweterki od 25 zl. A polspiochy sa juz od 15 zl wiec jak dla mnie to sa duze przeceny..
a i spiworki do spanua sa za 40 zl tylko duze jak dla mnie..
|
#826 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() oo Tako fajny, mi się podoba Laret z Tako
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam okazje kupić https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...35874124_n.jpg ten za 800 zł. |
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Lilotka, a może wybierz wg własnych kryteriów ze dwa, trzy modele i takich szukaj? Poczytaj o nich, poszukaj info na forach. Bo chyba trochę od przypadku do przypadku rozważasz oferty?
Ty wybierasz oferty, czy one do Ciebie spływają?
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam jeśli was to irytuje. |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
witam po dluuugiej nieobecności. widze, ze dolaczylam do grona zaginionych mamusiek...wiedziałam, ze tak będzie
![]() co u nas nowego? zdecydowalismy się na badania prenatalne w 2 trymestrze i moge pochwalić się, ze w końcu poznaliśmy plec! będziemy mieli druga corcie! zdrowa i przesliczna! trwaja debaty nad imieniem, na 90% zostanie Zoją, o ile tatuś się nie rozmysli. przy pierwszej corce odrzucil te moja propozycje i obiecałam sobie wtedy, ze jeśli jeszcze kiedyś będę miała okazje wybierac imie dla dziewczynki to nie odpuszczę :P także u nas Nela oczekuje młodszej siostrzyczki Zoi. postaram się jakos nadrobić choć czesc tego co pisalyscie i proszę o przywrócenie "do aktywnych mam", choć z tym moim udzielaniem to pewnie będzie roznie...wybaczcie!---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
to trochę nowsza wersja Alive. już nie pamiętam roznic, na pewno okienka w gondoli, stelaz aluminiowy i trochę cięższy stalowy. wizualnie trochę inaczej zamontowana torba pod wozkiem. wozek swietnie sprawdzi się zima, gondola jest ogromna (chyba najwieksza na rynku), fajne duze pompowane kola. my jesteśmy bardzo zadowoleni, z gondola rozstałam się dopiero w styczniu (Nela urodzila się w maju). spacerowke używamy do teraz. jeśli masz pytania pisz priv.---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- ps. nie odzywalam się, bo zrobiłam sobie mini odwyk od wizażu, który pochlanial zbyt mojego czasu "obskoczyć" dwa watki to nie lada wyzwanie, hehe. na swoje usprawiedliwienie napisze, ze moja 13miesieczna corka zrobila dzisiaj pierwsze kroczki ze swoim wozko-pchaczem aaa i poproszę o usuniecie z klubu, nie zaglądam tam, bo naprawdę nie mam kiedy...wrzuccie tam jakas bardziej aktywna mamuske! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-06-22 o 01:20 |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Po prostu wydaje mi się, że łatwiej przemyśleć, czego się potrzebuje i szukać wg pewnych wytycznych ![]() A tak w ogóle- DZIEŃ DOBRY!! Moje kryteria były takie: duże pompowane koła, bo wiedziałam, że będziemy dużo spacerować także po wertepach, niska waga- żeby nie dźwigać, skrętne koła z możliwością blokady (bo w sklepie mega wygodnie manewrowało się między regałami), możliwość przekładania rączki i jazdy w dwóch kierunkach, przekładane siedzisko (dziecko może jechać tyłem lub przodem do kierunku jazdy). I wiedziałam, zę chcę wersję 3w1. Przemyśl po prostu, jak będziesz wózek użytkować, co może być ważne. Bo jeśli tak naprawdę nie zamierzasz specjalnie dużo spacerować a np wystawiać dziecko do ogródka, to już np pewne elementy tracą na znaczeniu. Wszystko zalezy od tego, czego oczekujesz od wózka.
Adaś- 26.09.2014 Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2014-06-22 o 08:52 |
|
|
|
|
#832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. wagę wózka 2. wielkość wózka (w stos. do waszego wzrostu),regulacja rączki 3. koła (ja chcę pompowane, nie plastikowe), skrętność wózka. łatwość manewrowania, dobre amortyzatory itd. 4. łatwość składania wózka 5. wielkość po złożeniu (czyli czy zmieści się w bagażniku bez wielkich kombinacji) 6. długość gondoli 7. inne (czym jest pokryta rączka wózka, czy ma dużo miejsca do zapakowania różnych gratów, czy ma opcje różnych wywietrzników np. rozpinane miejsca zaopatrzone w siateczkę żeby dziecko się nie zagotowało w wózku) |
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() Diabli, witaj z powrotem ![]() alem głodna. Tzta normalnie wywalać z lozka trzeba żeby się pozbieral i ogolil. nie rozumie, ze glodna mogę być już się nie mogę doczekać, az dzidzia mi będzie w budzeniu Tzta pomagala i go przywola do pionu. będzie się golil, sikal i ubieral jednocześnie.
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilotka ja też myślę, że powinnaś wybrać sobie ze 3-4 marki i tym się kierować po ogloszeniach i dopiero rozwazać ewentualny zakup. Bo jak masz wybrać jak nie wiesz czego chcesz?
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Diabli. No wspólną decyzją kilka mamusiek znalazła się w zahinionych. W koncu pisze, ze aktywnie udzielające się mamusie... Gratki za córę. Bo tu same chłopaki
Dziewczyny mam trochę głupie pytanie czy któras was tak ma. A mianowicie jak Maja mi walnie tam w @ to jakby mi powietrze wychodziło z pipi . Glupio mi jak to pisze ale takie mam odczucia i od razu mam tam " mokrzej" cóż wstyd ale inaczej sie nie dowiem
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Hejka mamuśki
właśnie gotuję rosołek, jestem już taka głodna ![]() Jeżeli chodzi o znak zodiaku Waga to dla mnie super, moja przyjaciółka jest wagą oraz inni znajomi i mają świetne charaktery, jeżeli chodzi o podejmowanie decyzji to prawda różnie bywa :PMnie synek akurat kopie w pęcherz często heh chyba jest ułożony główką do góry ale często zmienia pozycję te kopniaki stają się coraz mocniejsze, czasem lekko zaboli, to boję się co będzie później ![]() Gratuluję poznania płci i co najważniejsze badań na których wyszło, że wszystko jest w normie ![]() życzę przyjemnej niedzieli
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi odnośnie wózka. Spisałam sobie cechy które mnie interesuje i będę się z nimi kierowała. ![]() Nowa Mnie jak dzidzia kopie w @ żadne bąbelki mi nie idą diabli Z tego co się orientuje już jakiś czas temu byłaś usunięta z klubu, właśnie z powodu, ze zaginęłaś.
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem co mi to dziecko robi
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

a jakie rozmiary kupujecie? bo ja na razie wszystko mam 56 i nie wiem czy to nie za małe 
jeszcze się okazało że jednego egzaminu nie zaliczyłam a poprawka jest 1 września... mam nadzieję że uda mi się jakoś dogadać żeby prędzej to poprawić..
ale dziecko to inna spara 
Boję sie, że dochodziło by do scysji 

No chyba, że zawita do nas Mała wcześniej, to będzie Panna, też dobrze, będzie komu sprzątać
13.12.13