|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() Ja czuje czesto brzuch i bolal mnie pare razy takim bolem miesiaczkowym, czasami czuje skurcze, a raz mnie bolal po tym jak z zakupami wrocilam i juz nie chodze na zakupy sama... |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdaj relację po wizycie, bardzo jestem ciekawa Powodzenia!
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
a co do brzucha - mnie prawie ciągle boli jak przy @. To podobno efekt zagnieżdżania się maleństwa i rozciągania macicy
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
emzeta - ja przed ciaza cwiczylam tylko brzuszki, raz w tygodniu (nie lubie cwiczyc). Teraz brzuszkow nie moge. Cwiczenia dla ciezarnych nie sa takie meczace (przynajmniej ta plyta co ja mam - najbardziej chodzi o wzmocnienie miesni tulowia i nog). Mi bardziej chodzilo o powod do przynajmniej stania na nogach, bo tylko bym lezala
Poza tym po urodzeniu szybciej sie odzyskuje sylwetke cwiczac w ciazy podobno. I na tej plycie co ja mam sa osobne cwiczenia na po-urodzeniu rowniez.
|
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
no to jak mi jakas taka plyta wpadnie w raczki to tez spojrze, moze to cos fajnego, bo na razie o cwiczeniach mam tylko cos w ksiazkach o ciazy i nawet mi sie nie chce tego czytac...Ale tez odczuwam brak ruchu bo mniej pracuje, a prace mam taka mieszana - troche fizyczna, ale ze wiaze sie z dzwiganiem to musialam ograniczyc. |
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz puścił mi jak bije serduszko, widziałam rączkę i liczyliśmy paluszki i kręgosłup było widać. No niesamowite, że fasolek który ma 5 cm wygląda w sumie jak normalny człowiek.
|
|
#847 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale w drugim trymestrze mam plan odwiedzic basen od czasu do czasu (tutaj jest darmowe pływanie dla kobiet w ciąży)...zobaczymy ![]() A co do tego autyzmu to mnie zaskoczyłaś! Pierwszy raz sie zetknęłam z taką diagnozą! Chociaz słyszałam że wielu lekarzy i badaczy dąży do zmniejszenia liczby usg do 3 (oczywiście w uzasadnionych przypadkach więcej...) bo nie jest to zbyt przyjemne dla dziecka...ja tam specjalistka nie jestem więc nie wiem ![]() zanka ale ta twoja dzidzia ma fajny profil!! fajnie że juz masz pierwsze zdjęcie ja dopiero 2 września idę, niecierpliwość mnie zżera!!!
|
||
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Wy też pokażecie swoje szkraby jak dostaniecie fotki? Ja będę cierpliwie czekala
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak sie tworzą np. żeberka to są grubości włosa! |
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
No ja pokaze ale jesli mi dadza, ide dopiero 21 sierpnia, przyslali mi ze szpitala zaproszenie na 21 i na 28 sierpnia, nie wiem czemu tak, moze na omowienie wynikow? albo osobno na wywiad i pobieranie krwi i osobno na usg... ech, tez juz sie nie moge doczekac...
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tu wpadam do Was z mamuś styczniowo-lutowych. Czy któraś z Was ma też problem z bólem kości kulszowej? Strsznie mnie boli przy chodzeniu. Tak jakby mi tam kości nie pasowąły do siebie.
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
oj słoneczko niestety albo na szczęście jeszcze nie ale czasami mnie w kolanie łupie jak chodze dłużej. wiesz może popytaj na listopadowo-grudniowych??
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Pukam do Was tak nieśmiało, mogę się przyłączyć? Co prawda wizytę potwierdzającą u gina mam dopiero we wtorek, ale beta u mnie już ponad 2 tys więc chyba wszystko ok Z terminu ostatniej @ wynika, że rozwiązanie będzie w okolicy 17 kwietnia. Przygarniecie mnie? |
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że w końcu do nas dołączasz.
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie !!
Ja również tak jak Ikak nieśmiało pytam czy mogę się dołączyć. Wczorajsza Beta okazałą się być obiecującą
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy serdecznie
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
ikak!!! zlota jagoda!!!! witam nareszcie!!! jak tylko chcecie umieszczam was na nasza mamusiowa liste!!! Tylko szczególowe dane poprosze GRATUALCJE JESZCZE RAZ!!!
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ciesz sie za wczesnie bo mnie jednego dnia mdli strasznie jak np wczoraj i dzis a innego dnia wogole! Wymiotów już nie mam a dokladnie w ciagu tych 10 tyg wymiotowałam tylko 6 razy |
|
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe
Witam!
Zapisuję się do grona... Od dwóch tygodni czułam się jakbym miała dostać okresu, ogromny ból brzucha i piersi. Do tego nieopisany głód, a zawsze starczała mi mała kawa na prawie cały dzień... Skończyło się dwiema wyraźnymi kreskami na teście i wizytą u lekarza. Dzisiaj mam mieć jeszcze usg, ale to 6 tydzień ciąży. Popołudniu będę znała termin dokładny. ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja jestem przerażona. Zawsze myślałam, że to najszczęśliwsza chwila w życiu kobiety, a ogarnął mnie taki stres i wylałam tyle łez... Jak urodzę to będę miała dopiero 21 lat, 3 lata do końca studiów... A slub? Miał być dopiero za rok. Namieszało mi maleństwo
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dawno mnie tu nie było, widzę nowe mamusie ![]() U mnie zaczęły się mdłości, ale nie wymiotuję. Trzymają mnie cały dzień, chciałabym żeby już się skończyły. Nie potrafię nic jeść, na nic nie mam ochoty, wszystko jest fuj Martwię się czy dzidzia przez to nie ucierpi, a lekarz tez nie kazał mi brać żadnych witamin tylko żelazo. Brzuszek czasami mnie zakuje albo złapie mały skurcz jak się przekręcam na drugi byk podczas snu. Ale lekarz mi mówił że to nic groźnego tylko powiększająca się macica Teraz jest 5 tydzień i 5 dzień, do lekarza idę 1.09, już nie mogę się doczekać a jeszcze tak długo ![]() Buziaki Kochane
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe
Cytat:
Przeciez slub moze byc za rok ! Kto powiedział ze musi być już... chyba ze w twojej rodzinie ma sie takie zasady bo ja np slub planuje po urodzeniu ... na spokojnie bez pospiechu bez nerwów, urodze na poczatku marca a slub w czerwcu chyba ze uda mi sie załatwic chrzest razem ze slubem to jedno i drugie bedzie w kwietniu juz tak postanowilam choc to mojej rodzinie (babcia, wujek itp) się to nie podoba bo jak tak mozna urodzic bez slubu wysmialam sie z tego a zrobie po swojemu bo jestem dorosła i nie slucham "dobrych rad" babci i rodzinki ktora jeszcze zyje w epoce kamienia łupanego...
|
|
|
|
|
#862 |
|
Przyczajenie
|
Ikak, Zlota Jagoda, Mittka - ogromnie gratuluję!!!! Ale fajnie że marcówko- kwietniówek przybywa
![]() P.S. Mittka, nie płacz kochana, ja wiem że jak nie planowałaś ciąży jeszcze na teraz to emocje są duże, ale zobaczysz, dasz sobie radę!! Wiele osób zostaje wcześnie rodzicami, ale w dłuższej perspektywie czasu wychodzi to naprawdę na dobre, bo za parę lat jak będziesz chciała się rozwijac zawodowo to już będziesz miała odchowane dziecko! A przy okazji pochwalę się, że mi pryszcze zeszły z twarzy nareszcie
|
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Wow alez u nas urodzaj
fajnie! Ja tez witam nowe mamuski i pozdrawiam!!!
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mozna prostowac włosy prostownicą bedac w ciazy
![]() bo w piatek ide na impreze i chce sobie wyprostowac a nie chce narobic glupot
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Ja też prostuję cały czas i na razie nic się nie dzieje groźnego, wszystko jest tak jak przed ciążą
|
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Czarna Inez gratuluje !!! Jest nadzieja!!! Nie moge sie doczekac az mi pryszcze zejda, nigdy nie mialam, nawet jako nastolatka i patrzec na siebie nie moge. Ah! Czyli w koncu schodza! (myslalam, ze mnie znajome klamia, zeby mnie pocieszyc)
W ktorym tygodniu jestes? |
|
|
|
#868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#869 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
mi też od kilku mieś lecą strasznie włosy i mam nadzieję, że się uspokoją..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Pierwszy raz sie zetknęłam z taką diagnozą! Chociaz słyszałam że wielu lekarzy i badaczy dąży do zmniejszenia liczby usg do 3 (oczywiście w uzasadnionych przypadkach więcej...) bo nie jest to zbyt przyjemne dla dziecka...ja tam specjalistka nie jestem więc nie wiem 

, a nie... Dobra nie gadam głupot, tylko ciesze się z dobrego samopoczucia. Miłej niedzieli mamuśki