|
|
#841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
[QUOTE=indiria;17200756]
Cytat:
Ale najgorsze chyba jest to, że podobnie jak na początku ciąży, znowu jestem w stanie popłakać się z każdego powodu i absolutnie każdy powód jest dobry, żeby zrobić małe awanti |
|
|
|
|
#842 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakikolwiek???? Moja kolezanka z biurka obok w 17tc byla juz ewidentnie "w ciazy". Ale sa i plusy takiego stanu - zadnych ubran ciazowych nie potrzebuje, mieszcze sie swietnie w swoje sprzed ciazy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
][QUOTE=nikha;17203560] Cytat:
Wydaje mi sie, ze taki lek "przed nieznanym" jest naturalny... Do depresji daleka droga!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
INDIRIA zostajesz wobec tego Skarbnikiem
![]() Nikfa im blizej tym gorzej niestety, choc mimo wszystko wolalabym miec to juz za soba, niewiadomo co jest lepsze czy naturalny czy cesarka, wiem, ze gdyby moj Synek w brzuchu nie byl taki duzy w brzuszku, to bym decydowala sie na naturalny, a ze jest taki ogromny juz na obecna chwile... mam nadzieje, ze juz sie nie obroci i bedzie glowka do gory to wtedy mi zrobia ta cesarke, tak mysle, ze w 36tc pojade chyba do polskiego lekarza i zrobie usg, jak wyjdzie ,ze jest w ciaz glowka do gory to ide z tym na spotkanie do lekarza do spzitala, zeby omowic plan cesarskiego ciecia, mi sie caly czas wydaje, ze te barany macajac mi brzuch nic nie zauwaza i kaza mi rodzic naturalnie, zdaje sobie sprawe, ze gojenie sie rany itp i wracanie do siebie jest czesto gorsze od naturalnego ale wole to, niz straszne zle doswiadczenia z powodu rodzenia duzej Dzidzi naturalnie. Mi kazdy mowi, ze mam duzy brzuch, jestem w 33tc a brzuch wyglada juz na 36.. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Kasia Uk.. a powiedz czy prz cesarce mialas cewnik zalozony w zwiazku z pozniej nie moglas wstawac? Czy Ty boli? |
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, prawda jest taka, że ja już jestem na celowniku lekarzy po tym jak się rozryczałam przy jednym z bezradności. Tak jak pisałam tutaj każde podejrzenie depresji jest traktowane bardzo poważnie, wiem to już z doświadczenia.
Niby daleka droga, ale wierzcie, pracowałam z dziewczyną, która przez to przeszła. Nic nie wskazywało na to, że coś jest nie tak, przynajmniej ja nic nie podejrzewałam a potem z dnia na dzień po prostu wylądowała na dłuugim urlopie i lekach. U mnie też w pracy była dziewczyna, która bardzo szybko nabrała ciążowych kształtów, pod koniec 4 miesiąca była większa niż ja teraz. A w ciążowe namioty jak już będzie po wszystkim z przyjemnością wrzucę na dno szafy Cewnik zakładają nawet w przypadku epiduralu, tyle, że ponoc to nie przeszkadza przy chodzeniu. Położna się śmiała, że sie wtedy woreczek zarzuca na ramię
Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-15 o 18:33 |
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Tez mialam cewnik zalozony, tyle ze ja nie chodzilam tylko ciagle na lozku lezalam. pozniej to nawet zapomnieli mi go wyjac i dopiero po paru godzinach jak przenosili mnie na inny oddzial upomnialam sie o rozlaczenie
|
#846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak Ci znowu z usg wyjdzie, że on jest taki duży, no i jeszcze tyłkiem w dół, to chyba podejdą do tego w miarę rozsądnie. A tak z innej beczki, macie już imię wybrane? Cytat:
Indiria, u mnie w pracy też byłyśmy dwie. Koleżanka zaciążyła 7 tygodni przede mną, ale nie planowali i nie chciała, żeby ktoś w firmie wiedział. Jak na złość, dość szybko przybierała na wadze, do tego szybki ślub, więc wszyscy ciągle się podpytywali nasz pokój czy aby on sięczegoś nie spodziewała Ja planowałam i nie mogłam się doczekać, generalnie nie ukrywałam przed szefostwem swoich planów (chociaż oni uważali, że to tylko takie gadanie) i jak na ironię losu, po mnie bardzo długo nic nie było widać ![]() PS Jak ja się popłakałam w PL w szpitalu jak mi lekarz powiedział, że mogę stracić dziecko, zostałam uznana za przewrażliwioną histeryczkę... |
||
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Cewnik zdjęli mi po ponad 24h od porodu, i dopiero po zdjęciu pozwolono wstać mi z łóżka (również dopiero wtedy mogłam iść się wykąpać). Także bez obaw. Dziewczyny, wiecie co mnie dziwi z tymi zmianami ułożenia się dziecka i ich niezorientowaniem na ten temat? Przecież jak już leżymy na łóżku to położne sprawdzają w środku dziecko, wkładając ręce. Obmacują nas więc chyba nawet niedoświadczona położna skapnęłaby się, że dotyka główkę a nie nóżki? Dziwne to..Rozumiem, że mój odwrócił się jakoś na bok i nagle, ale jeżeli maluszki są odwrócone do góry nogami to trochę dziwi mnie to, że mogą oni nie zwrócić na to uwagi
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
madzikUK Cudna ta Twoja córcia
Ja już nie mogę się doczekać kiedy moje maleństwo przyjdzie na świat.... A brzuch mam wrażenia,że z dnia na dzień coraz większy Póki co za dziesięć dni idziemy na USG 4D Mam nadzieję,że dowiem się wreszcie płci dziecka...Ostatnia szansa ![]() Pochwalę się Wam,że dziś już przyszedł wózeczek,który zamówiłam na Ebayu Troszkę się może pospieszyłam,ale ja tak lubię wszystko mieć przygotowane wcześniej Może uda mi się wkleić fotkę....
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
A my nadal dumamy nad wózkiem. Jak już mi się jakiś spodoba to cena kosmiczna
![]() Wasz wózeczek bardzo ładny |
|
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę go śmiało polecać ![]() Pochwalę się Wam też moim ogromianstym brzucholkiem 25 tydzień
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj też chyba nieczęsto się to zdarza, mam wrażenie, że angielskie "wszystko w porządku" rozciąga się na wszystkie dziedziny życia. No i jeszcze jak to któraś wcześniej napisała, Polki są uważane za "twarde". A niech tam. Jola, brzuszek fajniutki i faktycznie spory Próbowałam wcześniej wkleic mój z 24 tyg ale za tępa jestem ![]() A wózek ma też inne gadżety, da się go przerobic w spacerówkę itp? Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-15 o 22:59 |
|
|
|
|
#852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś u innych zawsze bardziej mi się podobają niż u siebie :/ Uwierz mi, jeszcze nie sapiesz, dopiero zaczniesz ;DZdradź tajemnicę co to za wózeczek. Ja mam podobny problem jak Hanjah, jak już coś nam się spodoba, to cena z Księżyca. Jeśli nic innego nie znajdziemy, to zamówimy na ebayu wózeczek z PL |
|
|
|
|
#853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też wolę obce brzuszki niż swój Wiem kochana,że sapanie będzie większe Wklejam link do wózeczka http://cgi.ebay.co.uk/3in1-NEW-MODEL...item4a9e6b88d3 ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Jest gondola,spacerówka (oddzielna) i fotelik do samochodu. Fotelik też można zamocować zamiast gondoli
|
||
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ceny zaczynają się od 300 funtów a to trochę za dużo Tak myślimy czy kupić używany a dokupić do tego nowy fotelik.
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I można znaleźć wózek sprawdzonej firmy od 65 funtów. Ja sprawdzałam wózki Jane, Quinny, Mutsy, Mura Emmaljunga, Bagaboo (cały zestaw np. poszedł za 296 )Loola.Niektóre zestawy zawierają również fotelik. Więc jeżeli uzywka ci nie przeszkadza przejrzyj ebay i zobacz moze akurat coś trafisz ![]() Tako Jumper wygląda ładnie
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czesc Jolaa no moj jest idnetyczny tylko czarno zielony, fajno-fajny nie prawdaz mam nadzieje, ze sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wozeczek pierwsza klasa, Mnie ominal temat wozkow, bo odziedziczylismy po znajomych, dokupilam tylko gondole, i jakos tak wyszlo, ze mamy dwa foteliki do samochodu niedawno znajomi sie zapowiedzieli, ze chcieliby Nam zrobic prezent i kupic spacerowke McLaren'a, wiec wozki jakos mnie omijaja i nie musze sie zbytnio zamartwiac tym tematem ![]() Cytat:
sliczny brzuchalek. bedzie coraz wiekszy
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hanjah - moze zajrzyj do watku wozkowego na "Mama z klasa"? Jola00 - niezle jak na 25 tydzien
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Kasia UK ..bo w Polsce to wiekszosc kobiet o epiduralu to moga zapomniec
i Polki, ktore rodizly juz wczesniej w Polsce rodza w Anglii po raz drugi to wydaja sie twardzielkami doswiadczajac bolu w Polsce.. Napisz jak Twoja rana?Czy juz lepiej? ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Jolaa no spory Twoj brzusio jak na 25tc , tak mi sie wydaje, ja dodam swojego jak mi sie uda wieczorem |
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK sliczna masz coreczke.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Co jakiś czas zaglądam na ten wątek, ale trudno mi się tam odnaleźć
Mnie to się coś musi naprawdę bardzo spodobać żeby szukać czegoś konkretnego na ten temat. Wróciliśmy niedawno od GP. Przede wszystkim dostałam MAT B1 ![]() Z dzieckiem wszystko ok (lekarka obadała mi brzuch, zmierzyła i wszystko jest ok), serduszko mocno bije, 144 uderzenia na minutę A ja mam książkowe ciśnienie (w życiu takiego nie miałam, ale może mi się unormowało bo nie piję kawy).A to my w 22. tygodniu (zdjęcia z dzisiaj): Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-02-16 o 18:57 |
|
|
|
#866 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rana coraz lepiej, ale jeszcze drobna dziurka, która ciągle nie chce się zarosnąć.. Najgorsze jest to, że pomimo iż rana prawie zagojona i jak już będzie ta resztka zrośnięta to i tak nie mogę zakładać spodni biodrówek ani nic co na biodrach mi się trzyma ze względu na to, że trzymać będzie mi się na ranie, a tam póki co jeden wielki strupek i nie mogę tego podrażniać... I ciągle chodzę albo w spodniach ciążowych, które trzymają się na pasie, albo w sukienkach i rajstopach zaciągniętych pod piersi ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Jola, ja duży brzuch miałam już od gdzieś 10tygodnia, więc wyobraź sobie jaki miałam w Twoim obecnym tygodniu..
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
a propos wózka,to my własnie zakupiliśmy sapcerówkę Jane Sonic,polecam,dobra do podróżowania samolotem. Jaloo i hanjah śliczne brzuszki Jaloo wózek rewelacja,pamiętam jak ja wybierałam i byłam zupełnie zielona,teraz wzięłabym zupełnie coś innego,np. taki jak twój Vedma często tak bywa,że te niefirmowe rzeczy są ok. Moja oprócz butelek TT toleruje tylko takie z Puchatkiem z Mothercare,o innych mogę zapomnieć. Kasiowa 24 i KasiaUK a ostatnio na innym wątku była dyskusja,gdzie się rodzi lepiej i nagle okazało się,że Polska to raj i są tam sami, cudowni lekarze oraz pielęgniarki . Mówiły to dziewczyny,które jakiś czas temu żaliły się na opiekę w szpitalach. Widać,że czas szybko zaciera złe wspomnienia . Oczywiście moje argumenty,dlaczego w UK jest lepiej nie dotarły. Mam wrażenie,ze w Polsce panuje pogląd,że tutaj rodzi się na ulicy,bez żadnej pomocy,a w czasie ciąży nikt się nami nie interesuje . Skąd takie pomysły?
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-02-16 o 21:25 |
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie mamy
![]() Troche spozniona jestem do tego watku, ale pasuje do tutulu...bo tez w uk przyjdzie mi rodzic swoje malenstwo. Nadal strasznie dziwnie mi o tym pisac bo choc oswajam sie z ta mysla od kilku tygodni, to nadal poza 2 przeze mnie zrobionymi testami niky tak na prawde mnie nie upewnil...ze jestem w ciazy. wiec chociaz obiawy byly , sa to czasem mysle, czy mi sie nie wydaje tylko . wg obliczen idzie 12 tydzien...zaczelam nabierac troszke apetytu, ale tylko na swoje wymyslone rzeczy. stalam sie fanka ogorkow konserwowych, kiszonych, buraczkow cwiklowych, musztardy, kapusty kwaszonej, (slodycze w miedzy czasie ale tylko w niektore dni) . Umieram na zapach smazalniny Nie chce sie tak rozpisywac i zanudzac, jako, ze to wsyztsko macie za soba juz chcialam zapytac o jedna rzecz, troche mnie martwi, ze chociaz midwife powiadomila szpital prawie 2 tyg temu, do tej pory nikt sie ze mna nie skontaktowal. A na tym forum wyczytalam, ze do 12 tyg jest najpewniejsze badanie np na syndrom downa. I martwie sie teraz... zadzwonilam dzis do gp i umowilam z lekarzem na czwartek. ale sama jeszcze zamierzam jutro zadzwonic do szpitala i zapytac co i jak. A szpital to St Mary's w Manchester. Moje pytanie jest czy ktorakolwiek z was rodzila tam?? albo zna kogos kto tam rodzil?? czytalam tu tez starszne historie...rodem z rzezni....i boje sie jescze bardziej ![]() Wiec moje pytanie, to czy to normalne, ze nikt sie jescze ze mna nie kontaktowal?? mam czekac?? bo mi sie tak srednio wydaje...
Edytowane przez Awika Czas edycji: 2010-02-16 o 23:01 |
|
|
|
#869 | |
|
Raczkowanie
|
Hanjah, a gdzie uśmiech?
![]() Cytat:
Witaj Awika! Na strach to Ty jeszcze będziesz miała czas, na razie ciesz dzidziusiem i tym, że kończysz zaraz pierwszy trymestr, drugi jest znacznie lepszy ![]() Chyba lepiej byłoby przedzwonić, tym bardziej, że czas goni. Wydaje mi się, że usg genetyczne można wykonywać do 14 tc. |
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W 16. tygodniu pobrali mi krew na wady genetyczne (m.in. zespół Downa). Usg genetyczne robi się ok. 20. tygodnia. A ja na zdjęciach rzadko się uśmiecham
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

A tak na serio, to większość ciężarówek, które znam (ja również) wpada w taki osobliwy stan paniki w pobliżu mety...
Jasne, że się przyłączam, mogę zostac skarbnikiem naszego klubu 

Póki co za dziesięć dni idziemy na USG 4D 

,
sa to czasem mysle, czy mi sie nie wydaje tylko
. wg obliczen idzie 12 tydzien...zaczelam nabierac troszke apetytu, ale tylko na swoje wymyslone rzeczy. stalam sie fanka ogorkow konserwowych, kiszonych, buraczkow cwiklowych, musztardy, kapusty kwaszonej, (slodycze w miedzy czasie ale tylko w niektore dni) . Umieram na zapach smazalniny
A na tym forum wyczytalam, ze do 12 tyg jest najpewniejsze badanie np na syndrom downa. I martwie sie teraz... zadzwonilam dzis do gp i umowilam z lekarzem na czwartek. ale sama jeszcze zamierzam jutro zadzwonic do szpitala i zapytac co i jak. A szpital to St Mary's w Manchester. Moje pytanie jest czy ktorakolwiek z was rodzila tam?? albo zna kogos kto tam rodzil?? czytalam tu tez starszne historie...rodem z rzezni....i boje sie jescze bardziej
Wiec moje pytanie, to czy to normalne, ze nikt sie jescze ze mna nie kontaktowal?? mam czekac?? bo mi sie tak srednio wydaje...