|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
tez na spacerek lecimy. tylko od kompa musze Tzta odkleić
|
#842 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Hej Mamuśki
Witamy sie po południowo Wczoraj byliśmy u siostry na urodzinkach-ale pojadłam pyszności!!! Torty, ciasta mniaaammm!!!Dziś męża odprawiłam do pracy. Pozmywałam po obiadku i poczytuje Was. Koło 18 mają do mnie wpaść moje psiapsióły na ploteczki Miłego popołudnia Wam życzę Kochaniutkie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale perełeczki!!! Śliczniusie!!! Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() jestem u rodzicow ,wiec standardowo mam chwile ,zeby Was nadrobic, a jeszcze zanim zaczne napisze Wam co mnie spotkalo, w piatek wlaczajac wieczorem lampke kopnal mnie prad w reke, przestraszylam i zdenerwowalam sie bardzo, ze dziecku moglo sie cos stac, dzwonilam do mojego lekarza, ale powiedzial, ze jak normalnie czuje ruchy , zeby nie panikowac, mam nadzieje, ze nic nie bedzie dzidziolowi , a teraz boje sie cokolwiek do gniazdka wlaczac. No i w koncu dokonalam jakichs zakupow zwiazanych z pojawieniem sie nowego czlownka rodziny zamowilam sobie poduszke do karmienia i fotelik i kocyk i posciel dla starszaka i inne drobiazgi w sumie to zostanie mi zamowienie w aptece i ewentualnie dokupienie jakichs ciuszkow jak mi sie uwidzi.A wlasnie skorzystalam z wyprzedazy w smyku ![]() biore sie na nadrabianie i czekanie na obiad, bo standardowo, zdycham z głodu, a dodam ,ze czuje sie jak hipopotam, krowa z wielkimi cycami i w ogole srednio mi z obecnym stanem rzeczy ![]() ![]() a dodam, ze 10 kg mam na plusie ii 103 w brzuchu, a z Mateuszkiem w dniu porodu mialam 112 cm. Dima gratulacje synusia )Agatkia słodki Twoj synek ) mam nadzieje, ze mój tez nie zmieni zdania i bedzie kochal dzidzie tak jak teraz twierdzi![]() co do znakow zodiaku to ja mysle , ze mój Piotrus bedzie panna w opisie zodiakow pisze , ze panny dbaja o zdrowie i porzadek i czystosc, sa tu jakies panienki? )a ja za tydzien mam wizyte i czekam kiedy zus zacznie mnie kontrolowac, albo kiedy wyplaca mi pierwsza kasę wtedy dokupie reszte potrzebnych rzeczy, oby tylko za dlugo nie zwlekali
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2014-06-22 o 14:28 |
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Cytat:
ale to chyba bylo tylko wrazenie ![]() Zwazylam sie dzisiaj i kurde znów pół kilo w dół musze sprobowac wiecej jesc...tylko ten brak apetytu to utrudnia ![]() Pojechalam do Woli Parku na to darmowe usg... ledwo weszlam a juz zrezygnowalam kolejka masakryczna, a zbadaja max 40 kobietek, wiec bym sie nie zalapala za to porozmawialam sobie z polozna o roznych rzeczach ![]() Tynka - dobrze, ze nic Ci sie nie stalo! Ale skoro lekarz kazal patrzec na ruchy dzieciaczka i te sa ok, to nie ma sie co martwic Jeszcze sie pochwale - sprzedalam wreszcie moja suknie slubna
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się pochwalę, że się chyba zdecydowałam na wózek ostatecznie (w przpadku jeśli kupujemy nowy):
http://www.ceneo.pl/13011491#tab=spec http://jedo.pl/pl/#/neiva/memo/ Czytałam opinie wózków Jedo i ogólnie wygląda to bdb w przypadku gondoli, ok jeśli chodzi o spacerówki. Ten model ma ciutkę poprawione usterki poprzednich, a spełnia wszystkie moje wymagania, czyli: - wózek 2w1 terenowy, porządne koła i amortyzacja, - waga to ok. 15 kg (poprzedni mój typ Tako miał ok. 20 kg) - regulacja siedziska w gondoli i spacerówce, - przekładana rączka, - można wpiąć fotelik samochodowy, - spora gondola, - cena Plusem jest też podobno bdb serwis tych wózków jeśli coś się stanie, szybko naprawiają, wózek zabiera i przywozi kurier. |
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Malutka, śliczne ciuszki Dimaa, gratuluję synka. Aleksander przepiękne imię ![]() Ja też dolaczam do jutrzejszych wizyt u gin, takze proszę o kciuki żeby wszystko było dobrze i możecie obstawiac płeć. Bardzo jestem ciekawa. Natalia powrozysz? Twojego wyboru jestem bardzo ciekawa![]() pozdrawiam.
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
Faminka tak jak pisalam
komplet w paski y czapeczka kupilam za 25 a wczesniej kosztowal 49,90 połśpiochy za 15 a wczesniej kosztowaly 23 zł spodnie dresowe z body i śliniakiem kupilam za 30zł wczesniej kosztowały 59,90 i ostatnie pajacyk z czapeczką za 30 zł wczesniej kosztowal 44,90zł U mnie w Gdańsku 80% sklepuj jest przecenione. Pytałam się sprzedawcy do kiedy jest wyprzedaż powiedziała że pewnie tak jak zawsze do połowy lipca.. a u mnie dziś wesoło. Przyjechali goście z zaproszeniem na wesele. chcąc wychodzić zatrzasneły się drzwi;p;p teraz zabieram się za obiad Pozdrawiam Was mamuśki I trzymam kciuki za jutzrejsze wizyty.. Ja mam dopiero w lipcu chyba 2. No ale lekarz zaprosił mnie z mężem bo bedzie trwało do 40 min :p
Szczęśliwa żonka 24/40 Edytowane przez Malutka2509 Czas edycji: 2014-06-22 o 15:00 |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pojadłam knedle z truskawkami. Pyszne
oczywisvie Tz robił ciasto i lepił Maja mi gmera tam na dole ciągle we wtorej juz sie nie moge doczekać tego 4d. A potem 7.7 znowu wizyta u mojej gin Tynka musiałas miec stresa ehhh Coffe fajny wózek. Wazne zeby Tobie odpowiadal. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Mojra tez bym chciala moja sprzedac. Jutro wystawie
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie to jeszcze chyba jeden trzydziestokilkulatek
I w ogóle tak się porobiło---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
dużo tych jutrzejszych wizyt
ale emocje nowa, podrzuc trochę knedli, zjadłabym takich domowych u mnie dziś za to fasolka (taka zolta, nie wiem czy to szparagowa nadal? ![]() mamad1, Tzty co chwile nas wkurzaja teraz, nie jesteś sama ![]() po spacerku jesteśmy, Tz po piwku, ja po coca-coli z cytryna (która o dziwo skonczyla w kibelku, a już myslalam, ze mam spokoj...). i obiadek się robi wlasnie ![]() Tz się zwierzyl, ze przeczuwa coreczke, tak wiec przeczucia mamy sprzeczne
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
I ja się witam po spacerku i lodach
![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty Ja dopiero w kolejny poniedziałek. Za to w tym tygodniu ta nieszczęsna glukoza
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Okopani knedelki pyszota. Takie rzeczy zawsze robomy z Tz
. Tzn on ta brudną robote Oj coli by mi Tz lyka pozwolil hehe Ja jajo zniose do wtorku z tym 4d
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
nowa, my z Tz gotowaliśmy razem dużo w It, ale tam mielismy duza kuchnie
w knedlach z truskawkami by mi pomogl tez pewnie, ale jesc musiałabym sama, bo on nie rozumie słodkich obiadow a coli by Ci nie pozwolil? czy pozwolil? ja już Tzta uprzedziłam, ze w nocy ma mi spiewac zebym zasnela, inaczej nie da rady, taka jestem podekscytowana ![]() nocnyskowronek, trzymam kciuki za glukozę
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mój synek kopie w każde możliwe miejsce, więc nie jestem w stanie określić w jakim położeniu jest. Na USG leżał sobie poprzecznie z główką po prawej stronie. Mam pytanie, bo za chiny nie mogę się domyśleć o czym piszecie, jak Was Dzidziolek kopie w @. Budyń po prostu ![]() Lilotka, co do Twojej propozycji TAKO, to myślę, że jest to porządny wózek. Też chcemy kupić z tej firmy, tylko waham się nad modelem. Jeżeli chodzi o ceny w sklepach stacjonarnych to u nas ceny od 1400 do 2000 za opcję 3 w 1. Pytanie do Mamuś bardziej doświadczonych. Jak przewoziłyście noworodki samochodem? Mam koleżankę, która zjechała mnie równo, jak dowiedziała się, że mam zamiar kupić wózek 3 w 1 (z fotelikiem) i ten fotelik montować sobie w samochodzie na czas podróży. Jej argument - to niezdrowe dla kręgosłupa dziecka i nawet na wizyty kontrolne w pierwszych dwóch miesiącach powinnam dziecko przewozić w takiej leżącej gondoli. Co o tym sądzicie? U mnie na obiad były ruski i na kolacje pewnie też Wybieramy się z Tż-tem na wieczorny spacer po mieście, bo u nas dzisiaj festyn. Przynajmniej się troszkę poruszam. Waga u mnie + 2 kg w ostatnim miesiącu, czyli jestem jeszcze 2 kg na minusie od początku ciąży. Generalnie mam, wg obserwatorów mały brzuch. Przy najbliższej okazji wstawię zdjęcie do klubu.W pracy bez zmian - młyn nielitościwy. Życzę wszystkim miłego niedzielnego wieczoru.
|
|
#856 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2) ![]() Hej! Moje maleństwo dziś w nocy przeszło samo siebie z wywijasami i kopniakami, szalał jakby się z kim tam w środku łomotał Momentami już się bałam, czy aby na pewno wszytko jest ok.Dziś mieliśmy dzień lenia, do południa w piżamach, potem obiad na mieście, potem dżemka... Może chociaż pozmywam, bo jutro rano przychodzi teściowa zająć się starszą, a ja ruszam na glukozę ![]() Powodzenia na jutrzejszych wizytach i badaniach! ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
http://www.smyk.com/recaro-young-pro...FSjpwgodHasAHg i jakoś nie mam pomysłu na to, w czym innym dziecko przewozić Nasz też był doczepiany do wózka.Ona doradzała, żebyś w gondoli od wózka dziecko woziła w samochodzie? |
||
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Okopani pozwolilby ino łyka. Nie pozwala mi gazowanego a juz coli to wogole hehe
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Wpadłam się przywitać Gratki za kolejne tygodnie Nowa knedle z truskawkami też bym chętnie zjadła Chyba zrobie we wtorek.diabli gratki za córcię. Bardzo mi się imiona, wybrane przez Was podobają agnieszkakr1987 ja przewoziłam córkę w takim nosidle/foteliku, jak się do wózka wpina. Są podobno gondolki, które można montować w aucie, ale to niebezpieczne dla dziecka. Taki dobry fotelik nie jest niezdrowy o ile dziecko nie siedzi w nim pół dnia, a jest nabezpieczniejszy w aucie. Tu można o tych gondolkach poczytać http://fotelik.info/pl/art/gondola_c...hodowy,17.html Jutro będę miała gondolkę |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka sorry że to napisze ale Twoja koleżanka jest jakaś niepoważna! Wyobraź sobie że jedziesz z dzieckiem w gondoli według jej zaleceń i macie wypadek co się dzieje z dzieckiem wylatuje z gondoli i pewnie gdzies wypadnie na przód i umiera bez szans na odratowanie ! Tam nie ma pasów ani nic a przy wypadku waga ciała rośnie kilkukrotnie…. w foteliku masz pasy bezpieczeństwa + zapinasz fotelik albo w pady bezpieczeństwa albo wpinasz w bazę więc logiczne jest to że przewożenie dzieca w foteliku jest bezpieczne bezapelacyjnie!
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Nowa robisz mi za każdym razem smaka na to co masz na obiad ![]() A ja dziś po shoppingu i dla siebie (niestety nie kupiłam żadnej sukienki na chrzciny :/ ) ale kupiłam kilka szmat dla siebie i obkupiłam synka ![]() Generalnie po południe udane Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro i wtorek
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy dostać cos podobnego (nie mam pojęcia jak to się moze po polsku nazywać, ale gondola to to nie jest...) jak wodaqua do przewozenia w aucie (i to tez jest czescia wózeczka naszego podobno), ale nie widziałam tego jeszcze, wiec nie wiem dokładnie.
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka i Mortisha to musicie koniecznie zrobic.
Z rok nie jadłam i takie z bulka/tarta i cukrem pyszota. Czekam na/sliwki to bedziemy z nimi robic Co do zakupków oj cieszą Ja/dzis sie mega lenie, wlasnie pojadlam salatki gyrosowej
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#864 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wogole 1 raz/widze taka gondole.
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Mam 4 ksiazki na pdf dot. Ciązy i macierzynstwa gdyby ktoras chciala. Chyba zrobie frytki
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-06-22 o 20:06 |
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie ryzykowała przewozić dziecka w gondoli Co do wózka chyba jednak zdecyduje sie na RIKO PRIMO |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszliśmy na obiad w teren, ale niestety nic ciekawego nam się nie udało znaleźć, skończyło się na zupkach i gyrosie na pół, ale całkiem ok ![]() Weszliśmy tez popytać o wakacje do biura podróży, ale ja się nie nakręcam już co oświadczyłam TŻtowi, że nie wierzę już, że gdzieś pojedziemy... zaczekam, aż oświadczy czy bierze urlop i ewentualnie wtedy. A to widzę, że temat fotelika idzie, macie jakieś typy co do fotelików? Bo nie wiem co wybrać. |
|
|
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że chyba mi deprecha przechodzi Jutro idę glukoze odebrać, mam nadzieję, że wszystko w normie, bo inaczej nici z frytów
|
|
|
|
|
#870 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Mamy na płytce nagranie, przez moment nawet twarzyczkę 3D

musze sprobowac wiecej jesc...tylko ten brak apetytu to utrudnia 
13.12.13
Twojego wyboru jestem bardzo ciekawa

I w ogóle tak się porobiło

Chyba zrobie we wtorek.