Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-28, 13:53   #841
ahnessy
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ahnessy z doświadczenia jak będziesz lakierować polecam tuż przed przejechać na mokro powierzchnię. Mnie aż trzepało, jak na pięknej białej powierzchni podczas lakierowania niewidzialne kurzki robiły się taaaaakie widoczne
Harriet a to po farbie trzeba jeszcze lakierować?
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 13:58   #842
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja też musiałam kupić nowe żelazko, marzyła mi się stacja i gdyby nie tyle wydatków teraz to bym sobie kupiła, ale w obecnej sytuacji wydanie ponad 200 euro na żelazko mnie przerażało i wygrał rozsądek i kupiliśmy zwykłe. A Ty co masz za nowy sprzęcik?
A kupiliśmy takie zwykłe Philipsa, raczej nie zamierzam go jakoś nadmiernie eksploatować dotychczas w ogóle nie mieliśmy bo w zasadzie mam tylko jakieś z 2-3 rzeczy letnie wymagające prasowania a tak to po prostu rozwieszam po praniu tak żeby było nie pogniecione
takie o http://www.philips.com.sg/c-p/GC1021...tick-soleplate było w tesco za 7 dych
Ja chciałam taki Steamer tak ogólnie http://www.philips.pl/c-p/GC320_55/s...do-ubran/pomoc , ale to też większy wydatek ok.350 zł a w sumie nie wiem jak by się to sprawdzało

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2015-11-28 o 14:02
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:06   #843
Dotka90
Zakorzenienie

O matulu, posortowałam ciuszki rozmiarami

Ej podziwiam Was, że to wszystko prasowałyście, bo mi słabo jak patrzę na górę tych ciuchów Jeszcze muszę przenieść nasze rzeczy z komody do szafy, a potem dzieciowe poukładać w szufladach. Tylko nie wiem, czy kupić koszyki i tak sobie posortować, czy co? Bo dobrze by było mieć podpisane rozmiarami..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Gin mi napisał 'ok, w normie'. Kurna, no w normie, bo 10 nie przekroczyło, ale ja się DRAPIĘ
Pogadam z nim w środę

Mój brat do mojej mamy dzisiaj: mamo, Dotka mi wysłała na fejsie telewizory*, ale wiesz o której? o 5 rano! Czemu ona nie śpi?

*mama nowy tv kupuje i TŻ jakieś tam znalazł w internetach, więc wysyłałam bratu żeby obczaił.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:07   #844
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A kupiliśmy takie zwykłe Philipsa, raczej nie zamierzam go jakoś nadmiernie eksploatować dotychczas w ogóle nie mieliśmy bo w zasadzie mam tylko jakieś z 2-3 rzeczy letnie wymagające prasowania a tak to po prostu rozwieszam po praniu tak żeby było nie pogniecione
takie o http://www.philips.com.sg/c-p/GC1021...tick-soleplate było w tesco za 7 dych
Ja chciałam taki Steamer tak ogólnie http://www.philips.pl/c-p/GC320_55/s...do-ubran/pomoc , ale to też większy wydatek ok.350 zł a w sumie nie wiem jak by się to sprawdzało
Oglądałam filmiki z tą parownica i nawet sobie chwalili, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że ona zastąpi normalne żelazko Mi ta stacja parowa się marzyła, ale pierwsze droga drugie trzeba mieć na nią miejsce, małe żelazko to się wrzuci wszędzie i stoi. A musieliśmy kupić bo mi się przycisk od pary w moim starym zepsuł a nie wyobrażam sobie prasowania bez pary
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:12   #845
hariett
Zadomowienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Ahnessy niby nie trzeba, ale jak dla mnie powierzchnia farby jest taka lekko "lepiąca", o wiele lepsza wychodzi z lakierowaniem
Komody mamy niepomalowane i się na nich tak paskudnie kurz zbiera, a rzeczy polakierowane dają radę lepiej

Dotka tekst brata świetny
Ja prasowałam partiami, ale to pierwszy i ostatni raz za małe to dla mnie

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-11-28 o 14:13
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:19   #846
Dotka90
Zakorzenienie

Ja właśnie nie wiem jakby to wyprasować w ogóle
Mogłabym wyprasować kaftaniki albo body ale te kopertowe, bo to się jakoś da rozłożyć. Ale takie bodziaki wkładane przez głowę to jakoś średnio.

Ale nic, poskładam ładnie i gotowe
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:21   #847
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ahnessy niby nie trzeba, ale jak dla mnie powierzchnia farby jest taka lekko "lepiąca", o wiele lepsza wychodzi z lakierowaniem

tez tak mysle

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:25   #848
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Chyba polubię jeździć autobusami zapomniałam ze dzisiaj sobota i ze autobus wyjeżdża szybciej, wiec idę sobie spacerkiem a tu patrzę autobus odjeżdża, no kurde przeciez mam jeszcze czas. Macham mu on się zatrzymał, widząc ze idę to odjeżdża.. ja mu dalej macham i pokazuje na brzuch haha zatrzymał się. Poszłam kupic bilet, przeprosiłam, a to on zaczął mnie przepraszać bo nie wiedział ze jestem w ciąży chwile nawet postałam i się pośmialiśmy, dawno tak sympatycznego kierowcy nie widziałam. Wszedł jakiś dzieciak z mama przednimi drzwiami, a on mu dał bilet do skasowania.. byłam w szoku.
Oby więcej takich kierowców

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Uwaga, naczelny leń tego wątku włączył pranie z rzeczami dzieciowymi jednak uznałam ze część wypiore na 60 stopni (jasne, mniej kolorowe) a resztę na 40 (bardziej kolorowe) plus do tego pieluchy na 95
No i gratki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mój brat do mojej mamy dzisiaj: mamo, Dotka mi wysłała na fejsie telewizory*, ale wiesz o której? o 5 rano! Czemu ona nie śpi?

*mama nowy tv kupuje i TŻ jakieś tam znalazł w internetach, więc wysyłałam bratu żeby obczaił.
Dobre

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:58   #849
Casaa
Zakorzenienie

TheFall, generalnie dlugosc szyjki w ciazy nie powinna wynosic mniej niz 25mm aleeee wszystko zalezy od tygodnia ciazy, im blizej rozwiazania tym szyjka sie bardziej skraca, wiadomo plod swoje wazy i napiera plus fizjologia wymaga by sie skrocila do porodu. Czy sa normy na dany tydzien to nie wiem. Lekarz decyduje o ewentualnym polozeniu do szpitala i prewencji dalszego skracania.

No i dzis z TZtem przywiezlismy monitor oddechu od znajomego mam nadzieje, ze zalaczy sie tylko przez to, ze przed wyjeciem dziecka zapomnimy go wylaczyc i tego kazdemu zycze.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 15:00   #850
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
O matulu, posortowałam ciuszki rozmiarami

Ej podziwiam Was, że to wszystko prasowałyście, bo mi słabo jak patrzę na górę tych ciuchów Jeszcze muszę przenieść nasze rzeczy z komody do szafy, a potem dzieciowe poukładać w szufladach. Tylko nie wiem, czy kupić koszyki i tak sobie posortować, czy co? Bo dobrze by było mieć podpisane rozmiarami..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Gin mi napisał 'ok, w normie'. Kurna, no w normie, bo 10 nie przekroczyło, ale ja się DRAPIĘ
Pogadam z nim w środę

Przecież 5 rano to normalna godzina funkcjonowania większości z nas

To gin nie za dużo Ci odpisał, może w środę Ci coś bardziej rodzi, wydaje mi się że lepiej pójść na to płukanie niż tak masz się męczyć.

Ja będę mieć taką organizacje jak kiedyś wrzucałam http://freelancemama.pl/2015/01/ogra...d-z-ubrankami/ tyle, że bez koszyków bo one mi tylko miejsce zajmowały, ale pomysł tych karteczek wykorzystałam.
Stary 2015-11-28, 15:00   #851
Casaa
Zakorzenienie

Aaaa ja tez jestem leniem bo nic nie mam poprane i poprasowane ale tlumacze to remontem i brakiem szafy dla Franka

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-28, 15:02   #852
uaoo
Zakorzenienie

Juz usiedzieć w tej szkole nie mogę.. okazało się że dziewczyny się podpisaly za mnie hihi po co przychodziłam

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-28, 15:05   #853
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Aaaa ja tez jestem leniem bo nic nie mam poprane i poprasowane ale tlumacze to remontem i brakiem szafy dla Franka

Wyslane z Lumia920.
O to to to. U mnie identycznie a pozniej będziemy praly, prasowaly wszystko i układały na lapu-capu

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 15:09   #854
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Kurczę, że też chce się wam prasować ją sobie odpuszczę, jak przyjechały z nami pluskwy z hotelu to trzeba było tak szaleć, tu nie mam zamiaru.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 15:15   #855
uaoo
Zakorzenienie

ja pranie i prasowanie mam za sobą ładnie poukładane też, ale chce zrobić jakieś karteczki z rozmiarami czy coś aby tz było łatwiej, ale nie wiem jeszcze jak

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-28, 15:17   #856
kogielmogiel
Rozeznanie

To dołączam do klubu niepoprane i niepoprasowane. Ja w ogole mam malo ubranek na razie bo czekamy na kuzynke męża bo ma przywieźć ubranka a ona przeciez wszystko miała, wiec nic nie kupujcie (tak jak u Czarnuli)
Sama juz nie wiem co mam zrobić. Poczekam chyba jeszcze max 2 tyg, jak nic nie przywiezie to kupuje reszte. Najbardziej liczyłam ze moze znajde tam kombinezon albo śpiworek bo to jest najwiekszy wydatek.
Ale mam do odebrania laktator i przewijak, lozeczko przyjdzie w poniedziałek i moze gemini niedlugo bo w czwartek zamówiłam.
Zostaje mi kocyk, rozek i pościel ale to moze ogarne we wtorek bo dzień darmowej dostawy w koncu moze sie zalapie
Bede meza molestowac zebysmy skończyli pokoj małej, jeszcze musze jakas zasłonę wybrać.
Stary 2015-11-28, 15:24   #857
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Kurczę, że też chce się wam prasować ją sobie odpuszczę, jak przyjechały z nami pluskwy z hotelu to trzeba było tak szaleć, tu nie mam zamiaru.

Mi sie nie chce prasowac wrecz nienawidze tego robic ale obiecalam sobie, ze ten jeden raz nie bede wyrodna matka i pierwsze ciuszki wyprasuje wiecej nie mam zamiaru. No chyba, ze mnie pognie calkiem po porodzie i w glowie sie cos przestawi....

Wspolczuje pluskiew, w pracy u mnie byly i wytepic to dziadostwo jest strasznie ciezko.... Ciesze sie ze do domu ich nie przenioslam.
Stary 2015-11-28, 15:25   #858
mojakaren
Zakorzenienie

Ja też mam rzeczy niepoprane i niepoprasowane, ale fakt, że pokój dla Młodego ciągle w rozsypce. Ja sobie dałam czas do końca grudnia, jak nic nie ruszy z tematem remontu to choć komodę TŻ wymaluje, przełożymy do innego pokoju i wtedy lecę z prankiem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 15:25   #859
Casaa
Zakorzenienie

Kogiel, ja zaslony mam wybrane, trzeba tylko na allegro kliknac no ale u mnie to jeszcze, jeszcze do wieszania zaslon :P dzisiaj TZ drugi raz bedzie malowal pokoj Franka.

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-28, 15:26   #860
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy wy nie możecie powiedzieć, zapytać, tych kuzynek, siostr itd. czy Tż nie mógłby podjechać po te ubranka, bo chciałybyście sobie wszystko wyprać, wyprasować bo zaraz święta to wiadomo czasu nie będzie, a później to już różnie może być. Przecież to nie są obce osoby dla was. Chyba, że wspomniały, że dadzą tylko raz, to ja bym nie czekała tylko sama kupiła, a gdy już postanowią kiedyś dać to grzecznie podziękowała i powiedziała, że mam już wszystko i niech da komuś innemu.
Stary 2015-11-28, 15:26   #861
czarnulax
Zakorzenienie

Kurcze fajnie macie z tym, że mąż może być przy cesarce. Muszę zapytać w tym drugim szpitalu, czy tam jest taka możliwość w razie czego.

Ja prasuję za pierwszym razem, jak już będzie mała, to nie zarzekam się, że będę prasować, bo przypuszczam, że najzwyczajniej mi się nie będzie chciało, ale kto wie Ale nie wszystko mam jeszcze poprane, bo czekają jeszcze pieluchy i kocyki.

Dotka pogadaj z nim w środę jak się tak męczysz

Cytat:

Swoją drogą byliśmy zwiedzać dzisiaj tą porodówkę i mówię do męża, że się jednak zastanowię czy ja chcę rodzić Nie ze względu na warunki czy coś, tylko jak się tak patrzy na to wszystko, to to przeraża
Stary 2015-11-28, 15:29   #862
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
O to to to. U mnie identycznie a pozniej będziemy praly, prasowaly wszystko i układały na lapu-capu
cieszę że nie jestem w takiej sytuacji sama
a przy dziecku to każda już będzie mieć na łapu-capu nie tylko my
Cytat:
no to nie wiem czy na to znajdziemy czas
oby tylko mała po powrocie do domu nie musiała spać w gondoli

TheFall dziewczyny kiedyś pisały że nie chodzi o długość tylko o tempo skracania
Stary 2015-11-28, 15:32   #863
czarnulax
Zakorzenienie

kogiel mam nadzieję, że choć Ty się doczekasz
wiesz kinga jest jeden problem, ona mieszka 400km dalej Tak od listopada się zarzeka, że wyśle je już, teraz, natychmiast, ze 2 dni temu się dowiedziałam, że przyjadą te rzeczy z teściową koło 20stego grudnia. W dodatku dowiedzieć się co tam jest i jaki rozmiar, to jest jakiś ciężki temat, bo nie udało mi się tego dowiedzieć. Słyszę, że jest WSZYSTKO. Ta sama sytuacja była w przypadku rzeczy po siostrzeńcu męża. Cieszę się, że nie czekałam, bo bym teraz ganiała jak kot z pełnym pęcherzem i na szybko zastanawiała się jak to ogarnąć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 15:36   #864
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
wiesz kinga jest jeden problem, ona mieszka 400km dalej Tak od listopada się zarzeka, że wyśle je już, teraz, natychmiast, ze 2 dni temu się dowiedziałam, że przyjadą te rzeczy z teściową koło 20stego grudnia. W dodatku dowiedzieć się co tam jest i jaki rozmiar, to jest jakiś ciężki temat, bo nie udało mi się tego dowiedzieć. Słyszę, że jest WSZYSTKO. Ta sama sytuacja była w przypadku rzeczy po siostrzeńcu męża. Cieszę się, że nie czekałam, bo bym teraz ganiała jak kot z pełnym pęcherzem i na szybko zastanawiała się jak to ogarnąć.
To zmienia postać rzeczy
Stary 2015-11-28, 15:56   #865
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Czarnula doskonale Cie rozumiem.

Ufff juz po spotkaniu. Chyba dobrze, ale mama tz jest bardziej bezposrednia i odrazu do mojej mamy po imieniu, moja mama troche sie pogubila, bo juz nie wiedzia jak sie ma zachowac.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 15:59   #866
tygrysek83
Zadomowienie

Baby, jak czytam o twojej siostrze to mi słabo. Jest straszna egoistka.

Piszecie o segregowaniu ubrań w szafie. Ja miałam, i teraz tez bede miała, w szufladzie jedynie rozmiar na teraz. Reszta jest w pudle.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 16:03   #867
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Baby, jak czytam o twojej siostrze to mi słabo. Jest straszna egoistka.

Piszecie o segregowaniu ubrań w szafie. Ja miałam, i teraz tez bede miała, w szufladzie jedynie rozmiar na teraz. Reszta jest w pudle.
Ja mam dwa rozmiary w szufladzie, inaczej miałabym pustą Przegródki pewnie będą tylko na początku zanim zapamiętam które to było z długim, a które z krótkim bo powiem szczerze , że nie do końca to pamiętam gdy lezą złożone i wyglądają podobnie. Wy pamiętacie dokładnie co jest co?
Stary 2015-11-28, 16:06   #868
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dwa rozmiary w szufladzie, inaczej miałabym pustą Przegródki pewnie będą tylko na początku zanim zapamiętam które to było z długim, a które z krótkim bo powiem szczerze , że nie do końca to pamiętam gdy lezą złożone i wyglądają podobnie. Wy pamiętacie dokładnie co jest co?

U mnie te z krótkim i długim sa na osobnych kupkach.
Mam tak naprawdę 0-3 czyli 56-62
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 16:14   #869
kasia01987
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki u mnie jutro skończy się malowanie

Ciuszki , kocyki, pościele, ochraniacze....wszystko na szczęście poprane.
Łóżeczko wietrzeje, pomalowane już też^^ w przyszłym tygodniu męzulek zamierza okna myć, ja kanapę wyczyszczę bo jednak po psiurku trochę ją czuć, w sobotę zawieszą bramę i bramkę więc ogrodzenie też będzie skończone i moge odetchnąć z ulgą bo wszystko już będzie ogarnięte, tylko czekać na Dorianka

A tymczasem idę się ogarniać bo śmigamy na Andrzejki^^ miłego wieczorku dziewczynki:r oza:
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 16:27   #870
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ufff juz po spotkaniu. Chyba dobrze, ale mama tz jest bardziej bezposrednia i odrazu do mojej mamy po imieniu, moja mama troche sie pogubila, bo juz nie wiedzia jak sie ma zachowac.
super że dobrze wypadło spotkanie
Cytat:
ale też liczę na to że podczas używanie lepiej się z nimi zapoznam
Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki u mnie jutro skończy się malowanie
A tymczasem idę się ogarniać bo śmigamy na Andrzejki^^ miłego wieczorku dziewczynki:r oza:
gratuluję i trochę zazdroszcze
udanej zabawy

Kupiłam laktator uff nie lubie rozstawać się z kasą chyba jestem jakaś dziwna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości