|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Paulina o losie 😂 kij ze spodenkami od piżamy, moze nie ogarnęły, gorzej z ta pieluszka...
Uhuuuu, jutro siostra zabiera mloda na jakies 2h, a ja idę do kosmetyczki na brwi i paznokcie 😁 zwykle albo hybrydy, chc nie wiem, bo nigdy mi sie zbytnio nie trzymaly. Do piątku mam w planie iść jeszcze do fryzjera na podcięcie koncowek ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Namarele niestety jak czuje ze idzie migrena (a zawsze czuje bo mam z aurą) to od razu biorę apap, choc g.wno on daje zazwyczaj, jesdynie tlumi bol. Najlepiej działa ibuprofen którego w ciąży nie mogę. Mialam po porodzie Zuzi iść do neurologa na badania i po jakies leki, żeby brać gdy idzie migrena, no ale oczywiście sie nie ogarnelam i nie poszłam. Aczka, tak sobie przypomniałam. Jak Twoja tarczyca? |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina hahaha wyobraziłam sobie twoją minę jak syna zobaczyłaś
hahaha no nie mogę
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Paulineczka twoi panowie wygrali internety!!
Na pocieszenie powiem, ze 80% tatusiow malo ogarnia dzieci i zlobek ![]() Ja czesto jak wracalam z pracy to widziałam ze mala została przez meza przebrana z piżamy w piżamę wlasnie, na moje pytanie Dlaczego? Odp byla: Bo fajna jest ![]() Ewka555 na mnie tez ibuprom dziala najlepiej, apap tak sobie ale wtedy dobre i to bylo.. A co to ta aura? Faktycznie zawalilas z lekarzem :/ Ja natomiast po ciąży nie mam bólów glowy.. Przed mialam i w ciąży ze dwa razy w tyg..
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Paulineczka padłam" leze i kwiczę"😁
Ewka uu jak sie wypieknisz to Cie tz nie pozna😁 Poka brzucha😊
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Paulineczka ja też mam banana na twarzy , sytuacja mega śmieszna , wyobrażam sobie Twoja minę
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Ewka 555 a Ty masz jeszcze ta trwała na włosach czy to było jednorazowo ? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Iwona wiem co przeżywasz, mój mały przez 3 miesiące zanosi się płaczem w foteliku samochodowym, tragedia to była ;/ |
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Aniela dosyć często zanosi się płaczem, ale nie aż tak, że traci przytomność. Nie może złapać tchu i robi się sina. Moja mama przez to trochę boi się z nią zostawać.
Paulineczka haha mąż dobry, przynajmniej się nie spóźnił |
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Mojego dziecka pielucha po całej nocy to tragedia a obstawiam, że mogła być jeszcze z dodatkową niespodzianką
![]() Mam nadzieje, że Panie na wyjście na dwór założyły mu jeszcze spodenki ( z tych do przebrania ) na tą piżame. Kupiliśmy w sobotę w outlecie ecco młodemu buty za 120 zł z materiału przepuszczającego powietrze - zobaczymy jak będa się sprawować, tż się na nie napalił. Nie mogłam dostać kapci korekcyjnych - chcę zamówić Danielki tylko boje się, że z rozmiarem nie trafie. Moje dziecko nauczyło się mówić "Cio to " i dzisiaj pokazywał na różne rzeczy i powtarzał
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Jas ma znowu katar
cala noc nie spal, bo biedak oddychac nie mogl, a jak on nie spal to i moje (.) tez nie. w dzien natomiast pospalismy 3 h nigdy takiego czasu nie wykrecil po calej nocy z cycem pielucha jest meega ciężka, zabić nią można takze mmgi, super, ze Aniela potrafi tak wstrzymać.Jas nie potrafi powiedziec to, tam, co to itd... ale wszystkie zwierzęta swiata zna, w sensie odgłosy jakie wydają ![]() ewka, u endo nie byłam, ale tsh powyżej normy. pewnie wezmę się za regulację jak zacznę myśleć o ciąży ... |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina
![]() o panie przedszkolanki sie nie martw,to się chyba często zdarza, ostatnio moja sąsiadka pod nosem słyszałam jak sklinała na tatusia,zd dziecko w pizamie ![]() czesto słyszę w szatni mamę " dziecko co ty masz na sobie" jak tatuś zaprowadza a mama odbiera
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
Naamarelle chyba z tego stresu sama do końca nie wiedziałam co się działo z moim dzieckiem
może to nie była utrata przytomności tylko tak jak mmgi napisała, że Mała straciła oddech i zaczęła się robić sina i lecieć przez ręce... Ale na początku od razu jak spadła to zaczęła mocno płakać a za chwilę się zaniosła... Po całej akcji po jakiś 20 minutach biegała w najlepsze a my z mężem nie mogliśmy dojść do siebie ![]() Linda z tego co czytałam to dziecko musi doznać szoku, żeby z powrotem załapało... np można dmuchnąć w nos lub usta, popryskać wodą albo dać klapsa w tyłek... My słyszeliśmy wcześniej tylko o metodzie z klapsem niestety, więc ja jak ją trzymałam na kolanach i przytulałam jak płakała, tak jak się zaniosła to zaczęłam w panice krzyczeć "Zosia, Zosia", szybko wzięłam ją do góry nogami a mąż klapnął w tyłek i załapała i zaczęła płakać... Po całym zajściu się doedukowałam co i jak.. Mam nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz... Chociaż dzieci ponoć jak załapią że mogą coś dzięki temu uzyskać, wymusić to zanoszą się "na zawołanie", moja siostra jest tego doskonałym przykładem, do 4 r.ż. tak robiła...
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnoście pierwszej pomocy przy zapowietrzeniu
![]() iwona - ja słyszałam również o tej utracie przytomności z powodu wstrząsu mózgu, lecz ponoć współistnieje to wtedy z wymiotami i ogólnym rozbiciem, brakiem apetytu. Ale wymioty są najbardziej znamienne. paulineczka - haha ale agenci, ja nie mogę namarelle - jeju, ja migren nie mam, tylko TŻ, ale jak przeczytałam o mrowieniu w głowie przy chodzeniu, to faktycznie te migreny mocne to jakaś rzeźnia być musi ![]() a kłótnia z TŻ-em widzę gruba. nocuje w domu? aczka - my z odgłosów zwierzątek to na wszystkie "koko" lub "ałała" (w sensie chał chał) ![]() jutro TŻ wraca, koniec wolności
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-04-12 o 21:16 |
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Linda w domu ale w innym pokoju :p nie gadamy..
Iwona, wspolczuje bo to stresujące, ciężko być spokojnym w takiej chwili ale przy zapowietrzeniu ważne by być spokojnym wlasnie jak sie dziecko 'przywraca' do siebie... Jak sie wystarczająco mocno dmuchnie to dziala zawsze..
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córa średnio za tańczeniem, trochę pupką kiwała, ale co dziś odstawiała, to boki zrywać. Strzeliła taneczną popisówkę przed siostrą. Włączała melodyjki w laptopie swoim, co chwila zmieniała i pokazywała dance halla
A z odgłosów to "muu" i "kla".
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiek dlugo na pupie podskakiwal tanczac. teraz trzyma mnie za dwie ręce i tanczy 1 na 1.
![]() zabije męża - kupił chipsy i paluszki. paluszki juz wyzerowane, chipsy otwarte
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka ja nie będę pisać ile kg jestem na plusie. Dziś się przeraziłam jak weszłam na wagę. Chyba zacznę uskuteczniać Lindy owsiankę
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
ja wagi nie mam za wysokiej, tej sprzed ciąży jeszcze nie osiągnęłam, ale wygląd ciała - maaasakra. jakiś taki flak. przydałoby się ujedrnienie.
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, idź do Endo kurka, nooo !
Endzi, nie mam, raz robiłam ![]() Ewka, widzisz ciągle zapominam 😁 cykne w końcu i wrzucę, ale brzuch mam ogromniasty :p Zuza teraz najchętniej tancY "kolko graniaste" 😁 co chwile przychodzi i lapie mnie za ręce, potrafi tak 10 razy pod rząd, musze sie chyba nagrać 😁 Aczka u mnie to samo - flak. Dodatkowo mam mega cellulit na tylku i z tylu ud. A (.) po pierwszej ciąży byly tragiczne, mimo ze karmilam krotki. Naleśniki 😎 |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, no nie mam kiedy :p jeeej, gospodarka hormonalna taka wazna a ja tak to zlewam...
ja spiewam nananana i Jas przychodzi i tanczymy ![]() nie śpiewam mu jakis konkretnych piosenek. w ciazy to co miesiac maz robil mi zdjecie - ale byl skok w wielkosci brzucha w miesiacu chyba 6 ![]() to sobie wyobraz jak moje cyce wygladaja 😂😂😂 |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się chcialam jeszcze na dobranoc podzielić moimi nowymi urodowymi odkryciami...
Maseczka z jajka surowego! Wczoraj oko mialam tak opuchnięte ze skora wisila niemilosiernie, jeden wielki worek pod oczami.. Ubiłam bialko, nalozylam na twarz na 20 min, zmylam i potem to samo z żółtkiem. Rewelka! Skora gladka jak pupcie naszych pociech. A dzis postanowilam ze zrobię oklad na oczy bo takie opuchnięte, i wzielam zielona fusiastą herbatę, zaparzyłam, i teraz polozylam waciki namoczone na 15 min i cud! Oczy bez grama opuchlizny... Normalnie teraz to dwa razy w tyg bede sie i maseczkowac i oczy okladac herbata ![]() A dla dzieci na siniaki ! Przypomnialo mi sie ze jedna matka w przedszkolu polecala.. Jak dzieci nabija siniaka to posmarować bialkiem z jajka
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-04-12 o 23:01 |
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
namarelle dobrze wiedziec! ja przestalam wierzyc w naturalne maseczki itd kiedy nałożyłam sobie na twarz plasterki zielonego ogorka nafaszerowanego jakims nawozem i mega spuchlam :p
no ale jajo od szczesliwych kurek moze takiej krzywdy nie zrobi
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka serio lec do lekarza, przeciez tarczyca to nie przelewki...
Ja powiedziałam kiedys mężowi, ze jak bede bogata to zrobie nos, (.) i cos z cerą, bo nigdy nie mialam idealnie gładkiej i fajnej ... Hybrydy sie samemu ściąga? |
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, ja zawsze u kosmetyczki sciagalam. ale pewnie jakies domowe metody sa...
babo, ladna jestes a chcesz sie robic na jeszcze ładniejsza? nie szalej
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, polecam jajo! Mam dużo zaskórników na nosie i niestety walczę wciąż z trądzikiem
A ta maseczka wlasnie odżywczo nawilzajaca i dla cery z problemami jak znalazl ![]() Ewka555 pilujesz pilnikiem hybrydy, tak jakby wierzchnia warstwę, później moczysz wacik w zmywaczu z acetonem i nakladasz wacik na paznokieć, zawijasz go w folie aluminiowa i trzymasz 10-15 min, hybryda schodzi później sama, wystarczy podważać patyczkiem, resztę wyrównujesz pilnikiem, takim miękkim, dlugim, nie wiem jak one sie nazywają.. ale na pewno mialas taki nie raz w życiu
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczka, ja Cie lubię, wiec nie musisz mi tu komplementować 😁 No nos to na pewno zrobię kiedys, największy kompleks. Moja koleżanka ma brać ślub, maja juz dziecko, karmila cos ponad rok i powiedziała tztowi, ze dopóki cycków nie zrobi, to ślubu nie będzie 😂 hahhah Mi hybrydy odpryskiwaly, wiec je kiedys zdrapywalam ..no ale jak trzeba ściągać u kosmetyczki, to bede miala przynajmniej pretekst, żeby pójść znów i zrobić nowe 😁Gadam z tz, mowie ze do fryzjera sie te przejdę, to usłyszałam 'tylko nie farbuj!' , kurka, w myślach mi czyta, wlasnie kombinowalam, żeby moze pofarbować 😁 ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Dzieki namarele 😁 A z jajem to moze i ja sprobuje, tez mam zaskorniki na nosie. Choc kurde troche brzydzi mnie to surowe jajo jak tak sobie pomysle
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam opory przed jajem ale ta gladkosc ryjka po maseczce... No miód malina
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
Iwona, współczuję Ci bardzo stresu ale świetnie sobie poradziłaś.
Paulineczka, faceci niestety tak mają, dla nich nie jest zbytnio ważne w co dziecko jest ubrane, spodnie to spodnie a że od piżamy ![]() Wszyscy sąsiedzi się pytają mnie czy jestem szczęśliwa, bo odstawiłam dziecko do szkoły, bo skończyły się wakacje Właśnie upiekłam murzynka, zapach kusi! |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tez sprobuje z tym jajem:d
My z M na 16:30 do pediatry buzia cala w plesniawkach...
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie może ma któraś zloty środek na celulit?
Juz nie pamiętam kiedy chodziłam w mini albo spodenkach(znaczy kolo domu chodze )Zamowilam w avonie jakiś masazer i będę sie masować kiedys tez bankami chinskimi sie masowałam ale szybko mi sie znudzilo
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2016-04-13 o 12:41 |
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 ja to tylko chodzę w mini w zimie do kryjących rajstop
Też bym chciała poznać cudowny środek na cellulit, no i na rozstępy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

13.08.2011r.

rano Panowie ładnie spali więc ich nie budziłam, przyszykowałam ubranie dla młodego, kapcie w worek oraz ubranie na przebranie. Co się okazało Panowie obudzili się o 8 rano a do 8 30 trzeba zaprowdzić dziecko do żłobka, tż niewiele myśląć zabrał młodego tak jak stał ! czyli body długi rękaw plus spodnie od piżamki do tego nie zmienił mu całonocnej pieluchy !