|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Feminizm indywidualistyczny (libertariański)
Kurcze, wczoraj mąż odkręcił mi butelkę z wodą. Dziś ja jestem w pracy, a on pewnie siedzi skulony z domu i płacze, bo jest ofiarą mowy nienawiści.
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do zakupow jest jeszcze takie cos jak samochod, podjerzdzasz wozkiem obladowanym zakupami, wkladasz wszystko do bagaznika i nikt, nic nie musi dzwigac. A jak nie mielismy samochodu to ja jak i moj partner razem dziwgalismy zakupy. Masz jakies bzdurne przekonania rodem ze sredniowiecza, utrudniasz sobie sam zycie i zrzucasz, ze to przez kobiety. Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2018-01-28 o 09:15 |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Gazela inteligencji
|
Szkoda, że kobiet nikt nie wtłacza od urodzenia w określone role społeczne i nie wykształca w nich żadnych szkodliwych zachowań
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno nie aż w takim stopniu. Poza tym nikt nie uświadamia dziewczynkom ich niższej pozycji, a chłopcom już od małego każe się ustępować dziewczynkom, "bo im się należy". Artykuł i autorka to sztandarowy przykład liberalnego feminizmu i swoiście pojmowanej przezeń równości. Dlatego nie dziwi mnie specjalnie, że Kalor się tak spodobał...
Edytowane przez Mirek1986 Czas edycji: 2018-01-28 o 16:17 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() Ale mi to tam obojętne w sumie są takie cierpienia młodego wertera, znudziła mnie ta dyskusja, wiec eot z mojej strony
Edytowane przez kalor Czas edycji: 2018-01-28 o 17:01 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
To typowa reakcja, jak się nie posiada przekonujących argumentów
|
|
|
|
|
#67 |
|
Gazela inteligencji
|
Spoko, będę siedzieć i się przekrzykiwać z kimś na forum, żeby nie wyjść na tą, która nie ma argumentów, w dupie jutrzejszy egzamin, w dupie obowiązki, trzeba siedzieć cały dzień na forum i odpowiadać Mirkowi
![]() Nie, dzięki, wolę skupić się na zostaniu okropną mizandryczną panią doktór, pouczyć się i zdać jutro egzamin. Sorry.
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taaaaa, nie wmawia się dziewczynkom żadnych szkodliwych treści, pewnie. Chłopiec może być "łobuzem", bo chłopcy tak mają, a dziewczynka ma być grzeczna i spokojna. Chłopiec dostaje rower albo LEGO, dziewczynka różowy zestaw kuchenny. A jak dziewczynka podrośnie, to zaczyna się wpajanie jej chorych treści w kwestii seksualności - ma się "szanować", nie powinna "być łatwa", bo nikt nie chce "zużytej". Chłopcom się takich bzdur nie wmawia. I jeszcze: http://natemat.pl/219725,kolejny-abs...la-dziewczynek "W tym zadaniu musisz się wykazać wielką odpowiedzialnością" – twierdzi Małgorzata Pawlusiewicz, autorka podręcznika dla szkół polonijnych "Klasa 5: w radosnym kręgu". Tylko że zadanie jest różne dla chłopców i dziewcząt. Kiedy chłopcy mają planować wyprawę morską, dziewczynki mają... "porozmawiać z mamusią" o przyprawach w kuchni.
|
|
|
#70 |
|
Gazela inteligencji
|
Dokładnie dlatego poszłam na studia
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#72 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Jak niesie, to co innego. A jak nie niesie, to przecież oczekujesz, że to on będzie Twoim odźwiernym. Są zasady praktyczne i zasady dla zasady, które z reguły podkreślają niższość mężczyzn. A w szkole to doświadczyłem jak najbardziej dyskryminacji ze względu na płeć. I jakoś nie pamiętam, żeby moje koleżanki też jej doświadczały.
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No, ale jak mu zależy, to idę. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odniesiesz się do mojego wpisu wyżej na temat treści, które są wpajane dziewczynkom czy nie?
|
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, ale nie do pomyślenia jest, żeby on wszedł do pomieszczenia pierwszy. Niestety, tak pewnie jest wytresowany, a Ty tak przyzwyczajona. A to nic innego, jak mowa nienawiści. A co do szkoły, to byliśmy tresowani przez naszą wychowawczynię do służenia kobietom. Przede wszystkim, nie mogliśmy wejść do klasy przed dziewczynami, musieliśmy zawsze kłaść krzesła z powrotem na stół, na wycieczce klasowej pamiętam, musieliśmy przez 2 h stać w pociągu, podczas gdy nasze koleżanki wygodnie mościły się na siedzonkach. Mam wymieniać dalej, bo może to nie wystarczające przykłady? Takie treści może i są wpajane, ale to nie zmienia faktu, że sv jest czymś o wiele gorszym. Poza tym nigdy nie wpaja się dziewczynkom treści o niższości ich płci.
Edytowane przez Mirek1986 Czas edycji: 2018-01-28 o 20:44 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teksty, że to mężczyzna ma być głową rodziny, podejmować ważne decyzje? Że kobieta została stworzona po to, żeby pomagać mężczyźnie i być mu poddana? Cytat:"Potem Pan Bóg rzekł: "Nie jest dobrze, żeby mężczyzna był sam, uczynię mu zatem odpowiednią dla niego pomoc". W samym Nowym Testamencie żony są nawoływane do "bycia poddanymi mężom" chyba 20 razy. Jak to odbierasz? To nie mowa nienawiści?
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
To bardzo nieaktualne - dzisiaj nikt się raczej nie przejmuje "czarną" ideologią. Poza tym i tak nie ma to przełożenia na stosunki rodzinne, zwłaszcza u lemingów, gdzie obowiązującą ideologią jest feminizm liberalny. No właśnie popatrz, niby takie treści można znaleźć w pismie św. czy innych baśniach, a jakoś cały czas ja i moi koledzy doświadczaliśmy czegoś zupełnie odwrotnego. Między tezą o niby wyższości mężczyzn a rycerskością powstał jakiś chory dysonans poznawczy.
Edytowane przez Mirek1986 Czas edycji: 2018-01-28 o 21:07 |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie mogli opowiadać sobie nawzajem historie o tym, jak to byliście poniżani przez kobiety, jak byliście zmuszani do przepuszczania ich przez drzwi czy (o zgrozo) noszenia za nich siat, czy nie daj Boże torebek (!). możecie się nazywać np. anonimowi antyfeminiści. cześć, nazywam się Mirek, i jestem anonimowym antyfeministą. dziś w tramwaju musiałem ustąpić miejsca jakiejś babie w ciąży, bo wszyscy się na mnie krzywo patrzyli. a nikomu nawet nie przyszło do głowy, że ta baba mogła mieć po prostu wzdęcia po obfitym posiłku, a mnie bolało prawe jajko chowające się do środka pod naciskiem wszechobecnego feminizmu! |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
To nie jest głupi pomysł, tylko szkoda, że wielu mężczyzn jest już tak dotkliwie zdominowana i przeprogramowana przez swoje dominujące matki, a potem wyzwolone partnerki. Nawet jeżeli tak myślą, to przecież nie wypada im tego powiedzieć na głos i to jeszcze tak, żeby ich kobiety się dowiedziały. Ja mam ten luksus, że jestem samotny i mogę o tym chociaż mówić.
|
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Czyli wszystko w normie. 32 letni samotny koleś, który nienawidzi kobiet, bo pewnie jako dzieciak był zapryszczonym nastolatkiem z dziewiczym wąsem, zadna panna go nie chciała, musiał walić konia, więc sobie wmówił, że dziewczyny som gupie i śmierdzom i roznoszom zaraze!
A z wiekiem doszło do podejścia, że to feministki są złe, przez nie wszystko, gupie karierowiczki, powinny w domu na dupie siedzieć i dzieci bawić, a potem podać obiad prawdziwemu mężczyźnie, zaciągnąć go do łóżka i obsłużyć odpowiednio. Wszystko ich wina, te złe feministki psują grzeczne dziewczynki, wmawiaja im, że mogą robić co chcą, mogą pracować, studiować, a przecież na studia to tylko źle feministki! Kobieta nie powinna być wykształcona, najwyżej po podstawówce, bo inaczej to jej się w głowie przewraca! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
No tak, hejt też może służyć za argument. Rozpaczliwy. Tak kiedyś było, tylko właśnie rycerskość zepsuła kobiety, bo nagle doszły do wniosku, skoro jesteśmy traktowane z takim uniżeniem, to dlaczego nie możemy mieć takich samych praw jak mężczyźni. I to za darmo, bo oni nadal będą zobowiązani do dżentelmeńskich, a nazywając rzecz po imieniu, poniżających zachowań. I dzisiejsze panie, mogą z powodzeniem stosować podwójną taktykę, kiedy mi pasuje to wyzwolona harpia, a kiedy nie pasuje to rozpuszczona księżniczka mająca mężczyzn na swoje usługi. Nie znosisz prawdy, stąd Twoja gwałtowna reakcja.
Edytowane przez Mirek1986 Czas edycji: 2018-01-29 o 08:28 |
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
Oh tak. Jestem taka złą feministką, normalnie teraz biorę nóż i zadaję sobie rany na nadgarstkach, bo tak mnie twoje słowa bolą, oh, jakiś randomowy nerd - prawiczek mówi w internecie, że feministki są okropne, o nie, o nie, co poczniem, co poczniem, co poczniem, co?
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko wielu facetom można jeszcze pomóc. skoro jesteś samotny, to masz czas i możesz się tym zająć. być może udałoby Ci się uratować choć kilku facetów! |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Powiem tak. Jestem tym wszystkim już trochę zmęczony. Jak widzę tupet liberalnych feministek, jak tu na forum, to nadzieje na jakiekolwiek zmiany są nikłe w najbliższym czasie. To co mnie przeraża, to fakt, że same przyznają, że nie traktują mężczyzn na równi i nie mają przy tym żadnych skrupułów. A przynajmniej nie zaprzeczają jednoznacznie, że tak nie jest, co jest potwierdzeniem mojej tezy, że tak jednak jest. Brutalne ataki ad personam na mnie jednocześnie mnie cieszą (bo potwierdzają, że mam rację), ale z drugiej przerażają (bo w tej jednej sprawie akurat bardzo chciałbym się mylić). Jakiekolwiek zmiany musiałyby nastąpić jedynie za sprawą przebudzenia się mężczyzn z tego neomatriarchalnego "miękkiego" terroru i swoistego letargu, bo jedno co już wiem, a podejrzewałem od dłuższego czasu, że feministki bynajmniej nie zamierzają wojować o emancypację mężczyzn. Mało tego, ich obyczajowy wasalizm, jest im bardzo na rękę.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
No przecież wszystkie ci przyznajemy rację, feministki są złe i wykorzystują mężczyzn, pisałam przecież, że ja zmuszam mojego do całowania mnie po stopach i zastanawiam się czy nie zrobić ołtarzyka z moją podobizna, żeby mógł mnie czcić jak jestem (o bosze!) w pracy.
Nie wiem, będzie biegał z siatami na 4 piętro w górę i w dół, tak dla zasady, albo stał przed drzwiami do klatki jak odzwierny od 7 rano kiedy wychodzę do 18 kiedy wracam. Zastanowię się jako harpia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Harpie feministki! FB_IMG_1517220425709.jpg
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Jakkolwiek marne to pocieszenie, to jednak są mężczyźni, którzy przyznają mi rację. I to często po wielu latach, mówią: wtedy uważałem, że przesadzasz, a dziś biję się w pierś, miałeś rację...
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
No przecież my też Ci przyznajemy rację!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.