|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co do picia??????
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pijam najczesciej zielona herbate,teraz zakupilam taka z grejfrutem-poprostu przesmaczna.Pije oczywiscie czerwona,soki i duzo wody mineralnej niegazowanej.najlepsza jest muszynianka bo ma najwiecej magnezu ze wszystkich wod na runku
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ally83, ja pijam Pu-Erh tea, Haichao Tea Blocks, kupuję w sklepach ze zdrową żywnością w czerwono-złotym kartoniku, prasowane w kosteczki 1,5cm/1,5cm. Idź do jakiegoś sklepu ze zdrową żywnością i powiedz, że chcesz czerwoną prasowaną, dostaniesz na pewno to o co chodzi
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Herbaty parzone do 3 minut pobudzaja , powyzej 3-5 min uspokajaja
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie wszystkie
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Tez polecam z vitaxu , maja duzo wybor i naprawde sa pyszne.Polecam Ci "zimowe wspomnienie" to herbatka cynamonowa , a cynamon ma wlascicwosci rozgrzewajace...mmm pycha
![]() Ja pije jeszcze wode z limonka i sama sobie robie koktajle , np banan , mleko i truskawki.
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Zapytałam wczoraj w herbaciarni i pani powiedziała, że tylko zielona ma takie właściwości które zależą od czasu parzenia tzn, po 3 min pobudza, dłużej- uspokaja, ale mimo wszystko nie jestem pewna tej informacji. Same wiecie jak to jest w tych herbaciarniach w hipermarketach
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Ja ma, szafke herbat
Zazwyczaj pije takie:-czerwona w torebkach Bio-active -zielona w torebkach Vitax -mandaryna z Bio-active -spalanie i stabilizacja Herbapol -miętowa Herbapol -4xJA bio-active -zioła ksiedza Klimuszki Bio-active no i wiele innych ale nie bede juz wymieniac. Te pije najczesciej. A jako podstawową herbate pije CZERWONĄ Nie ma dnia bez tej herbatki. Czarnej nie pije od kilku juz lat.Chyba ze ide do kogos i mnie poczestują Jem duzo.A te herbatki poprawiaja znacznie przemiane materii mysle. Naprwde sa super.poprawiaja trawienie i w ogole nie moglabym bez nich zyc.Zwlaszcza bez czerwonej!!
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? I że organizm tak się przywyczai, że jest przez nią wspomagany, że bez niej będzie się buntował ?
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czerwnych to... miewałam okresy, że piłam tylko czerwoną, później na kilka tygodni odstawiałam ją na rzecz np. zielonej i nie miałam żadnych problemów, ale nie powiem, żeby to była reguła... |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
tych z senesem , kruszyna i innymi "świnstwami" nie pijam.Bo one naprawde uzalezniaja i nie radze ich pic. oczywiscie raz nia jakis czas jedna w szczególnych wypadkach tak. Znam osobe uzalezniona od tych herbatek typu senes. Znam tez osobe ktora przestala pic czerwona herbatke i wcale jej to nie zaszkodzilo.Jadla normalnie a waga dalej utrzymywala sie w miejscu. herbata czerwona jest mysle bezpieczna
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
xxyy
|
dziewczynki jakie sa minusy czarnej herbaty?
bo proboje mojego TŻ przekonac do picia zielonej, i on pyta czemu czarna jest zla wedlug mnie.. nie moge znalesc argumentow:Pdla mnie to oczywiste ze zielona jest lepsza ale czemu czarna gorsza?
|
|
#79 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Podaj mu ją w kuflu ( tak jak ja piję ) to napewno się przekona !!
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z odpowiednim napisem
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhm, dubel, a nie wiem jak skasowac
Edytowane przez hihi Czas edycji: 2006-05-04 o 21:08 |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Zdrowsza poprostu- nie taka smoła
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Ja pijam herbatę zieloną Teekane (różne smaki- brzoskwiniową, cytrynową, z opuncją), ananasową Pu-erh Lipotona i zwykłe ziołowe- bratka, pokrzywę, melisę z pomarańczą... Pycha! Już nawet nie pamiętam jak smakuje czarna herbata, a parę lat temu piłam jej dużo i bardzo mocną.
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam czerwoną herbatkę. Może dlatego,że nie słodzę [ochydztwo...],a czerwona ma delikatniejszy smak. Kiedyś ciągle piłam zieloną ,ale w końcu jakoś się "przepi8ła" i teraz nie biorę do ust żadnej zielonej poza taką pomarańczowo-gruaranową Tetleya [pycha i sama w sobie jest lekko słodka]. Poza tym codziennie piję mleko i wodę mineralną [cytrynowego żywca].
|
|
|
|
|
#85 |
|
Nie depcze krokusów
|
Smakowe Żywce to nie wody mineralne, tylko napoje, z wszelkimi konserwantami itp.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hisoka:swietny avatar
![]() To prawda ze te smakowe wody wiecej maja z napoju niz z czystej H2O
|
|
|
|
|
#87 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ponieważ mój żołądek wymaga ciepłych napojów, podczas lipcowych upałów raczyłam się herbatką limonka/cytryna z Vitaxu (bardzo lubię tę firmę
). Oczywiście rozcieńczoną, bo piję jak smok od razu cały dzbanek. Teraz mam melisę/pomarańczę, żeby uspokoić rozkołatane nerwy po całym, szalonym dniu. Nie wiem czy działa, ale jest smaczna ;]Rano, w ramach małego zastrzyku kofeinki, piję wypróbowanego Earl Grey'a Sir Roger's za 3-4zł/80 torebek (dobra, aromatyczna i tania jak barszcz). Nie mam kasy na prawdziwe, liściaste, zielone herbaty. W pracy piję dużo i ponieważ nie chce mi się nosić ze sobą cukru ani łyżeczki do mieszania, pochłaniam chemiczne herbatki granulowane lub napoje musujące. Ostatnio mam odrzut do samej wody - wolę zakropić ją cytryną lub zmieszać z domowym sokiem z malin czy aronii. |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
nie przeczytałam całego watku, więc może się powtórzę, ale pragnę ci polecić soki owocowe (nektary) rozcienczane gorącą przegotowaną wodą. Są dobre, bo ograniczasz kalorie to raz, a dwa, ze są 2x bardziej sycące przez to, ze ciepłe. Ja np przepadam za rozcienczonym sokiem ze śliwek, gdy wypiję szklankę to czuje się bardzo dobrze (bop przy okazji niesamowicie pobudza proces przemiany materii
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypijajac litr soku dostraczacie około 100g ww z czego 50g to cuki8er.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
a ja polecam mimo wszystko herbatki owocowe, roznego rodzaju, czerwona, zielona i biala herbata, woda niegazowana z cytrynką, albo z pomaranczka, jak kto woli
raz na jakis czas kawusia bez cukru i mleka, no i herbatki owocowe oczywiscie tez bez dodatkow...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

.

? I że organizm tak się przywyczai, że jest przez nią wspomagany, że bez niej będzie się buntował