|
|
#61 | |
|
sophisticated
|
Dot.: Apeluje o zbanowanie wizażanki
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś wypowiedziałam się w wątku w którym dziewczyny oceniały, które imię dla córeczki byłoby najlepsze. Pojawiały się różne propozycje, m. in. Nadia. Skomentowałam , że imię Nadia kojarzy mi się z prostytutką zza wschodniej granicy i nigdy w życiu nie nazwałbym tak swojej córki, bo bardzo zle mi się to po prostu kojarzy. Zostałam upomniana, że mój komentarz jest nie na miejscu, i powinnam się powstrzymac od komentarzy jesli nie mam nic do powiedzenia. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie. A kilka wizażanek rzuciło się na mnie jakbym conajmniej kogoś celowo obrażała. Nie miałam takiego zamiaru. Poczułam się wtedy naprawdę niemiło. Nie wdawałm się w dalszą dyskusję w tym wątku bo nie lubię się klócić, a na pewno by do tego doszło. Bo niektóre wizażanki po prostu nie akceptują tego , że ktoś może mieć odmienne zdanie i chęć wyrażenia tego zdania na forum. Szok. Dobrze że nie zostałam zbanowana
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Wild Rose, a nie przyszło Ci do głowy, że któraś Wizażanka ma tak na imię?...
![]() Wierz mi, usłyszeć coś takiego to jak dostać obuchem przez łeb. (To tak abstrahując od tematu głównego.)
|
|
#64 | |
|
sophisticated
|
Cytat:
Nefryt w pierwszym poście wyraziła opinię krytyczną na temat makijażu, nie OSOBY, uzasadniła ją, więc podejrzewam, że zrobiła postępy. Dalej poszło jak kula śniegowa. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Natii4 jeśli sugerujesz, że ja to Nefryt, to jesteś w wielkim błędzie. Sprawdź w słowniku co to jest epitet, bo widzę, że nie wiesz co to jest. Zaczyna się na ty....
Zarejestrowałam się, ponieważ widzę że żądzi tu mafia. Sama jest chamska, a wytyka innym. Zauważyłam, że jest tu wiele bardzo mądrych kobiet i dlatego tu jestem, ale tych chamskich jest dużo więcej. Wczoraj czytałam post o temacie na którym bardzo dobrze się znam i tam również była taka osoba, a została zaatakowana przez osobę reklamującą się wciskającą kity. Pozostali strasznie dziwnie naiwni oczywiście uwierzyli tej, która wciskała bzdury . I jak tu być wyrozumiałym... |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak serio, to nie da się dogadać z dziewczyną która tak uparcie słuszność swoich opinii opiera (już nie po raz pierwszy) na wysokim poziomie IQ . Myślę że przydałoby się jej nabrać trochę ogłady
|
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Cytat:
|
|
|
#68 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) jak widzę też. Czyli da się. Może zatem warto przeczytać na wszelki wypadek dwa razy posta jakiejś Wizażanki, zanim się jej odpowie? Może coś umknęło rozemocjonowanemu, w pierwszej chwili, umysłowi? Ilu wojen i a nawet "schizmy" uniknęlibyśmy dzięki temu na Wizaży ![]() Jeszcze jedno. Myślałam o reakcji Agabil1. Oczywiście zgadzam się, że miała jak najlepsze chęci i wykonywała swe obowiązki (które są niełatwie, wiem to z doświadczenia z moderowaniem innego forum). Czy nie lepiej jednak by takie upomnienie najpierw wysyłać na PW? Niestety zauważyłam, że publiczne wejście moderatora w takiej sytuacji działa jak otwarcie innym Wizażankom furtki do połajanki. |
||
|
|
|
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co osoba, to inne podejście. Może dlatego, że łatwo mnie zranić. Już za wiele w życiu się o sobie "dowiedziałam". Cytat:
A że napisał PW - jak inne Wizażanki się tego dowiedzą? Nie dowiedzą, więc nadal będą kilkać w ikonkę "Zły post" i tym samym zasypywać moda wiadomościami. Taką mam koncepcję. Bardziej techniczną, jak widać
|
|
|
#70 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle, że w tym przypadku to nie o mnie było. I nie o Tobie, gdyby ktoś czasem do Ciebie tak mówił. Więc nie ma co dodawać sobie dodatkowego zmartwienia. ![]() Cytat:
znaczy dobre, i zawsze można to zmienić na lepsze. I nadal będę twierdzić, że oszczędziłoby nam to wielu wojen Oczywiście kiedy złamanie regulaminu jest ewidentne, to nie ma co się bawić.Cytat:
Od razu napiszę, że samej mi się to zdarzyło a jednak z pełną świadomością używam tego słowa.
|
||||
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Tak to tylko dubelki zgłaszam.No nic, miejmy nadzieję, że po tej burzliwej dyskusji, którą Nefryt musiała zauważyć, coś jej się w mózgu zaświeci... ![]() Elsi
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odbuziaczam |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam jak możecie pisać , że wypowiedzi Nefryt były na miejscu, były w porządku..... ach no tak, nie dotyczyły Was .... mnie tez nie , a jednak poczułam , że trzba zareagować.
Owszem, pokazując zdjecie swojej własnej osoby, liczę się z róznyi gustami, wiem , ze nie wszystkim wszystko musi się podobać, ale ludzie kchani nie można powiedzieć czy napisać komuś czegoś po czym sami czulibyśmy się urażeni. A gdzie się podziały dobre maniery ??? Mama nie uczyła, że nie można sprawiać przykrości innym? Chcąc normalnie funkcjonwac w danej społeczności należy przede wszystkim zachowac dystns do własnych odczuć i umiejętnie je zobrazować za pomoca słów, unikając inwektywów. Neryt nie miała szcunku ani dla wizażanek, ani dla moderatorki. Tak jest moje zdanie i nie zmienię go. Kończę już ten teamt, Nefryt wpisałam na listę osób ignorowanych , a ty samym nie będę już zmuszona widzieć jej jakichkolwiek wpisów. Pozdrawiam . |
|
|
|
|
#75 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ale nie jesteśmy na forum gazeta.pl czy kafeterii gdzie soczysty język, obraźliwe slowa są na porządku dziennym. Mamy tu swój regulamin i pewne zasady których będę pilnować jako moderator. Dla mnie atmosfera na MM jest ważniejsza, liczą się przede wszystkim dziewczyny które ośmielają się i pokazują swoje makijaże i twarze dlatego priorytetowe jest dla mnie to by robiły to nadal bez lęku że znowu ktoś je ostro i niegrzecznie zjedzie.jak dla mnie EOT |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez zamieszczania tam zdjec dziewczyn i ich makijazy podforum nie ma prawa bytu Bo przeciez takie sytuacje moga zdarzyc sie na kazdym podforum, czy to znaczy, ze nalezy zlikwidowac wizaz? Chyba raczej chodzi o utrzymanie porzadku i jakiegos poziomu serwisu... Owszem, zamieszczajac swoje zdjecie na forum, mozna sie nasluchac i naczytac roznych opini, ale na szczescie wizaz to niesamowolka i ma moderatorow, regulamin itp, wiec na te chamskie, "nieludzkie" opinie odrazu jest reakcja moderatorw i pozostalych wizazanek, ktore dostrzegaja owe chamstwo w danych postach. Sama takze nie rozumiem tej czesci z Was, dla ktorej Nefryt nie napisla nic obrazliwego ( jest oczywistoscia, ze obrazila (i to jak!!) nie tylko autorke watku, ale po drodze inne wizazanki a nade wszytko i kilkakrotnie moderatora - bez zadnych zachamowan i powsciagliwosci - pomimo obietnicy danej Agnieszcze Z., ze bedzie juz z jej strony ok ) Nefryt w ostatecznosci dostala 3miesiecznego bana, wszyscy - lacznie z Nia - mamy czas, na to, aby sobie, co niektore sprawy (jak nalezy, a jak nie nalezy sie wypowiadac i zwracac do drugiego Czlowieka - nawet wirtualnie!!) ulozyc w glowie. I zapraszam te czesc z Was na mm, ktora twierdzi, ze panuje tam KWA, badz ze Nefryt wypowiedziala tylko swoja opinie i ja uzasadnila. Jednoczesnie zwracam uwage, abyscie szczegolniej przyjrzaly sie opiniom wizazanek, ktore wlasnie KRYTYKUJA, oraz na to w JAKI SPOSOB to robia. Ja juz sie wielkorotnie wypowiadalam na ten temat - dla mnie dyskusja jest zakonczona. Edytowane przez ryba82 Czas edycji: 2006-06-28 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jeszcze raz przeczytajcie posty Nefryt i np. krytyczne uwagi Mony – która w tej dziedzinie jest dla mnie mistrzem (przepraszam Mona, że Ciebie tu wymieniłam ), albo Rybki (Ciebie też przepraszam Rybko ) – to jest właśnie konstruktywna krytyka, a nie to co prezentuje Nefryt.MM to specyficzne forum i moderatorzy muszą być naprawdę czujni, żeby nikt nikogo nie obrażał. Jeśli ktoś nie potrafi wyrażać się w sposób kulturalny nie powinien wchodzić na forum, na którym panują takie, a nie inne zasady. Nefryt w jednym z wątków pokazała swoje zdjęcie i sama bała się negatywnej i niekonstruktywnej krytyki, więc powinna zrozumieć, że dziewczyny też się tego boją. Dlatego moderatorzy tego forum bardzo pilnują, żeby wszystko było na poziomie. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie gniewam się
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem co to jest epitet,ale nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi ![]() Rządzi tu mafia-hmm ciekawe Zwłaszcza w kontekście,że właściciele tego forum mieszkają w Pruszkowie
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
mam, znalazlam hyhy
chyba rzeczywiscie nie bede taka zlosliwa
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117479
Tutaj w tym wątku. To tak dla zaspokojenia waszej ciekawości. Ale błagam was dziewczyny nie zniżajcie się do jej poziomu...
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz, jak możesz nas posądzić o takie skłonności?
I tak nic nie widać ![]() (Przynajmniej mogę się pocieszyć, że nawet ta modelka na pierwszym zdjęciu nie ma idealnej cery... )
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
Sama udzielałam się kiedyś w bardzo kontrowersyjnych dyskusjach.
Ale przynajmniej miałam coś do powiedzenia, bo dla mnie liczy się rzetelna wiedza i argumenty. Nie masz nic do powiedzenia - nie wypowiadaj się. Uchodzę za osobę z silnym charakterem i wiem jedno - wizaż robi się niestety kółkiem wzajemnej adoracji. To nie to, co kiedyś. W większości moderatorzy to wizażanki z tzw. stażem ,większość lubię, pamiętam. Jednak są i takie, które nie powinny nigdy być na takowym miejscu. Nie mówie o Tobię Aguniu, jesteś przemiłą i mądrą osobą, zawsze Cię ceniłam. Niestety nie można tego powiedzieć o każdym z moderatorów i gdyby takowa osoba (ktorej imienia nie wymienię), a gdzie pusto aż huczy, pouczała mnie, to chyba na wymioty by mi się zebrało... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#88 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
ten fragment
Cytat:
Cytat:
![]() jak już obrażasz któregoś z moderatorów, to może miej odwagę powiedzieć o kogo Ci chodzi i wysupłaj jakieś argumenty na to "pusto aż huczy". Albo lepiej nie..niech to pozostanie jednak Twoją tajemnicą
|
||
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Irkax, rozumiem o co Ci chodzi...
Ale już kiedyś była akcja z krytykowaniem Moderatorów na watku publicznym, i chyba Zło powiedział, że od takich spraw służy albo BO albo... lepiej nie mówić nic. Lepiej zakończmy tę dyskusję w tym punkcie.
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

. Myślę że przydałoby się jej nabrać trochę ogłady

Tyle, że w tym przypadku to nie o mnie było. I nie o Tobie, gdyby ktoś czasem do Ciebie tak mówił. Więc nie ma co dodawać sobie dodatkowego zmartwienia.
Od razu napiszę, że samej mi się to zdarzyło a jednak z pełną świadomością używam tego słowa.

), albo Rybki (Ciebie też przepraszam Rybko 
)