![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: idealny rozmiar stanika
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Pasażu w hotelu Monopol!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ojojoj... smialam sie z tego.. no jak iles tam procent kobiet nie wie jaki stanik kupowac... przeciez pasuje albo nie
Az okazalo sie ze zamiast 75 A powinnam nosic 70B i nareszcie, o paaanie, po paru latach moj biust wyglada apetycznie i ladnie.. a wczesniej po protu myslama maly to maly ![]() Natchnely mnie Trinny i Susannah swoim programem ) ach ![]() Naprawde warto sie zmierzyc, to co bylo 3 lata temu moze sie nijak nie miec do terazniejszosci
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dopiero nie dawno zostałam uświadomiona, że moje 75B, to wcale nie jest 75B, tylko.. 65E ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Emocja, zajrzyj na http://www.biusciaste.prv.pl i poszukaj, ewentualnie zapytaj o ceny w tym sklepie.
Informacje znajdziesz w tym wątku: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...220992&v=2&s=0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, poszukam
![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
ehhh ja juz nic nie rozumiem :/.... nosze stanik 75B ale z tabelki wynika ze powinnam 75D ( jeden kalkulator podał 75I
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może ty źle ubierałaś ten 75D? skróciłaś ramiączka, pochyliłaś się do przodu przy ubieraniu? Tu poczytaj o tym jak najlepiej ubierać biustonosz: http://www.pinezka.pl/content/view/3050/203/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam jedno pytanie: od zawsze nosiłam rozmiar 70A, czy, jesli był dostępny, 70AA i w obydwu bardzo mi wygodnie. Po czym zostałąm wymierzona, nawet kilka razy i wychodziło 60A lub 65AA. Pozamawiałam kilka różnych, zaczęłam przymierzać. Wiem, że obwody powinny być obcisłe i stram sie do tego dostosować, tylko, że po minucie noszenia takiego stanika robi mi się słabo ( bo ja ogólnie z tych łatwo mdlejących jestem). Rany, ja się nawet lepiej czuję w ciasno związanym gorsecie, bo to się wiąże głównie w talii, ale jak zwiąże sobie coś na wysokości żeber, to natychmiast one zaczynają się w szalony sposób rozszerazać, ja się hiperwentyluję i po minucie można mnie zbierać z podlogi. To naprawdę powinnam nosić takie staniki? Czy już lepiej zostac przy szerszym obwodzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy 77/94 powinnaś spróbować 70G lub 70F. 70G jest na 95cm w biuście, a 70F na 93cm w biuście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że chcesz kupować w angielskiej rozmiarówce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Ja właśnie się wymierzyłam wzdłuż i wszerz i wyszło mi, że według tych wszystkich tabeli i rozmiarów powinnam mieć 70A, a kupowałam 70B.Trochę mnie to zmartwiło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz takie pytanie: jakie staniki dobierać do małego biustu tak, aby przy dużym dekolcie powstał efekt tzw "doliny", czy "rowka"?Czy przy małym biuście w ogóle się tak da?Jak zbieram moje piesi dłońmi to tak się da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Są modele, które tworzą "rowek", przykładem może być np. Panache Inferno, z tym że jest to tzw. "trudny" biustonosz (wielu osobom nie pasuje krój). A może jeszcze napisać jakie masz wymiary? Bo w przypadku większości osób, gdy zmienia się miseczka, to obwód też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
ja się pomierzyłam, wspisałam w przelicznik rozmiarów swoje wymiary i wyszło mi 85I
![]() ![]() ale ale, dorgie panie.. myślę, że to jest właściwe miejsce aby o tym wspomnieć: Otóż 10 maja (zapamiętajcie tę datę) w warszawskich Złotych Tarasach odbędzie się wielka akcja pt. "Piersi do przodu!" gdzie m.in. babki z TVN (Rogalska, Welman), założycielka Stanikomanii i założycielka Lobby Biuściastych razem z firmą Chantelle organizują wielkie uświadamianie kobiet. Będą uczyć dobierać staniki, uświadamiać itd. Akcja trwa zdaje się od 10 do 22, a przynosząc ze sobą aktualny numer Claudii można dostać 50zl zniżki na stanik Chantelle sama się wybieram, a biorąc pod uwagę statystyki, większość z nas powinna się wybrać ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Ja od kilku lat noszę 75A . Zawsze się dziwiłam, że 70 B jest dla mnie za małe. Dopiero po przeczytaniu tego wątku zmierzyłam się i wyszło że mam ... 70 C lub 70 D !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Od zawsze noszę 75 A. Dziś dzięki temu wątkowi że powinnam nosić ... 70 C !!!
![]() Doznałam szoku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
oni mają na celu pomóc kobietom znaleźć odpowiedni rozmiar, podejrzewam, że jeśli będą mieli za duże obwody to nie będą babkom wciskać za dużych, tylko powiedzą, że musi sobie kupić taki i taki rozmiar. tu chodzi o znalezienie rozmiaru, a przecież nie wszystkie babki będą od razu kupować
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo prostszym wyjściem jest wejście na forum Lobby Biuściastych / Małobiuściastych. Tam można uzyskać naprawdę fachową pomoc w doborze rozmiaru. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Obawiam się, że się mylisz. Skoro ich własna przedstawicielka reklamowała owo dobieranie w staniku w koszmarnie źle dobranym rozmiarze (to ta pani w czarnym): http://dziendobrytvn.onet.pl/3,1477805,poradnik.html to ja naprawdę nie spodziewam się niczego dobrego. ![]() Poza tym naprawdę wierzysz, że jak nie będą mieli rozmiarów to odeślą dziewczyny do konkurencji ![]() Przecież ta cała akcja ma na celu tylko reklamę marki i nakręcenie ich sprzedaży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
auć, faktycznie nie jest dobrze... nie mówię, że będą odsyłać do konkurencji. A ja się tak cieszyłam z tej akcji, ale widać żeby było w 100% ok to nie może to być w Polsce... chyba jednak wybiorę się do sławnej pani Hani :/
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Pani Hani Ci akurat nie polecam. Chyba, że chce zostać wbita w taki rozmiar, w jaki pani Hania będzie Cię chciała wbić. Miałm różne doświadczenie ze stanikami i chyba w Poslce jednak najbardziej polecam forum Biuściastych czy Małobiuściastych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Nie powinnaś narzekać, a cieszyć się, że w ogóle w Twoim mieście jest szansa na profesjonalny bra-fitting. Tak naprawdę taka możliwość maja mieszkanki, dwóch, w porywach do czterech miast w Polsce!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.