idealny rozmiar stanika - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-27, 10:04   #61
Emocja
Rozeznanie

Dot.: idealny rozmiar stanika

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że masz szczęście, bo w poza Krakowem taki rozmiar można dostać jeszcze w Warszawie, Poznaniu i Katowicach.
Mogłabym prosić o informację, gdzie w Katowicach znajduje się taki sklep?

Emocja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 10:53   #62
agta85
Wtajemniczenie

Pasażu w hotelu Monopol! Mają tam firmę Freya i Fantasie; ta pierwsza produkuje nawet 60-tki druga zaczyna od obwodów 65.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 12:24   #63
dezire
Zakorzenienie

Ojojoj... smialam sie z tego.. no jak iles tam procent kobiet nie wie jaki stanik kupowac... przeciez pasuje albo nie

Az okazalo sie ze zamiast 75 A powinnam nosic 70B i nareszcie, o paaanie, po paru latach moj biust wyglada apetycznie i ladnie.. a wczesniej po protu myslama maly to maly to fakt przez 4 dni pierwsze dni wydaje sie za obscisly, ale to tylko pierwsze dni.
Natchnely mnie Trinny i Susannah swoim programem ) ach
Naprawde warto sie zmierzyc, to co bylo 3 lata temu moze sie nijak nie miec do terazniejszosci

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 12:29   #64
Emocja
Rozeznanie

Cytat:
Pasażu w hotelu Monopol! Mają tam firmę Freya i Fantasie; ta pierwsza produkuje nawet 60-tki druga zaczyna od obwodów 65.
Super Dziękuję za odpowiedź. A orientuje się ktoś może, czy ceny kształtują się tam na porównywalnym poziomie do sklepów internetowych?

Dopiero nie dawno zostałam uświadomiona, że moje 75B, to wcale nie jest 75B, tylko.. 65E Jak na razie przerzuciłam się na 70C, bo mniejszego obwodu nie znalazłam, ale przymierzam się do zakupu właśnie albo przez sklep internetowy albo po prostu przejdę się do tego tradycyjnego sklepu

Stary 2008-01-29, 07:52   #65
agta85
Wtajemniczenie

Emocja, zajrzyj na http://www.biusciaste.prv.pl i poszukaj, ewentualnie zapytaj o ceny w tym sklepie.
Informacje znajdziesz w tym wątku: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...220992&v=2&s=0
Stary 2008-01-29, 08:50   #66
Emocja
Rozeznanie

Dziękuję, poszukam

Stary 2008-02-25, 18:21   #67
kovval
Raczkowanie

ehhh ja juz nic nie rozumiem :/.... nosze stanik 75B ale z tabelki wynika ze powinnam 75D ( jeden kalkulator podał 75I ) tak się składa że właśnie moja mama ma 75D więc miałam okazje przymierzyć ... szkoda tylko że mój biust całkiem w nim utonął .... Mam prośbę do wizazanek ... Czy rozmiar 75C byłby w sam raz dla mnie??? a może 70C ??? z góry THX
kovval jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 18:39   #68
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kovval Pokaż wiadomość
ehhh ja juz nic nie rozumiem :/.... nosze stanik 75B ale z tabelki wynika ze powinnam 75D ( jeden kalkulator podał 75I ) tak się składa że właśnie moja mama ma 75D więc miałam okazje przymierzyć ... szkoda tylko że mój biust całkiem w nim utonął .... Mam prośbę do wizazanek ... Czy rozmiar 75C byłby w sam raz dla mnie??? a może 70C ??? z góry THX
70C i 75C mają różnej wielkości miski. 70C ma miski mniej więcej takie jak 75B. A rozmiar najlepiej sprawdzić tutaj: http://www.bra-fitter.prv.pl/

Ale może ty źle ubierałaś ten 75D? skróciłaś ramiączka, pochyliłaś się do przodu przy ubieraniu? Tu poczytaj o tym jak najlepiej ubierać biustonosz: http://www.pinezka.pl/content/view/3050/203/
Stary 2008-02-25, 20:14   #69
Teje
Rozeznanie

Dziewczyny, mam jedno pytanie: od zawsze nosiłam rozmiar 70A, czy, jesli był dostępny, 70AA i w obydwu bardzo mi wygodnie. Po czym zostałąm wymierzona, nawet kilka razy i wychodziło 60A lub 65AA. Pozamawiałam kilka różnych, zaczęłam przymierzać. Wiem, że obwody powinny być obcisłe i stram sie do tego dostosować, tylko, że po minucie noszenia takiego stanika robi mi się słabo ( bo ja ogólnie z tych łatwo mdlejących jestem). Rany, ja się nawet lepiej czuję w ciasno związanym gorsecie, bo to się wiąże głównie w talii, ale jak zwiąże sobie coś na wysokości żeber, to natychmiast one zaczynają się w szalony sposób rozszerazać, ja się hiperwentyluję i po minucie można mnie zbierać z podlogi. To naprawdę powinnam nosić takie staniki? Czy już lepiej zostac przy szerszym obwodzie?
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 18:13   #70
EfC!@
Zadomowienie

http://www.85b.org/bra_calc.php

EfC!@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 19:31   #71
kovval
Raczkowanie

Cytat:
70C i 75C mają różnej wielkości miski. 70C ma miski mniej więcej takie jak 75B. A rozmiar najlepiej sprawdzić tutaj: http://www.bra-fitter.prv.pl/

Ale może ty źle ubierałaś ten 75D? skróciłaś ramiączka, pochyliłaś się do przodu przy ubieraniu? Tu poczytaj o tym jak najlepiej ubierać biustonosz: http://www.pinezka.pl/content/view/3050/203/
Czytałam to .... ale i tak i tak nie pasuje ... a z tego kalkulatora wynika że powinnam mieć 70G ... moze ja podam wymiary bd. łatwiej ... 77/94 a i thx za odpowiedz
Stary 2008-03-03, 06:32   #72
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytałam to .... ale i tak i tak nie pasuje ... a z tego kalkulatora wynika że powinnam mieć 70G ... moze ja podam wymiary bd. łatwiej ... 77/94 a i thx za odpowiedz
Dopiero teraz tu zajrzałam...
Przy 77/94 powinnaś spróbować 70G lub 70F. 70G jest na 95cm w biuście, a 70F na 93cm w biuście.
Stary 2008-03-03, 17:53   #73
kovval
Raczkowanie

Dzięki .... a mogłabyś mi powiedzieć ile to by było w "normalnej" rozmiarówce ... bo niestety nie mam okazjii do kupna w takim rozmiarze .... a zamówienie przez internet odpada
Stary 2008-03-03, 17:57   #74
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki .... a mogłabyś mi powiedzieć ile to by było w "normalnej" rozmiarówce ... bo niestety nie mam okazjii do kupna w takim rozmiarze .... a zamówienie przez internet odpada
Rozmiary, które podałam są w normalnej tzw. polskiej rozmiarówce.Co oznacza, że nie masz mozliwości kupna w takim rozmiarze?
Chyba, że chcesz kupować w angielskiej rozmiarówce?
Stary 2008-03-24, 21:27   #75
och
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Ja właśnie się wymierzyłam wzdłuż i wszerz i wyszło mi, że według tych wszystkich tabeli i rozmiarów powinnam mieć 70A, a kupowałam 70B.Trochę mnie to zmartwiło, ale z drugiej strony miseczka A często była za mała, więc rozmiarówki w sklepach okazują się być zanizone. Rewolucję przeszła też moja mama, której po wymierzeniu się wyszło, że powinna nosić 75C, a nosiła B Zawsze mnie to dziwiło, że ma o wiele większy biust a rozmiar miseczki mamy taki sam a teraz już wiadomo dlaczego Bardzo przydatne okazały się te wszytskie porady internetowe, a zwłaszcza to, że 70% nowotworów piersi bierze się od źle dobranego stanika
A teraz takie pytanie: jakie staniki dobierać do małego biustu tak, aby przy dużym dekolcie powstał efekt tzw "doliny", czy "rowka"?Czy przy małym biuście w ogóle się tak da?Jak zbieram moje piesi dłońmi to tak się da, ale zastanawiam się, czy udałoby mi się taki efekt osiągnąć stanikiem
och jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 12:22   #76
Hollyhock
Raczkowanie

Są modele, które tworzą "rowek", przykładem może być np. Panache Inferno, z tym że jest to tzw. "trudny" biustonosz (wielu osobom nie pasuje krój). A może jeszcze napisać jakie masz wymiary? Bo w przypadku większości osób, gdy zmienia się miseczka, to obwód też.
Hollyhock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 13:21   #77
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

ja się pomierzyłam, wspisałam w przelicznik rozmiarów swoje wymiary i wyszło mi 85I a nosiłam 85E/F (zależy od firmy), ale ostatnio coś mi się z piersiami pozmieniało i zaczęłam szukać swojego rozmiaru.. w sklepie, w którym szukałam niestety rozmiarówka się skończyła i

ale ale, dorgie panie.. myślę, że to jest właściwe miejsce aby o tym wspomnieć:
Otóż 10 maja (zapamiętajcie tę datę) w warszawskich Złotych Tarasach odbędzie się wielka akcja pt. "Piersi do przodu!" gdzie m.in. babki z TVN (Rogalska, Welman), założycielka Stanikomanii i założycielka Lobby Biuściastych razem z firmą Chantelle organizują wielkie uświadamianie kobiet. Będą uczyć dobierać staniki, uświadamiać itd. Akcja trwa zdaje się od 10 do 22, a przynosząc ze sobą aktualny numer Claudii można dostać 50zl zniżki na stanik Chantelle

sama się wybieram, a biorąc pod uwagę statystyki, większość z nas powinna się wybrać
Stary 2008-04-20, 13:21   #78
moonrosa
Raczkowanie

Ja od kilku lat noszę 75A . Zawsze się dziwiłam, że 70 B jest dla mnie za małe. Dopiero po przeczytaniu tego wątku zmierzyłam się i wyszło że mam ... 70 C lub 70 D !!! Doznałam szoku ...
moonrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 13:26   #79
moonrosa
Raczkowanie

Od zawsze noszę 75 A. Dziś dzięki temu wątkowi że powinnam nosić ... 70 C !!!
Doznałam szoku...
moonrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-20, 18:21   #80
Hollyhock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
ja się pomierzyłam, wspisałam w przelicznik rozmiarów swoje wymiary i wyszło mi 85I a nosiłam 85E/F (zależy od firmy), ale ostatnio coś mi się z piersiami pozmieniało i zaczęłam szukać swojego rozmiaru.. w sklepie, w którym szukałam niestety rozmiarówka się skończyła i

ale ale, dorgie panie.. myślę, że to jest właściwe miejsce aby o tym wspomnieć:
Otóż 10 maja (zapamiętajcie tę datę) w warszawskich Złotych Tarasach odbędzie się wielka akcja pt. "Piersi do przodu!" gdzie m.in. babki z TVN (Rogalska, Welman), założycielka Stanikomanii i założycielka Lobby Biuściastych razem z firmą Chantelle organizują wielkie uświadamianie kobiet. Będą uczyć dobierać staniki, uświadamiać itd. Akcja trwa zdaje się od 10 do 22, a przynosząc ze sobą aktualny numer Claudii można dostać 50zl zniżki na stanik Chantelle

sama się wybieram, a biorąc pod uwagę statystyki, większość z nas powinna się wybrać
Bardzo fajna akcja. Jest tylko jeden minus - Chantelle ma wąską rozmiarówkę (brakuje małych obwodów itp.). Ale lepsze to, niż nic
Hollyhock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 06:18   #81
enterka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hollyhock Pokaż wiadomość
Bardzo fajna akcja. Jest tylko jeden minus - Chantelle ma wąską rozmiarówkę (brakuje małych obwodów itp.). Ale lepsze to, niż nic
No właśnie obawiam się, że połowa kobiet wyjdzie od nich z koszmarnie drogimi i dalej źle dobranymi biustonoszami, bo co oni zaproponują np. szczupłym dziewczynom
enterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 12:06   #82
cmoksia
Zakorzenienie

oni mają na celu pomóc kobietom znaleźć odpowiedni rozmiar, podejrzewam, że jeśli będą mieli za duże obwody to nie będą babkom wciskać za dużych, tylko powiedzą, że musi sobie kupić taki i taki rozmiar. tu chodzi o znalezienie rozmiaru, a przecież nie wszystkie babki będą od razu kupować
Stary 2008-04-21, 19:52   #83
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
oni mają na celu pomóc kobietom znaleźć odpowiedni rozmiar, podejrzewam, że jeśli będą mieli za duże obwody to nie będą babkom wciskać za dużych, tylko powiedzą, że musi sobie kupić taki i taki rozmiar. tu chodzi o znalezienie rozmiaru, a przecież nie wszystkie babki będą od razu kupować
Firma, która reklamuje się, że jest jedną z najlepszych firm pod względem rozmiarówki raczej nie przyzna sie do tego że jednak nie jest w stanie zaproponować komuś jego rozmiaru. Mam nadzieję, że się mylę, ale wydaje mi się, że ta akcja niewiele ma wspólnego z rzeczywistym prawdziwym dobieraniem rozmiarów; niestety.

Dużo prostszym wyjściem jest wejście na forum Lobby Biuściastych / Małobiuściastych. Tam można uzyskać naprawdę fachową pomoc w doborze rozmiaru.
Stary 2008-04-22, 04:13   #84
enterka
Przyczajenie

Cytat:

Obawiam się, że się mylisz. Skoro ich własna przedstawicielka reklamowała owo dobieranie w staniku w koszmarnie źle dobranym rozmiarze (to ta pani w czarnym):
http://dziendobrytvn.onet.pl/3,1477805,poradnik.html
to ja naprawdę nie spodziewam się niczego dobrego.
Poza tym naprawdę wierzysz, że jak nie będą mieli rozmiarów to odeślą dziewczyny do konkurencji
Przecież ta cała akcja ma na celu tylko reklamę marki i nakręcenie ich sprzedaży.
enterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 10:42   #85
cmoksia
Zakorzenienie

auć, faktycznie nie jest dobrze... nie mówię, że będą odsyłać do konkurencji. A ja się tak cieszyłam z tej akcji, ale widać żeby było w 100% ok to nie może to być w Polsce... chyba jednak wybiorę się do sławnej pani Hani :/
Stary 2008-04-22, 14:39   #86
Teje
Rozeznanie

Pani Hani Ci akurat nie polecam. Chyba, że chce zostać wbita w taki rozmiar, w jaki pani Hania będzie Cię chciała wbić. Miałm różne doświadczenie ze stanikami i chyba w Poslce jednak najbardziej polecam forum Biuściastych czy Małobiuściastych.
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 18:08   #87
cmoksia
Zakorzenienie

eh.. wolalabym dobrać na zywo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 18:14   #88
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
auć, faktycznie nie jest dobrze... nie mówię, że będą odsyłać do konkurencji. A ja się tak cieszyłam z tej akcji, ale widać żeby było w 100% ok to nie może to być w Polsce... chyba jednak wybiorę się do sławnej pani Hani :/
Dużo lepsza od pani Hani jest pani Marysia z Peachfield Jedna z lobbystek z Lobby Biuściastych, która założyła sklep internetowy. Ale z tego co wiem można umówić sie na profesjonalny bra-fitting.

Cytat:
Napisane przez Peachfield.pl
Dla osób zainteresowanych zakupami stacjonarnymi stwarzamy taką możliwość. W tej sytuacji, każda klientka jest umawiana na konkretny termin. Przy zakupach stacjonarnych oferujemy fachowy Bra Fitting (dobór właściwego rozmiaru).
http://www.peachfield.pl/regulamin.html
Stary 2008-04-22, 18:46   #89
cmoksia
Zakorzenienie

auć, Gwiaździsta jest strasznie daleko.. ale dziękuję
jeszcze poczytam trochę kogo na lobby polecają w centrum
Stary 2008-04-22, 18:52   #90
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
auć, Gwiaździsta jest strasznie daleko.. ale dziękuję
jeszcze poczytam trochę kogo na lobby polecają w centrum
Nie powinnaś narzekać, a cieszyć się, że w ogóle w Twoim mieście jest szansa na profesjonalny bra-fitting. Tak naprawdę taka możliwość maja mieszkanki, dwóch, w porywach do czterech miast w Polsce!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości