Gdzie wesele w Olsztynie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 17:11   #61
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: duże wesele!!

no to ja w ramach pomocy zachęcam do korzystania z WYSZUKIWARKI

łączę
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 17:38   #62
borka12345
Przyczajenie

Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?

Cytat:
Napisane przez monis90 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny szukam sali na wesele na ok 200 osob w olsztynie lub bardzo bliskich okolicach i propozycje miejsc do noclegow.
Hej jeżeli szukasz dużej sali to mogę ci polecić Gościniec Pod Dębem w Wilimach sala jest na 200 osób. Jest to ok 30 km od Olsztyna w stronę Biskupca.
borka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 17:52   #63
monis90
BAN stały

GG do monis90

Cytat:
Napisane przez borka12345 Pokaż wiadomość
Hej jeżeli szukasz dużej sali to mogę ci polecić Gościniec Pod Dębem w Wilimach sala jest na 200 osób. Jest to ok 30 km od Olsztyna w stronę Biskupca.

Wszystko fajnie ale baze noclegową maja na 93 osoby a ja musze położyć wszystkiech ale dzieki za info
monis90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 19:20   #64
borka12345
Przyczajenie

Cytat:
Wszystko fajnie ale baze noclegową maja na 93 osoby a ja musze położyć wszystkiech ale dzieki za info
Witaj

Obok Gościńca są domki i hote Grajan, bez problemów jest zakwaterowanie na 200 osób, wejdź na stronę i zobacz.

Pozdrawiam
Stary 2011-01-17, 19:07   #65
monis90
BAN stały

GG do monis90

Czy któraś z Was robiła wesele albo bawiła sie na weselu w Bęsi?
Stary 2011-01-22, 15:46   #66
Ivett
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, potrzebna mi Wasza pomoc!
Planujemy ślub na 2012 rok, najlepiej sierpień, wesele będzie na ok. 150 osób. Chcę (chyba jak każdy), żeby było przyzwoite cenowo, dobre jedzenie i dużo. najfajniej gdyby było w Olsztynie gdzieś nad jeziorem
Ivett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 14:37   #67
magsg
Przyczajenie

A ja polecam ten Pensjonat http://pensjonacikiza.pl/. Usytuowany on jest za Olsztynem w lesie pomiędzy jeziorami. Jedzonko super, i cena do przyjęcia. Oczywiście wszystko jest uzależnione od tego co kto sobie życzy. Chyba nie ma rzeczy której nie są w stanie zaoferować. My mieliśmy trzy ciepłe posiłki, do tego mnóstwo przekąsek i z boku szwedzki stół - tort, ciasta, Nie potrafię wszystkiego wymienić Eh Naprawdę cudowne miejsce. Zresztą wystarczy poszukać opinii na ich temat w Google. See`u!
magsg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 15:35   #68
monis90
BAN stały

GG do monis90

Cytat:
Napisane przez magsg Pokaż wiadomość
A ja polecam ten Pensjonat http://pensjonacikiza.pl/. Usytuowany on jest za Olsztynem w lesie pomiędzy jeziorami. Jedzonko super, i cena do przyjęcia. Oczywiście wszystko jest uzależnione od tego co kto sobie życzy. Chyba nie ma rzeczy której nie są w stanie zaoferować. My mieliśmy trzy ciepłe posiłki, do tego mnóstwo przekąsek i z boku szwedzki stół - tort, ciasta, Nie potrafię wszystkiego wymienić Eh Naprawdę cudowne miejsce. Zresztą wystarczy poszukać opinii na ich temat w Google. See`u!

a moglabys cos wiecej napisac ? na ile osob mialas ile placilas od osoby? i czy mialas tam nocleg
Stary 2011-01-30, 21:56   #69
borka12345
Przyczajenie

Cytat:
a moglabys cos wiecej napisac ? na ile osob mialas ile placilas od osoby? i czy mialas tam nocleg

Ja miałam tam wesele w tamtym roku. Wyszła hała. Jest to pensjonat w Biesalu a nie koło Olsztyna. Ceny bardzo wysokie nie wiem jak ty pomieściłaś 150 osób bo u mnie było ciasno przy 100 osobach, noclegów moją na 60 osób pokoje takie sobie a cena jak w hotelu. Oferują fajnie a w efekcie wychodzi bardzo cienko i bardzo, bardzo drogo - nie polecam.
Stary 2011-02-02, 11:39   #70
Roseanne
Raczkowanie

Talking Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?

Ja będę miała w Starym Folwarku w Tumianach, sala ok. na 110-120 gości, zmieści się nawet więcej ale my planujemy wesele gdzieś na tyle osób. Generalnie jest niedrogo - 140 zł, żadnego korkowego i nie musimy się o NIC martwić (napoje, ciasta, i tort w cenie). Okolica piękna!!!!!!!!!!! Pani Irenka wie jak doradzić, wszystko ustala z młodymi i jest tak jak być powinno. do tego apartament na noc poślubną w cenie ;-)
Stary Folwark jest na Faceboku, zobaczcie same jak się promują - chyba dopiero zaczynają ale fajna stronka, ja już "polubiłam" ))

http://www.facebook.com/pages/Stary-...4009798?v=wall

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Roseanne Pokaż wiadomość
Ja będę miała w Starym Folwarku w Tumianach, sala ok. na 110-120 gości, zmieści się nawet więcej ale my planujemy wesele gdzieś na tyle osób. Generalnie jest niedrogo - 140 zł, żadnego korkowego i nie musimy się o NIC martwić (napoje, ciasta, i tort w cenie). Okolica piękna!!!!!!!!!!! Pani Irenka wie jak doradzić, wszystko ustala z młodymi i jest tak jak być powinno. do tego apartament na noc poślubną w cenie ;-)
Stary Folwark jest na Faceboku, zobaczcie same jak się promują - chyba dopiero zaczynają ale fajna stronka, ja już "polubiłam" ))

http://www.facebook.com/pages/Stary-...4009798?v=wall
To znaczy o alkohol będziemy się "martwić" ale sądzę, że jak byśmy poprosili to gospodarze folwarku też by nam w tym... pomogli
Roseanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 13:37   #71
Beata0309
Przyczajenie

Dziewczyny! Niestety rozstaliśmy sie z narzeczonym a mamy zarezerwowaną salę na 03.09.2011 w Zalesiu, zespol Gajewski band i fotografa genialna pania Magde. Nie wiecie gdzie moge wrzucić ogloszenie, ze chce odstapic termin?
Beata0309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 12:57   #72
Ruda 2010
Przyczajenie

Dziewczyny co powiecie o agroturystyce Kryst-Tad w Gutkowie. Byłam tam na weselu było miło i polecałam osobiście to miejsce , ale nie mam przekonania do tego miejsca bo ostatnio słyszałam ze ma złą opinię. Może pomożecie mi? I powiedzcie same co o tym miejscu(Kryst-Tad) sądzicie. Czekam na wasze wiadomości w tej sprawie?
Ruda 2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 18:47   #73
kmich
Przyczajenie

do Beata0309
jestem zainteresowanaTwoją sytuacją, interesują mnie szczegóły.odezwij się proszę
kmich jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 13:26   #74
monis90
BAN stały

GG do monis90

dziewczyny ja ponawiam pytanie
Czy któraś z Was robiła wesele albo bawiła sie na weselu w Bęsi?
bo chcemy zrobić wesele na okolo 180 osób i mieć odrazu nocleg zapewniony dla każdego, mamy strasznie duża rodzine... a polozyc tyle osob to duzy koszt w Bęsi jest o tyle dobrze, że liczą 165zl od osoby z noclegiem... Ślub planujemy na przyszły rok wiec mamy jeszcze chwilke.
Stary 2011-03-23, 14:14   #75
nagava
Przyczajenie

Witam wszystkie Panny Młode.
Ja planuje wesele w czerwcu 2012.
oglądałam ostatnio ośrodek Waszeta koło Olsztynka, jedzie troche PRL i koloniami z lat 90. ale sala jest duża wesele będzie na jakieś 140 os. przy stołach powinno być luźno a i dużo miejsca do tańczenia zostanie. koszt 100 pln za osobę. domki mogą być...
Nie jestem jeszcze w 100% zdecydowana, ponieważ nie mogę znaleść żadnych opinii na temat wesele organizowanych w tym ośrodku.
Może wy mi pomożecie.....
Proszę o info na temat tego ośrodka
nagava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 20:27   #76
krolewna24
Przyczajenie

Mnie bardzo interesują opinie na temat Park Cafe i Zamkowej, więc proszę o informacje.

Natomiast z moich doświadczeń to:

Villa Pallas - pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie, jedzenie świetne, obsługa też. Niestety parking maleńki i tylko płatny. Nie ma też parkietu i nogi na drugi dzień bolą od tańczenia na płytkach. Jednak wygląd i obsługa nadrabia.

Kur Hotel - bardzo łanie, dobre jedzenie, jezioro i w ogóle fajnie.

Manor - nigdy nie słyszałam nic dobrego, co wesele to inna katastrofa, jak nie klimatyzacja popsuta to coś nie tak z jedzeniem itd.
krolewna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 23:08   #77
skarbkaa
Przyczajenie

Witam serdecznie Wszystkich
w sobotę mieliśmy wesele w Hotelu Jabłoński w Dorotowie i zdecydowanie polecam, wystrój zrobił wrażenie nie tylko na mnie ale i na wszystkich gościach, jedzenie mają naprawdę pyszne, a obsługa uwijała się jak mróweczki, Nasze wesele było cudne polecam każdej Parze młodej, która chce zapamiętać tę noc na całe życie. Mogę śmiało powiedzieć, że Wesele było idealne
Polecam
skarbkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 23:27   #78
joanna0000
Przyczajenie

Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie???

villa palace- nie polecamy
Bylismu z mezem w tym roku na weekand. Mial byc pokoj malzenski. Dostalismy pokoj z niewielkim pojedynczym lozkiem (wszystkie inne zajete byly..) Potem znaczy przy placeniu nam wmowiono ze jest to pokoj dwuosobowy o podwyzszonym standardzie (pokoj nr 6)... Maz zaplacil ale mamy duzy niesmak.
W trakcie naszego pobytu odbywalo sie wesele, Nastepnego ranka Para Mloda tez miala jakies liczne uwagi....m inn chodzilo im o parking dla gosci weselnych.
Duzo podrozujemy po Polsce i zagranicy ale z takim brakiem szacunku jeszcze sie nie spotkalismy nigdy i nigdzie.
joanna0000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 20:43   #79
mrowek88
Przyczajenie

Witam,

Jestem tu nowa
Za rok planuję swoje wesele w Olsztynie. Na ok 80 osób. Zastanawiam się nad wyborem lokalu i decyzję muszę podjąć na dniach. Stąd moja prośba. Czy mogłabym prosić was o opinie na temat Villa Pallas?
Wszystko super, tylko martwi mnie ten mały parkiet i podział w sumie na dwa parkiety do tanczenia.
Czy ktoś bawił się na wesele w Villi, bądź organizował tam swoje wesele?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
mrowek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 19:48   #80
Ivett
Przyczajenie

Jesteśmy zainteresowani zrobieniem wesela w Omega Hotel, ale żadnych opinii na jego temat nie słyszeliśmy. Może wiecie coś o tym miejscu?

Co do Villa Pallace nie znam szczegółów, ale dwie bliskie mi osoby były an weselu w tym lokalu - jedno odbywało się zimą i było na około 60 os. - nie słyszałam, żeby było im ciasno (zależy ile osób, czy goście chętni do zabawy), natomiast drugie wesele to raczej przyjęcie - odbywało się w niedzielę i trwało od około 15:00 do północy tudzież 1:00. w cenie był pokój dla pary młodej. Wiem, że dobre jedzenia ale co ilości nie wypowiem się, bo nic nie słyszałam.
Ivett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 09:48   #81
ivonka81
Przyczajenie

Witam Wizażanki

A ja byłam ostatnio na weselu w restauracji na Piłsudskiego pod Ostrzeszewem, chyba Manufaktura się nazywa. I muszę poweidzieć, że byliśmy mile zaskoczeni, z zewnątrz budynek może nie wygląda na luksus ale w środku było bardzo ładnie, czyściutko no i jedzonko... po prostu pycha
Fajnie mają rozwiązane dwie sale na jednej były stoły a na drugiej tańce (pozdrowienia dla kapeli z dobrego miasta - grali super ) obsługa była bardzo miła, mój chłopak nawet zbyt często zerkał na kelnerki
Rozmawialiśmy z właścicielami bo też planujemy swoje wesele ale na 120 osób a tam teraz maks 85 wejdzie, to mówili że będzie rozbudowane najprawdopodobniej jeszcze w tym roku, także 130 spokojnie ma wejść, no i zapewniali nas że będzie klima bo teraz troche gorąco było
Ogólnie jestem zadowolona, dobre jedzenie, parking, swoboda no i na uboczu miasta delikatnie.
ivonka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 12:56   #82
ivonka81
Przyczajenie

i zapomniałam dodać że są tam jakieś pokoje
Stary 2011-08-16, 16:15   #83
wysokieobcasy10
Przyczajenie

witam, czy może mi ktoś polecic gospodarstwo agroturystyczne na zorganizowanie malego (do 30 osób) przyjęcia weselnego w pobliżu Olsztyna, Szczytna? Bardzo Was prosze o pomoć!nie pochodze z Warmii i Mazur, ślub planujemy wziąc u siebie(jestem spod Ostrołęki)zaś gości chcielibyśmy zabrać na Mazurki na przyjęcie z grillem i jakimiś ciekawymi atrakcjami!Jeszcze raz proszę o pomoc i rady, wdzięczna bede za wszelkie info!
wysokieobcasy10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 16:25   #84
wysokieobcasy10
Przyczajenie

witam, bardzo prosze Was o pomoc! chciałabym zorganizować male przyjęcie weselne do 30 osóób w jakimś ciekawym gospodarstwie agroturystycznym w pobliżu Olsztyna, Szczytna niedaleko jeziora, czy możecie mi coś ciekawego polecic? pytam , gdyż oboje pochodzimy z mazowieckiego , ślub bierzemy u siebie zaś przyjęcie chcielibyśmy zorganozowac na Mazurkach. Bedę wdzięczna za każdą dobrą radę!
Stary 2011-08-16, 17:23   #85
wysokieobcasy10
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ivonka81 Pokaż wiadomość
i zapomniałam dodać że są tam jakieś pokoje
Bardzo proszę o info na temat gospodarstwa agroturystycznego w okolicy Olsztyna, Spychowa bądź Szczytna, w którym moglabym zorganizowac male przyjęcie weselne do 30 osób.Proszę o pomoc i rady
Stary 2011-08-17, 08:57   #86
beata_92
Przyczajenie

Polecam Janczary w Barczewku pod Olsztynem. Gospodarstwo jest bardzo ładne, niedaleko jezioro, jest mała sala (grzybek), grill, właściciele zapewniają sporo atrakcji - przejażdzki wozami konnymi, bryczką, jest sporo fajnych zwierzaków do pooglądania. Mi się bardzo podobało.
beata_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 15:47   #87
krolewna24
Przyczajenie

Był ktoś może na weselu w ośrodku Wiatraki? Od jakiegoś czasu reklamują się w Olsztynie i jestem ciekawa jak wyglądają u nich wesela.
krolewna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 18:56   #88
panirodzynka
Przyczajenie

A ja bardzo polecam restaurację Malta Cafe na starym mieście. Przepiękna lokalizacja blisko Katedry. Mieliśmy wesele na 90 osób i było cudownie! Polecam gorąco
panirodzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-25, 12:58   #89
Caroline12345
Przyczajenie

Hej dziewczyny, czy ktoś bawił się na weselu lub organizował przyjęcie w pensjonacie Eljan w Olsztynie?
A może możecie polecić ciekawy lokal na wesele (ok 40 osób) z noclegiem w Olsztynie lub okolicach?
Caroline12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 11:29   #90
ivonka81
Przyczajenie

jak pisałam wyżej, polecam manufakture, są też noclegi..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości