Jak to jest u Was z tym dowodzikiem?:D - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-01, 21:18   #61
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Jak to jest u Was z tym dowodzikiem?:D

Mnie juz troche rzadziej pytaja niz kiedys, ale wciaz mi sie to zdaza.

Mam zawsze dowod w portfelu, wiec pokazuje. Czasem patrza z niedowierzaniem na date urodzin a to co widza.

Jednak coraz czesciej uwazaja mnie juz za dorosla - najczesciej daja mi 22-23 lata i pytaja mnie w knajpie co studiuje. Ja mowie, ze nic. Jak to dlaczego nie poszlas na studia? Slysze w odpowiedzi. Mowie, ze poszlam i ze zdazylam je skonczyc 3 lata temu

Mina gwarantowana taka
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-01, 22:48   #62
witch_18
Zakorzenienie

Od jakiegoś czasu o dowód proszą mnie jedynie przy wchodzeniu do knajp.Z kupnem alkoholu nie mam problemów.Może to dlatego,że zawsze i tak mam przy sobie dowód,na wszelkie wypadek Tuż po 18nastce bywało różnie,raz chcieli raz nie chcieli,ale nigdy nie miałam z tym większych przygód No może pozatym jak kiedyś 'za małolato' weszłam do dyskoteki na nie swój dowód Ochroniarzowi wystarczyło,że mu nim machnęłam przed nosem
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-01, 22:53   #63
Natalie18
Raczkowanie

GG do Natalie18

Ja ostatnio mialam dosyc nieprzyjemna sytuacje.Siedzialam z przyjaciolmi w barze (zreszta nie bylam tam pierwszy raz).Kolezanka miala urodziny wiec malo nie wypilam.Po jakims czasie zmienila sie barmanka(wczesniej byla moja znajoma),ktora zaduzyla sie w moim TZcie (owa barmanka jest w moim wieku).W pewnym momencie kiedy przynosila nam alkohol i mnie zobaczyla powiedziala: ' a ty dowodzik masz'?.Na co ja w smiech jak i reszta ludzi.Ale ona calkiem powaznie zeby mnie upokorzyc kazala go sobie pokazac.Cale szczescie ze bylam jeszcze na tyle trzezwa zeby jej nie....ech. Pokazalam grzecznie dowod na co ona sie tryiumfalnie usmiechnela.Ale ja tego tak nie zostawilam i wzielam ja na bok zeby to wyjasnic. Ech,to byla dziwna sytuacja;/

Leci mi juz 20-stka...

Od 1 paździenika w Poznaniu studentka
Natalie18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 09:45   #64
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Hm. Mnie nigdy nie poproszono o dowód - nawet w czasach, gdy go jeszcze nie miałam. Ale to pewnie dlatego, że wyglada na starszą niż jestem, niestety. Ostatnio kumpel, jak się mnie spytał, ile mam lat i kiedy usłyszał moją odp to zdębiał. Otóż on chciał mi dać co najmniej 3 lata więcej. Więc w sumie nic dziwnego:P

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 10:21   #65
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Ja mam dowód od połowy kwietnia, i musze przyznać, że raczej siemnie nie pytają
Choć zdarza się, owszem.
Ostatnio w pewnym sklepie młoda dziewczyna wzięła ode mnie dowód i zaczęła coś tam w myślach liczyć. wiec ja do niej:" 18", a ona " Oj, przepraszam ,teraz tyle ludzi tymczasowe wyrabia...I właśnie uświadomiła mi pani, jaka ja jestem stara!" :co jest: Miał może 21 lat.
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 11:23   #66
Szattinka
Rozeznanie

To zależy od dni i od osoby. Jak w przypadku wielu ludzi - jedni dają mi przed 18 , drudzy po 20. Nigdy się nie spotkałam z tym, żeby ktoś mi nie uznał dowodu (a na zdjeciu mam całkiem inne włosy niż teraz).
Szattinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 12:33   #67
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja jeszcze dowodu nie mam, ale pewnie jak wyrobie sobie za poł roku to bedzie moim nieodłacznym gadżetem wygladam na 14 lat i wiem, ze zeby kupic fajki czy piwo bede musiała za kazdym razem dowod pokazac. ostatnio chcialam wejsc do dyskoteki, no i mnie nie wpuscili, a dziewczyny młodsze ode mnie tak-tu czesto patrza na wyglad, no dla mnie to chyba komplement ze wygladam młodziej ale dziewczyny, ktore były ze mna, byly starsze i tez dowodu nie miały. smiesznie, 22latki nie wpuszczone na impreze
mam wuja ktory wyglada dość młodo i tez sie go czesto pytaja o dowod. stary pryk, pod 30 z dowodem.
ha a wczoraj bylo najlepiej. moj dziadek poszedl do multikina z moim kuzynem i tez dowod musial pokazac, zeby na ulgowy go przyjeli myslalam, ze sie poplacze ze smiechu
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 11:36   #68
coldold
Zakorzenienie

Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że jak nie miałam tych 18-stu lat, to nikt nigdy mnie o dowód nie prosił, a teraz mam 19 i ciągle jestem proszona o niego dla mnie czas sie cofa
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 11:41   #69
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

Jeszcze nigdy mnie nikt o dowód nie spytał, jeżeli chodzi o kupno alkoholu to nie mam z tym żadnych problemów, ale żeby wejść do jakiegoś klubu muszę się już bardziej nagimnastykować
Stary 2007-08-06, 11:45   #70
pernamentnie
Raczkowanie

w wieku 15 lat czasami kupowalam papierosy koledze,ktory mial 19 lat,ale kompletnie nie wygladal na tyle i ciagle zapominal brac dowodu ze soba. zawsze wygladalam na starsza niz jestem /mysle,ze to byla kwestia ciemnych wlosow/. w momencie,gdy zafarbowalam swoje wlosy na blond nagle pytaja sie mnie o dowod mimo,ze powinnam wygladac na pelnoletnia majac 20 lat. w kazdym razie jest to mile
pernamentnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 14:38   #71
$Luna$
Zakorzenienie

GG do $Luna$

a ja mam pytanie bo jak idziemy kupować z kumpelą piwka to ona zawsze pokazuje dowód i jest ok ale może sie ktoś przyczepić że ja już nie mam dowodu i może nie sprzedać ? bo mam dowód ale jak ona bierze to ja już nie
Stary 2007-08-06, 15:58   #72
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez $Luna$ Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie bo jak idziemy kupować z kumpelą piwka to ona zawsze pokazuje dowód i jest ok ale może sie ktoś przyczepić że ja już nie mam dowodu i może nie sprzedać ? bo mam dowód ale jak ona bierze to ja już nie
no wiesz, to ona kupuje nie ty czesto to jest wykorzystywane własnie przez małoletnich, ze znajduja sobie starszego kolege ida z nim do sklepu on ma dowod i kupuje im alkohol. nikt ci nie udowodni, ze ty miałas zamiar to wypic.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 16:35   #73
$Luna$
Zakorzenienie

GG do $Luna$

Cytat:
Napisane przez ufcio Pokaż wiadomość
no wiesz, to ona kupuje nie ty czesto to jest wykorzystywane własnie przez małoletnich, ze znajduja sobie starszego kolege ida z nim do sklepu on ma dowod i kupuje im alkohol. nikt ci nie udowodni, ze ty miałas zamiar to wypic.
no kiedy właśnie nie jesteśmy małolatami i mamy po tyle samo lat tylko nie chce mi sie brać dowodu skoro ona bierze
Stary 2007-08-06, 17:35   #74
pernamentnie
Raczkowanie

zakaz sprzedazy osobom nieletnim. sprzedaja kolezance,ktora ukonczyla 18 lat/majac dowod/,Ty tylko kolo niej stoisz
to tak jakby tata kupowal dla siebie papierosy i bylby ze swoja coreczka np 12 letnia,a sprzedawczyni chcialaby odmowic sprzedazy,bo corka nie posiada jeszcze dowodu

Edytowane przez pernamentnie
Czas edycji: 2007-08-06 o 18:40
pernamentnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:44   #75
Asi_ek
Wtajemniczenie

Mam nie cale 18 a juz od jakis 2 lat nikt mnie nie spytal o dowod.
Ani w sklepie, ani na imprezie.

EDIT: Niedawno na 18 kumpla.. bo tam wszystkim sprawdzali nawet tym co mieli po dwadziescia pare..
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:57   #76
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Mnie jakos o dowód nie pytaja...nie wiem pytali juz dawno temu Mam 19 lat i raczej nie wygladam powaznie-nie wiem dlaczego tak jest hmmmmJeszcze taka chudzina jestem,a za powaznie tez sie nie ubieram......

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 10:25   #77
$Luna$
Zakorzenienie

GG do $Luna$

Cytat:
Napisane przez pernamentnie Pokaż wiadomość
zakaz sprzedazy osobom nieletnim. sprzedaja kolezance,ktora ukonczyla 18 lat/majac dowod/,Ty tylko kolo niej stoisz
to tak jakby tata kupowal dla siebie papierosy i bylby ze swoja coreczka np 12 letnia,a sprzedawczyni chcialaby odmowic sprzedazy,bo corka nie posiada jeszcze dowodu
w sumie racja ja moge tylko sobie stać dzięki
Stary 2007-08-08, 14:18   #78
Karlotta
Raczkowanie

GG do Karlotta

Zdarza mi sie często, że proszą mnie w sklepie o dowód, chociaz mam 22 lata.
Karlotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości