|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kobieta/mężczyzna
wsrod znanych na swiecie naukowcow, noblistow, filozofow itd. znikomy % stanowia Polacy. Czy z tego rowniez wynika, ze Polacy maja hmm... inne predyspozycje ze wzgledu na budowe mozgu?
czy moze jakis inny wniosek sie nasuwa?
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
Za to nasi informatycy są w świecie bardzo cenieni. Polacy najwyraźniej po prostu rodzą się z mózgami komputerowców, nie to co tacy Niemcy czy Francuzi.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka znikneła. Spodziewałam się, że ta dyskusja przerodzi się w coś takiego
Widzę, że sugerujecie sie tym tym co było, wielkimi postaciami, którymi z przewaga byli mężczyzni i to jest fakt, oczywiscie pojawialy się tez kobiety, ale dopiero z czasem. Jak juz idziemy za przykładem to wielcy artyści malarze tez byli męzczyznami i to znaczy, że mężczyzni są lepszymi artystami? teraz o dziwo kierunki artystyczne są pełne kobiet i tak można bez konca wymieniac Nie ma co porownywać naukowców, artystów i innych z czasów kiedy kobiety za bardzo nie mogły kształcic sie w tych dziedzinach. Bo zawsze bedzie to przewaga mężczyzn. Kazdy ma swoje predyspozycje i nimi sie kieruje..
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli o filozofię chodzi - nastała nowa era. Twoje wnuki i prawnuki będą cytować moje słowa i uczyć się o mnie na lekcjach historii oczywiście to żart (chociaż nie miałabym nic przeciwko, jeśli toby się sprawdziło ), ale nie zdziw się, jeśli usłyszysz za pewien czas o wybitnych filozofach-kobietach Bonton - należysz do ludzi, którzy dowartościowują się, bezpodstawnie wywyższając pewną grupę ludzi, do której sami należą. Założyłabym się o własne ręce i nogi, że gdybyś urodził się kobietą, to byłbyś "żeńską szowinistyczną świnią", feministką, odmawiającą mężczyzną zdolności myślenia a wręcz dehumanizującą ich. Gdybyś zaś był hermafrodytą, wymyśliłbyś sto tysięcy argumentów przemawiających za wyższością obojnaków nad przedstawicielami którejkolwiek z płci. Możesz zaprzeczać do woli.
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakby byli tacy dobrzy w sprintach to dominowaliby we wszystkich konkurencjach sprinterskich, a widac ich tylko w biegach, bo tak sie przyjeło ze biegi to "ich" dyscyplina, a plywanie juz nie.... i tyle..... |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) jeżeli chodzi o filozofię to po prostu jej NIE LUBIĘ dlatego też dominacja mężczyzn w tej dziedzinie mi nie wadzi.Tak w ogóle to naszły mnie (głębokie szalenie) myśli: jeżeli przyjdzie nam dywagować o osiągnięciach obu płci w różnych dziedzinach to powinniśmy dysponować jakimś wiarygodnym zestawieniem, nie wiem czego: ilości publikacji, poziomu tychże z różnych dziedzin. Bo tak, to co my możemy?
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

i tak można bez konca wymieniac

), ale nie zdziw się, jeśli usłyszysz za pewien czas o wybitnych filozofach-kobietach