|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiekniejsze drewno w perfumach
Dziękuję
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Mitsouko napisala takze:"dziś znalazłam najpiękniej pachnące drewno, tyle, że niestety nie w perfumach, a w konturówce Shiseido - pachnie sążniami niezupełnie wyschniętego drewna, na którym dziwnym sposobem rośnie parę czerwonych róż. Upajające !
Będę wdzięczna za informacje o perfumach z przewodnią drewniano - różaną nutą" Dodam jeszcze L de Lubin by Lubin. Diabelnie drogi niebianski zapach skory i rozanego drzewa.
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- obowiązkowo przetestuję. Ciekawe czy skóra wyda mi się przyjazna, bo do tej pory wszystkie skóry w perfumach, oprócz tej w Cuir Ottomane, były dla mnie za trudne.
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
toż to prawdziwa encyklopedia drzewniana chylę czoła przed Twoją wiedzą na ten temat
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio poproszono mnie o pomoc w wyborze perfum
męskich, tanich, drewienkowych, mogą być z przyprawami, ale nie na ostro delikwent używa Hoggara YR, ale trochę mu się opatrzył i chciałby coś na zmianę problem w tym, że fundusze są bardzo skromne (75ml Hoggara ze zniżką 40% kupuje w YR za niecałe 60zł i tyle mniej więcej planuje wydać za podobną objętość) zostają więc niższe półki mainstreamu, a ja niestety za bardzo mainstreamu nie znam znajdzie się coś co się nada? wiem, że z powodu ceny to ciężka sprawa, ale przypadek Zirh Ikon daje nadzieję ![]() ZI niestety odpada, inne kadzidlaki też, chodzi o takie typowsze drewniaki
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy zostały już wymienione ,ale ja uwielbiam drewno we Frapinie 1697
|
|
|
|
|
#67 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
he wood i inne jego odsłony? 30 ml mozna kupic za ok 70 zł nie wiem czy cos sie da znaleźc w cenie yR
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Typowałbym Celine Fever.
Jest tu kadzidło ale takie delikatne, które nie trwa długo, potem jest już las, ale iglasty. A najpiękniejszy las jaki znam z perfum to Rush, rozświetlony las iglasty o poranku wiosenna porą. Ale ta jego trwałość... legendarna się stała
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2011-11-09 o 01:54 |
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
He Woody, podejrzewam, odpadną cenowo Fever znam, dzięki za przypomnienie, jednak obawiam się, że to nie będzie to |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Elu, nie wiem czy jeszcze gdzies dostepne, ale taki fajny zapach sprzed lat mam w pamieci:
Esprit Collection Man (drewienka na slodko)Nowy Esprit - Urban Nature Man, tez daje nadzieje na cos fajnego za niewielkie pieniadze. Ze slodszych, i chyba ciagle dostepnych: Avon Tomorrow for him (jesli lubi anyzek )Azzaro - Pure Vetiver ?? (wcale nie tak bardzo wetiwer )Mäurer & Wirtz - Extase Latin Fever Man?? Paris Hilton - Heir?? nowy s.Oliver - Original Men?? albo zeszloroczny Superior Men? (ten jest na serio fajny To tak na szybko, wszystkie okolodrewienkowe, ale niezupelnie Hoggar
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
Był jeszcze Nomadic Oriflame - brat bliźniak M7.
Pytanie, czy można go jeszcze gdzieś dostać. |
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
dziekuję
Nomadica niestety nie ma nawet na all, ale nic to Magdulenko - Twoje typy spisane dopisałam Nomadica i Celine Fever (bo w sumie nigdy nie wiadomo ) i niech zainteresowany bierze się do roboty, szuka próbek, testuje i wybierajak mu flaszek pod nos podkładać nie będę i tak już zrobiłam dobry uczynek ![]() |
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy były już wymieniane:
- piękne, suche, rozgrzane drewno w Dune Homme - nasiąkniete nalewką drewno w Mauboussin edt |
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Kochani - nos mój wariował. Od 4 lat siedzę zamknięta godzinami w klimatyzowanych pomieszczaniach, bez otwieranych okien - oczy jak oczy ( króliki są fajne) ale nos mi zwariował...
zakochałam się w zapachu pewnego kadzidła Napisali w jednym sklepie tak :"W skład wchodzą wyłącznie szlachetne lecznicze zioła bez dodatków aromatów drzewnych". W drugim :"W ich skład między innymi wchodzą: białe i czerwone drzewo sandałowe, kora drzewek owocowych, sproszkowane liście, kwiaty i pestki np. granatu, mango, szafran, cynamon, imbir, kardanom, kolendra, goździki, aloes, żywice drzew, kamfora, kamienie półszlachetne (np.: turkus, lazuryt, diament), złoto, srebro oraz inne naturalne składniki, które można znaleźć u podnóży Himalajów." Dla mnie są mocno drzewne, ale to jest drewno starutkie, ziemiste i potężnie piękne - błagam jeżeli ktoś z was zna te kadzidła niech mi powie- czy odnajdę je w krainie perfum? Mnie osobiście bardzo kojarzą się z https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rning-edp.html ale zupełnie nie zgadzam się z tą recenzją- bo Cichy poranek jest powalający w swojej doskonałości ...ale ja chcę dorje w butelce ![]() Ratunku
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś poleci drewno miłe i łagodne, lekkie, ale żeby zapach ogółem nie był za słodki ani nie miał zbyt wielu przypraw ani ciężkich kadzideł?
Tam Dao jest na mnie zbyt męskie (że o Gucci Pour Homme już nie wspomnę) z kolei np. She Velvet Forest Wood to słodkie kwiatki... Podoba mi się za to Kashmina Touch i drewniane akordy z Mitsouko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jeśli chodzi o miękkie, kaszmirowe nuty drzewne (bo do głowy mi przyszło, ze coś w tym stylu możesz mieć na myśli) przetestuj może Potion Dsquared2. Ewentualnie Wenge Donny Karan.
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;41179921]Przetestuj Fissore Cashmere PH, powinien idealnie spełniać kryteria
Nooo, a potem kup bez żadnego problemu ja się spodobają
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli Ci się podoba Kashmina to możesz potestować Molekuły 02 albo Not a Parfum JHAG - ambroxan w pełnej krasie
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ginestet Le Boise i Wonderwood CdG, a także He Wood Dsquared
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie wszystkim za odpowiedzi i wskazówki
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

)
5269

i tak już zrobiłam dobry uczynek ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)