|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Bielenda- opinie
Ten balsam orzechowy jest przyjemny, ale dla mnie prawie w ogóle nie brązuje.
A ten zestaw z kremem z serii MM + aloes, to krem pod oczy czy na dzień?
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Miss Pudernica
|
Z Bielendy miałam krem kosowowy, zużyłam dwa opakowania i byłam baardzo zadowolona, szkoda, że go wycofalii z rosmanna
Używałam też masła kasztanowego, w sam raz do zimowej pielęgnacji, nawilża, odżwia, skóra jest taka gładkaObecnie wykańczam micel Avene i biorę się za dwufazę i mleczko z awokado. Nie przepadam za mleczkami, ale to ma taki piekny, letni zapach, że nie mogłam się oprzeć
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Polubiłam się z Bielendą, nawet tak samo jak z Ziają.
![]() -> płyn micelarny, moja dogłębna recenzja w KWC - klik -> krem kokosowy na dzień i na noc - na lato nie, na zimę/jesień taak, zdecydowanie tak! Zapach może nie jest to prawdziwy kokos, ale całkiem przyjemny. Nawilża, nie zapycha, wygładza, treściwy, konsystencja masła, dosłownie ![]() -> masło awokado - dziś zakupiłam, więc nie wiem, ale zapachem przypomina mi balsam St.Ives dotyk jedwabiu czy coś takiego -> masło oliwkowe - podkradałam tylko tacie od czasu do czasu, nawilżenie, konsystencja super nie chcą się zamykać porządnie. -> kompres błotny z morza martwego - dzisiaj pierwsze testy, ale zapach ma fajniusi, taki jak lubię. -> Dwufazowy płyn do demakijażu oczu awokado - w zapasach, a zanim zużyję ziaję calmę to miną wieki, więc nie wiem kiedy je otworzę. -> balsam do ust bawełna - użyłam go raz, drobinki są okropne, śmierdzi, ogólnie nie polecam! Każdy kosmetyk, nawet zły miał przynajmniej jeden plus, dla mnie ten balsamik nie ma żadnego -> peeling kokosowy - miałam go już dawno (w zestawie był) ale z tego co pamiętam, drobinki były urzekające, mocno ścierał, zapach tak jak w kremiku, nie prawdziwy kokos, ale w sumie przyjemny. Muszę powtórzyć zakup -> płyn do kąpieli kokosowy - też dawno, ale super nawilżał i wyglądał jak spieniona śmietanka też muszę powtórzyć. -> peeling enzmatyczny do skóry wrażliwej (seria profesjonalna, używałam przed peelingiem kawitacyjnym) - fajnie wygładzał, trochę oczyszczał, ale w sumie nic specjalnego Nawet nie zdawałam sobie sprawy, ile miałam/mam kosmetyków Bielendy - wszystkie masełka i peelingi! miód do ciała, algi do mycia, kremik aleosowy pod oczy. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Waszym opiniom i Kwc już wiem ze bede musiała kilka rzeczy
przetestować ![]() jak sobie przyponima t oosattnio krem do depilacji używałam ale nie byłam zadowolona Edytowane przez GOśka T. Czas edycji: 2010-06-26 o 14:45 |
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
o właśnie, jeszcze krem do depilacji
nie spodobał mi się, ale ja ogólnie nie lubię takich kremów.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Ja używam mleczka i balsamy z serii Powitanie z Afryką. Dwa razy udało mi się kupić na promocji (balsam+mleczko gratis). Jestem zachwycona, na prawdę. Jeszcze żaden kosmetyk tak nie ujędrnił i nie wygładził mojej skóry. Zapachy są niesamowite. A najbardziej jestem wniebowzięta balsamem 'Afrodyzjak'. Choć za pierwszym razem kupiłam inny balsam z tej serii i byłam zadowolona to teraz gdy używam tego różowego.. brakuje mi słów już. Zakochałam się w nim.
Na prawdę polecam.
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tu cicho...
|
|
|
|
|
#69 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
No właśnie, szkoda.
Moim najnowszym hitem Bielendowym jest miód do ciała.
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam teraz na stanie miód do ciała
![]() W kolejce na otwarcie czeka też krem Granat, ale muszę pozużywać otwarte
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwkowe, kokosowe i mus mleczny ![]() Miodku nie miałam Nadal poszukuję bielendowych olejków do kąpieli
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa, ciekawa seria: http://bielenda.pl/ginkgo-biloba-i-zen-szen/
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama miała z bielendy zestaw, który powiększał usta. No cóż... owszem mrowienie było czuć, ale efekt raczej kiepski. Nawet minimalnego spuchnięcia ust, które by je trochę powiększało nie było widać.
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
bardzo lubię kosmetyki Bielendy. teraz mają coraz fajniejsze linie.
obecnie używam peelingu do ciała Awokado- lubię mocne ścieracze, a ten peeling jest określony przez producenta jako 'subtelny', trochę się obawiałam, że będzie za słaby, ale jest naprawdę ok. jak każdy cukrowy jest średnio wydajny, ale warto. kupiłam w sklepie sieci Społem za ok. 14zł (z kartą rabatową, normalna cena to chyba 14.99). ma fajny kolor, świetną konsystencję. bardzo ładny, egzotyczny zapach. ![]() bardzo dobrze ściera martwy naskórek, nie podrażnia, nie wysusza. nawilża skórę, co dosłownie czuć zaraz po użyciu. bardzo lubię serię ogórek&limonka. używałam jej jeszcze przed zmianą opakowań, wtedy była trochę tańsza, no ale niestety ładne opakowania kosztują. tonik w starej wersji był delikatny, świetnie odświeżał, rozjaśniał buzię. ładnie pachniał, był wydajny.krem ogórek&limonka był (i jest- bo używałam już nowej wersji, wiec mogę tak powiedzieć) super. rozjaśnia przebarwienia, matuje, nie zapycha,zapobiega większym wysypom krostek. szybko się wchłania, ma przyjemny, odświeżający zapach. cena znośna- 19.99 maseczka ogórek i limonka jest przyjemna w użyciu, matuje, rozjaśnia. akurat dziś kupiłam w Rossmannie zestaw krem ogórek&limonka z serum Morze Martwe antycellulitowe i przeciw rozstępom. dwa kosmetyki za 19.99. ![]() w innym Rossmannie widziałam zestaw krem ogórek&limonka + krem koloryzujący z orzechem, poza tym 2 balsamy afrodyzjakowe w cenie jednego lub żel do biustu+serum Morze Martwe gratis. |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co myślicie o maseczce błotnej? Moja cera jest mieszana, wiadomo... pryszcze, miejsca tłuste, miejsca suche. Zastanawiam się czy ją kupić, bo nie wiem czy mi np. twarzy nie wysuszy albo coś.
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu, wielka szkoda. No, ale ogólnie polecasz ją? Nawet na taką cerę jak moja? ^^
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam suchą naczynkową, ale czasem robią mi się małe niespodzianki i krzywdy mi nie zrobiła. Mało tego, ta maseczka to wg mnie ideał
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
No to może jednak gdzieś ją dorwę. Na ich stronie nadal widnieje, więc chyba puszczają ją w obieg do sklepów.
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Może tak, z Rossmana została niestety wycofana, bo widziałam ją w "Cenie na do widzenia". A w Naturze też jej nie ma
a chętnie bym sobie zapas zrobiła
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Rzekomo u mnie w Tesco są, musiałabym pójść i zobaczyć czy to prawda. ^^
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
B. rzadko odpisuję na jakiekolwiek tematy, wolę czytać ,a na Wizażu jestem już trochę czasu.Ten wątek mnie zainteresował, czy któraś z was używa serii granat z owej firmy? Miałam przyjemność wygrać ją w konkursie i zastanawiam się czy będzie odpowiednia dla mnie. Mam cerę raczej normalną.
|
|
|
|
|
#84 | |
|
|
Cytat:
ja używałam peelingu do ciała i masła.
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
Wygrałam masełko peeling oraz krem na dzień/noc , dla wnikliwych był to konkurs Spryciarzy
Ale swojego nicku nie podam :P ot tak żeby było tajemniczo
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Bielenda-Topp Lifting
Hej!
Jestem mocno zainteresowana zabiegiem Bielendy-Topp Lifting. Chciałam zapytać, czy te z Was które korzystały z tego zabiegu są zadowolone, jak reagowała skóra, jakie są odczucia w trakcie, gdzie robiłyście, ile kosztuje zabieg etc. Generalnie każda informacja będzie pożyteczna ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję! |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się dopaść w Rossmannie jeszcze jeden zestaw masło Kasztan + błoto Morze martwe
![]() Czy stosowałyście serię Collagen + kwas hialuronowy? Moja mama dostała na prezent, ale zalega jej na półce, nie wyrabia z używaniem (nie wiem czemu, ja zawsze wszystko zużywam błyskawicznie) i chciałam się z tą serią zaprzyjaźnić ![]() Do właścicielek kremu Kasztan do twarzy - czy on nadaje się na chłody, czy raczej nie cieplejsze dni? |
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
czy w rossmannie dostanę ten płyn dwufazowy z awokado?
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2265847 2]czy w rossmannie dostanę ten płyn dwufazowy z awokado?[/QUOTE]
Tak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Używałam też masła kasztanowego, w sam raz do zimowej pielęgnacji, nawilża, odżwia, skóra jest taka gładka

a chętnie bym sobie zapas zrobiła