|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Życie miłosne mojej mamy....
Cytat:
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo bardziej obrazowo dla osób które nie mają dzieci ![]() zdradza was mąż, wasza matka o tym wie i wam tego nie mówi ![]() bo przecież to nie jej sprawa, nie ma prawa się wtrącać między dorosłych ludzi, i myśli sobie że na pewno zięć czeka na odpowiedni moment żeby to uświadomić żonie no i zięć ma prawo do życia seksualnego
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-08-10 o 19:41 |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest całkiem inna relacja i całkiem inna sytuacja. Przyjaciólce człowiek powie i ona sama musi cos z tym zrobic, a nas sprawa nie dotyczy bezpośrednio. Pocieszymy, pogadamy, pomożemy jak umiemy ale to nie wpływa na nasze życie i na nasze relacje z przyjaciólką. W wypadku rodziców sytuacja dotyczy nas i jestesmy w nią wciągnięci czy tego chcemy czy nie. Zmienia nasze życie i dotyka nas czasem bardziej niż zdrada partnera. Czasem wywraca wszytsko do góry nogami. Dlatego warto się najpierw zastanowić zanim się podejmie jakies kroki. Nie rozumiem tego nie zrozumienia prostej prawdy, że relacje dzieci - rodzice sa inne niz wszytskie inne. Inne także niz nasze relacje z mężem
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-08-10 o 19:40 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
momentami powalacie na kolana. W dziale seks piszą niektóre że gdyby były zaniedbywane w łóżku, bez orgazmu przez 5 lat, z facetem krótkodystansowcem który dba tylko o siebie - byłyby skłonne zdradzić.
I dajmy na to jest kobieta, bez orgazmu z facetem przez x lat, nie układa im się w łóżku, facet chce pejczy a ona miłości pod kołdrą - wpada matka czyta waszą korespondencje i rzuca karty na stół. Nie tego moim zdaniem.
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniała mi się historia mojego kolegi.
Jakieś 8 lat temu bawił się ojca komórką i znalazł sms-y od kochanki. Zastanawiał się co zrobić, czy powiedzieć matce o zdradzie, ojcu, że wie. W końcu powiedział jedynie bratu i wspólnie zdecydowali nic nie mówić. Ojciec nie spotykał się już z tamtą babą (to był jakiś przelotny romans), żyje dalej z jego matką i układa im się dobrze... Z perspektywy czasu stwierdził, że dobrze zrobił, bo gdyby matce powiedział, wzięłaby z ojcem rozwód, wpadłaby pewnie w depresję itp. A tak- no cóż, była okłamana, żyje w nieświadomości, ale może to i lepiej? Może tu też jest podobna sytuacja, może matka już zakończyła ten romans, bo uświadomiła sobie, że kocha tylko swojego męża? Dopóki nie wiadomo dokładnie jaka sytuacja ma miejsce, po co się wtrącać?
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś porozmawiac z matka..powiedz jej ze widzialas jej maile i zapytaj co zamierza zrobic dalej, lecz bardziej nie angażuj sie w ta sprawę . Moja kolezanka jakis czas temu natknela sie na podobne wiadomosci na Naszej -klasie, tylko moze troche mniej pikantne, tez poradzilam jej aby porozmawiala z mamą, tutaj akurat kobieta wykrzyczala córce ze to ojciec za młodu ja zdradzał i ze teraz ona ma prawo robic co chce
ale kazda rodizna jest inna nie wiadomo jak twoja mama zareaguje
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Matka jest osobą dorosłą, to niech stanie na wysokości zadania i albo wte albo nazad, a nie swoim milczeniem czyni będzie czynić z córki wspólniczkę swojego romansu. Córka ma obowiązek być lojalną wobec obojga rodziców, a nie tylko wobec matki. Obecnie wygląda to tak, że córka ma siedzieć cicho a mamusia będzie uskuteczniać sobie romansik... jak matce coś w małżeństwie nie pasuje, to droga wolna... no, niestety - wikłając się w pozamałżeński związek dorosła kobieta wiedziała doskonale czym ryzykuje.
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-08-10 o 20:09 |
||
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam tylko 1wsza strone watku i jestem w SZOKU!!!!! Jak mozecie radzic dziewczynie ,zeby porozmawiala z matka albo, co gorsza, mowila ojcu!!!!!!!!!!!!
TO NIE JEST TWOJA SPRAWA ODCZEP SIE OD POCHWY WLASNEJ MATKI!!!!!!!! Moze on wie i tez ma kogos na boku, bo ich namietnosc wygasla, ale przyjaz nie ? sporo jest par, ktore tak postepuja, to tylko tobie mlodej siksie sie wydaje, ze jak namietnosc i milosc to i jedno i drugie po wieki itede. Moze on nie wie, ale nie chce wiedziec. Moze matka nagrywa seks z panem X i pokazuje ojcu i go to podnieca? Nie wiesz. I nie masz prawa wiedziec. Odczep sie od tego. Ty bys chciala, zeby mama wiedziala co i kiedy kto ci masuje na golasa pod prysznicem, czy sie spinasz kajdankami i jakie masz uklady dot. seksu w zwiazku? Z reszta to niewazne. Ona by NIE CHCIALA. Skoto nie mowila ci z wlasnej woli, to NIE MA CHECI SIE TYM DZIELIC. Nie rznij tu herosa moralnie nieskalanego ratujacego wcale nie wiadomo czy upadajacy zwiazek!!!!!!!
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym. Nie krzycz na autorkę wątku. Ilość wykrzykników nie sprawi, że się Ciebie wystraszy
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-08-10 o 20:26 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zielona87;13668999]
Cytat:
2. Twoja mama nic nie powinna. A czuc to sobie mozesz dym papierosowy, a nie co robi matka z ojcem. Ich zwiazek, ich sprawa, MIEDZY NIMI D W O J G I E M. 3. Myslalas, ze mama wzor cnot. Skad wiesz, ze ten bidny, pokrzywdzony, ojoooj uzalajmy sie nad nim bez konca, ojciec tez nie bzyka armii kobiet na boku? Moze tez bzyka. Daj se siana ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Halooo ona nawet nie wie, czy to W OGOLE ZDRADA! Moze taki maja uklad? Ona wie, ze matke masuje jakis men pod prysznicem. Ot i tyle. Nie musi byc to zdrada. A to, ze jej czy tobie sie wydaje, ze w malzenstwie seks tylko z mezem, nie znaczy, ze w ich malzenstwie funkcjonuje taki mechanizm.
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w ogóle zadziwiają mnie twoje teksty i twoje podejscie do życia i jakie założenia... fiu fiu...
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Widac inne macie rodziny. Ja nie biore udzialu w seksie rodzicow (ani nkogo poza mna i moim TZtem), poza tym jednym razem kiedy to zostalam spreparowana.
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Niech mnie ktoś podniesie ![]() temat jest delikatny gdyż: - dotyczy najbliższych - dotyczy intymnej sfery życia - autorka ma mętlik w głowie Więc może trochę delikatniej i z kulturą? ![]() --------- Ja nie wiem co bym zrobiła. Ciężka sytuacja bardzo. Na pewno bym do ojca nie szła z tym i do tego drugiego faceta też nie
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie o życiu. bo to nie dotyczy tylko seksu, ale i życia całej rodziny
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
A nie interesuje Cię co się w Twojej rodzinie dzieje? hm... i nie o seks rodziców tutaj chodzi, ale o konsekwencje tego pozamałżeńskiego, które dotkną także autorkę wątku.
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, jak to sobie wyobrazasz. Opcja A: Ona mowi ojcu. Ojciec jest zdruzgotany. Ojciec idzie do matki i robi jej awanture, ze wie, wie OD CORKI, bo ta przeczytala jej poczte. Zapewniam cie, ze po tym zadne z nich nie bedzie zadowolone, ani specjalnie wdzieczne autorce. Opcja B: Ona mowi ojcu. Ojciec mowi jej: to nie twoja sprawa. Wiem. I nie ma ochoty dalej rozmawiac. Autorka wyglada jak kretynka i wcale nie czuje sie lepiej. YEAH. Powiedzcie mi, co niby autorka ma uzyskac mowiac ojcu? Samozadowolenie rozumiem, bo nikomu przyslugi nie robi. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Mnie interesuje to, co moi rodzice chca mi powiedziec. Ja jestem dorosla, oni sa dorosli. To, co sie dzieje w ich zwiazku to ich sprawa. Chca, niech sie bzykaja z armia czerwona, chca niech ida na impreze swingersow. Oszukuja sie? To SIEBIE, a nie mnie. Nic mi do tego. Oni sa ze soba 30 lat i chyba wiedza wiecej o swoim zwiazku niz ja. Nie bede rznac speca. Z reszta autorka tez nie powinna, bo jak widac, sie okazalo, ze o rodzicach i ich relacjach wie wielkie NIC. I jak konsekwencje maja dotkanc autorke watku? Bo nie rozumiem?
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - szczęśliwa rodzinka, jak do momentu tego odkrycia, tak?
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojciec też powinien wiedzieć moim zdaniem, bo nikt nie zasługuje na takie coś, ale priorytet to pogadać z matką -i jej wygarnąć to, jak się zachowuje a jeszcze chciałam Cię zapytac co Ci daje ta gburowatośc i agresja którą tu prezentujesz?
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
facet jest z nią 25 lat, po tym co opisała autorka można sądzić że ją kocha, czyli za te wszystkie lata należy mu się z jej strony szacunek i jeżeli niechce z nim być to powiedzieć koniec i tyle, a nie kręcić na boku, wmawiając że wszystko jest ok. kobieta jest dorosła, wie co robi i niech ponosi konsekwencje swoich czynów i jeżeli córka już wie to niech pogada z matką i niech ta matka przynajmniej uszanuje męża i córkę i zrobi krok albo w jedną albo drugą stronę... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez patbar Czas edycji: 2011-08-21 o 13:42 |
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę to nie bardzo mi się podoba taka rola dziecka. I tu nie chodzi o to, że ma się nie wtrącac, ale o to, że własnie: dlaczego ma podejmowac decyzje za swoich rodziców? Dziecko nie jest dobrą osobą do rozwiazywania takich problemów, bo po prostu to dzieci przerasta. Kochaja i ojca i matkę i trudno im kogos krzywdzić, a tym bardziej będzie trudno, jak za jakiś czas będa się (niesłusznie zresztą) oskarżać o rozbicie rodziny (bo gdybym nie powiedziała to by sie nie rozstali) To jest po prostu zbyt wiele jak na barki dziecka i nie mówcie mi tu o lojalności czy zgodzie na zdrade, bo tu nie chodzi o to ale raczej o psychike dziecka, która może zostac mocno nadwyrężona. Rozpatrujcie to tylko i wyłącznie jako relacje dziecko - rodzice, nie porównujcie tego do innych relacji między ludzmi. Cytat:
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-08-10 o 20:53 |
||
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Lubo Psychika dziecka już została nadwyrężona. Autorkę przerosło to odkrycie, nie potrafi sobie z tym poradzić i dlatego założyła wątek....
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwazam, ze nie wiadomo, bo nie wiadomo, jakie sa ich ustalenia ad. seksu. Zauwazam tez, ze autorka nie wie. Wie tylko, ze ja masuje facet pod prysznicem. I WYDAJE jej sie, podkresjam WYDAJE, ze ojciec nie wie, ze jest oszukiwany. Natomiast jeszcze tydzien temu by w ogole nie powiedziala, ze matka nie jest taka swieta. Teraz jeje sie WYDAJE, ze matka nie jest, ale ojciec jest. Mi z tego wyglada jedna rzecz: autorka G*wno wie o zwiazku rodzicow. Wiec nie mozna powiedziec, czy to hipokryzja czy nie. Mozna natomoast, ze skoro nie wie, to znaczy, ze rodzice nie mieli ochoty jej wtajemniczac. A wy jej radzicie zeby sie im do sypialni wepchala z buciorami. Brawo!
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Moje zycie, nawet, jesli pelne iluzji ,to mam nadzieje, ze bedzie MOJE i nikt nie bedzie mi czytal mejli, a co wiecej, opowiadal o ich tresci komukolwiek innemu.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-08-10 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest takie łatwe. Stasiek ma chyba najlepsze rozwiazanie, ponieważ tak naprawdę autorka watku nie wie niczego, rozmowa (taka jak proponuje Stasiek) może jej cos wyjasnić/rozjasnić
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-08-10 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym moze nie chcą a może matka to ukrywa? czepiasz się o moje założenia a sama z góry zakładasz scenariusz rodem z filmów erotycznych -rodzice się zdradzają wzajemnie i moze jeszcze opowiadają sobie o tym przy porannej kawie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Każdy myślący człowiek jest ateistą"
ale kazda rodizna jest inna nie wiadomo jak twoja mama zareaguje 

ale ogólnie o życiu. bo to nie dotyczy tylko seksu, ale i życia całej rodziny
czepiasz się o moje założenia a sama z góry zakładasz scenariusz rodem z filmów erotycznych -rodzice się zdradzają wzajemnie i moze jeszcze opowiadają sobie o tym przy porannej kawie?