|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakim cudem można nie wiedzieć, że jest się w ciąży?
Cytat:
A ja mam takie pytanie, bo właśnie mi się coś przypomniało - na jakimś forum ginekologicznym znalazłam info, że w przyp. pigułek jeśli kobieta zajdzie w ciążę, to nie ma wtedy opcji na krwawienie, plamienie. To comiesięczne krwawienie po prostu nie występuje (inaczej niż u kobiet nie biorących pigułek, kiedy to mogą plamienia występować) . Prawda to???
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zastanawia jedno. Większość kobiet przed okresem czuję, że te dni się zbliżają. Występuje PMS, a w czasie okresu bóle i ogólne osłabienie. Czy te plamienia mylone z okresem w czasie trwania ciąży też dają takie objawy????
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja mialam zwykle objawy jak przed @.. bóle piersi, jajników.. normalnie mialam wszystko oprócz tego że okres trwał tylko 4 dni..
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jedna rzecz. Ok, jestem w stanie przyjąć, że któraś tam do 3 miesiąca nie wiedziała o ciąży, miała okres mega nieregularny itd. Ale na litość boską - nie uwierzę, że całą ciążę przechodziła nie wiedząc o niej! W takiej sytuacji taka kobieta chyba mózgu nie ma, albo uważa, że inni go nie mają i wmawiając takie głupoty wszyscy to łykną
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15010301]Dziewczyny, jedna rzecz. Ok, jestem w stanie przyjąć, że któraś tam do 3 miesiąca nie wiedziała o ciąży, miała okres mega nieregularny itd. Ale na litość boską - nie uwierzę, że całą ciążę przechodziła nie wiedząc o niej! W takiej sytuacji taka kobieta chyba mózgu nie ma, albo uważa, że inni go nie mają i wmawiając takie głupoty wszyscy to łykną
[/QUOTE]tak
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cała ciąża to jedno wielkie pms ![]() Co do przenoszenia ciąży: do porodu : no nie wierzę, ze można byc tak głupim, aby do porodu nie zauważyc. Wciąż też nie wierzę (nawet przy zalozeniu, ze każda ciąża inaczej przebiega), że mozna do 5 miesiąca (a mówię o tym, wyliczanym przez lekarzy), że nie ma sie objawów ciąży. Owszem, można je na pocz. pomylic z innymi chorobami, ale jak jest sie kobieta, nawet kiedy sie zabezpiecza, to tzreba załozyć, że istnieje możliwosć, że będzie sie w ciąży. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2009-10-31 o 15:51 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwłaszcza, jeśli pochodzi z patologicznego środowiska (a raczej tylko takie zajdą w ciążę, bo z "dobrego" środowiska są pod opieką rodziny czy zakładu specjalnego). Psychiczna - może, ale też zdarza się, że nie jest. Ale często zdarza się, że to całkowicie sprawne osoby wmawiają naokoło, że nie wiedziały o ciąży. Terefere... |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a ile dni(tygdoni?)po zaplodnieniu sa najwczesniejsze objawy ciazy i jakie?(czytalam w necie ale kazda str przeczy drugiej wiec poprosze o info z Waszych wlasnych doswiadczen bo nie wiem czy sie martwic;p) |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z mojego doświadczenia to: Pierwsze objawy pojawiły się w 40 dc - miałam mdłości a w 46 dc pojawiły się pierwsze wymioty i zachcianki oraz przeszkadzały mi zapachy. Po za tym chyba od samego początku byłam ciągle zmęczona i senna. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
dc to dzien tak? hmm ja jestem wciaz zmeczona,senna,mdlosci mam okrutne ale jem jak swinka(tak duzo Oo) wiec 1 zaprzecza 2 heh;p mialam tydzien zawroty glowy 2dni temu mi przeszly ale caly tydzien byly. nie przejmowalabym sie dziwnym okresem i tymi 'objawami' bo normalnie sotsujemy prezerwatywy zawsze kupione w aptece/drogerii i markowe ale 2 tygodnie przed tym moim 'dziwnym okresem' (w sumie ciut ponad 2 tyg przed nim) zrobilisby przerywany a wczesniej byl 1x z gumka wiec teraz sie boje ;/
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Każda kobieta ma inne objawy, są również takie które objawów nie mają i dlatego trudno określić czy jest się w ciąży po objawach domyślnych.
Najlepiej będzie jak zrobisz test z krwi BETA HCG - będziesz miała 100% pewności czy jesteś w ciąży czy nie jesteś. |
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
5 powinnam dostac miesiaczke wiec do 5 sie wstrzymam i jak jej nie bedzie albo bedzie dziwna to wtedy zrobie taki paskowy z apteki i sie okaze wszystko:P
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Do 5.11 jeszcze troszkę czasu zostało
![]() A temperaturę mierzysz? |
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
do 5 jakos wytrzymam
![]() ![]() a przy stos.przerywanym jest male czy duze prawdopodobienstwo?(2,3 godziny wczesniej byl normalny do konca[z prezerwatywa]) ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- mierze,od 2 tygodni mam stany podgoraczkowe przeplatajace sie z normalna ale dochodzilo do 37.2, 37.4 xDD ale czuje sie dobrze wiec mysle ze to na pogode albo mam niebolace chore gardlo tez tak moze byc xP |
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
jeżeli prezerwatywa nie była uszkodzona to nie ma szans na zaciążenie.
A co do temperatury to normalne że w czasie fazy lutealnej jest na wysokości 37 (mniej lub więcej) - to oznacza że owulacja była i progesteron jest wyższy. |
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
no tak,ale po tym stos. z nia byl przerywany a mogly zostac jakies 'slady' po tym 1 pelnym..(tzn jakies aktywne plemniki)slyszalam ze tak moze byc;/ wiec juz nie wiem sama.....
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Plemniki aby przeżyć muszą mieć odpowiednie do tego środowisko.
Podczas stosunku może nastąpić wypłynięcie pewnej ilości plemników chociaż orgazmu nie było. Mężczyźni przeważnie o tym nie wiedzą ale kobieta może to zauważyć podczas "francuskich pocałunków" Po mimo wszystko postaraj się nie myśleć o tym aż tak dużo ponieważ niepotrzebnie się denerwujesz... |
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Przypominam, że to nie jest temat "czy jestem w ciąży"
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15015963]
Ale często zdarza się, że to całkowicie sprawne osoby wmawiają naokoło, że nie wiedziały o ciąży. Terefere...[/QUOTE] Taaa. Takie gadanie. Pic na wode. Podobne historyjki slyszy się o zabezpieczeniach. Tabletki nie zadzialaly, gumka nie pekła, a jestem w ciazy..... itp.
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie. Kiedys w autobusie slyszalam, ze jakas dziewczyna brala tabletki, stosowala gumki, globulki a i tak zaszla w ciaze ;p
|
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, skoro są ludzie, ktorzy mają takiego pecha, ze są non stop wypadki, skaleczenia, czy jakies inne takie, to jakas tam mozliwosc na takiego pecha z ciaza jest. ale ja i tak mysle ze wiekszosc to jest zapominanie, zle uzywanie itp, no ale nie da sie sprawdzic czy dziewczyna wszystko dobrze robila i mimo tego zaszla
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Ale ciąża nie jest efektem pecha
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy, od tego czy chcemy czy też nie być w ciąży :?
|
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15089517]Ale ciąża nie jest efektem pecha
[/QUOTE]Hm... ![]() Raczej kwestia przypadku. Pecha można mieć jak czarny kot przebiegnie drogę... Lub coś tam... |
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
No to czemu się dziwisz? Wyraźnie napisałam: NIE JEST, co było odpowiedzią na supozycję mojej poprzedniczki
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15089517]Ale ciąża nie jest efektem pecha
[/QUOTE]jeżeli 1 osoba na 1000 prawidło stosujących antykoncepcję zachodzi w ciąże to jak najbardziej może mówić o pechu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Zwłaszcza, jeśli pochodzi z patologicznego środowiska (a raczej tylko takie zajdą w ciążę, bo z "dobrego" środowiska są pod opieką rodziny czy zakładu specjalnego). Psychiczna - może, ale też zdarza się, że nie jest. 

fakt,glupie tlumaczenie,albo 6 w kumulacji lotka;p