Seks między związkami? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 15:27   #61
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Seks między związkami?

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
wiecie co stara chyba juz jestem. bo jak pisalam dla mnie instytucja fuck friend jest nie do przyjecia

ale mam wlasciwie takie pytanie - naprawde macie tak silny poped ze nie da rady wytrzymac nawet roku bez seksu?
wiem ze skreca bez przytulania, chyba evergirl pisala o tym, ze wlasnie bliskosc drugiej osoby, ale sam seks jako seks, tylko dlatego ze nie mozna wytrzymac?

agabil napisala ze zaczelo sie od randek, sympatii i tylko zwiazek nie wykwitl... no ok, ale w takim razie po co seks?

i gwoli informacji, zadna propaganda katolicka mnie sie nie imaja - zyje z konkubentem z dzieckiem nie ochrzczonym, uzywam absolutnie niedopuszczalnych metod antykoncepcji wiec to tylko moja moralnosc mnie jakos tak glupawo ogranicza
ah no i zupelnie jak sine.ira romantyczna nie mam na imie.
A w imię czego należy rezygnować z takiej przyjemności? Jak będę stara i niedołężna, to będę latami żyła bez seksu. Jakbym chciała żyć w owej czystości, poszłabym do klasztoru. Jedni widza seks tylko w powiązaniu z miłością, inni potrafią to rozdzielać. I myślę, że takimi ludziom żyje się lepiej, bo nie cierpią tak bardzo, jeśli parter nawali i np. następnego dnia się nie odezwie. Pisałam już wcześniej o sobie, że wpierw czekałam na tego jedynego. Jak już się pojawił, a ja się ostro zaangażowałam, dowiedziałam się, ze chciał się poseksić, by jego laska (miał laskę. Bardzo miło było się o niej dowiedzieć po pół roku chodzenia. Co prawda mieli kryzys i rzadko się spotykali, le miał) była zazdrosna, poza tym ona czeka do ślubu (byli wtedy 4 lata razem. W końcu po kolejnych 2 go olała i teraz pieprzy się na lewo i prawo. tyle z tym czekaniem do ślubu). Tak więc w imię czego mam rezygnować? By komuś zaufać, a potem miałoby się okazać, że ktoś narobił na moje uczucie i zaangażowanie?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z niutka1. U mnie też nie jest to tylko seks, ale wspólne wyjścia, rozmowy, spędzanie czasu...
Bo to nie musi być tylko seks.

Oczywiście, moja wypowiedź jest aktualna w przypadku, gdybym była solo. teraz nie jestem i cieszę się seksem połączonym z uczuciem.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-02-28 o 15:33
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 15:39   #62
irie18*
Wtajemniczenie

no właśnie fuck friend kojarzy mi sie trochę z relacja na zasadzie : ,,spotykamy się, bzykamy i do widzenia". i czegoś takiego sobie nie wyobrażam. ale jesli to jest na zasadzie chemii , fascynacji, wspólnych, wyjsc, rozmow, przytulania i seksu ale bez miłości i planów na przyszłość to może być całkiem miłe. Nazwałabym wtedy to raczej romansem niz fuck friends
Stary 2010-02-28, 15:45   #63
niutka1
Wtajemniczenie

w nazwie przeciez jest fuck friend

co innego fuck friend a co innego całkiem jednorazowy akt seksualny - to ostatnie, czyli takie spotkania całkiem odarte z czegokolwiek, sam akt i bye bye, nic mnie dalej nie interere to raczej uprawiaja seksoholicy
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-02-28 o 15:46
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 16:18   #64
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
uff
bo zaczęłam się zastanawiac czemu nie straciłam tego szacunku
Pewnie dlatego, że to całkiem normalne i naturalne.
I bez cienia hipokryzji.

Nie rozumiem dlaczego wolna kobieta miałaby świadomie rezygnować z seksu.
Czasem odnoszę wrażenie, iż kobiety sferę seksu traktują jedynie jako dawanie, wręcz dopuszczanie do siebie, nie mając pojęcia, że mogą czerpać z niej przyjemność również dla siebie.
Bez miłości. W oczekiwaniu na nią. Po prostu. Może poniekąd stąd się to bierze.
Szacunek z pochwy... Szacunek z mózgu byłby lepszym rozwiązaniem...
Szacunek zaczyna się w nas samych, ale może nie tak dosłownie.

Kiedyś wydawało mi się, iż do tego trzeba dojrzeć.
Być może niekoniecznie, bo niektórzy rzeczywiście tej dojrzałości nie nabierają.
A wtedy na usta cisną się słowa:
Nie chcesz - nie czyń, ale niech nie przeszkadza Ci to, że czynią coś inni.
W końcu po co kolejny ucisk w dołku...

I jeszcze ten fuck/fucking friend... Z obca brzmiący... No wszystko co be to z HAmeryki.
A zdrowe, ładne, fajne i wszelakie inne to niech sobie endorfin w czekoladzie szukają.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 16:39   #65
sine.ira
BAN stały

Dojrzeć do seksu bez miłości. Co za bzdura.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 17:40   #66
Dominik2
BAN stały

Mnie takie coś jak fuck friend obrzydza strasznie. Sam miałem już 3 takie propozycje od koleżanek i byłem mega zdziwiony negatywnie. Już prędzej zrozumiałbym jakąś wiekową dziewice. Trudno chciała spróbować i znalazła sobie jakiegoś obcego na jeden raz. Ale żeby koledze czy przyjacielowi takie coś proponować to już szczyt zdemoralizowania i brak taktu. Sam nigdy bym na takie coś nie przystał. Jestem w szoku do tej pory jak wspomniane kobiety śmiały mi coś takiego zaproponować.

Edytowane przez Dominik2
Czas edycji: 2010-02-28 o 17:45
Dominik2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 17:40   #67
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dojrzeć do seksu bez miłości. Co za bzdura.
Dojrzewac mozna do wszystkiego, to stara psychologiczna prawda

Jeden dojrzewa do seksu z miłością ( jesli zaczynał od seksu bez miłości na ten przykład) a inny dojrzewa do seksu bez miłości ( jeśli zaczynał od infantylnych mrzonek na ten przykład)
Wszystko zalezy od tego z jakiego punktu się wychodzi, co sie mija po drodze, każdy rozwija sie w swoim kierunku i dojrzewa do różnych rzeczy...

Cytat:
jak wspomniane kobiety śmiały mi coś takiego zaproponować.
a co, jestes księdzem, czy jakims innym oficjalnym celibatariuszem, że piszesz oburzony "jak smiały" ?

niormalnie, zaproponowały ci i tyle, nikt cie przeciez nie zmusza, wystarczy powiedziec "nie"

a moze jesteś postrzegany wśród znajomych jako fucker i dlatego nie miały problemu, by cie zapytac

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-02-28 o 17:43
Stary 2010-02-28, 17:58   #68
Dominik2
BAN stały

Tak jestem tym oburzony bo myślałem że łączy nas normalna przyjaźń, a tu proszę takie coś zepsuło wszystko. Sam też nie chciałbym mieć nigdy dziewczyny która wcześniej się seksiła z jakimś ''facecikiem'' tylko dla seksu. Na szczęście jeszcze jest większość normalnych, tylko szkoda że pozajmowane.
Stary 2010-02-28, 18:01   #69
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jestem tym oburzony bo myślałem że łączy nas normalna przyjaźń, a tu proszę takie coś zepsuło wszystko.

Nie takie cos zepsuło wszystko, tylko twoje podejście do tego, bo mozna do tego podejśc normalnie, powiedziec "nie, dziekuję" i byc nadal przyjaciółmi na tych samych zasadach co dotychczas, a przyjaciel to nie jest ktoś, kto dopasowuje sie do poglądów przyjaciela, tylko ktoś, kto jest obok blisko nas i ma swoje poglądy i do tego to nie jest ktos z kim tworzymy związek, więc jego poglądy na seks nie powinny nas w żaden sposób dotykać, po prostu to jego/jej sprawa.

Rozumiem, oczywiście, że takie samo kryterium doboru przyjaciół stosujesz wobec kobiet jak i mężczyzn, więc zrywasz od razu przyjaźnie z facetami, którzy maja jednorazowe przygody z kobietami lub są w ukłądach fuck friend...

Proponuje Ci wobec tego od razu na poczatku znajomości z kimkolwiek pytac jakie ma podejście do seksu, skoro to jest najwazniejsze kryterium dla byc albo nie byc twoich przyjaźni, żebys sie potem tak bolesnie nie rozczarowywał...

Życze Ci dominik2 żebys znalazł swoja wymarzona dziewczyne i mam nadzieje, że twoje poglądy działaja w obie strony, tzn Ty równiez nigdy nie uprawiałeś i nie będziesz uprawiał seksu tylko dla seksu, skoro tego wymagasz od swojej przyszłej dziewczyny.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-02-28 o 18:08
Stary 2010-02-28, 18:11   #70
sine.ira
BAN stały

"Dojrzewać" można też do robienia innym świństw czy do cynizmu na przykład, tylko co z tego. Seks bez miłości to w większości przypadków smutna konieczność niż przejście na jakiś wyższy poziom seksualnej samoświadomości. Chciałoby się czegoś więcej i na to coś więcej sie jednak czeka, a z braku laku ma się ten...półśrodek.
Jeżeli łączenie seksu z miłościa to niedojrzałość a dojrzałość oznacza umiejętnosć rozdzielenia tych dwóch rzeczy, to cóż...super dojrzałe są chyba tylko prostytutki. To ja już wolę posiedzieć w przedszkolu.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 18:11   #71
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość
Zazdroszcze tym z was, ktora naprawde potrafia oddzielic seks od uczuc i zamiast fundowac sobie np. roczna posuche, znajduja fuck frienda.

Mnie bowiem chodza takie mysli po glowie (zyje na glodzie 1,5 roku ) ale strach jest wiekszy niz poped fizyczny strach przed zaangazowaniem z mojej strony, bo jestem tak beznadziejnie uczuciowa i wrazliwa, ze obawiam sie iz po upojnej nocy mimo wszystko chcialabym, aby moj seksualny partner przyniosl mi sniadanie do loza a nie, przykladowo, pobiegl na randke z inna.

Do tego dochodzi kwestia zaufania - mam kilku dobrych kolegow, bedacych jednoczesnie niezlymi ciachami, z ktorymi potrafie sobie wyobrazic taki uklad, ale jednak balabym sie zaufac ktoremus z nich na tyle, by byc pewna iz w razie jakiegos nieporozumienia czy innej niemilej sytuacji, nie opowie wszystkim naszym wspolnym znajomym, ze lubie na pieska i mam cellulit na tylku [plus dodajac kilka pikantnych szczegolow z wlasnej wyobrazni ]

Kolejne 'ale' to pewnosc siebie - wydaje mi sie, ze do takiego ukladu trzeba byc zupelnie pozbawionym kompleksow i naprawde w 100% akceptowac swoje cialo (skoro wiemy, ze druga osoba na nasz np. mikroskopijny biust patrzy obiektywnie, a nie przez rozowe okulary milosci ;D) a mnie chyba nadal do tego daleko.
Muszę się tutaj troszkę podpisać, bo na ten przykład posiadam kolegów, z którymi mogę sobie powyobrażać co nie co Ale jak sobie myślę, że ja...miałabym z nimi uprawiać seks, a później patrzeć sobie na nich i nadal widzieć w nich wyłącznie kolegów bez podtekstów? Nie wiem czy bym potrafiła Jakoś tak seks dla mnie istnieje w związku przede wszystkim - nie potępiam cudzego działania, nic mi do tego. Sama myślę, że kobietom zostało przez społeczeństwo wpojone, że mają być czyste, bo jak lubią seks i się nie chcą hamować, to już się puszczają Ale ja sama sobie siebie póki co nie wyobrażam w takiej sytuacji

Na razie też żyję w seksualnym celibacie od kilku miesięcy, nie umarłam i nie mam takiej potrzeby seksu dla seksu...tak to sobie mogę sama dogodzić Bardziej brak mi bliskości, gestów takich, które są pomiędzy zakochanymi. Taki jakiś mam charakter...aczkolwiek jak sobie poczytałam wypowiedź agabil jaka ona była, jakie miała podejście (1 strona wątku) to miałam wrażenie, że jest mną To kto wie...może podobne scenariusze mnie czekają w tej kwestii i jednak fuck friends

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 18:12   #72
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dominik2 Pokaż wiadomość
Tak jestem tym oburzony bo myślałem że łączy nas normalna przyjaźń, a tu proszę takie coś zepsuło wszystko. Sam też nie chciałbym mieć nigdy dziewczyny która wcześniej się seksiła z jakimś ''facecikiem'' tylko dla seksu. Na szczęście jeszcze jest większość normalnych, tylko szkoda że pozajmowane.
Lepiej, żeby się seksiły dla miłości albo pieniędzy prawda?
Stary 2010-02-28, 18:13   #73
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli łączenie seksu z miłościa to niedojrzałość a dojrzałość oznacza umiejętnosć rozdzielenia tych dwóch rzeczy, to cóż...super dojrzałe są chyba tylko prostytutki. To ja już wolę posiedzieć w przedszkolu.
celowo mylisz pojęcia... więc nie będę sie powtarzac, zacytuje tylko co napisałam

Cytat:
Dojrzewac mozna do wszystkiego, to stara psychologiczna prawda

Jeden dojrzewa do seksu z miłością ( jesli zaczynał od seksu bez miłości na ten przykład) a inny dojrzewa do seksu bez miłości ( jeśli zaczynał od infantylnych mrzonek na ten przykład)
Wszystko zalezy od tego z jakiego punktu się wychodzi, co sie mija po drodze, każdy rozwija sie w swoim kierunku i dojrzewa do różnych rzeczy...
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Dominik2

Lepiej, żeby się seksiły dla miłości albo pieniędzy prawda?
wow, to mi umkneło, niezłe, niezłe

no tak, niektórzy to mysla, że seksic to sie trzeba dla czegoś, dla miłości, dla kasy, dla kogoś... a żeby kobieta tak sama z siebie się seksiła, bo lubi seks, to juz panu dominikowi do głowy nie przyszło :P albo może przyszło, tylko, że to panu nie pasuje może bo zaraz istnieje niebezpieczenstwo, ze taka co lubi seks dla seksu może wie co lubi i kiedy taki seksik jest dla niej dobry i może sie okazac, że pan nie dorównuje w tym seksiku poprzednikom,
stare męskie lęki, ale najlepiej zwalic na kobiete

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-02-28 o 18:21
Stary 2010-02-28, 18:26   #74
Dominik2
BAN stały

Zawsze takich facetów którzy musieli uprawiac seks z prostytutkami, czy właśnie jakimiś kobietami lubiącymi taki sport, uważałem za nieudaczników. Teraz tak obserwując tych ludzi jestem tego pewien. Mężczyźni którzy są naprawdę wartościowi, zaradni, wykształceni, mądrzy, mają domy, żony, dzieci. A te wymoczki dalej chodzą na jakieś łatwe panny.
Stary 2010-02-28, 18:35   #75
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze takich facetów którzy musieli uprawiac seks z prostytutkami, czy właśnie jakimiś kobietami lubiącymi taki sport, uważałem za nieudaczników. Teraz tak obserwując tych ludzi jestem tego pewien. Mężczyźni którzy są naprawdę wartościowi, zaradni, wykształceni, mądrzy, mają domy, żony, dzieci. A te wymoczki dalej chodzą na jakieś łatwe panny.

po pierwsze nikt nie musi uprawiac seksu z prostytutkami albo jakimis kobietami, jesli ktos uprawia, to znaczy, że tego chce

a poza tym

znam bardzo wielu mężczyzn , którzy są wykształceni, maja zony, dzieci, domy, a nawet samochody, co wcale nie przeszkadza im miec kochanki lub chodzic na prostytutki
znam tez takich, którzy lubili seks przygodny, a teraz mają zony i dzieci i juz taki seks nie jest im potrzebny, po prostu mają teraz inne priorytety

co ma piernik do wiatraka ?

poza tym, to, że kobieta/mężczyzna lubi seks i uprawia go kiedy chce nie jest jednoznaczne z traktowaniem tego jak sport, czyli zaliczaniem facetów/kobiet dla zaliczenia , mylisz te dwie sprawy, na tym wątku rozmawiamy nie o seksie sportowym tylko o seksie między związkami.

ile masz lat Dominiku, stawiam na 16 ?

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-02-28 o 18:39
Stary 2010-02-28, 20:09   #76
baobabka
Zadomowienie

A mnie zawsze zastanawia ta pewność, że "ta jest porządna, bo uprawia seks tylko w związkach". Skąd tacy panowie o niej to wiedzą? I skąd wiadomo, że "porządna", która teraz się spełnia w miłości i jest przykładną żoną, nie miała wcześniej 25 kochanków na jedną noc? Nie mówię tu o stałych partnerach tych pań, tylko o "wszechwiedzących" typu:
Cytat:
. Mężczyźni którzy są naprawdę wartościowi, zaradni, wykształceni, mądrzy, mają domy, żony, dzieci.
I skąd wiesz,że te żony nie miały wcześniej tzw. fuck friends? I co najważniejsze- skąd wiesz,że ci mężczyźni ich nie mieli? I poza tym, dlaczego uważasz,że ci nieżonaci nie są wykształceni i nie mają domu ;]? A ja znam pana, który sypia co noc z inną i ma dwójkę dzieci a nawet i dom i co..i pewnie żonę też będzie miał :P..głupstwa.

Cieszę się, że mój wątek spotkał się z dużym zainteresowaniem, ale przyznam, że moim założeniem nie była ocena kobiet, które uprawiają seks bez miłości. Jeśli kobieta uprawia seks z kimś nie kochając go ( zakłądając, że obie strony znają nawzajem swoje stanowisko) - to ok. Jeśli woli poczekać na trwały związek- to też jest ok. Na pewno nie mam zamiaru porywać się na ocenę, które jest bardziej właściwe i które jest w jakiś sposób lepsze. Seks jest dla mnie normalną sprawą i normalne jest to, że każdy ma inne podejście. Nawet jeśli kobieta ma co noc innego- to co z tego? Jej pupa, jej problem

Nie wiem, jestem widocznie złą kobietą, ale mnie takie sprawy nie rażą. Dla mnie o wiele gorsze jest " Jestem z moim misiaczkiem 3 lata w związku, trochę mnie czasem szturchnie z miłości, ale limo szybko schodzi, (mam fajny korektor z Mejbelinu)czasem co prawda nazwie mnie "je****ą k***ą", no ale on jest nerwowy troszkę po sterydach. Trochę mi smutno, że musi sypiać z innymi kobietami , ale mówi mi ,że każdy facet tak robi, więc to normalne. Myślałam, żeby z nim zerwać, ale on jest moim pierwszym partnerem seksualnym, a potem wiadomo, że nikogo nie znajdę, bo jestem wybrakowana, a nie chcę spać z kimś innym jak moja koleżanka Kasia, którą mój Misio nazywa dziwą i mówi, że tylko ja jestem porządna". Coś w ten deseń

I to prawda, jak zauważyła niutka - temat jest o seksie (bliskości???)między stałymi związkami, a nie o tym, czy takie kobiety(mężczyźni) są obrzydliwe. Dla kogoś są- nikt nie każe się z nimi wiązać

Aczkolwiek szczytem hipokryzji jest samemu uprawiać seks bez zobowiązań a wieszać psy na kobietach, które tak robią.
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 21:17   #77
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
No właśnie chciałam dopisać, że chyba, że to była ironia, której nie wyczaiłam A poza tym to, że niby to takie oczywiste ten brak romantyzmu u mnie ? No okropna jesteś

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

A to już zbyt proste jak dla mnie
Ale wybrzydzasz

Cytat:
nie no sorry Twoje posty tchną takim romantyzmem, słodkością i delikatnym różowym puchem

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
taaa Sine, suwaczek i już w ogóle będziesz mięciutka jak kaczuszka
No nie mogę

A co do tematu: od czasu swojego pierwszego razu tylko raz byłam sama przez jakiś dłuższy czas (coś około roku). Ale sytuacja była taka, że o ile potrzeby seksualne już wtedy miałam duże, to nie lubiłam seksu jako takiego - po prostu w związku poprzedzającym tę przerwę seks był wyjątkowo denny, a nie miałam porównania więc niezbyt mi to dało do myślenia, sądziłam, że przereklamowany jest i tyle. Więc, że tak powiem, radziłam sobie sama, zarówno podczas związku, jak i po nim. Potem był kolejny związek, prawie dwuletni, a po nim bardzo krótka (mniej niż tydzień) przerwa i obecny Mam nadzieję, że nigdy się nie dowiem, co by było, gdybyśmy się rozstali z TŻ, bo bardzo go kocham i nie mam najmniejszej ochoty się z nim rozstawać, ale na chwilę obecną jestem praktycznie pewna, że w takim przypadku nie poszłabym na żadne układy typu fuck friend (mimo że libido mam mocno wybujałe). Nigdy nie miałam potrzeby bliskości bez obiektu tejże. Nie miałam potrzeby się "do kogoś" przytulić itp. Więc jak już, to jednorazowa zabawa, a to z kolei troszkę niebezpieczne, więc pewnie bym się nie odważyła. No, ale jak wspomniałam, mam nadzieję nigdy się nie przekonać
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 23:14   #78
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Śmiesz twierdzić, że np. ja jestem nienormalna?
Poza tym, w moim przypadku nie byli to "jacyś facecikowie" (?), tylko znani od wielu lat bliscy przyjaciele, z którymi do dziś się przyjaźnię tylko i wyłącznie w "czystości".

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-02-28 o 23:16
Stary 2010-02-28, 23:26   #79
Sondrina
BAN stały

To zależy... Akurat ostatnio tak się złożyło, że się zakochałam, na razie parą nie jesteśmy, spotykamy się i jakoś nie odczuwam potrzeby pójścia do łóżka z kimś innym, po prostu inni faceci dla mnie na chwilę obecną nie istnieją;D
Na razie mnie nie skręca, bo skupiam sie na czym innym, więc nie jest źle Gdyby jednak zaczęło skręcać, a nikogo nie było na horyzoncie, to nie miałabym chyba oporów by pójść do łożka, z kimś kogo nie kocham, ale pociąga mnie fizycznie
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 23:41   #80
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam potrzeby bliskości bez obiektu tejże. Nie miałam potrzeby się "do kogoś" przytulić itp.
Szczęściara

Ja mam właśnie tak, że potrzebuję dotyku, przytulania się, kontaktu fizycznego i jak go nie mam przez nawet niezbyt długi czas, to mi go brakuje. Tu nie chodzi nawet o sam seks, ale o dotyk właśnie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 23:44   #81
Marbella85
Zakorzenienie

czytam ten temat i dochodze do wniosku, ze jestem dziwna chyba... wytrzymałam bez seksu 3 lata, jakos do tej pory zyje (moze dlatego, ze seks juz w koncu mam). zastanawia mnie tylko czy jestem jakas nienormalna, widze jakis paradox - w łózku jestem bardzo otwarta, lubie eksperymenty, dominacje, ogólnie musi byc dziko i namietnie, oglabym to robic non stop. jak nie mam partnera stałego moje libido momentalnie sie ulatnia i nie potrzebuje seksu. A może potrzebuje, sama nie wiem... bo jak nie jestem w związku to zazwyczaj długo lecze rany po tym co sie skonczyło, nie mam odwagi poderwac jakiegos kolesia/kolegi na jedna noc, albo wcale mnie do tego nie ciągnie, tzw hibernacja seksualna bo nie ma obiektu. szczerze zazdroszcze laskom, ktore maja "friends with benfits", nawet je podziwiam, ze maja odwage na cos takiego. To, ze ja nie miałam seksu przez 3 lata to chyba kwestia tego, że nie umiałam złapać jakiego fuck frienda. widze, ze mogłam duzo stracic.

tak na marginesie... czy długa pasuch moze zaszkodzic zdrowiu psychicznemu.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 00:15   #82
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z niutka1. U mnie też nie jest to tylko seks, ale wspólne wyjścia, rozmowy, spędzanie czasu...
Mnie zastanawia fakt czy gdy któraś ze stron gdy znajdzie swoją "półowkę" to czy druga strona nie czuje zazdrości - z różnych powodów (bo jemu się nie udało, albo żę została "porzucona".

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Dokładnie. Zależy od czego się startuje. W jakim środowisku człowiek się obraca - wiadomo wpływ zawsze jest a każdy z nas styka się codziennie z czymś nowym. Moje myślenie jest np inne w kwestii fuck frienda niż pół roku temu. Chociaż wciąż nie wiem czy bym się zdecydowała. W życiu nie można nigdy powiedzieć że czegoś się nigdy w życiu nie zrobi, bo zmieniamy się ciągle.

Cytat:
Dziwne kryterium "normalności".
A co jeśli zakochasz się na amen i później po roku czasu dowiesz się że "seksiła się z jakimś facecikiem"?

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość

tak na marginesie... czy długa pasuch moze zaszkodzic zdrowiu psychicznemu.
Jeśli wiąże się z zanikiem wiary w siebie to może.

Cytat:
Co oznacza dla Ciebie słowo wartościowy facet? Bo chyba nie ten który ubliża innym?

"Chodzenie na łatwe panny" nie jest tematem wątku. Fuck Friend to sa friens. Czyli nie sa to osoby przypadkowe.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 11:41   #83
whip
psy-chopatka

Dominik2, a ja bardzo szanuje twój pogląd, wielu moich znajomych- facetów ma podobne, staroświeckie już chyba podejście.
Ja sobie nie wyobrażam posiadanie fuck frienda. seks tylko w związku i z miłości.

Swoją drogą ja się bardzo dziwie kobietą które uznają seks z potrzeby, seks dla samego aktu, potrafią oddzielić to od uczuć a są tak bardzo kategoryczne wobec zdrady fizycznej u swojego partnera i mówią : zdradził = nie kocha= koniec. A może kocha tylko po prostu odziela seks od miłości? Miał taka potrzebę bo akurat pranerka wyjechała na dwa miesiące?
Stary 2010-03-01, 11:45   #84
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Dominik2, a ja bardzo szanuje twój pogląd, wielu moich znajomych- facetów ma podobne, staroświeckie już chyba podejście.
Ja sobie nie wyobrażam posiadanie fuck frienda. seks tylko w związku i z miłości.

Swoją drogą ja się bardzo dziwie kobietą które uznają seks z potrzeby, seks dla samego aktu, potrafią oddzielić to od uczuć a są tak bardzo kategoryczne wobec zdrady fizycznej u swojego partnera i mówią : zdradził = nie kocha= koniec. A może kocha tylko po prostu odziela seks od miłości? Miał taka potrzebę bo akurat pranerka wyjechała na dwa miesiące?
Zdrada jest wtedy, gdy z kimś jesteś, a sypiasz z inną osoba na boku (lub innymi osobami). Jak jesteś singlem, nikogo nie zdradzasz i odpowiadasz tylko przed sobą. Ja zdrady nie wybaczę, ale nie widzę przeszkód, by umilić sobie czas, jeśli nie mam stałego partnera. może inaczej - jeśli jestem z kimś głównie dla seksu, to też jest to 1 facet (żeby nie było wątpliwości przy ewentualnej wpadce, kto jest ojcem). Przy okazji jest to facet, którego od dawna znam i wiem, ze mogę mu ufać, tak samo jak on mi.
Stary 2010-03-01, 12:18   #85
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
agabil napisala ze zaczelo sie od randek, sympatii i tylko zwiazek nie wykwitl... no ok, ale w takim razie po co seks?
bo było fajnie
Cytat:
jestem nienormalna

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Na razie też żyję w seksualnym celibacie od kilku miesięcy, nie umarłam i nie mam takiej potrzeby seksu dla seksu...tak to sobie mogę sama dogodzić Bardziej brak mi bliskości, gestów takich, które są pomiędzy zakochanymi. Taki jakiś mam charakter...aczkolwiek jak sobie poczytałam wypowiedź agabil jaka ona była, jakie miała podejście (1 strona wątku) to miałam wrażenie, że jest mną To kto wie...może podobne scenariusze mnie czekają w tej kwestii i jednak fuck friends
wszystko jest możliwe

Cytat:
a kobiety które są wartosciowe, zaradne, wykształcone, mądre mają domy, mężów , dzieci?
A co ma mądrość, wykształcenie do oddzielania seksu od miłości? Bo nie wiem

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Mnie zastanawia fakt czy gdy któraś ze stron gdy znajdzie swoją "półowkę" to czy druga strona nie czuje zazdrości - z różnych powodów (bo jemu się nie udało, albo żę została "porzucona".
druga połówka nie czuje zazdrości, bo mądra druga połówka nie grzebie w przeszłości partnera. Mnie serio-nie interesuje życie erotyczne które miał mój mąż do czasu gdy poznał mnie budujemy wspólnie przyszłośc nie oglądając się za siebie a tym bardziej nie analizując prywatnego życia każdego z nas gdy nie byliśmy ze sobą.

Cytat:

ale chwila? Osoba która potrafi pójść do łóżka z kimś bez miłości to nie jest osoba pozbawiona zasad czy moralności. Dopóki obie strony są wolne wszystko jest w porządku, krzywdy nikomu nie robią swoimi spotkaniami.
Poważny związek to coś innego jeśli kogoś kocham, jestem z nim- nie zdradzam. Ciężko to zrozumieć?

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 12:31   #86
whip
psy-chopatka

Ja ogólnie nie potępiam takich osób, niech sobie każdy robi jak chce ale ja siebie nie widzę w takiej relacji. seks dla mnie jest zarezerwowany dla osoby naprawdę wyjątkowej z którą łączy mnie jakieś głębsze uczucie.

I gdyby mi kolega dał taką propozycje to bym go wyśmiała.

Cytat:
Poważny związek to coś innego jeśli kogoś kocham, jestem z nim- nie zdradzam. Ciężko to zrozumieć?
czyli już wtedy seksu od uczuć nie da się odzielić?
Gdy partner po zdradzie mówi że kocha to napewno kłamie?
Stary 2010-03-01, 13:09   #87
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Ja ogólnie nie potępiam takich osób, niech sobie każdy robi jak chce ale ja siebie nie widzę w takiej relacji. seks dla mnie jest zarezerwowany dla osoby naprawdę wyjątkowej z którą łączy mnie jakieś głębsze uczucie.

I gdyby mi kolega dał taką propozycje to bym go wyśmiała.

czyli już wtedy seksu od uczuć nie da się odzielić?
Gdy partner po zdradzie mówi że kocha to napewno kłamie?
chyba nie zrozumiałaś
osoby które oddzielają seks od miłości i spotykają się w luźnych związkach dla samego seksu, będąc w normalnym związku są tak samo wierne jak osoby które nie wyobrażają sobie seksu bez uczucia. Ja nie widzę w zdradzie żadnej konsekwencji takich spotkań dla seksu.
W związku jest uczucie, mam partnera i nie chcę go zdradzać bo go kocham. To chyba jasne a będąc singlem mogę spotykac się dla samego seksu z kims wolnym bo nikogo nie krzywdzimy, nie ma żadnych osób trzecich. To co ja robię będąc wolną osobą jest moją prywatną sprawą, odpowiadam przed sobą, nikogo nie ranię. Jak można to porównywać do zdrady w zwiazku, szukać powiązań?

Co do ostatniego zdania-"Gdy partner po zdradzie mówi że kocha to napewno kłamie?" dla mnie tak. To nie jest prawdziwa miłość partnerska skoro jest pozbawiona szacunku dla drugiej osoby. Partner który zdradza nie myśli o swojej drugiej połówce i nawet jeśli twierdzi że nadal ją kocha... wiesz, dla mnie wyznacznikiem miłości nie są słowa a czyny.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 13:15   #88
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
:

A układ dla samego seksu jest bardzo prostą relacją
i sympatyczną, pod warunkiem, że obie strony znają zasady

Byłam w takiej relacji, nawet nie po to, by na bateriach przyoszczędzić (zresztą życie bez seksu w niczym mi nie przeszkadzało) a raczej dlatego, że mężczyzna bardzo mnie pociągał, ja go również - a że wspólnego życia z różnych przyczyn sobie nie wyobrażaliśmy, to zostało realizowanie pokus I tak dla mnie instytucja friends whit benefits to nie tylko seks dla seksu, ale cała masa emocji i wartości, które za tym idą. Czułość, sympatia, pożądanie, szacunek, wspólne spędzanie czasu, zabawa itp itd. Seks był rewelacyjny, więc czegóż chcieć wiecej Ja tak wspominam swoje doświadczenia w tej materii i wiem, że druga strona podobnie.

A tak poza tym podobają mi się wszystkie posty Agabil w tym temacie - gratuluję zdrowego podejścia

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2010-03-01 o 13:26
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 13:23   #89
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

A mnie zastanawia czyim klonem jest Dominik, choć spokojnie przeżyję bez tej tajemnej wiedzy.

Po lekturze tego wątku nasuwa się pytanie, czy wszystkie z Was najpierw poznały wybranka swego serca, następnie oznajmiły/usłyszały magiczne kocham Cię, a dopiero potem wdzięcznie mu się oddały, bo... przeglądając inne wątki na forum istnieje prawdopodobieństwo, iż niekoniecznie.
Jak więc określić takie ryzyko?
A jeżeli kochała, "dała", a okazało się, iż to jednak nie jest miłość? Jak to nazwiemy? Falstart? Błąd w sztuce? Wypadek przy pracy? Kochać można wielu, lecz nie zawsze kobiety kochają przed.
Równie dobrze można być wolnym i nie zakładać, iż ktoś będzie docelowo jedynie do seksu, a love story może nie być od razu.
Taka sobie nisza w uczuciach. Można odczuwać szereg różnych emocji, lecz nie to konkretne.
Bywa, że poglądy rodzą się z zawiści i wynikają z głęboko ukrytych kompleksów, lecz nie w tym rzecz.
Dlaczego zdrowa wolna kobieta nie może posiadać partnerów nie będąc jednocześnie w związku z nimi, nawet ich nie kochając?
Stwierdzenia dotyczące rzekomej desperacji jakoś do mnie nie przemawiają.
Czy agabil źle wspomina swoje znajomości? Może mi umknęło i nie zauważyłam. Odniosłam wrażenie, że wręcz przeciwnie.

Jak odnieść się w takiej sytuacji do stereotypu - wolny facet miewający kobiety - ogier, wolna kobieta miewająca facetów - puszczalska.
Nazywanie przyjemności z aktu miłosnego w sensie fizycznym smutną koniecznością bierze się chyba jedynie z uznawania tego za smutną konieczność w ogóle.
Nie wszystkie kobiety potrafią czerpać przyjemność z seksu i to zostało naukowo udowodnione. Czasem jednak można się tego nauczyć. Polecam ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Kobieta nie musi uprawiać seksu dlatego, że ktoś ją zechciał, równie dobrze może sobie wybierać partnerów. Wszystko w granicach własnych szeroko rozumianych możliwości. Nazywanie takiej kobiety wyzwoloną jest jak dla mnie paranoją. To tak jakby z normalności starać się zrobić coś niezwykłego.
Dwoje wolnych ludzi, którzy dobrze się ze sobą czują, nadają na tej samej fali, choć bez głębszych podtekstów nie jest równoznaczne z kochanką/kochankiem do wynajęcia. Jest dalekie od tego.

Rozumiem, a nawet jestem przekonana iż statystycznie większość kobiet może potrzebować uczucia, zaangażowania emocjonalnego, lecz nie wszystkie i nie istnieje absolutnie żadna przesłanka, aby z powodu własnych odmiennych przekonań/doświadczeń umniejszać ich doznania w tej dziedzinie.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 13:34   #90
czarna porzeczka
Raczkowanie

Jestem już po rozstaniu ze 3 miesiace, chociaż nie wiem ile bo dokladnie nie liczę
ale hmmm... może czasami myśę, że fajnie by było i torchę mi tego brakuje, ALE: nie z kimś kogo nie kocham.
Seks z byłym? Też dziwne, chociaż słyszy się o takich przypadkach. Bynajmniej mój eks już może sobie tylko pomarzyć że jeszcze kiedykolwiek mnie dotknie.
Raz na domówce doczepił sie mnie jakiś koleś który najwidoczniej miał ochotę "pragnę Cię kotku wiesz" ale dostał w twarz. Nie potrafiłabym kochać z kimś takim nawet jeśli jest przystojny czy dla mnie pociągający.
Po prostu nie.

I tak sobie myśle, że po rozstaniu w razie skręcania faceci radzą sobie lepiej:
dla nich seks nie musi wiązać się z uczuciem, zawsze mogą obejrzeć sobie pornosa i pobawić sie ze swoim przyjacielem, albo wyrwaćjakąs dupe na jedną noc albo na pare dni, tyg, a jak już są perfidni to nawet i miesięcy.

"- A ty kto?
- Dobra wróżka...
- Z siekierą?
- A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?"

Edytowane przez czarna porzeczka
Czas edycji: 2010-03-01 o 13:37
czarna porzeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości