![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teść się do mnie przystawia?!
naskakujecie na autorke a ja ja roumiem, mimo ze sama od razu powiedziałabym głosno o co mi chodzi, ale zdaje sobie sprawe ze na poczatku takie zachowanie mogła interpretowac jako "zdawało mi sie, zle go zrozumiałam" i koles zobaczył ze ona nie reaguje i teraz sobie ostro pogrywa. mimo tego sugeruje jak ktos wspomniał nagrac to,nawet czesto mp3 maja funkcje nagrywania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Teraz raczej nie będzie takiej sytuacji, że będę z nim sam na sam, wtedy zdarzyło się tak tylko raz, a wczoraj przez telefon mówiłam mu, że sobie tego nie życzę, że żadnych zdjęć mu nie wyślę, nawet nie będę się zastanawiać, bo zdania nie zmienię i że kończę rozmowę, a on, że nie mam nic mówić X i mam się zastanowić nad tymi zdjęciami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
BAN stały
|
Cytat:
I właśnie tego nigdy w życiu nie pojmę jak tak można zakłamywać rzeczywistość...wydaje mi się, że ten dziadyga złapał mnie za biust, wydaje mi się, że gada jakieś sprośności....eee tam, wydaje mi się. A potem jest za późno i lament. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() Zerwij z nim kontakt, to jedyna rada. Nie zareagowałaś od razu, a teraz to juz trochę musztarda po obiedzie...będzie się wykręcał, zaprzeczał, robił Ci czarny PR ![]() Nie wiem, ja bym się mocno zastanowiła na Twoim miejscu nad wchodzeniem w tą rodzinę. O dzieci swoje bym się bała, serio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może by się zboczeniec przestraszył i zaczął chociaż ze strachu zachowywać normalnie. Co za kawał *****... Nienawidzę takich facetów. Jako nastolatka trenowałam pewien sport, miałam w nim sukcesy i spory talent. Przestałam dlatego, że mój trener, ok. 70-letni facet próbował mnie obmacywać. Po pierwszym takim razie też myślałam, że "wydawało mi się" prawdę mówiąc myślałam wtedy, że takim "dziadkom" to już nawet nie staje, po drugim razie już nigdy nie poszłam na trening... Z wielkim żalem, ale jednak są rzeczy ważne i ważniejsze.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-27 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
"Nie chcę być nie miła"- weź przestań
![]() ![]() Nie wiem, ale jak ja bym miała taką sytuację to bez ogródek bym mu powiedziała, żeby przestał bo sobie nie życzysz i tyle w tym temacie. ![]() Albo jak Ty nie potrafisz tego załatwic sama to powiedz Tż... zgrywanie "ofiary" nic tu nie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Byłoby mi cholernie głupio argumentować - odczep się bo mój facet(a twój syn)_ wie
(wie i ... ![]() -odczep się bo sie dowie o to innego Zresztą moja luźna uwaga to taka,ze facet m w d** czy syn wie/czy się dowie Na co liczył ? ..że dziewczyna nie powie 99% by powiedziało (no raczej) Zrobiłabym wszystko by nagrać te sytuację.Dlatego,zebyś sobie to potem od czasu do czasu mogła puścić, i z czasem nie uwierzyc ze to Twoja wina.Bo przypuszczalnie w te strone pójdzie/pójdą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Zatkało mnie normalnie, kiedy przeczytałam jak zachowuje się wobec Ciebie ojciec Twojego TZ, a Ty nie chcesz być dla niego niemiła i za nic w świecie nie chcesz zepsuć (pozoru) dobrych stosunków z rodziną TZ
![]() ![]() Jeszcze odnośnie tego "wydawania się". Wiele osób może chcieć,aby Ci się tylko wydawało. Ojciec TZ pewnie tłumaczyłby się w taki sposób.Uważam,że w takiej sytuacji nie ma co dyskutować o intencjach "obłapującego", bo taki zawsze się wyprze. Ważne jest jak TY SIĘ CZUJESZ , kiedy on zachowuje się w ten sposób. Czujesz się źle i sobie takiego zachowania kategorycznie sobie nie życzysz.
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
O ludzie, obiad mi się podniósł jak przeczytałam pierwszy post...
![]() No i przypomniało mi się, jak 20 lat temu mąż mojej koleżanki dostał prace na północy kraju, w takiej wiosce na końcu świata... Opowieści o wiosce to ja znam dużo, bo koleżanka oglądała ją jak jakis skansen (jej sąsiedzi te 20 lat temu mieli klepisko w chałupie) a jedna z tych opowieści to była taka, że był tam w okolicy zwyczaj (juz wtedy w zaniku ale jednak). Zwyczaj taki, że ojciec pana młodego w noc poslubną albo zaraz po nocy poślubnej "sprawdzał i uczył" młodą zonę syna. No wiadomo, jak sprawdzał. ![]() To może teśc z tamtej okolicy. No, ja nie wiem, ale tak jakoś bym się trzymała od całej tej rodziny z daleka. Sorry, ale od syna też.
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja bym przy pierwszej takiej akcji mu strzeliła w twarz <wiem, że to okropne ale miałam już okazje to sprawdzić i niestety mam taki niekontrolowany odruch jak mnie ktoś napastuje wbrew mojej woli, oh ja potworna :P i brutalna> i potem by się tłumaczył żonce czemu ma 4 palce na policzku...
Ogólnie dziwie ci się strasznie bo ja w momencie rozmowy przez telefon z takimi tekstami bym powiedziała: nie, dowidzenia. No i bym się rozłączyła. Tak samo w sytuacji dobierania - można raz z siebie zdjąć łapy i powiedzieć "no komuś się chyba coś pomyliło" ale za drugim razem wyparowałabym z tego mieszkania i więcej się nie pojawiła, Co więcej wyparowałabym tak, że nawet jego zmarły wujek by wiedział co się dzieje. A dziewczyny mają niezły pomysł żeby nagrać wasze rozmowy - tylko że szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens pokazywać to facetowi który tak reaguje że jeszcze tatkowi telefon do składania życzeń przekazuje(wrażliwość butelki po tymbarku). Raczej bym się zastanowiła czy chce faceta który mi nie ufa czy nie wierzy i tak się przejmuje tym, że właśnie mu powiedziałam, że ktoś się do mnie dobiera... <no ludzie!>. Dziewczyny mają rację, więcej się w domu dziada nie pokazywać a jak synowi to przeszkadza to niech sobie innej dziewczyny szuka. A nagranie może ci się kiedyś przydać bo jakby się dziad nie odczepił to policji zawsze łatwiej w sprawach o molestowanie gdy są jakieś dowody a zakaz zbliżania się czasem może być potrzebny... nigdy nie wiadomo :P Edit: Luba, to może taki zachowek po zwyczaju pierwonocy. Wasal z zamian za lenno nie tylko służył seniorowi ale też pozwalał mu rozdziewiczać żoneczkę w noc poślubną. Może to z tego się zwyczaj "ojcowizny" opisywany przez ciebie wziął i zachował za jakimś odludziu :P Swoją drogą mieszkając w tym mieście zostałabym starą panną albo wyszła za sierotę ;P Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2010-05-27 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
i Ty jeszcze chcesz być miła i w tej całej sytuacji zachować pozory dobrych relacji....
również miałam yyy..odruch wymiotny jak przeczytałam pierwszy post. opowiedz TŻ o wszystkich wszyściutkich tekstach i sytuacjach bardzo dokładnie i że w związku z tym nie masz ochoty przychodzić do niego do domu, postaraj się następny raz jeśli będzie nagrać+powiedzieć teściowi: nie życzę sobie. nie podziała: w takim razie dowie się o tym cała rodzina i mam na to dowody. Prosto rzeczowo i na temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Nie wiem już sama co mam zrobić, Czytając Wasze wypowiedzi, mam mętlik.
Zastanawiam się, czy mój facet taki nie będzie, skoro to jego krew.. W dodatku rozmawiałam z nim przed chwilą, to jeszcze mi do***uje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Coś czuję, że sytuacja z ojcem TŻ będzie przysłowiowym gwoździem do trumny Waszego związku, bo chyba generalnie między Wami jest mocno "nie halo", inaczej nie wahałabyś się ani przez chwilę, aby powiedzieć facetowi o sytuacji, a tatuś raczej by sobie tak z gruchy, ni z pietruchy nie pozwalał na takie zachowanie wobec dziewczyny, którą syn traktuje poważnie i bardzo kocha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najpierw powiedział (tak chamsko), że wczoraj chyba tak dobrze rozmawiało z kimś kto się do mnie podwala. nie powiedziałam mu, o czym mówił mi jego ojciec wczoraj, ale spytałam dlaczego dał mu telefon, skoro wie, że nie chce z nim rozmawiać i poszedł sobie spać, to mi nic nie odpowiedział. i zaczeła się kłótnia.. w sumie nie tylko o to, tylko również o sprawy ogólne.. płakałam mu do tego telefonu, a on w ogóle nie zwracał na mnie uwagi.. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-05-27 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I komu płakałaś do telefonu? Facetowi? Rozmawialiście przez telefon? O co dokładnie był ten płacz, o te kłótnię? Na ogół płacz podczas rozmowy z chłopakiem kończy się jego irytacją i kompletnym niezrozumieniem tematu. Lepiej jest zacisnąc zęby i wyjasnic na spokojnie albo wrzasnąć, raz, a porządnie.
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2010-05-27 o 20:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma to jak wsparcie dla... tatusia.
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"- A co to jest zdrajca? - Ten, co przysięga i kłamie. - Czy wszyscy, którzy to czynią, są zdrajcami? - Każdy, który to czyni jest zdrajcą i wisieć za to powinien." Edytowane przez effcioszka Czas edycji: 2010-05-27 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty zgłosiłabyś na policję ojca swojego TŻ? Nie sądzę. Cytat:
Cytat:
I o jeszcze innych kilka spraw.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wlasnie dlatego kobiety nie zgłaszają takich spraw - bo to wstyd, bo jak to, ojciec teżeta? Niepotrzebnie w ogóle rozmawiałaś wtedy z dziadem - moim zdaniem powinnas zakomunikować, że nie będziesz z nim rozmawiac przez telefon ani przebywac w jego obecności. I masz do tego pelne prawo.
![]() |
![]() |
#82 | ||||
Zakorzenienie
|
No. Gratulacje.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmawiałam, dlatego, że chciał mi złożyć życzenia, złożył podziękowałam (z grzeczności) i powiedział jak pisałam wcześniej, że mam ładne piersi czy mu wyślę zdjęcie na komórkę, powiedziałam, że nie, że nie życzę sobie takich rzeczy i że ma mi podać TŻ-ta, poszedł i powiedział, że śpi i zaczął z tym prysznicem, powtórzyłam mu, że nie obchodzi mnie to i że konczę rozmowę, wtedy on powiedział, że mam się zastanowić nad tymi zdjęciami i się rozłączyłam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
było dużym błędem. Jaka grzeczność? "Nie rozmawiam z Twoim ojcem i dobrze wiesz dlaczego" - taka powinna być odpowiedź. Jak możesz dbac o grzeczność w takiej sytuacji?
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Twój chłopak super. Super po prostu. Twoja wina Autorko, dajesz się uwodzić eleganckiemu tatusiowi Twojego chłopaka robiąc swojemu TZ straszną przykrość.
Na Twoim miejscu nie chciałabym mieć z tą rodziną nic wspólnego! Niech tylko się matka chłopaka dowie to pewnie jeszcze doleje oliwy do ognia, że hej. I uwierz mi tak to jest, że to Ty będziesz miała przesra ne a wszyscy dookoła będą pokrzywdzeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
za grzeczna jesteś autorko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem już nie robił żadnych z tych rzeczy. Więc skąd mogłam wiedzieć, że oprócz życzeń chce mi powiedzieć jeszcze kilka słów? Cytat:
Dlatego nie chcę nic mówić, jego matka już dużo przeszła przez swojego męża. Ale i tak go broni. Cytat:
Nie potrafię krzyczeć. Rzadko zdarza mi się unosić głos.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
To siedź i czekaj .... -bo ty przeszlas tyle, bo taka i owaka jestes, bo to twoj tesc, bo nie wypada, no co wy..ja??
pffffffffffff żenada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ale co tu jest do rozumienia? Wiadomo, sytuacja głupia, cięzka i bardzo niezręczna. Ale usprawiedliwianie, że był pijany to ŻADNE usprawiedliwienie! Ile to razy ktoś z mojej rodziny - tata, dziadek, wujek czy kuzyn ubzdryngolił się na jakims weselu, a żaden nie łapał mnie tam, gdzie nie trzeba? Ani nikogo innego. Zresztą - Twoja sprawa. Jeśli nie zareagujesz, to Ty poniesiesz ewentualne konsekwencje. Wiem, że jest trudno. Ale stwierdzic "nie rozumiesz" i czekać z załozonymi rekoma na cudowną radę nic Ci nie da.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.