|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zielona sprawa czyli decu takiej jednej zielonej:)
A macie jeszcze deser. Pudełeczko i zakładeczki. I koniec.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekałam niecierpliwie na "damę" byłam bardzo ciekawa jak ją wykończysz, bo ja przyznam sie nie miałam jakoś pomysłu
no i krak na pokrywce, bez żadnych dodatków okazał się strzelem w dzisiątkę tylko ja dałabym go bardziej delikatny , żeby dał efekt popękanej porcelanki. Aaa i nie widzę rożowości żadnych to pewnie teściowa też nie zobaczy ![]() Fajne skrzyneczki i zakladeczki, cudna dla Niki , kolorki smakowite, szkoda że kokarda zakrywa część wieczka
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki tam klops, Tobie się KLAPS należy, za taką samokrytykę
No i gdzie ten róż , pudełeczko czyściutkie, staranniutkie. Oj chciałabym być Twoją teściową )Skrzyneczka..., marzenie... ![]() A deser... ? I te kropeczki na zakładeczce . No piękne wszystko Madziu i nie ma mowy o żadnej ściemie. ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Jaki tam klops, Tobie się KLAPS należy, za taką samokrytykę No i gdzie ten róż , pudełeczko czyściutkie, staranniutkie. Oj chciałabym być Twoją teściową )Skrzyneczka..., marzenie... ![]() A deser... ? I te kropeczki na zakładeczce . No piękne wszystko Madziu i nie ma mowy o żadnej ściemie. ![]() Aaa, zapomniałam o napisie. To transfer, którego sie uczyłas w Krakowie? |
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Piękne ,piękne i jeszcze raz piękne .
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Grażynko -ja też wolałabym, żeby krak był delikatniejszy, ale mam Stamperię medium i taki jest efekt. Sottile pewnie byłby ładniejszy. ![]() Skrzyneczka podobała się bardzo, napis robiłam z samodzielnie zrobionego szablonu Wieczko wyszabloniłam, ale nie pastą strukturalną tylko na płasko, niestety nie widać efektu szablonu( kokarda!), tylko parę nóżek tego kwiatka i motylek, a wszystko razem bardzo ładne.Paski i kropeczki na zakładkach to po prostu serwetka ![]() No to się cieszę dziewczyny, że jesteście dla mnie łaskawe
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No i ta koroneczka dodaje smaczku |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
no Madziu gdzie ten róż
bo ja albo ślepa jestem albo monitor w kompie nie widzi różu![]() Śliczne rzeczy zrobiłaś dama ekstra ci wyszła, skrzyneczka z elfami piękności dopieszczona i idealnie dobrane kolorki i dodatki, zakładeczki fajne takie wesołe. wielkie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Nie widzę tam żadnych niedoróbek na tej "damie". Jeszcze nie próbowałam kraka efekt jest niesamowity... nie do uwierzenia. Jak można zrobić coś tak pięknego.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko bardzo mi sie podoba
Najbardzie j jednak ta dama
|
|
|
|
|
#70 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Różowości nie widzę, zacieków również
Bardzo ładna szkatułka, jak dla mnie z mocny krak, dałabym sottila, żeby spękania były jak na porcelanie ale on teraz humorzasty Szkatułka dla dziecięcia rewelacyjna, szablony widać - i motylka i gałązki - bardzo ładnie Ci wyszły Porywam jeszcze zakładkę w groszki, mam te serwetki w różnych kolorach, coś trzeba stworzyć równie uroczego
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecudnej urody kasetka dla dziecięcia - jakbym sobie zrobiła drugie chrzciny, to zmalujesz mi taką ? ![]() Te elfy i wspólgrające szabloniki... a kolorystyka i wykończenie... ahhhh... boska jest !!!!!! A do środka proszę włożyć poziomkową zakładkę
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Ja wiedziałam już jak robiłam, że mi powiedzie, że krak jest zbyt ordynarny
Ale wyszło jak wyszło, generalnie ujdzie w tłoku![]() Sioodemeczko - no problem, zrobię ci taką skrzyneczkę na chrzciny ![]() Wszystkim bardzo dziękuję za pozytywne komentarze, które bardzo podbudowują do dalszej pracy ![]() Co do damy- dama nie jest wg mnie w ogóle idealna, ja widzę: - zbyt ordynarny krak + niestety nierówny, chciałam żeby tak ładnie się ta dama w środku prezentowała a tam zamiast idealnego owalu damy załamał się krak i tak miejscami nieładnie jest na tym wieczku Ale niech to już szlag trafi, dość mam damy Zamykam ten temat forever, ale co sobie popracowałam na ceramice i okrągłościach to moje. Nie jest łatwo, oj nie jest, szczególnie z krągłościami![]() Teraz jestem na wakacjach nad jeziorkiem, mam mobilny internet i piszę. A Nika, dziewczynka z " pudełka" śpi obok w wózeczku, uspana przez zieloną ciocię. ciiiiiiiii, do następnej pracki. Dziękuję raz jeszcze |
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ta - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1282065669 - jak cudownie dobrane kolory. Ostatnimi czasy uwielbiam fiolet. Ostatni wrzucik również bardzo piękny. Podziwiam, podziwiam i czekam na jeszcze więcej!
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie ma to sie wystawia ..ładnie to tak!?
Ja za karę powiem,że różowości widzę. Ale dodam,wcale mi to nie przeszkadza.Może nawet fajnie,bo tak sie mieni..Całość wyszła fantastycznie.I dlatego teściowej sie podoba a nie dlatego,że sie nie zna...I warto było czekać bo deserek wysmienity dodała... Szkatułka dla Niki cacuszko! Zakładka poziomkowo-kropkowa fajnista.Ale tej drugiej bym nie cieniowała.Fajny kpl z kuferkiem ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Masz jescze jakiś deserek?
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się ta dama podoba
pudełko też ciekawe, podoba mi się dobór kolorów.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie cos nowego?Grypka nie grypka nowości chcemy.
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość twa zostanie wynagrodzoną
![]() U mnie jak wiecie nie ma produkcji masowej, dlatego każda rzecz potrzebuje czasu, odleżenia i nabrania kolorków. W każdym razie, coś tam tworzę.... Całusy
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Nie mam wam dziś do pokazania nic spektakularnego, tylko takie swoje liftingi, które jednak sprawiają mi baaaardzo dużo frajdy Kto czyta plotkowy ten wie, jakiej maści syf-graciarnię ściągam pod swój dach.1) Bazarkowy świecznik " brzydkie kaczątko" stał się, no jeśli nie łabędziem to przynajmniej łabądkiem Chciałam coś jeszcze do niego dodać, ale taki minimalistyczny jest też w sumie ok. Jak myślicie?Na zdjęciu obok konewki świecznik przed liftingiem. Konewka czeka na lepsze czasy 2)Inspiracja Martą rosier i lifting wyjątkowej brzydoty plastikowego etui na okulary. Mam nadzieję że Marta nie ma nic przeciwko, zresztą moje wykonanie się nie umywa.... 3) zakładka pt" czytam tutoriale" sioodemki ![]() Buziaki
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2011-02-19 o 18:32 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
o tu przed liftingiem, wcześniej się nie załączyło
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2011-02-19 o 18:31 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Alez tu nowosci - slicznosci
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Nooo NOooo zakładka przepiękna
Świecznik w nowej szacie bardzo ciekawy, podoba mi się Etui na okulary bardzo oryginalne
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
kto by pomyślał że z takiego brzydactwa taki łabądek powstanie
etui śliczne
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczne od końca.zakładeczka miodzio.Swiecznik fajniusi.Zwłaszcza z tej drugiej strony(na drugim zdjątku)nie wiem czemu,może na pierwszej brakuje mi małego pączusia różanego dla równowagi po prawej(patrząc na zdjęcie)Przeciereczki superasne.Porównując do początkowego stanu odjazd.Etui przyznaje rozczarowało mnie.Skąd wziął Ci sie tam ten pomarańcz?!Przecież ta serwetka nie ma pomarańczowego tła...Nie pasuje mi to (cieniowanie?)za chiny.i sam kolor do motywu..Popracuj jeszcze nad nim
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja , tak jak Jola najpierw porywam swiecznik z przecierkami
i zakładeczkę , na której fajnie Ci wyszły te rozwodnione plamki . Co do etui, nie mam nic a nic przeciwko . Na etui spód i wierzch kolorystycznie bardziej bym zharmonizowała. I faktycznie trochę się gryzie pomarańcz z fioletem na dole. Może zamiast pomarańczu użyj czerni i szarości? Albo po prostu odcieni fioletu. Znam Cię i nigdy bym nie pomyślała, że pomarańczowy to Twój ulubiony kolor . |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki
![]() Dzianga- ten konik morski to fragment jakiegoś papieru, niestety nie znam źródła. Czasem zostawiam sobie jakieś skrawki i jak się okazuje slusznie, bo można je potem wykorzystać na takich małych formach jak zakładka np. Emi i cycolka - dziękuję za miłe słowa ![]() Jolu i Martuś - ten pomarańcz to wynik moich zabaw z photoshopem i dodawania kontrastu, w rzeczywistości jest to siena, ale..... co mi tam.... od dziś mówcie do mnie " pomarańczowa" I kochane, już nie popracuje bo paćnełam werniks szklący i koniec zabawy, ale dziękuję wam za opinie Zawsze cenne. Boję się cieniowań jak diabeł święconej wody i kombinuję dookoła, może kiedyś będzie lepiej, ale jeszcze nie raz będziecie musiały sie napatrzeć na jakieś mniejsze lub większe koszmarki :PŚwiecznik "łabądek" bardzo lubię, ma już walor sentymentalny więc może z którejś strony tylko symetrycznie dolepię pączka róż i będzie jeszcze fajniejszy( uśmiech w stronę Joli). Na razie jest mój ulubiony ![]() Buziaki
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2010-09-14 o 08:31 |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawdę mówiąc przeszło mi przez myśl, że ten pomarańcz to być może wynik obróbki zdjęcia przez maszynerię
. A tak w ogóle , lubię ten kolor ale w odpowiednim zestawieniu.![]() Zabieraj się teraz za koneweczkę i pokazuj. Widać ją na tych ostatnich zdjęciach . I choć jeszcze nie malowana to i tak mi się podoba z tymi pięknymi różami ![]() |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, sęk w tym, że konewka z dnia na dzień coraz bardziej podoba mi się goła
Na razie się zaprzyjaźniamy. Coś mi mówi, że ona, tzn ta konewka, to czystej krwi ekshibicjonistka i nie chce być zdekupażowana. Może kupię jakąś konewkę w ikei i ją wtedy zmajstruję, tej na razie nie papa |
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu, masz rację, zostaw ją taką golutką
. |
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, a ja miałam tyle starych konewek i wiader na działce, ale rodzicom zachciało się je wyrzucić kilka lat temu i zamienić na plastikowe, bo lżejsze, poręczniejsze i łatwiej się podlewa (co fakt to fakt). Dziś, jak zobaczyłam co to decoupage to aż za nimi tęsknię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

)
bo ja albo ślepa jestem albo monitor w kompie nie widzi różu

- 02.06.2011r.