dopalacze - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 00:26   #61
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: dopalacze

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Swoją drogą mam dosyć że wydaje się tyle kasy na alkoholików i ćpunów, którzy mają swoje ośrodki, ba, swoje oddziały w szpitalach psychiatrycznych, a dziewczyny z ostrymi zaburzeniami odżywiania, żyją ściśnięte w salach ze schizofrenikami i innymi osobami trudnymi we współżyciu. super kraj generalnie. opiekujmy się ćpunami i alkoholikami dalej, po co odcinać pępowine.
Pozwolisz, że Cię "odbielę", ale bardzo ważną kwestię poruszyłaś. Generalnie imho przydałaby się spora edukacja na temat ED, bo z tego co zauważyłam multum ludzi to bagatelizuje i uważa anoreksję/bulimię za fanaberię rozpuszczonych gówniar. Co więcej, sporo się znajdzie takich, którzy twierdzą, że ich leczenie jest głupotą, bo przecież wystarczy "zacząć żreć" (autentyk)
Stary 2010-09-16, 00:27   #62
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
W okresie sesji studenckich jest nagonka na apteki i syropy które studenci kupuja hurtowo bo lepiej sie po nich uczy a w założeniu są na kaszel
serio? Nigdy o tym nie słyszałam, chyba wypróbuję

Co do dopalaczy. Są to z założenia artykuły kolekcjonerskie a jak ktoś ma ochote używać ich niezgodnie z przeznaczeniem to jego problem.

A media o tym mówią, bo to dobry temat na sprzedaż. Tak samo jak zatrucia grzybami czy ptasia czy świńską grypa. Nikt nie podaje ile osob rocznie umiera na normalną grypę, a jest to 1-3 osob na 1000 zachorowań (dodam, że w najgorętszym okresie zachorowań na grype liczba chorych to ok 3 mln osób)

Jak pojawi się kolejny gorący temat to o dopalaczach wszyscy zapomną.
Stary 2010-09-16, 00:27   #63
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
no owszem ,tylko zazdrościć koles mial pomysl na biznes i to się chwali.
Robi to legalnie .
Dopalacze sa na rynku zdaje sie nie od wczoraj i jakoś prawo nie umie sobie z tym poradzić bo niby z czym ,skoro to rzeczy do kolekcjonowania a nie zażywania.

Równie dobrze można by tak przedstawić właścieli gorzelni i budżet państwa.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 00:29   #64
muszynianka
Zakorzenienie

No, dokładnie. Wiem o tym doskonale... No i taki alkoholik czy ćpun, to sobie idzie do ośrodeczka, albo na oddział, ma terapie, srapie.
Anorektyczka czy bulimiczka na miejsce w szpitalu czeka... miesiącami.
A jak się dostanie, to chyba nie muszę mówić jak to wygląda.
W cywilizowanych krajach zamiast wytrzeźwiałek mają właśnie ośrodki dla dziewczyn z właśnie takimi problemami.

No ale ok dalej martwmy się o ćpunów i alkoholików. Prowadźmy ich za rączkę w uzależnieniu całe życie to napewno się usamodzielnią
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 00:31   #65
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
R

paula78 dla jasności ja miałam takie pogadanki, naprawdę naprawdę sporo ich było. w czasach kiedy wąchanie kleju było najmodniejsze.
Cytat:
No, to u was też nikt nie czytał pamiętnika narkomanki? Bo u mnie kompletnie nikt nie znał dzieci z dworca zoo, a pani polonistka to biła tą książką po głowie że śmiemy czytać o tym jak wygląda życie.
wąchanie kleju znam z opowieści od starszych kuzynów i ich kolegów ,sami nie wąchali ale towarzystwo znali
A "pamiętnik narkomanki"przeczytałam z wlasnej woli ,gdzies nawet chyba w domu rodzinnym mam tą czy tę? ksiązkę.
Musze odgrzebać dla córki.

A i jeszcze "My dzieci z dworca zoo "

Stary 2010-09-16, 00:31   #66
zakalec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
No przestań Muszy, przewidzieć Ci się musiało Gdzie, na bank nam nikt nigdy nic nie tłumaczył i teraz się narkotyzujemy zapewne i piszemy te wszystkie posty na haju Bo niby skąd byśmy miały wiedzieć o Tantum Rosa
to miało być zabawne czy jak? jeżeli tak, to doprawdy boki zrywać.
dla mnie narkoman to chory człowiek, któremu trzeba pomóc i robić wszystko, żeby zapobiegać temu zjawisku. a skoro profilaktyka w szkołach marna, to propsowanie dopalaczy jest naprawdę mądre.
narkomani też mają dzieci, rodziny, które cierpią z powodu choroby swoich bliskich. ale chyba większość słysząc słowo "narkoman" widzi przed oczami jakiegoś bezdomnego samotnego brudasa. sorry, któraś dostrzegła "dresa" na fecie, ale widzi tylko jego, a nie rodzinę. mi jest szkoda każdego chorego człowieka, narkoman nie jest dla mnie śmieciem niewartym uwagi. zwłaszcza, że przyczyny narkomanii bywają bardzo złożone, to nie tylko głupota.
zakalec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 00:32   #67
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
No, dokładnie. Wiem o tym doskonale... No i taki alkoholik czy ćpun, to sobie idzie do ośrodeczka, albo na oddział, ma terapie, srapie.
W cywilizowanych krajach zamiast wytrzeźwiałek mają właśnie ośrodki dla dziewczyn z właśnie takimi problemami.

No ale ok dalej martwmy się o ćpunów i alkoholików. Prowadźmy ich za rączkę w uzależnieniu całe życie to napewno się usamodzielnią
Z tego co wiem, to dziewczyny z ED jeśli mają szczęście, że ich rodziców na to stać i ci rodzice zauważą problem, zazwyczaj trafiają do prywatnych ośrodków. Powiedzmy sobie szczerze - leczenie ED samo w sobie jest bardzo trudne, w takich warunkach, o jakich piszesz, jest imho niewykonalne i może co najwyżej pogorszyć stan anorektyczki/bulimiczki.
Stary 2010-09-16, 00:33   #68
muszynianka
Zakorzenienie

No widzisz... klej jest legalny od lat i legalny być nie przestaje, jakoś nikt nie chce bić sprzedawców w sklepie z... artykułami budowlanymi?;d
Stary 2010-09-16, 00:33   #69
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
serio? Nigdy o tym nie słyszałam, chyba wypróbuję
Ano
nie wiem czy nie chodzi o Tussipect ,akurat oglądając o tym reportaż zresztą na tvn miałam ten syrop w apteczce dla dziecka ale nie próbowałam więc nie wiem jak działa

Stary 2010-09-16, 00:37   #70
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
słysząc słowo "narkoman" widzi przed oczami jakiegoś bezdomnego samotnego brudasa.
nie no oczywiście wszystki jesteśmy głupiutkie i mamy klapy na oczach
myślę narkoman i widzę
lady gage która wciąga kokę
widzę samotnego heroinistę bez domu
widzę dzieci które wąchają klej
widzę studenta który wciąga fetkę przed nauką

wiele rzeczy widzę skarbie.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Z tego co wiem, to dziewczyny z ED jeśli mają szczęście, że ich rodziców na to stać i ci rodzice zauważą problem, zazwyczaj trafiają do prywatnych ośrodków.
no, ale to wiadomo nie tak powinno działać.. generalnie to odseparowani są narkomani i alkoholicy, schizofrenia, dwubiegunowość, agresja, wszystkie psychozy psychotyczne przypadki tralalala siedzą razem z anorektyczkami i ludźmi którzy mają depresję. generalnie świetne warunki prawda?;p ale podłóżmy kolejna podusie pod dupkę alkoholika, wybudujmy kolejną wytrzeźwiałkę żeby mu zimno w zimę nie było jak się wina napije.
Stary 2010-09-16, 00:38   #71
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakalec Pokaż wiadomość
dla mnie narkoman to chory człowiek, któremu trzeba pomóc i robić wszystko, żeby zapobiegać temu zjawisku. a skoro profilaktyka w szkołach marna, to propsowanie dopalaczy jest naprawdę mądre.
narkomani też mają dzieci, rodziny, które cierpią z powodu choroby swoich bliskich. ale chyba większość słysząc słowo "narkoman" widzi przed oczami jakiegoś bezdomnego samotnego brudasa. sorry, któraś dostrzegła "dresa" na fecie, ale widzi tylko jego, a nie rodzinę. mi jest szkoda każdego chorego człowieka, narkoman nie jest dla mnie śmieciem niewartym uwagi. zwłaszcza, że przyczyny narkomanii bywają bardzo złożone, to nie tylko głupota.
Czasami im nie można pomóc w inny sposob jak rozdawania czystych igieł i dawki narkotyku,na zachodzi sa takie programy ,chyba kiedys był o tym artykuł w wysokich obcasach.
Szczegółów niestety nie pamietam.

Stary 2010-09-16, 00:39   #72
muszynianka
Zakorzenienie

Tak to bodajże w Szwecji? Są specjalne pokoje gdzie narkotyki podawane są dożylnie w czystych sterylnych warunkach czystymi nowymi strzykawkami. Pod nadzorem pielęgniarek.
Stary 2010-09-16, 00:39   #73
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
myślę narkoman i widzę

wiele rzeczy widzę skarbie.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

.
widziałaś reportaż o wąchających klej dzieciach ,które mieszkają na ulicy ,w kanałach i piwnicach w rosji ?
Masakra.

Stary 2010-09-16, 00:41   #74
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakalec Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Cię rozbawiłam Mnie również bardzo rozbawiła Twoja wcześniejsza wypowiedź o tym, że nie miałam w szkole zajęć o narkotykach

Wiesz, imho narkoman trochę się różni od "zwykłego" chorego - przy trąbieniu wszędzie, że narkotyki szkodzą, są niebezpieczne, że odrobina wystarczy, żeby się wciągnąć, on bez żadnych problemów się w to pakuje. Życie ma to do siebie, że za swoje postępowanie trzeba potem ponieść odpowiedzialność.

Zresztą, nie masz w swoim otoczeniu żadnego alkoholika? Nierzadko są to ludzie o określonej pozycji, z zewnątrz ideał, który w wiele w życiu osiągnął, natomiast tak naprawdę... wiadomo. Mają rodziny, które przechodzą piekło, wysyła się ich na leczenie, a oni wracają, chleją dalej i są jeszcze gorsi, niż byli. A alkohol jest z tego co dobrze pamiętam legalny i nawet go reklamują w telewizji.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
No widzisz... klej jest legalny od lat i legalny być nie przestaje, jakoś nikt nie chce bić sprzedawców w sklepie z... artykułami budowlanymi?;d
"Łatwopalny, szybkoschnący..."
Stary 2010-09-16, 00:41   #75
muszynianka
Zakorzenienie

tak paula to były chyba dzieci z leningradzkiego..?

pierwsze lepsze źródło
Cytat:
Kraj ten lubi również narkomanów. Ze statystyk FBI możemy wyczytać, że największym odbiorcom „afgańskiej papki” jest właśnie Norwegia. W samym Oslo odsetek nałogowych narkomanów jest dość pokaźny. Państwo stara się walczyć z tym zjawiskiem budując… białe pokoje. Białe pokoje są miejscami sanitarnymi, w których osoba uzależniona może poprosić pielęgniarkę o zrobienie zastrzyku (oczywiście za pieniądze podatnika i ciekawe, czy zrobiłaby zastrzyk mojej ciotce, która jest chora na cukrzyce- pewnie nie, bo przywilej dotyczy jedynie narkomanów). Ostatnio wprowadzono także specjalne renty dla osób z takim nałogiem, jak również miesięczny przydział strzykawek.
Stary 2010-09-16, 00:44   #76
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
widziałaś reportaż o wąchających klej dzieciach ,które mieszkają na ulicy ,w kanałach i piwnicach w rosji ?
Masakra.
Też to widziałam
Stary 2010-09-16, 00:46   #77
muszynianka
Zakorzenienie

tutaj można obejrzeć tak nawiasem mówiąc
http://www.youtube.com/watch?v=xW4yyekeCDU
Stary 2010-09-16, 00:46   #78
zakalec
Zadomowienie

Cytat:

prowadzenie za rękę? chyba nie wiesz jak wygląda prawidłowa terapia uzależnień.
a co do bulimiczek to znam dwie, które leczyły się w ośrodku dla narkomanów, bo żadne szpitale, kliniki im nie pomogły. one jakoś nie miały takiego obrzydzenia do swoich współtowarzyszy leczenia. choroba to choroba, każdy jest równy, najważniejsze, że chce się leczyć.
Stary 2010-09-16, 00:51   #79
muszynianka
Zakorzenienie

Taaaa nie no ja mam wrażenie że ty albo czytasz wybiórczo albo bez zrozumienia

Z resztą, co tu dużo mówić... naiwność aż bije
Stary 2010-09-16, 01:31   #80
zakalec
Zadomowienie

Cytat:
myślę narkoman i widzę
ale nie rusza Cię to jakoś specjalnie, po prostu sobie są tacy ludzie i już, mają co chcieli.
eehhh

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Z resztą, co tu dużo mówić... naiwność aż bije
dla Ciebie to naiwność, dla mnie wiara w ludzi i empatia.
ciekawe jakbyście śpiewały, gdyby sklep z dopalaczmi otworzyli naprzeciw szkoły, do której chodzą Wasze dzieci. ah no w sumie żaden problem pewnie, biznes is biznes, a wychowacie swoje dzieci tak, że nigdy nie spróbują nawet sięgnąć po tego typu specyfiki.
Stary 2010-09-16, 03:10   #81
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kjojik80 Pokaż wiadomość
kurcze to może zalegalizujmy here, kokainę, amfę, LSD, grzybki proponuję aby była na to półka w spożywczaku, albo lepiej na stacji benzynowej, przecież jak ktoś chce to i tak się naćpa, to po co tego zabraniać. Niech się zaćpają na śmierć, a państwo jeszcze zarobi na tym w podatkach, złoty interes i brak dziury budżetowej, rewelacyjna opieka medyczna, kasa kasa spływa strumieniami... normalnie żyć nie umierać, ooo zapomniałam młodzież nam się zaćpała na śmierć

.
Jak najbardziej. Zalegalizujmy. Bez sarkazmu, pelna powaga. A po zalegalizowaniu uniezaleznijmy sie od ropy naftowej. To dwie najmadrzejsze rzeczy, jakie moglibysmy zrobic dla siebie samych i calego swiata.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 08:17   #82
kjojik80
Rozeznanie

GG do kjojik80 Send a message via Skype™ to kjojik80

nie zawsze jeśli coś jest legalne jest dobre

ale dzieciaki które próbują dopalaczy, mówią, że to dla zabawy, potem jest fajnie wiec próbują więcej, to nie jest dobre, bo na opakowaniu nie jest napisane żeby nie mieszać z innymi dopalaczami... a przepraszam artykułami kolekcjonerskimi lub innymi substancjami.

no właśnie, na wszystkich substancjalnych spożywczych, a głownie na lekach jest napisane żeby nie zażywać więcej niż xx na dobę i nie mieszać z substancją "a" czy "b", czyli potencjalny użytkownik wie ze jeśli zachowa ostrożność będzie ok, a ponieważ dopalacze nie są przeznaczone do spożywania, to nie mają takich oznaczeń więc łatwo jest je przedawkować, pomieszać nieświadomie, te ekstremalne szpitalne przypadki, kiedy ratowano dzieciaki, właśnie wynikało z faktu, że ktoś pomieszał, różne dopalacze ze sobą.

ale jak tak was czytam, to mam wrażenie, że tak bronicie dopalaczy że chyba po prostu korzystacie, tylko tak udajecie, ze wy nie...

znieczulica społeczna, widzę tylko czubek własnego nosa, reszta mnie nie dotyczy, a to nie działa tak. właśnie wrażliwość społeczna jest ważna.uwrażliwianie młodzieży na problemy społeczne, nie tylko dopalacze. wszyscy są teraz egoistyczni, zapatrzeni w siebie, nie widzą drugie człowieka i jego bólu.

mnie w domu uczono przede wszystkim uwrażliwienia na cierpienie człowieka.

A wracając do dopalaczy i nie tylko

zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć.

bulimia i anoreksja to chorobna duszy w domach pełnych miłości i zrozumienia nie ma raczej takich problemów

a co do 10-letniej córki w aptece... no cóż, jeśli się dziecko w takim chłodzie do ludzi wychowuje to wcale mnie to nie dziwi, moja córka zapytałaby, czy nie można temu panu jakoś pomóc. taka jest różnica.
Nie noś dziecka przodem do świata:
http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg
http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg-
tak NIE nosimy
kjojik80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 09:55   #83
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
bulimia i anoreksja to chorobna duszy w domach pełnych miłości i zrozumienia nie ma raczej takich problemów

teraz to tak pojechałaś, że chyba idę schować się pod kołdrę.
Stary 2010-09-16, 09:56   #84
kjojik80
Rozeznanie

Cytat:

teraz to tak pojechałaś, że chyba idę schować się pod kołdrę.
a co cie tak rozśmieszyło??
tak NIE nosimy
Stary 2010-09-16, 09:59   #85
muszynianka
Zakorzenienie

No właśnie to zdanie.
Stary 2010-09-16, 10:02   #86
kjojik80
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie to zdanie.
a możesz konkretniej, bo ja nic śmiesznego w tym nie widzę, zresztą to nie ja to określenie wymyśliłam, tylko psycholodzy, którzy pracują z takimi dziećmi i młodzieżą
tak NIE nosimy
Stary 2010-09-16, 10:04   #87
muszynianka
Zakorzenienie

tak tak, tak sobie mów.
O Jezu, no to się pośmialiśmy
Stary 2010-09-16, 10:11   #88
Oh Stella_Stellah_huh
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Oh Stella_Stellah_huh

Cytat:
pani ktora wybiela odbyty aktorkom porno, to tylko profesja ;p

Buahahahaahaha XD wiedziałam!!! BTW cudowny tekścior
And all around, no
It’s no cause for concern

Oh Stella_Stellah_huh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 10:13   #89
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kjojik80
wrażliwość społeczna jest ważna
Jeżeli na samej wrażliwości się kończy, to jest dla społeczeństwa tak samo użyteczna jak zajmowanie się swoimi sprawami.
Cytat:
Napisane przez kjojik80
mnie w domu uczono przede wszystkim uwrażliwienia na cierpienie człowieka.
I co z tego? Światu to niezbyt pomogło, a Ty po prostu cześciej się czymś przejmujesz. Tak, wrażliwość na rzeczy, na które nie ma się wpływu jest naprawdę przydatna

Cytat:
Napisane przez kjojik80
ale jak tak was czytam, to mam wrażenie, że tak bronicie dopalaczy że chyba po prostu korzystacie, tylko tak udajecie, ze wy nie...
Idiotyczna insynuacja. Równie dobrze ktoś mógłby 'jak tak Cię czyta' wysnuć, że skoro tak bronisz narkomanów, to pewnie obsługujesz cały dworzec, żeby uczynić ich świat lepszym, ale kto chciałby zniżać się do niczym nie popartych zarzutów? Nikt tutaj nie bronił dopalaczy samych w sobie. A nawet gdyby, to co z tego? Ja uważam, że powinny być bardziej szkodliwe i bardziej dostępne, żeby więcej idiotów skończyło w szpitalu, i mam gdzieś czyje to dzieci, i kto nie potrafił ich nauczyć samodzielnego myślenia, ale nie zmienia to faktu, że sam nie używam, i nie mam zamiaru.

Cytat:
Napisane przez kjojik80
moja córka zapytałaby, czy nie można temu panu jakoś pomóc
I co byś jej odpowiedziała? 'Porwijmy go, i zawieźmy do szpitala', czy 'chodź, zapłacimy za jego strzykawki'?
Stary 2010-09-16, 10:16   #90
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Ci młodzi mają rodziców i szkołę aby ich edukować a nie zamiatać pod dywan.
Ale nie w szkole sa 2 godz. religii zamiast organizować spotkania z psychologami,lekarzami ,pokazywac im hospicja,szpitale ,ośrodki uzależnien,spotkania z narkomanami.
Ja miałam w liceum spotkanie z narkomanem, opowiadał, że to dzięki Jezusowi wyszedł z nałogu.

Dajta spokój...

Cytat:
nie o wychowanie się rozchodzi, ale o silna wolę, albo chęć spróbowania czegoś nowego, oczywiście że nie ma problemu z marychą, zapali jointa i będzie mu wesoło, to poszuka czegoś mocniejszego, o na przeciwko szkoły otworzyli sklep z dopalaczami, super..., a ma kochających rodziców, nie ma problemów w szkole, generalnie wszystko idealnie, ale tu kusi, tam nęci, nie kazdy umie się temu oprzeć.
Prawda jest taka, że życie jest pełne pokus. Teraz faktycznie młodzież ma ich coraz więcej, więc czasem bardzo się gubi. Ale potrzeba jest porządna profilaktyka w szkole, tak jak pisała paula78, spotkania z lekarzami, psychologami... A nie były narkoman, który pieprzy, jak to wyszedł z nałogu dzięki Jezusowi, bo to nikogo nie przekona.

Cytat:
Napisane przez Tetrix Pokaż wiadomość
Ech, dlaczego ludzie tak pragną zamordyzmu.
Bo większość ludzi jest słabych, głupich i nie umie dobrze wybierać.

Cytat:
A ona mi mówi :"każdy robi to na własną odpowiedzialność i poniesie tego konsekwencje"
To akurat nie do końca prawda, bo ta leczenie płaci całe społeczenstwo, więc w naszym interesie jest, aby było takich ludzi jak najmniej.

Cytat:
ludzie mają odlot po gorszych świństwach niż dopalacze.
które nie są do spożycia przez ludzi.
jak ktoś zje trutkę na szczury to jego problem
Wiesz, jak działa trutka na szczury?
Po tym czeka człowieka tylko śmierć w OGROMNYCH męczarniach, żaden tam odlot.

Cytat:
o w takim chłodzie do ludzi wychowuje to wcale mnie to nie dziwi, moja córka zapytałaby, czy nie można temu panu jakoś pomóc. taka jest różnica.
I co byś jej odpowiedziała? JAK pomóc? Walnąć umoralniającą gadkę?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości