|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dopalacze
Cytat:
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy o tym nie słyszałam, chyba wypróbuję Co do dopalaczy. Są to z założenia artykuły kolekcjonerskie a jak ktoś ma ochote używać ich niezgodnie z przeznaczeniem to jego problem. A media o tym mówią, bo to dobry temat na sprzedaż. Tak samo jak zatrucia grzybami czy ptasia czy świńską grypa. Nikt nie podaje ile osob rocznie umiera na normalną grypę, a jest to 1-3 osob na 1000 zachorowań (dodam, że w najgorętszym okresie zachorowań na grype liczba chorych to ok 3 mln osób) Jak pojawi się kolejny gorący temat to o dopalaczach wszyscy zapomną.
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robi to legalnie . Dopalacze sa na rynku zdaje sie nie od wczoraj i jakoś prawo nie umie sobie z tym poradzić bo niby z czym ,skoro to rzeczy do kolekcjonowania a nie zażywania. Równie dobrze można by tak przedstawić właścieli gorzelni i budżet państwa. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
No, dokładnie. Wiem o tym doskonale... No i taki alkoholik czy ćpun, to sobie idzie do ośrodeczka, albo na oddział, ma terapie, srapie.
Anorektyczka czy bulimiczka na miejsce w szpitalu czeka... miesiącami. A jak się dostanie, to chyba nie muszę mówić jak to wygląda. W cywilizowanych krajach zamiast wytrzeźwiałek mają właśnie ośrodki dla dziewczyn z właśnie takimi problemami. No ale ok dalej martwmy się o ćpunów i alkoholików. Prowadźmy ich za rączkę w uzależnieniu całe życie to napewno się usamodzielnią |
|
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A "pamiętnik narkomanki"przeczytałam z wlasnej woli ,gdzies nawet chyba w domu rodzinnym mam tą czy tę? ksiązkę. Musze odgrzebać dla córki. A i jeszcze "My dzieci z dworca zoo " |
||
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie narkoman to chory człowiek, któremu trzeba pomóc i robić wszystko, żeby zapobiegać temu zjawisku. a skoro profilaktyka w szkołach marna, to propsowanie dopalaczy jest naprawdę mądre. narkomani też mają dzieci, rodziny, które cierpią z powodu choroby swoich bliskich. ale chyba większość słysząc słowo "narkoman" widzi przed oczami jakiegoś bezdomnego samotnego brudasa. sorry, któraś dostrzegła "dresa" na fecie, ale widzi tylko jego, a nie rodzinę. mi jest szkoda każdego chorego człowieka, narkoman nie jest dla mnie śmieciem niewartym uwagi. zwłaszcza, że przyczyny narkomanii bywają bardzo złożone, to nie tylko głupota. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz... klej jest legalny od lat i legalny być nie przestaje, jakoś nikt nie chce bić sprzedawców w sklepie z... artykułami budowlanymi?;d
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Ano
![]() nie wiem czy nie chodzi o Tussipect ,akurat oglądając o tym reportaż zresztą na tvn miałam ten syrop w apteczce dla dziecka ale nie próbowałam więc nie wiem jak działa
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę narkoman i widzę lady gage która wciąga kokę widzę samotnego heroinistę bez domu widzę dzieci które wąchają klej widzę studenta który wciąga fetkę przed nauką wiele rzeczy widzę skarbie. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczegółów niestety nie pamietam. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to bodajże w Szwecji? Są specjalne pokoje gdzie narkotyki podawane są dożylnie w czystych sterylnych warunkach czystymi nowymi strzykawkami. Pod nadzorem pielęgniarek.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra. |
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, imho narkoman trochę się różni od "zwykłego" chorego - przy trąbieniu wszędzie, że narkotyki szkodzą, są niebezpieczne, że odrobina wystarczy, żeby się wciągnąć, on bez żadnych problemów się w to pakuje. Życie ma to do siebie, że za swoje postępowanie trzeba potem ponieść odpowiedzialność. Zresztą, nie masz w swoim otoczeniu żadnego alkoholika? Nierzadko są to ludzie o określonej pozycji, z zewnątrz ideał, który w wiele w życiu osiągnął, natomiast tak naprawdę... wiadomo. Mają rodziny, które przechodzą piekło, wysyła się ich na leczenie, a oni wracają, chleją dalej i są jeszcze gorsi, niż byli. A alkohol jest z tego co dobrze pamiętam legalny i nawet go reklamują w telewizji. ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
tak paula to były chyba dzieci z leningradzkiego..?
pierwsze lepsze źródło Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj można obejrzeć tak nawiasem mówiąc
http://www.youtube.com/watch?v=xW4yyekeCDU |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do bulimiczek to znam dwie, które leczyły się w ośrodku dla narkomanów, bo żadne szpitale, kliniki im nie pomogły. one jakoś nie miały takiego obrzydzenia do swoich współtowarzyszy leczenia. choroba to choroba, każdy jest równy, najważniejsze, że chce się leczyć. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa nie no ja mam wrażenie że ty albo czytasz wybiórczo albo bez zrozumienia
Z resztą, co tu dużo mówić... naiwność aż bije |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eehhh ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- dla Ciebie to naiwność, dla mnie wiara w ludzi i empatia. ciekawe jakbyście śpiewały, gdyby sklep z dopalaczmi otworzyli naprzeciw szkoły, do której chodzą Wasze dzieci. ah no w sumie żaden problem pewnie, biznes is biznes, a wychowacie swoje dzieci tak, że nigdy nie spróbują nawet sięgnąć po tego typu specyfiki. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
nie zawsze jeśli coś jest legalne jest dobre
ale dzieciaki które próbują dopalaczy, mówią, że to dla zabawy, potem jest fajnie wiec próbują więcej, to nie jest dobre, bo na opakowaniu nie jest napisane żeby nie mieszać z innymi dopalaczami... a przepraszam artykułami kolekcjonerskimi lub innymi substancjami. no właśnie, na wszystkich substancjalnych spożywczych, a głownie na lekach jest napisane żeby nie zażywać więcej niż xx na dobę i nie mieszać z substancją "a" czy "b", czyli potencjalny użytkownik wie ze jeśli zachowa ostrożność będzie ok, a ponieważ dopalacze nie są przeznaczone do spożywania, to nie mają takich oznaczeń więc łatwo jest je przedawkować, pomieszać nieświadomie, te ekstremalne szpitalne przypadki, kiedy ratowano dzieciaki, właśnie wynikało z faktu, że ktoś pomieszał, różne dopalacze ze sobą. ale jak tak was czytam, to mam wrażenie, że tak bronicie dopalaczy że chyba po prostu korzystacie, tylko tak udajecie, ze wy nie... znieczulica społeczna, widzę tylko czubek własnego nosa, reszta mnie nie dotyczy, a to nie działa tak. właśnie wrażliwość społeczna jest ważna.uwrażliwianie młodzieży na problemy społeczne, nie tylko dopalacze. wszyscy są teraz egoistyczni, zapatrzeni w siebie, nie widzą drugie człowieka i jego bólu. mnie w domu uczono przede wszystkim uwrażliwienia na cierpienie człowieka. A wracając do dopalaczy i nie tylko zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć. bulimia i anoreksja to chorobna duszy w domach pełnych miłości i zrozumienia nie ma raczej takich problemów a co do 10-letniej córki w aptece... no cóż, jeśli się dziecko w takim chłodzie do ludzi wychowuje to wcale mnie to nie dziwi, moja córka zapytałaby, czy nie można temu panu jakoś pomóc. taka jest różnica.
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to tak pojechałaś, że chyba idę schować się pod kołdrę. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
a co cie tak rozśmieszyło??
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to zdanie.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
a możesz konkretniej, bo ja nic śmiesznego w tym nie widzę, zresztą to nie ja to określenie wymyśliłam, tylko psycholodzy, którzy pracują z takimi dziećmi i młodzieżą
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
O Jezu, no to się pośmialiśmy
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Buahahahaahaha XD wiedziałam!!!
|
|
#89 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#90 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajta spokój... ![]() Cytat:
Bo większość ludzi jest słabych, głupich i nie umie dobrze wybierać. Cytat:
Cytat:
Po tym czeka człowieka tylko śmierć w OGROMNYCH męczarniach, żaden tam odlot. I co byś jej odpowiedziała? JAK pomóc? Walnąć umoralniającą gadkę? |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Gdzie, na bank nam nikt nigdy nic nie tłumaczył i teraz się narkotyzujemy zapewne i piszemy te wszystkie posty na haju