Rozstanie :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 23:53   #61
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie :(

Cytat:
Napisane przez Gojakk Pokaż wiadomość
Nie ciągle coś pisze.Np w nocy dzwonił a dzisiaj rano pisał smsa co się stało,że do niego dzwoniłam w nocy
Albo ma jakieś chore schizy albo z Ciebie chce zrobić wariatkę.
Mam nadzieję, że nic nie odpisałaś?
Cytat:
Mam jakieś takie lęki odnośnie samotności,że już nikogo nie spotkam,że będę sama,że nie pokocham nikogo bardziej niż jego
Kochana, oczywiście, że spotkasz kogoś innego, lepszego, takiego, który będzie Cię szanował i nie podniesie na Ciebie ręki.
Poza tym, naprawdę uważasz, że lepiej być z byle kim - śmieciem, który jest niebezpieczny, niż jakiś czas pobyć sama?
Cytat:
Już się miałam pochwalić,że dzisiaj to pierwszy dzień w którym nie płakałam,ale niestety .
Niewiele czasu minęło, płacz, jeśli Ci to pomaga.
Stary 2011-01-05, 08:54   #62
Gojakk
Raczkowanie

Hej dziewczyny.U mnie leci pomalutku. Różnie bywa raz lepiej raz gorzej.W piątek ide do psychologa trochę się boję tej wizyty i skierowania na psychoterapię ( czuję się jakbym miała problemy z głową;/ ) Wczoraj o mały włos a bym napisała do TŻ-ta ,tak się we mnie nazbierało. Ale jakoś się powstrzymałam. Teraz się zbieram na uczelnię, gdzie czekają na mnie 2 kolokwia,więc trzymajcie kciuki bo praktycznie nic się nie uczyłam,nie miałam głowy do tego
Gojakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 10:21   #63
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj o mały włos a bym napisała do TŻ-ta ,tak się we mnie nazbierało.

Nie rób tego, bo facet zobaczy, że ma nad Tobą przewagę i jeszcze łatwiej będzie mu Cię zmanipulować.
Cytat:
Ale jakoś się powstrzymałam

Cytat:
. Teraz się zbieram na uczelnię, gdzie czekają na mnie 2 kolokwia,więc trzymajcie kciuki bo praktycznie nic się nie uczyłam,nie miałam głowy do tego
trzymam.
Stary 2011-01-05, 10:30   #64
Malla
Nie depcze krokusów

TŻ = Tyran Żenujący?
Stary 2011-01-05, 10:32   #65
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
TŻ = Tyran Żenujący?
A właśnie, dlaczego nadal go tak nazywasz?
Stary 2011-01-05, 10:57   #66
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.U mnie leci pomalutku. Różnie bywa raz lepiej raz gorzej.W piątek ide do psychologa trochę się boję tej wizyty i skierowania na psychoterapię ( czuję się jakbym miała problemy z głową;/ ) Wczoraj o mały włos a bym napisała do TŻ-ta ,tak się we mnie nazbierało. Ale jakoś się powstrzymałam. Teraz się zbieram na uczelnię, gdzie czekają na mnie 2 kolokwia,więc trzymajcie kciuki bo praktycznie nic się nie uczyłam,nie miałam głowy do tego
Wszystko masz z głową w porządku, skoro po pierwsze zakończyłaś tą znajomość, po drugie powstrzymałaś silną chęć napisania do niego (SUKCES! ) a po trzecie chcesz sama sobie pomóc.

Teraz tylko potrzebujesz pomocy w odnalezieniu swojej wartości, spokoju, w wyjściu z roli ofiary. Bo Ty jesteś ofiarą, tak samo jak np ofiary gwałtu potrzebują pomocy terapeuty, a przecież nikt nie powie, że mają coś z głową. Powodzenia na kolokwiach!
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 15:44   #67
Gojakk
Raczkowanie

Sama nie wiem, pewnie z przyzwyczajenia ;/ Poprawiam się były
Stary 2011-01-05, 16:00   #68
karolynka90
Zakorzenienie

Jak poszły kolokwia?
Stary 2011-01-05, 16:28   #69
ewula87
Rozeznanie

Ojjj tak sobie czytam ten wątek... bardzo smutne to co Cię spotkało...
Ale wielki ukłon w Twoją stronę za zakończenie tego "pożal się Boże" związku... Masz ogromną siłę, że pomimo jego prób manipulowania Tobą i zmuszenia Cie żebyś się odezwała do niego, Ty milczysz Na pewno dasz radę przebrnąć przez to bo jesteś naprawdę silną kobietą. A to, że znajdziesz jeszcze cudownego mężczyznę kochającego a przede wszystkim szanującego Ciebie, to chyba nie muszę pisać!
A jeśli chodzi o jego ciągłe pisanie do Ciebie to moja rada jest taka żebyś po prostu nie czytała tych wiadomości. Wszystkie usuwaj od razu. I dowiedz się, ale w niektórych modelach telefonów można zablokować dany numer żeby nie mógł pisać ani dzwonić do Ciebie.
Będzie dobrze!
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 17:50   #70
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Jak poszły kolokwia?

Jedno dobrze,a drugie będę pisała dopiero w przyszłym tygodniu

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Ojjj tak sobie czytam ten wątek... bardzo smutne to co Cię spotkało...
Ale wielki ukłon w Twoją stronę za zakończenie tego "pożal się Boże" związku... Masz ogromną siłę, że pomimo jego prób manipulowania Tobą i zmuszenia Cie żebyś się odezwała do niego, Ty milczysz Na pewno dasz radę przebrnąć przez to bo jesteś naprawdę silną kobietą. A to, że znajdziesz jeszcze cudownego mężczyznę kochającego a przede wszystkim szanującego Ciebie, to chyba nie muszę pisać!
A jeśli chodzi o jego ciągłe pisanie do Ciebie to moja rada jest taka żebyś po prostu nie czytała tych wiadomości. Wszystkie usuwaj od razu. I dowiedz się, ale w niektórych modelach telefonów można zablokować dany numer żeby nie mógł pisać ani dzwonić do Ciebie.
Będzie dobrze!

Teraz jest dobrze, ale mam takie obawy,że złamie się któregoś dnia i odbiorę ten telefon albo odpisze na smsa chociaż nie chciałabym tego
A siłę mam dzięki wam dziewczyny
Stary 2011-01-05, 17:55   #71
karolynka90
Zakorzenienie

Pisz tu jak będziesz mieć chwile słabości.

I oczywiście nie tylko wtedy.
Stary 2011-01-05, 18:37   #72
malamenda2009
Zakorzenienie

Powodzenia na wizycie u psychologa, będziesz mogła bardziej zrozumieć te wszytkie mechanizmy i nauczysz się nowych umiejętności - to na pewno nie tak, że masz coś z głową - jesteś zraniona i potrzebna Ci pomoc.
Życzę Ci, żeby z każdym dniem było lepiej i żebyś zaczęła żyć nowym, lepszym życiem i spotkała kogoś, kto Cię nie będzie tak traktował i wynagrodzi te cierpienia
malamenda2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 19:17   #73
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie u psychologa, będziesz mogła bardziej zrozumieć te wszytkie mechanizmy i nauczysz się nowych umiejętności - to na pewno nie tak, że masz coś z głową - jesteś zraniona i potrzebna Ci pomoc.
Życzę Ci, żeby z każdym dniem było lepiej i żebyś zaczęła żyć nowym, lepszym życiem i spotkała kogoś, kto Cię nie będzie tak traktował i wynagrodzi te cierpienia
Dzięki. Możesz być pewna,że jeśli takie coś nastąpi pierwsze się o tym dowiecie Ale coś mi się wydaje,że nie prędko ;/
Stary 2011-01-05, 19:22   #74
karolynka90
Zakorzenienie

Ale absolutnie nie spiesz się z kolejnym związkiem.
Najpierw odzyskaj równowagę psychiczną, zobacz, że samej też może Ci być dobrze, że nie potrzeba Ci mężczyzny, że Ty jesteś najważniejsza.
A odpowiedniego kandydata na faceta spotkasz w swoim czasie.
Stary 2011-01-05, 19:26   #75
siostraelwa
Zadomowienie

Jak najdalej od niego!
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 10:56   #76
Gojakk
Raczkowanie

Karolynka90 - Widzę,że jesteś z moich okolic Mam jeszcze jeden problem, otóż ja znam jego hasło na nk i wiem ,że będzie mnie kusiło,żeby coś tam podejrzeć, nie chce tego bo to co tam przeczytam może być bolesne.Więc co mam zrobić?Mam mu napisać,żeby zmienił hasło, bo je znam? ;/

Edytowane przez Gojakk
Czas edycji: 2011-01-06 o 10:59
Stary 2011-01-06, 11:04   #77
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Karolynka90 - Widzę,że jesteś z moich okolic
Tak?
Cytat:
Mam jeszcze jeden problem, otóż ja znam jego hasło na nk i wiem ,że będzie mnie kusiło,żeby coś tam podejrzeć, nie chce tego bo to co tam przeczytam może być bolesne.Więc co mam zrobić?Mam mu napisać,żeby zmienił hasło, bo je znam? ;/
Nie pisz do niego.
Nie daj się "kuszeniu" i nie zawracaj sobie więcej nim głowy.
Stary 2011-01-06, 11:06   #78
malamenda2009
Zakorzenienie

Nic nie pisz do niego. Po prostu musisz mieć silną wolę i tego nie sprawdzaj. Im bardziej odetniesz się od niego i im szybciej to zrobisz, tym lepiej dla Ciebie - naprawdę. Lepiej żebyś nie przedłużała sobie tego bolesnego czasu po rozstaniu, bo on naprawdę zrobił wszytko, żeby na Ciebie nie zasługiwać. To nie jest jakaś pośrednia sytuacja - ten chłopak stanowi dla Ciebie zagrożenie.
Staraj się znaleźć sobie dużo innych zajęć, może odnów stare znajmośći, skup się na nauce, porządkach - cokolwiek byle o nim obsesyjnie nie myśleć.
Jeśli zaczynasz go wspominać i Wasze wspólne chwile, idź pogadać z siostrą czy na jakiś spacer, naprawdę musisz się od niego całkiem oderwać.
Pomyśl sobie, że teraz masz szansę na kogoś, kto będzie Cię szanował i nosił na rękach.
Sama jesteś DDA, to się wiąże z pewnymi zachowaniami, nad którymi możesz popracować, więc jeśli będziesz miała silną wolę, to teraz możesz naprawdę uporządkować swoje życie i znaleźć szczęście. Tylko że dla tego chłopaka nie powinno już być miejsca w Twoim życiu.
Czytałaś wątek Biedronki albo wątek DDA?
Stary 2011-01-06, 14:05   #79
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Nic nie pisz do niego. Po prostu musisz mieć silną wolę i tego nie sprawdzaj. Im bardziej odetniesz się od niego i im szybciej to zrobisz, tym lepiej dla Ciebie - naprawdę. Lepiej żebyś nie przedłużała sobie tego bolesnego czasu po rozstaniu, bo on naprawdę zrobił wszytko, żeby na Ciebie nie zasługiwać. To nie jest jakaś pośrednia sytuacja - ten chłopak stanowi dla Ciebie zagrożenie.
Staraj się znaleźć sobie dużo innych zajęć, może odnów stare znajmośći, skup się na nauce, porządkach - cokolwiek byle o nim obsesyjnie nie myśleć.
Jeśli zaczynasz go wspominać i Wasze wspólne chwile, idź pogadać z siostrą czy na jakiś spacer, naprawdę musisz się od niego całkiem oderwać.
Pomyśl sobie, że teraz masz szansę na kogoś, kto będzie Cię szanował i nosił na rękach.
Sama jesteś DDA, to się wiąże z pewnymi zachowaniami, nad którymi możesz popracować, więc jeśli będziesz miała silną wolę, to teraz możesz naprawdę uporządkować swoje życie i znaleźć szczęście. Tylko że dla tego chłopaka nie powinno już być miejsca w Twoim życiu.
Czytałaś wątek Biedronki albo wątek DDA?

Tak wątek DDA podczytuję Możesz podać linka do wątku biedronki ?

Edytowane przez Gojakk
Czas edycji: 2011-01-06 o 14:06
Stary 2011-01-06, 14:18   #80
karolynka90
Zakorzenienie

Link do wątku biedronki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...%B3a%E6+%B6lub

Co prawda u niej chodziło o zdradę faceta, ale zobaczysz jaka to silna dziewczyna - pomimo nacisków właściwie z każdej strony kilka tygodni przed ślubem odwołała go i pozbierała się.
Stary 2011-01-06, 14:32   #81
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Link do wątku biedronki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...%B3a%E6+%B6lub

Co prawda u niej chodziło o zdradę faceta, ale zobaczysz jaka to silna dziewczyna - pomimo nacisków właściwie z każdej strony kilka tygodni przed ślubem odwołała go i pozbierała się.
A tak pamiętam ten wątek Naprawdę dzielna dziewczyna.
Stary 2011-01-07, 07:58   #82
Gojakk
Raczkowanie

No i kiszka;/ Nastawiałam się cały tydzień na wizytę a u mnie przychodnie zamknięte,zrobili sobie długi weekend Szkoda,bo już bym miała to za sobą,a tak to dopiero w poniedziałek.
Stary 2011-01-07, 08:48   #83
ewula87
Rozeznanie

Szkoda, ale i tak wytrzymasz do poniedziałku, jesteś bardzo silna!
A w weekend, może umów się gdzieś ze znajomymi? Z siostrą? Zabaw się i postaraj o nim zapomnieć! Żyj własnym życiem w 100% odcinając się od niego i wszystkiego co z nim związane!
trzymaj się
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 09:25   #84
Gojakk
Raczkowanie

No i wiedziałam,że tak będzie;/ Powiedziałam matce,że chce iść do psychologa,ale według niej nie jest mi to potrzebne,bo ona nie takie problemy miała i sobie radziła Bo skoro zerwałam to sprawa jest zamknięta. Ale ja jestem głupia,że jej powiedziałam. Teraz przez 10 lat mi będzie to wypominać w różnych sytuacjach,taka już jest. I będzie patrzeć na mnie z politowaniem jak na wariatkę ;/
Stary 2011-01-07, 09:43   #85
malamenda2009
Zakorzenienie

Szkoda, że Twoja mama Cię nie rozumie i nie wspiera. Ale jesteś dorosłą kobietą na szczęście i to Ty decydujesz o swoim życiu a nie ona. Dlatego jeśli czujesz, że jest Ci ta wizyta potrzebna (a zapewne jest), to nie przejmuj się tym i idź.
Stary 2011-01-07, 09:47   #86
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda, że Twoja mama Cię nie rozumie i nie wspiera. Ale jesteś dorosłą kobietą na szczęście i to Ty decydujesz o swoim życiu a nie ona. Dlatego jeśli czujesz, że jest Ci ta wizyta potrzebna (a zapewne jest), to nie przejmuj się tym i idź.
Wiem pójdę i tak,ale szkoda,że nikt tego nie rozumie . Ona myśli,że sobie dobieram to do głowy (czyli dobrze myślałam,że ma mnie za wariatkę ) I,że mogę z nią porozmawiać,ale ja nie mam z nią takiego super kontaktu,wole z kimś obcym pogadać
Stary 2011-01-07, 09:53   #87
malamenda2009
Zakorzenienie

Pewnie że tak, poza tym o niektórych rzeczach może nie chciałabys mówić albo byłoby to niekomfortowe. Pokonasz te wszytkie przeciwności i będzie coraz lepiej
Stary 2011-01-07, 11:58   #88
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem pójdę i tak,ale szkoda,że nikt tego nie rozumie . Ona myśli,że sobie dobieram to do głowy (czyli dobrze myślałam,że ma mnie za wariatkę ) I,że mogę z nią porozmawiać,ale ja nie mam z nią takiego super kontaktu,wole z kimś obcym pogadać
Mi też mówili, że "nie świruj, akurat kto jak to, ale Ty jesteś silna i jesteś ostatnią osobą, której potrzebny jest psycholog. Przejdzie Ci, miałaś gorsze problemy."

I owszem, miałam gorsze problemy, ale teraz mam takie, jakie mam i skoro czuję, że potrzebny mi jest psycholog, to do niego pójdę, bo to moja psychika i jak dobrze pójdzie, to będzie mi ona potrzebna jeszcze przez kilkadziesiąt lat, więc zamierzam o nią dbać, a te osoby, które mówią, że wydziwiam, zapewne wzruszą ramionami, jak się okaże, że jednak trzeba było iść do psychologa. I nie żałuję, bo nikt inny za mnie cierpieć nie będzie, więc też niech nikt mi nie mówi, że nie mam po co iść do lekarza. Takie moje zdanie i trzymałam się go stanowczo i NIE ŻAŁUJĘ! Sam fakt, że mam wsparcie lekarza, że istnieje rozwiązanie tego problemu i nie jestem skazana na wieczną załamkę daje ogromny wzrost samopoczucia i poczucia bezpieczeństwa. I to poczucie bezpieczeństwa jest tym większe, że wiem, że jeśli znowu przeżyję załamanie nerwowe, to mogę się zwrócić do profesjonalisty, który pomoże. Myślę, że u Ciebie może być podobnie. Szkoda tylko, że akurat tak bliska osoba jak mama nie rozumie Twojego problemu, może wynika to ze stereotypowego myślenia, że do psychologa się idzie jak się już stoi z pętlą na szyi albo jak się ma halucynacje. A przecież tak nie jest. Dlatego wg mnie warto iść do lekarza póki masz wszystko z głową w porządku, niż czekać latami aż nabawisz się jakichś depresji albo nerwic. Może też Twoja mama uważa Cię za tak silną osobę, że nie mieści jej się w głowie, że możesz potrzebować pomocy psychologa. Ale wg mnie to nie jest żadna oznaka słabości - raczej dojrzałości i dbania o siebie i swój własny komfort życia. Dobrze, że w siostrze masz wsparcie.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 18:46   #89
Gojakk
Raczkowanie

Dziewczyny nie mam już siły na to wszystko;/ Ta bezradność mnie przeraża,nie mogę nic zrobić,żeby poczuć się trochę lepiej;/ Nie mam ochoty wychodzić ,jestem zamknięta na ludzi i na świat.Czasami wpadam w takie huśtawki nastrojów,że mam wrażenie,że wybuchne i będzie święty spokój.On pisze do mojej przyjaciółki,żeby mu pomogła mnie odzyskać Ja wiem,że powinnam się cieszyć,że to wyszło teraz itp ale jakoś nie potrafię,muszę sie od niego uwolnić emocjonalnie.
Stary 2011-01-07, 18:53   #90
madana
Zakorzenienie

Dasz radę, a wiesz dlaczego??? Bo masz w perspektywie dwie opcje: z nim życie zmarnowane albo wyjście z tego i szansę na szczęście. Pewnie że teraz jest ci bardzo, bardzo ciężko, ale gdy dasz takiemu wariatowi szansę, to zmarnujesz sobie życie, a tego pewnie nie chcesz?
Każ przyjaciółce (jeśli nią naprawdę jest) nie odpowiadać, nie pisać z nim. OLEWKA- to najlepszy sposób.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości