|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
witamy i my w nowym wątku
![]() ja się wczoraj popłakałam przez Julka ![]() leżałam chwilowo na plecach, rozmawiałam przez telefon z TŻtem a Juluś sobie pływał i się wiercił nagle z prawej strony brzucha pokazała mi się gulajka, stercząca, jak jajko kurze, przejechała kawałek i zniknęła potem znowu nie wiem czy to była nóżka czy rączka, kolanko czy łokieć ale to było niesamowite
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Moria dopisz przy naszej córeczce imię - Liliana
Złośnica ja mam do JG 50 km zresztą wybieram się na giełdę do Cieplic za jakieś 2 tygodnie to może bym przechwyciła jakieś ubranka
|
|
#63 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Merci Grazin - ja też jestem sapaczka ![]() Cytat:
Kto wie, może jutro dostanę maila, że już jest ![]() Jeśli chodzi o fotelik to ja bym Ci radziła zakup Maxi Cosi Cabrio Fix lub Pebble. Trzeba wtedy dokupić tylko adaptery, na allegro nowe kosztują 45zł, używane można dostać za 25-30zł. O pomarańczowym kolorze to też pisałyśmy tu na forum, że to zawsze przyciąga różne owady więc lepiej odpuścić sobie żółty i pomarańczowy kolorek A co do gondolki, hmm mi się wydaje, że ona ma całkiem rozsądny wymiar, latem to na pewno będą maluchy miały dużo luzu a później jak dojdzie w październiku/listopadzie jakiś kombinezonik to może być ciaśniej ale chyba nie aż tak, że się malutek nie zmieści a jeśli będzie duży i silny to może po tych 6 miesiącach będzie już siedział i wtedy można będzie go do spacerówki przerzucić. Mi się wydaje, że XA to jest b. dobry wybór na pierwszy wózek
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się na nowym wątku w to piękne słoneczne przedpołudnie
![]() Ja dzisiaj wyspana na maksa, oj dawno tak nie spałam ![]() Zaraz zbieramy się na zakupki, a po południu Tż chyba pojedzie do Wrocławia zobaczyc Xlandera (używanego), ja też miałam jechac, ale przez te twardnienia brzucha wolę nie ryzykowac, bo w aucie jeszcze częściej mi się stawia ![]() Trzymajcie kciuki, żeby był taki jak na zdjęciach to już dzisiaj będziemy mieli wózek
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-02-27 o 11:49 |
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka to trzymam
![]() Czekam aż tż sprawdzi, o której mamy drugie zajęcia szkoły rodzenia... Może uda nam się dotrzeć Myślicie, że na pierwszych mówili dużo ważnych rzeczy??
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
matal zbudynienie i uzaleznienie od wizazu hihi
coraz bardziej mnie on przekonuje, że lepiej tu non stop z Wami siedziec, niz w pracy za biurkiem ryzyko jest tylko jedno... za niedługo możecie mnie już miec dość ![]() caffelate, czytajac wstep do Twojego posta wystraszyłam sie, ze płakałas bo cos stało sie nie tak ! Kamień spadł mi z serca, że nie to o czym pomyslalam. Ale to musi byc szczescie ! JA ciągle czekam na tą chwilę... i nie wiem czy się doczekam dziewczonka, cieszę się, że nareszcie pospałas jak Pan Bóg przykazał Oczywiscie kciukasy zaciśnięte
|
#67 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
Jakas wyjatkowo płodna sobota wiedze ze byla,bo zazwyczaj w weekendy tu pustki sa. Ja wczoraj na malej imprezce bylam,no i nie ja jedna tam w dwupaku bylam.Okazalo sie ze kolezanka jest w ciazy,ale dopiero poczatki bo 9 tydz. No i kolega tż wreczyl nam zaproszenie na slub na 7.V, wiec tz chyba sam pojedzie bo to na mazurkach gdzies, wiec ja pewnie tyle w aucie nie wysiedze. Przy okazji nowego wątku wkleje zdjecie hipcia(tz tak na mnie mowi). Jest to 26+6 czyli wg niektorych wyliczen w poniedzialek 7 miesiac sie zaczyna... |
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Twój TŻ się myli. Jaki Hipcio ?? Ślicznie wyglądasz
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Hejjjj Mamusie i Brzusie
Ja i mój bezimienny synuś dołączamy do nowego wątku ![]() Biometr chyba dziś wyjątkowo korzystny.. bo i ja przespałam całą noc Lulu miałam wyjątkowo dobre Może tak na pożegnanie moje panieńskie łóżeczko i mój pokoik dobrze na mnie wpłynęło.. bo dziś do domku wracam
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej ja dopiero wstałam a tu już 3 strona nowego wątku...
wczoraj wieczorem przyjechali wszyscy z urodzin mojej kuzynki i przywieźli tyle pyszności...a później całą noc męczyła mnie zgaga
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Zytus wyjątkowo fajny hipek z Ciebie
![]() Brzusiu pierwsza liga A jakie wystrój w mieszkanku ciekawy
|
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#74 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
psiunio nota bene - śliczny kocham pieseczki Cytat:
![]() a co do autka, przyjemne, przyjemne, ajakie przyjemne wydawanie kasy .... remont.... auto.... zakupy dla bobaska.... ja MUSZE wrócić do pracy może na jakąś premię zarobię .jeju..... jutro do pracy........ wcale mi sie nie chce Cytat:
Cytat:
.Kochana - zbudynienie objaw powszechny piękne imię Cytat:
no własnie, no właśnie, no właśnie.... i wszystko jasne jak Wy pisałyście o wózkach, to ja byłam na etapie - "żeby nie zapeszyć" nie czytam wnikliwie, bo nie kupuje jeszcze - mnie się baaaaaaaaaaaardzo podoba kolor artic, ale już widzę jak się okropnie brudzi. może zostaniemy w takim ukłądzie przy carbon .daj znać jak przyjdzie. i na fotelik też mnie namówiłaś .Dziewczonka - mnie też twardnieje bardzo brzuch, jak leżę na plecahc w nocy.... masakra.
|
|||||
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
nono zytuś brzuszek pierwsza klasa
![]() i jaka piękna podłoga
|
#76 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat mam kilka biedronek u siebie a jedna jest taka wypasiona wielgachna wiec sie musze do niej wybrac bo jeszcze tak nie bylam ![]() Cytat:
u mnie dzisiaj kurczak na butelce piwa salatka z pomidora ogora jogurtu grrckiego i koperku i ziemniaczki purre ![]() daisy wbijaj na kurczaka!!!!!!!!!!:brzyda l: Cytat:
![]() Cytat:
przewaznie z expresu a uzupelniam mleczkiem do kawy z magnezem ![]() Cytat:
a na mc flury mam taka chetke z kitkatem jesu jak ja uwielbiam te glupie lody Cytat:
![]() moja dzisiaj tez sie tak wypina od rana, ze z tz wiecej sie gapilismy ba rzuch jak jedlismy sniadanko ![]() dzien dobry slonca!!!!!!!!!!! obiad sie robi ja dogladam a wy juz 3 strony watku naskrobalyscie Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
a my rozmontowalismy szafe i musimy troche ogarnac, sciane za szafa umylam i nie trzeba bedzie malowac, bo nie widac roznicy!! pusto sie w sypialni zrobilo
![]() napisze pozniej bo mamy tu lekki rozgardiasz chwilowo
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Również melduję się w kolejnej części naszego cudownego wątku
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus Ty i hipek ? z której strony
Na pewno małż tylko się tak słodko z Tobą droczy 27 tc to chyba w III i ostatni trymestr wkraczasz ! ![]() Lolka moniqac chyba znów przerobię sie na blonydnkę, jaką byłam 95% zycia, to przynajmniej moje notoryczne gafy będą uchodziły mi na sucho ! Mojego męża tez niestety zbudynienie ogarnęło !! W srode przed praca wyjełam z zamrażalnika w woreczku ze sklepu kurzy cycek z mysle, ze jak wróce z pracy to bedzie rozmrozony i upiche chinski fix knora z piersia i ryżem... Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało sie......... że mąż rano sprzątał (Bo na tym punkcie jest konpnięty) i pierś wyrzucił do kosza !!!!!!!!!!!!!!!!! Usłyszałam, ze mogłam połozyc na talerzyku/miseczce a nie tak po prostu włożyc do zlewozmywaka a co do premii to moj tż w obu korporacjach zawsze z końcem marca dostaje więc i może jakas milusia niespodziewanka czeka Gdy podliczyłam ile tysi trza wydac w marcu....... to chyba jednak pojde biegusiem na l-4 by jeszcze nie dorzucic 3-4 stówek na paliwo dodatkowo Załamana jestem ![]() a Tobie nie chce się do pracy ?? Nie wierzę !! ![]() agusia, dzieki ![]() ![]() opowiedz jakie doznania smakowe Jak wróce do małza to zrobie tego kuraka obecnie jestem u rodziców wiec nie bede sie mami do garów wtrącac Smacznego !! A jak deserek wczoraj wyszedł ?? Vanes i Catia - witamy rozgościcie się jak u siebie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-27 o 12:28 |
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jestem z Wami. Zaraz doczytam stary watek i zaczne nowy, mam nadzieje, ze w godzinke sie zmieszcze
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Anulka tylko ostrożnie tam proszę!! Nie przemęczaj się kochana..
|
|
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą nie lubię sama jeść w niedzielę - mąż w pracy, a mama na wycieczce, bo tak bym się do niej wprosiła... |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpisz w net "pufa Sako", to zobaczysz
|
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tam smakuje ale czuc takim niskokalorycznym czyms :P zdecydowanie lepiej wyglada niz smakuje tz nie podszedl ![]() Cytat:
>jeszcze rosolek mam
|
||
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Smacznego ja tez sama nie lubie jesc
|
|
#86 |
|
Moderatoreska
|
No nie powariowały dziewczyny, nadrabiania mam dużo, dopiero nowy wątek a już tyle postów :P
Witam sie w nowym wątku ![]() Ja od rana na nogach, mężul to samo, pomogłam mu troszkę bo malowałam kaloryfer, ale nie farbą olejną tylko zwykłą nieśmierdzącą ![]() Dziś jeszcze pojedziemy po karnisz, żyrandol, może szablon na ścianę, ale jeszcze nie wiem bo nie mam pojęcia czy mężul da radę to zrobić, a to jeszcze listwę trzeba kupić między szafę i panele. Firany nowe i zasłonki również by sie przydały, wtedy bym miała na gotowo pokój zrobiony ![]() Mężul jeszcze kończy kłaść panele, jeden rząd mu już został, potem listwy przypodłogowe i koniec Później już kosmetyczne poprawki i malowanie dwóch pasów śliwkowych ![]() Jak fajnie mieć wszystko nowe i odświeżone :P Muszę Was nadrobić bo nie czytałam jeszcze wczorajszych wszystkich wieczornych postów no i dzisiejszych. Popołudniu wyciągam mężula do reala ciekawe czy będą jeszcze pajace i body u mnie, w sumie mam 3 reale obok siebie praktycznie w odleglości 5-7 km więc w którymś pewnie coś upoluję
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy czuję się jak u siebie tak jak my wszystkie chyba
![]() ja też nie lubie sama jesć bo nie potrafię sobie powiedzieć stop jesli chodzi o słodkie a jak jest jeszcze jeden łasuch taki jak ja to zawsze to 50 % mniej przygarniętych kalorii
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() taka niedobra matka ze mnie! Wczoraj przez pół dnia z TŻtem debatowałam nad imieniem i nic!! Nadal nie doszłiśmy do porozumienia Ja swoje, on swoje.. nie mamy ani jednej wspólnej opcji.. takiej która i mi i męzowi by się podobała ![]() ![]() O proszę.. czyli u Ciebie może i zmiana nastąpi?! To znaczy u twojej córci Przynajmniej masz dobrze i twój mąż daje Ci wolną rękę.. albo jest z tobą zgodny ![]() Mi podoba się Zosia |
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
kto chce tosta??
![]() Cytat:
na prawdę, można by coś gtakiego opatentowac producenci telefonów jeszcze na to nie wpadli! ja mówie powaznie Dorotko przemyśl moze kupe kasy za patent zgarniesz ps. 5 % dla mnie:PCytat:
Sebuś sie tak wypycha ze nieraz mam jego pupe po lewej nieraz po prawej, czasem czuję raczkę albo nóżkę. na prawde rewelacyjne uczucie i wodok!!
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Zytus - bardzo ładny brzuszek
.daisy - dlatego ja jestem blondynką - dużo łatwiej chociaż w pracy przez to musze mocnije udowadniac że jestem jednak mądra - korporacja rządzona przez mężczynz .a TZ - cóż - mój by chyba nie zauważył .anula - nu nu nu!!!! ostrożnie z tym sprzątaniem - napisze Ci jak mi daisy "pupa Ci odżyła" nie przesadzaj. cześć Catia - też mamy ten sam tp .ide wstawić makaron - dziś wczorajsza pomidorówka (bunt na rosół .), schabik duszony z cebulką, mizeriaaaaaaaaa z pomidorkami i puree .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

to może bym przechwyciła jakieś ubranka

.
czy mój "duży synuś" się zmieści w niej kilka miesięcy chociaż? już sama nie wiem. jak się urodzi taki jak TZ, czyli 60cm to mogę go długo nie powozić w tej gondoli.
Kto wie, może jutro dostanę maila, że już jest 
Czekamy na Ciebie fasolko

ryzyko jest tylko jedno... za niedługo możecie mnie już miec dość 

02.08.2014
kocham pieseczki 

Załamana jestem