|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta!
pozwolę się do was wtrącić dziewczynki ;p
w przeciągu 3 miesięcy schudłam 19 kilo co zrobiłam? po 1 - zero słodyczy po2 - zero chleba jadłam tylko chrupkie pieczywo po 3 - zero masła i margaryny po 4 - i najważniejsze NIE JADŁAM KOLACJI obiad jadłam normalny jak na codzień bez liczenia kalorii itp. i to był ostatni posiełek. do tego dołączyłam ćwiczenia, które nie wymagały wysiłku (kręcenie bioder itp.) wieczorem piłam siemie lniane w ziarenkach.(3 łyżki siemienia zalać wrzątkiem wypić razem z ziarenkami) wspaniale wypróżnia i pozostawia uczucie sytości. |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
A ile ważyłaś na początku i jaki wzrost??
gratulacje za te 19 kg
|
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
wzrost 166 cm. wazyłam 85 kg. więc efekt jest super widoczny ;p teraz ważę 66 kilo
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie 20 kg to widać
Jakbym ja tyle schudła to wyglądałabym za chudo. Z 15 to by było marzenie, ale raczej nie osiągnę.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
powiem ci że trudne bardzo to nie jest to była moja pierwsza skuteczna dieta i to bez głodówki
dużo dało mi to siemie lniane więc spróbuj bo warto ;p
|
|
|
|
|
#66 |
|
amor vincit omnia
|
martusiak 19 kg? matko, to rewelacyjny wynik
a masz może zdjęcia przed i po schudnięciu? a bym chciała zrzucić ogółem 10, zostało mi jeszcze jakieś 6, ale coś ciężko to wszystko idzie... ale nic, trzeba mieć trochę samozaparcia i woli do walki. poza tym raźniej to zawsze lepiej i milej się przechodzi przez tę dietetyczno-ćwiczeniową katorgę. |
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
zdjęcia mam niestety tylko po schudnięciu bo fajniej sie fotografować jeśli dobrze sie wygląda
silna wola to najważniejszy punkt w odchudzaniu. I o wiele łatwiej jest jeśli widac efekty Fajnym uczuciem w mojej diecie było to jak budziłam się rano z myślą że wczoraj nie zjadłam kolacji. to dodawało mi otuchy i radości z życia. pierwsze efekty widziałam po miesiącu także ten pierwszy miesiąc jest najgorszy ;p ale trzeba wytrwać ![]()
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam 3 dni temu siemie lniane, ale leży nierozpoczęte. Co trzeba z nim zrobić ? Z czym go jadłaś?
|
|
|
|
|
#69 |
|
amor vincit omnia
|
siemię zalewa się wodą zalewa (wrzątek) i pije.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
tylko to musi byc siemie w ziarenkach ;p
do kubka wsyp 3 czubate łyżki ziarenek zalej wrzątkiem wymieszaj i wszyściutko zjedz łącznie z ziarenkami :p
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Edytowane przez agulaaaa Czas edycji: 2011-05-03 o 00:17 |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie musze pochwalic,udalo mi sie schudnac kiedys z 75kg na 52..ale zajelo mi to 3 lata.Niestety od tamtego czasu znow przybylo mi 10...(w ciagu 5 lat.Jak raz sie zacznie kombinowac z waga to chyba do konca zycia zostaje swoj obraz w lustrze jako grubaski,ja tak mam przynajmniej.Dziewczyny,a stosowala ktoras jakies suplementy?Co myslicie o spirulinie?Slyszalam dobre opinie,warto?Potrzebuje zejsc 5kg...
Wlasnie sie polozylam spac,bez kolacji i zoladek mnie sciska z glodu;( Edytowane przez MysteryMe Czas edycji: 2011-05-02 o 22:17 |
|
|
|
|
#73 |
|
amor vincit omnia
|
u mnie dziś:
śniadanie- owsianka na mleku II śniadanie -banan obiad- dziki ryż z warzywami deser/przekąska- batonik zbożowo-czekoladowy kolacja- trzy łyżki sałatki jarzynowej i dwa plasterki pieczonego kurczaka
|
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
amor vincit omnia
|
brzuszki nie spalają tłuszczu! to ćwiczenia, które wzmacniają mięśnie, ale nigdy się na nich nie schudnie. najpierw trzeba zrzucić tłuszczyk na ćwiczeniach typowo spalających tłuszcz. owszem, rzeźbią brzuch (u osób szczupłych to bardzo widać), ale tłuszcz spalają w stopniu minimalnym.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam. mogę dołączyć? ![]() od jutr zacznę pić to siemie lniane, mamuśka mi mówiła, że pomaga w odchudzaniu to jeszcze jest bardzo zdrowe i pomaga na kaszel, i wiele innych chorób:P więc od jutra zaczynam : śniadanko: owsianka obiad: jakieś warzywa, mięsko gotowane kolacja: siemie lniane i dużo wody będę pić i oczywiście ćwiczenia )dla mnie 20 kg to za dużo, bo będę wtedy ważyć tylko 45 kg, a to będzie za mało jak na mój wzrost, ale tak do 50 kg chciała bym schudnąć do lipca mam 3 miesiące oby mi się udało buźka;*
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ale musisz zmienić plan żywieniowe, bo w rzeczywistości wg tego co napisałaś to zjadasz 2 posiłki. okej, siemię możesz (ostatecznie) zamiast kolacji, ale musisz też jadać II śniadanie. człowiek musi jeść minimum te 4 posiłki, żeby nie zrypać sobie metabolizmu. my się odchudzamy zdrowo!
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie ćwiczenia polecacie na pozbycie się zbędnego tłuszczyku z okolic brzucha i bioder?
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak, po prostu już tyle razy się odchudzałam i albo nic, albo efekt jojo ![]() ale teraz zacznę zdrowo !! dzięki. na pewno między posiłkami będą również jakieś owoce, ja jem tak co 4 godziny, więc jedynie 4 posiłki dziennie i piję dużo wody ![]() czasem uda mi się zgrzeszyć, ale przez ostatnie 2 tyg. schudłam 2 kg więc i tak jestem z siebie dumna ![]() i weszłam w sukienkę, która była za mała, a za miesiąc wesele kuzynki ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
też się pod tym podpisuję, bo za bardzo nie wiem co mam ćwiczyć ![]() biegam codziennie, skakam na skakance, robię ćwiczenia na boczki, i wczoraj już sąsiadka mnie pochwaliła, że schudłam, bo widać, że nie mam już rakich dużych boczków, i troszkę z nóg mi zeszło ![]() dam radę ! muszę ![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
||
|
|
|
|
#80 |
|
amor vincit omnia
|
jeśli chodzi o ćwiczenia to zaglądnijcie dziewczyny na dział 'fitness' tam jest wiele wątków i wiele fajnych ćwiczeń na każdą partię ciała. poza tym dziewczyny mówią tam co najlepiej stosować żeby efekty były zadowalające
![]() ja codziennie rower+ brzuszki. jest lepiej niż było więc wciąż ćwiczę. mam nadzieję, że do wakacji brzuszek jeszcze się zmniejszy i z uda choć trochę zleci. ogólnie już z ud straciłam 1cm a z brzucha 2cm
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to gratulacje dla mnie to też dużo nawet jak bym schudła z 2 cm brzuchu musze się zmierzyć i zobaczyć efekt za 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
czesc nowe i gotowe ![]() ja wczoraj dalam sobie wycisk na rowerku... ponad godzina wkolo jeziora nie wiem jaki dystans pokonalam, ale ledwo na nogach stalam schodzac z bajka ![]() dzis bylam grzeczna i zjadlam sniadanie platki z mlekiem (pelnoziarniste musli) 2gie sniadanie - wasa z bialym twarozkiem i salata obiad - warzywa pieczone oraz kawalek pieczonego schabu podwieczorek i kolacja - nie mam jescze pomyslu co do cwiczen - hym ja niby cwicze dlugo i duzo ... ale jestem niesystematyczna i nie konsekwentna jesli chodzi o jedzienie. Pocieszam sie tym, ze od 2 lat moja waga praktycznie nie rosnie ... Nie wiem co by bylo gdybym w ogole nie uczeszczala na silownie !!! body pump polecam na nogi i pupe (duzo przysiadow z ciezarkami )niedawno zaczelam zubmbe - po 45minutch pot sie ze mnie leje strumieniami ![]() podobno dobre na brzuch i boczki. plus oczywiscie biegi oki lece na obiad pa
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Twój nick kojarzy mi się z wątku o Anglii, który kiedyś podczytywałam ale może pomyliłam..Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam jogurt z płatkami, na II śniadanie małą porcję sałatki greckiej i teraz wcinam obiad - pierś z kurczaka gotowana z ryżem i warzywami a na kolację nie wiem co może rybę
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o ćwiczenia to mi pomagał jaki kolwiek wysiłek fizyczny
nawet i te niepełne brzuszki pomogą bo się poruszasz a nie siedzisz ;d
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
To będę działać
Masz rację Lepiej działać niż siedzieć bezczynnie i czekać na cud Bez ciężkiej pracy nic nie ma.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
heh racja
samo się nic nie zrobi i piszcie dziewczyny jak wam idzie
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w porządeczku
Obiad jadłam normalny, jak rodzina, z tym, że mniej Zaraz idę zrobić sobie zieloną herbatkę Wytrwałości życzę
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
zielona herbata....słyszałam że pomaga może też zacznę pić
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet mi smakuje, więc nie zaszkodzi pić
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też teraz po obiadku, zaraz herbatka, dziś pierwszy raz będę pić zieloną herbatkę, może mi posmakuje ![]() wieczorem jakieś ćwiczenia, bo z biegania to dziś chyba nic nie będzie ;(
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

gratulacje za te 19 kg
Jakbym ja tyle schudła to wyglądałabym za chudo. Z 15 to by było marzenie, ale raczej nie osiągnę.